تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 23 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هر چند حق با او باش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1822388781




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی رسم‌الخط منابع درسی ازسوی فرهنگستان |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بررسی رسم‌الخط منابع درسی ازسوی فرهنگستان
معاون گروه آموزش زبان فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از بررسی رسم‌الخط و واژگان بیش از ۱۴۰ منبع درسی در سال ۹۳ خبر داد.
کد خبر: ۴۸۷۱۷۶
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۵ - 02 April 2015


معاون گروه آموزش زبان فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از بررسی رسم‌الخط و واژگان بیش از ۱۴۰ منبع درسی در سال ۹۳ خبر داد.


مریم دانشگر، معاون گروه آموزش زبان فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در گفت‌‌وگو با تسنیم، با اشاره به برنامه‌های انجام شده در این بخش از فرهنگستان در سال 93 گفت: در ادامه روند بررسی کتاب‌های درسی، در مهر ماه سال گذشته گزارش جامعی را با توجه به اعلام وزارت آموزش و پرورش مبنی بر تغییر کتاب‌های درسی بر مبنای رسم‌الخط و واژگان مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی در کتاب‌های تجدید چاپ شده، به این وزارتخانه ارسال کردیم و در آن مواردی را که همچون گذشته تکرار شده و رعایت نشده بود، متذکر شدیم.


وی ادامه داد: گروه آموزش زبان فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی به دنبال این گزارش و اعلام وزارتخانه مذکور، به بررسی جامعی از کتاب‌های چاپ 93 پرداخت. در این بررسی 45 عنوان کتاب در دوره ابتدایی، 28 عنوان در مقطع متوسطه اول و 67 عنوان در مقطع متوسطه دوم مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی کتاب‌ها براساس رسم‌الحط و واژگان مصوب مورد بررسی دوباره قرار گرفت که متأسفانه در تمامی این عناوین اشکالات رسم‌الخطی دیده می‌شود و علاوه بر این، مغایرت با رسم‌الخط و اصول درست‌نویسی مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز دیده می‌شد.


معاون گروه آموزش زبان فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی یادآور شد: در تمام این منابع، به غیر از پنج عنوان، با مغایرت واژگان نیز مواجه بودیم که البته بیشتر این واژگان مربوط به کتاب‌هایی بود که در حوزه علوم مختلف تألیف شده بودند. شاید برخی گمان کنند که واژگان پیشنهاد شده از سوی فرهنگستان از آن دست از واژگانی باشد که هنوز ذهن به آنها آشنایی ندارد، اما در حقیقت واژگانی که در این گزارش ارائه شده هم‌اکنون نیز در جامعه استفاده می‌شود؛ واژگانی مانند خودرو به جای اتومبیل، رایانه به جای کامپیوتر و ... .


دانشگر در پایان تأکید کرد: بررسی کتب درسی در گروه آموزش زبان فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از سال 90 شروع شد. در سال‌های 91 و 92 سرعت بیشتری به خود گرفت و در نهایت گزارش جامعی از تمام منابع درسی ارائه شد. آموزش و پرورش هم تا حدودی این مسائل را پذیرفته، اما روند انجام تغییرات آنقدر در این مدت کند بوده که فرق چندانی با عدم اعمال این تغییرات نداشته است.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن