واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشکیل 224 گروه برای حفاظت ازعرصه های طبیعی استان مرکزی اراک- ایرنا- مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: 224 گروه از بازرسان این اداره کل، کار حفاظت از مراتع، جنگل ها و عرصه های طبیعی این استان را در روز طبیعت ( سیزده فروردین ) بر عهده دارند.
یوسف یوسفی روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این گروهها در شهرستانهای اراک، آشتیان، تفرش، خمین، خنداب، دلیجان، زرندیه، ساوه، شازند، کمیجان، محلات و فراهان به حفاطت از منابع طبیعی می پردازند.
وی ادامه داد: 430 بازرس منابع طبیعی با 12 خودرو وظیفه پیشگیری از تجاوز و تخریب به عرصه های ملی و منابع طبیعی استان مرکزی را در روز طبیعت برعهده دارند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بیان کرد: همچنین چهار هزار و 500 نفر از همیاران طبیعت در این روز (سیزدهم فروردین) با بازرسان این اداره کل برای محافظت از منابع طبیعی همکاری می کنند.
یوسفی خاطر نشان کرد: با آغاز سفرهای نوروزی در استان مرکزی دو هزار و 700 بروشور توصیه های حفاظت از منابع طبیعی در بین گردشگران توزیع شده است.
وی از شهروندان و گردشگران نوروزی خواست قبل از حرکت و ورود به جنگل و مرتع تصمیم بگیرند که تفریحی بدون آسیب زدن به طبیعت داشته باشند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بیان کرد: گردشگران با حضور در طبیعت و عرصه های طبیعی از شکستن شاخه درختان و افروختن آتش در زیر درخت و یا نزدیک تنه آن خودداری کنند.
یوسفی ادامه داد: مردم از تخریب زمین با بیلچه یا اشیاء مشابه برای اسقرار چادر مسافرتی پرهیز کنند زیرا این امر موجب تشدید فرسایش و شستشوی خاک بر اثر باران و نابودی مراتع و جنگل ها می شود.
وی گفت: همشهریان از تردد با اتومبیل در جنگل ها و مراتع خود داری کنند زیرا این کار کوبیدگی و کاهش نفوذ پذیری نزولات جوی در خاک را به دنبال داشته و موجب خفگی خاک می شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بیان کرد: گردشگران نوروزی در صورتی که قصد طبخ غذا و کباب در محیط های طبیعی را دارند با خود کباب پز و ذغال و یا وسایل گاز سوز صحرایی (پیک نیک) همراه داشته تا با شکستن درختان و آتش زدن بوته ها به این نعمت خدادی آسیب وارد نشود.
یوسفی از مردم خواست تا از ریختن زباله در رودخانه ها، انداختن طناب بر روی شاخه درختان و بستن تاب، رها کردن ظروف یکبار مصرف به دلیل تجزیه نشدن و آلودگی خاک و افروختن آتش در تفریجگاه ها، خودداری کنند.
وی ادامه داد: کسانی که مجبور به افروختن آتش هستند فقط به یک آتش مختصر با سر شاخه های خشک بسنده کنند و در زمان ترک جنگل و مرتع از خاموش شدن کامل آن با سنگ، خاک یا آب مطمئن شوند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: همه افراد جامعه باید تلاش کنند حضورشان در تفرجگاه ها به گونه ای باشد که در پایان اوقات فراغت، عرصه های منابع طبیعی و جنگل ها به شکل اول خود برگردد و حضورشان باعث صدمه به چهره طبیعت نشود.
استان مرکزی با مساحتی معادل 29 هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.ک/3
1955/6012
13/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]