واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سازمان بهداشت جهانی: ایران در زمینه طب سنتی الگویی مناسب برای سایر کشورها است پکن - ایرنا - سازمان بهداشت جهانی با تقدیر از پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در توسعه علمی و آکادمیک طب سنتی، کشورمان را الگوی مناسب برای سایر کشورها در این حوزه معرفی کرد.
به گزارش ایرنا، تقدیر از تلاشهای ایران در زمینه طب سنتی، در ششمین همایش و کارگاه سازمان جهانی بهداشت در طب سنتی و مکمل که با شرکت کشورهای پنج قاره در ماکائو برگزار شد، صورت گرفت.
دکتر «جانگ چی» مدیرکل طب سنتی و مکمل سازمان جهانی بهداشت در سخنانی پیشرفت های ایران در این زمینه و وجود دانشکده های طب سنتی در کشورمان را ستود و از تلاشهای صورت گرفته تقدیر کرد.
وی به رسمیت شناختن برخی رشته های طب مکمل نظیر طب سوزنی، «کایروپراکتیک» و «هومیوپاتی» را از دیگر اقدامات ارزشمند توسعه طب سنتی و مکمل در ایران دانست و اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک ایران نیز مانند کشورهای چین و هند دارای امکاناتی نظیر بیمارستان تخصصی طب سنی شده و بیش از پیش طب سنتی و مکمل را در نظام سلامت خود بگنجاند.
براساس این گزارش، شرکت کنندگان و کارشناسان سازمان بهداشت جهانی نیز در این نشست همچنین ضمن تقدیر از تلاشهای ایران در حوزه طب سنتی و ساماندهی طب مکمل، فعالیت های صورت گرفته را مورد تحسین قرار دادند و آن را قابل توجه دانستند.
دکتر امیر هومن کاظمی، عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی طب سوزنی و مشاور طب مکمل و بین الملل معاونت طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت، به معرفی طب سنتی ایرانی و تاریخچه شکل گیری آن پرداخت و موقعیت معاونت طب سنتی این وزارتخانه و پیشرفت های بدست آمده را برای حاضران برشمرد.
وی وجود دانشکده های طب سنتی و دانشگاههای علوم پزشکی در ایران را از مهمترین اقدامات در توسعه علم طب سنتی دانست و گفت: امروز این دانشکده ها، در دل دانشگاههای علوم پزشکی علاوه بر انجام فعالیت های آموزشی، درمانی و پژوهشی به چاک کتاب و مقالات علمی معتبر می پردازند.
عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی طب سوزنی اظهار داشت: وجود دانشکده های طب سنتی در دانشگاههای علوم پزشکی فرصت مغتنمی برای اساتید و دانشجویان دانشکده های دیگر است که با اصول علمی طب سنتی و برخی رشته های طب مکمل آشنا شوند.
وی همچنین ضمن معرفی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یکی از دانشکده های طب سنتی کشور، از حضور سه دانشجوی خارجی برای تحصیل در رشته های مختلف کوتاه مدت و بلند مدت در طب سنتی و مکمل برای اولین بار در کشور خبر دارد.
مشاور طب مکمل و بین الملل معاونت طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد که با برنامه ریزی های انجام شده، از این پس زمینه های حضور دانشجویان خارجی بیشتر در رشته های مختلف در دانشکده های طب سنتی کشور فراهم خواهد شد.
کاظمی همچنین با اشاره به مفاخر طب سنتی ایران مانند ابوعلی سینا و زکریای رازی از اقدامات انجام شده برای ثبت اجزای مختلف طب سنتی ایران به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشور در یونسکو خبر داد.
وی علت پیشرفتهای اخیر معاونت طب سنتی در ایران را در همدلی تمامی اعضای هیات عملی و متخصصین رشته های مربوطه و حمایت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تمامی نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط دانست.
معاون بین الملل دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران سپس به معرفی دوره های کوتاه مدت و بلند مدت ویژه دانشجویان خارجی جهت تحصیل در این دانشکده پرداخت که با استقبال نمایندگان کشورهای حاضر در کنگره مواجه شد به گونه ای که آنان از آمادگی خود را برای اعزام تعدادی از دانشجویان جهت تحصیل به ایران خبر دادند.
وجود مرکز تحقیقات طب سنتی و گیاهان دارویی، سند ملی توسعه گیاهان دارویی و طب سوزنی، فارماکوپه گیاهان دارویی، وجود کلینیک های تخصصی طب سنتی و سوزنی در تعدادی از بیمارستان های کشور، جذب دانشجویان خارجی، برنامه ریزی برای واحد درسی آشنایی با طب سنتی برای دانشجویان پزشکی و ارزیابی فارغ التحصیلان طب سنتی از دیگر اقدمات مورد اشاره از سوی نماینده ایران در این کنگره بود که با استقبال شرکت کنندگان مواجه شد.
همچنین در روز پایانی همایش، دکتر کاظمی و دکتر عباسیان - نمایندگان کشورمان در این همایش - به نمایندگی از ایران پیشنهادهایی را درباره استراتژی و قانونگذاری طب سنتی و مکمل و طب فراگیر ارائه کردند که مورد پذیرش حاضران قرار گرفت.
با توجه به پیشرفت های ایران در زمینه طب سنتی و رایزنی های صورت گرفته در طول برگزاری همایش، مقرر شد در آینده نزدیک دکتر «جانگ چی» مدیر طب سنتی و مکمل سازمان جهانی بهداشت سفری به ایران داشته باشد و در این سفر شرایط انتخاب یک مرکز طب سنتی کشورمان به عنوان همکار این سازمان مورد بررسی قرار گیرد.
گفتنی است، دکتر امیر هومن کاظمی به عنوان یک متخصص ایرانی، کرسی تدریس در دانشگاه طب سنتی پکن را نیز دارا می باشد.
ششمین همایش و کارگاه سازمان جهانی بهداشت در طب سنتی و مکمل که از چهار روز پیش در ماکائو آغاز شد، امروز پنجشنبه به کار خود پایان داد.
آساق**1597** 3404
12/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 437]