تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830918063




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عصاره همه پیشینیان - ارشد طهماسبی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در بزرگداشت قافله سالار موسیقی ایران عصاره همه پیشینیان - ارشد طهماسبی هنوز بهار به نیمه نرسیده بود که «محمد رضا لطفی» خرقه همواره سپیدش را تهی کرد و میهمان بارگاهی در خاک پاک زادگاهش شد. شیفتگان نغمه و نوازش در فقدان ریش سپید موسیقی بی یاور ماندند و دل ریش و سیه جامه شدند.


از عناوین و القاب بگذر و بگذار همان «لطفی» اش بنامم که لطفی بی وصف و اوصاف به زبانم لطیف تر می آید و جلال و جلوه دیگری دارد. باری، از لطفی می گفتم که رفت؛ از همان بدیهه گوی بی همتایی که هرگز زخمه و زبان به مدیحه گویی نیالود؛ از همان خنیاگر یکتایی که خلعتی به مزدگرفته به سرای نبُرد؛ از همان نغمه سُرایی که تنها مدح «سرای امید» گفت و ابریشم بها از دست سروران این سرزمین ستاند؛ از همان که سرود «سپیده» اش دل سنگ را نرم می کند و نوید بازگشت نور و سرور می دهد.
لطفی نگفت مگر مدح ایران و بس؛ نگفت مگر مدح سرفرازان و بس؛ نگفت مگر از عشق و دلدادگی و مهربانی؛ همه را به شیفتگی. بسا آنان که دست نوشته ای از او به یادگار دارند بر این مهر مهربانانه اش گواه اند: «با عشق، محمدرضا لطفی». «قافله سالار» موسیقی رفت. هیهات. هشدار که از عقبه قافله باز نمانی ای ایرانی. اگر برایت نام آشنا نیست بدان که همو خالق سرود «ایران ای سرای امید» بوده است؛ همان سرودی که هرگاه می شنوی اش موی بر اندامت راست می شود و سرشار از انگیزه و امید می شوی.
بگذار چیزی بگویم، ولی به دل مگیر، اگر سرودش را به انگیزه شنیده ای و به شوق آمده ای زیبنده تر آن است که خالقش را هم دریابی. هنرمند سرزمینت را اگر بشناسی ایرانی تری. موسیقی ات را اگر دریابی و با آن خوگر شوی ایرانی تری. هر چه می خواهی بشنو ولی با موسیقی سرزمینت هم انس بیاب، خواهی دید چه دنیای لذت بخش و خیال انگیزی دارد. هنرمندانت را هم بشناس؛ بدان از کجا آمده اند و چگونه زیسته اند و با چه حال و هوایی ساخته اند.
هر نغمه نغمه سرایی از آن توست؛ دریاب شان که پدید آمدن هر هنرمندی به پشت گرمی بودن توست زیرا که «هنر برای هنر» هیچ معنایی ندارد و هر چه هست از آن مردمان است.
گیرم که با موسیقی ایران مانوس نباشی و عزم موالفت کنی، از کجای موسیقی و کدامین آثار برایت بگویم؟ از نسل باربد؟ از نصر فارابی؟ از خیل خنیاگران گمنام و پرآوازه ای که طی صدها سال، با همه کج مداری های ناروای چرخ، ساختند و ایستادند و نگذاشتند آواهای سرزمین مادری ات از یاد روند؟ برایت از کدامین موسیقی بگویم؟ از موسیقی شیدا؟ از عارف؟ از درویش یا از...؟
حال که با نواهای سرزمینت بیگانه ای نیکوتر و بایسته تر آن است که نخست سوار موسیقی زمانه خودت شوی و آنگاه به دورترها سفر کنی. به این سیاق نواها برایت دل آشناتر و همزاد حال و هوای زندگانی ات خواهند بود. آخر، موسیقی هم، چنانکه هر پدیده دیگری، دستخوش دگرگونی هایی بوده است. در این سیر دیرزمان خیلی ها آمده اند و نغمه های دیگری ساز کرده اند. پس بدان که موسیقی امروزمان، به یمن ظهور لطفی ها، با موسیقی پنجاه سال پیش و سالیان پیشتر از آن فرق ها دارد.
سال 93 از یک منظر نقطه پایان بود؛ سالی که در آن، شوربختانه، آخرین حلقه از زنجیره هنرمندان توانای تکنواز از دست رفت؛ آی از دست تطاول تاریخ و تقدیر. دیگر نه محجوبی هست، نه عبادی مانده، نه بهاری، نه پایور، نه شهناز، نه کسایی و نه لطفی. از آخرین شان آغاز کن و از انتها به ابتدا برو؛ به موسیقی لطفی بپرداز که او را، بی آنکه بشناسی، در همان سال از دست داده ای. خودش را نداری اما نواخته هایش را که می توانی بیابی. نمی شناسی اش؟ چندان حرجی بر تو نیست، می دانم.
در این سال های گذشته نوای ساز لطفی و تصویرش را نه از رادیو شنیده ای و نه در تلویزیون دیده ای. مقصر کیست؟ بگذریم. «حال» را دریاب. جهد کن و از صد هزاران تنی که می شناسندش جویا شو و در میراثش به جد کندوکاو کن که موسیقی این چهل ساله اخیر زیر سیطره نگاه موسیقایی او ست. با او که اُخت شدی به پشت سرش بنگر و اگر مجالی نبود که از او درگذری و پیشتر روی، چندان باکیت نباشد چرا که لطفی عصاره همه پیشینیانش بود.
منبع: روزنامه ایران 15/01/94






15/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن