تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852205558




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حکايت مادر 4000 ساله‌اي که جوانمرگ شد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



حکايت مادر 4000 ساله‌اي که جوانمرگ شد
اگر گذرتان به سمنان افتاد به موزه پهنه سمنان بياييد و از نزديک حکايت مادري جوانمرگ که 4000 سال پيش بر سر "زا" رفت و به همراه جنين‌اش رو به خورشيد دفن شد را از نزديک به تماشا بنشينيد.
روز نو : اگر گذرتان به سمنان افتاد به موزه پهنه سمنان بياييد و از نزديک حکايت مادري جوانمرگ که 4000 سال پيش بر سر "زا" رفت و به همراه جنين‌اش رو به خورشيد دفن شد را از نزديک به تماشا بنشينيد.


رويا کريمي، راهنماي موزه پهنه سمنان منطقه سمنان، با اشاره به يک اسکلت انساني منحصر به فرد در موزه توضيح داد: اين اسکلت که مربوط به يک مادر جوان و جنين اوست بيش از 4000 سال قدمت دارد. اين اسکلت مربوط به هزاره دوم پيش از ميلاد است و بيش از 4000 سال قدمت دارد.


وي با بيان اينکه اين اسکلت از مجموعه تاريخي تپه حصار دامغان به دست آمده است، افزود: اين اسکلت در حفاري‌هايي که سال 1374 در تپه حصار انجام شد به دست آمده و گور آن به صور کامل برداشته شده و به موزه سمنان منتقل شده است.


به گزارش روز نو، اين کارشناس مديريت جهانگردي، از اين اسکلت به عنوان منحصر به فردترين اسکلت موجود در موزه‌هاي ايران ياد کرد و افزود: اين اسکلت تنها اسکلت سالم در ايران است که در موزه نگهداري مي‌شود. اين اسکلت از تپه حصار دامغان به دست آمده و خاک کويري دامغان و خصوصا منطقه تپه حصار ضمن برخورداري از مقداري نمک، فاقد رطوبت زياد است و از اين رو اين اسکلت با وجود گذشت 4000 سال همچنان سالم مانده است.


وي ادامه داد: از آنجا که اين اسکلت مربوط به يک مادر و جنين آن است، آن را منحصر به فرد کرده است. اين مادر در حين زايمان جان خود را از دست داده است. دليل مرگ اين مادر که حدس زده مي‌شود بين 17 تا 20 سال سن داشته، کوچکي لگن بوده است. جنين اين مادر از سمت پا به دنيا آمده و به دليل کوچکي لگن، مادر در حين زا جان خود را از دست داده است.


اين کارشناس راهنماي موزه پهنه سمنان در خصوص شيوه دفن اين ايراني هزاره دوم پيش از ميلاد، به ايسنا گفت: شيوه تدفين اين مادر به صورت "جنيني" بوده و اين شيوه در آيين ميترايسم مرسوم بوده لذا به نظر مي‌رسد که اين زن پيرو آيين ميترايسم يا خورشيدپرستي بوده است، ضمن اينکه سر تمامي مردگان و از جمله اين زن به سمت طلوع خورشيد بوده است. پيروان اين آيين به زندگي پس از مرگ اعتقاد داشته‌اند. در اين آيين معمولا چيزهايي که باور داشتند در زندگي پس از مرگ به آن نياز مي‌شود را به همراه آنان دفن مي‌کردند همچنانکه به همراه اين مادر و جنين نيز يک کاسه سفالي غذا و مقداري گوشت شکار که استخوان آن باقيمانده دفن شده است.


اين کارشناس مديريت جهانگردي، با بيان اينکه در مشت اين زن يک دستبند و يک انگشتر وجود داشت، تصريح کرد: در اين آيين مرسوم بوده که به همراه زنان زيورآلات و به همراه مردان ابزار جنگي و ابزار کار را دفن مي‌کرده‌اند.


حسين خواجه‌بيدختي، مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با اشاره به اينکه تپه حصار دامغان يکي از مهم‌ترين آثار و محوطه‌هاي تاريخي استان سمنان و ايران است، خاطرنشان کرد: قدمت تمدن يافت شده در اين تپه باستاني که در 3 کيلومتري جنوب شرق شهرستان دامغان واقع است، به دوران هزاره نخست پيش از ميلاد تا هزار چهارم مي‌رسد. بر اساس حفاري‌هاي باستان شناسي که در اين تپه انجام شده، اسکلت به دست آمده در آن مربوط به هزاره دوم پيش از ميلاد است.


وي به برخي آداب زندگي مردمان اين دوره که در کاوش‌ها مشخص شده، اشاره و اظهار کرد: از لحاظ تدفين طبق کاوش‌هاي تپه حصار و بنا به آمار دکتر اشميت در دوره اول، مردگان را به جانب شرق يعني به سمت طلوع خورشيد مي‌خواباندند و اين رسم در ادوار بعد مراعات نشده و ظاهرا با گذشت زمان دگرگون شده است. ضمن اينکه در تدفين مادر و جنين آن که در موزه پهنه نگهداري مي‌شود به اين باور توجه و سر آن به جانب طلوع آفتاب است. در کنار اين اسکلت اشيايي قرار دارد که در هنگام مرگ کنار متوفي قرار داده شده است.


وي افزود: هدف از گذاشتن اين اسکلت در موزه، نشان دادن شيوه تدفين در هزاره دوم پيش از ميلاد در بخش فلات مرکزي ايران است.


مديرکل ميراث فرهنگي استان با بيان اينکه اين اسکلت به شکل کاملا دست نخورده از محل حفاري در تپه حصار به موزه سمنان منتقل شده، اظهار کرد: اين اسکلت با ضمائم آن در يک محفظه مکعبي شيشه‌اي قرار گرفته است.


خواجه‌بيدختي با اذعان به اين‌که تاکنون مطالعات مختلفي پيرامون اين تپه باستاني صورت گرفته است، تصريح کرد: پرفسور هرتسفلد، دکتر اشميت، اسماعيل يغمائي و کورش روستايي از جمله باستان شناساني هستند که بر روي اين محوطه باستاني به مطالعه و تحقيق پرداخته‌اند.


مديرکل ميراث فرهنگي استان همچنين با اشاره به نگهداري بخشي از آثار به دست آمده از تمدن تپه حصار در موزه پهنه سمنان، گفت: علاوه بر اين اسکلت که از آثار با ارزش موزه است، اشيا ديگري از تمدن تپه حصار دامغان در موزه سمنان وجود دارزد که مهمترين آنها ظروف خاکستري رنگ و نخودي است که مختص تمدن تپه حصار دامغان است.


منبع: ایسنا


تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن