تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834745376
چرا نباید به فرادرمان گران اعتماد کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: شارلاتان، شارلاتان است، حتی اگر پروفسور باشد
چرا نباید به فرادرمان گران اعتماد کرد؟
افراد زیادی طرفدار روش های درمانی غیرآکادمیک برای درمان بیماری های صعب العلاج هستند و از تجربه اثربخشی روش هایی مانند هومیوپاتی، طب سوزنی، گایروپراکتی، «عرفان حلقه» و انرژی درمانی در درمان چنین دردهایی می گویند.
همشهری دانستنیها - عرفان خسروی، روزنامه نگار علم:
1- افراد زیادی طرفدار روش های درمانی غیرآکادمیک برای درمان بیماری های صعب العلاج هستند و از تجربه اثربخشی روش هایی مانند هومیوپاتی، طب سوزنی، گایروپراکتی، «عرفان حلقه» و انرژی درمانی در درمان چنین دردهایی می گویند.
این افراد باور دارند که این روش ها معجزه کرده اند و دست کم بیماری آنها یا نزدیکان شان را درمان کرده و بنا بر این باور که «تجربه، بالاتر از علم است»، می گویند پزشکان و دانشمندان مخالف این روش ها اشتباه می کنند.
2- ممکن است من و شما با چنین تفکری موافق باشیم یا نه. اما باید پذیرفت که وجود قشری در جامعه که با اندیشه های هرکدام از ما موافق نیست، اجتناب ناپذیر است. به هیچ وجه نمی توان جامعه ای یک دست ایجاد کرد که همه افراد در آن مانند هم فکر کنند. بنابراین هرکدام از ما می کوشیم که با بحث و دعوت دیگران به اندیشه، جمعیت بیشتری را به شیوه فکری خود نزدیک کنیم. براین اساس و در چند بند، برخی از اشکالات فکری را که تصور می کنم به باورهای باورمندان به روش های فرادرمانی وارد باشد، ذکر می کنم.
3- آیا تجربه، بالاتر از علم است؟ این پرسش احتمالا در دوره های تاریخی که مفهوم علم معادل «دانش سنتی به جا مانده از گذشته» بوده، پاسخی مثبت داشته است. اما آن چه امروزه علم نامیده می شود، «علم تجربی» (Empirical Science) است. علم تجربی براساس تجربه و مشاهده رشد می کند و تغییر می کند.
4- تا اوایل سده بیستم ادبیات علمی بر این طرز فکر استوار بود که علم حاصل تجمیع تجربه های مکرر است، یعنی مبتنی بر نگرشی استقرایی بود. بسیار شنیده ام که مردم می گویند «فلان موضوع صرفا یک نظریه است و اثبات نشده.»
این باور که «نظریات علمی باید اثبات شوند» از چنین تفکری منشاء می گیرد، اما علم تجربی مدت هاست که بیش از اثبات گرایی استقرایی، مبتنی بر ابطال گرایی است. در علم تجربی هیچ چیزی قطعا اثبات نمی شود و عبارت «نظریه» مضتمن «اثبات ناشدگی» و «مورد تردید بودن» نیست. نظریه ها مدل هایی هستند برای توجیه و پیش بینی تجربه ها و مشاهدات ما.
5- البته هر فکری که برای توجیه مشاهدات و تجربه های ما به ذهنمان رسید، لزوما یک نظریه نیست، بلکه فرضیه ای است که باید مورد آزمون های بیشتر قرار بگیرد. این آزمون ها در حقیقت برای اثبات فرضیه ها طراحی نمی شوند، بلکه برای ابطال آنها طراحی می شوند. فرضیه ای که بتواند از آزمون های متعددی سربلند بیرون بیاید، یک «نظریه» خواهدبود و تا روزی که یک آزمون یا پیش بینی نادقیق بتواند آن را ابطال کند، مورد وثوق خواهدبود. وقتی که نظریه ای در یک آزمون جواب درست ندهد، یا دقت کافی نداشته باشد، باطل می شود و جای خود را به نظریه ای دقیق تر می دهد.
6- در علم تجربی، پیشکسوتی و موی سپید و درجه علمی و مدرک دانشگاهی هیچ اعتباری به نظریه های علمی نمی دهد. اینکه فلان دکتر یا فلان پروفسور از یکفرضیه یا نظریه حمایت کند، برای اعتبار آن فرضیه یا نظریه کافی نیست. تنها معیار ما برای سنجش نزدیکی نظریه ها به حقانیت، آزمون ها و پیش بینی های حاصل از نظریه ها هستند. البته اعتبار دانشگاهی و درجه علمی کسانی که آزمون هایی ابطال گرایانه را برای محک زدن نظریه ها مطرح می کنند، برای اعتماد به راستگویی و دقت علمی ایشان ضروری است؛ همین و بس.
7- آیا روش های فرادرمانی علمی هستند؟ استفاده از اصطلاحات علمی در این روش ها هرگز آنها را علمی نمی کند، از آن مهم تر که استفاده از عنوان های دانشگاهی و علمی برای مبلغان این روش ها نیز موجب اعتبار این روش ها نمی شود. تنها معیار علمی بودن این روش ها، این است که آزمون هایی علمی (توسط افرادی با اعتبار دانشگاهی) برای سنجش این نظریات طراحی شود و این روش ها به عنوان فرضیه هایی از دل این آزمون ها سربلند بیرون بیایند.
بدیهی است که استفاده از اصطلاحات علمی و استناد به عنوان های دانشگاهی کسانی که حامی این نظریه ها هستند، نه تنها باعث تایید آنها نمی شود، بلکه شائبه فریبکاری را نیز در مورد آنها افزایش می دهد.
8- اما آزمون علمی در مورد فرضیه های مرتبط با درمان چه معنایی می دهد؟ البته متخصص این امر دانشمندان فیزیولوژیست، پزشکان و داروسازان هستند. اما به زبان ساده، این آزمون ها شامل بررسی آماری افرادی می شود که توسط روش ها یا داروهای جدید مورد درمان قرار گرفته اند، آن هم در مقایسه با افرادی که بیماری مشابه دارند و تحت هیچ درمانی قرار نگرفته اند، افرادی که تحت درمان با دارونما (داروی بی اثر) قرار گرفته اند و افرادی که تحت درمان های متعارف قرار گرفته اند.
بسیاری از بیماری ها (حتی سرطان و ابولا) در درصدی از افراد بیمار خود به خود و بر اثر سازوکارهای ایمنی طبیعی بدن درمان می شوند و اثر دارونما نیز بیشتر باعث افزایش درصد افراد بهبود یافته می شود. زمانی یک روش درمانی از این آزمون سربلند بیرون می آید که از لحاظ آماری بتواند افزایش معناداری نسبت به درمان خود به خودی و درمان با دارونما داشته باشد. بخش دوم چنین آزمون هایی مرتبط با کشف سازوکار عمل این روش های درمانی است.
زمانی که یک روش فرادرمانی، همان قدر باعث بهبود بیماران شود که درمان خود به خودی یا اثر دارونما به بیماران کمک کرده است، یعنی به همان اندازه «بی اثر» است. مثلا اگر یک روش فرادرمانی تنها دو درصد مبتلایان به یک بیماری خاص را مداوا کرده است، یعنی اعتماد به آن 98 درصد باعث مرگ بیمار می شود. در حالی که روش های متعارف از قبیل شیمی درمانی تا 20 درصد بخت بقای بیماران را افزایش می دهد.
8- اما آزمون علمی در مورد فرضیه های مرتبط با درمان چه معنایی می دهد؟ البته متخصص این امر دانشمندان فیزیولوژیست، پزشکان و داروسازان هستند. اما به زبان ساده، این آزمون ها شامل بررسی آماری افرادی می شود که توسط روش ها یا داروهای جدید مورد درمان قرار گرفته اند، آن هم در مقایسه با افرادی که بیماری مشابه دارند و تحت هیچ درمانی قرار نگرفته اند، افرادی که تحت درمان ببا دارونما (داروی بی اثر) قرار گرفته اند و افرادی که تحت درمان های متعارف قرار گرفته اند.
بسیاری از بیماری ها (حتی سرطان و ابولا) در درصدی از افراد بیمار خود به خود و بر اثر سازوکارهای ایمنی طبیعی بدن درمان می شوند و اثر دارونما نیز بیشتر باعث افزایش درصد افراد بهبودیافته می شود. زمانی یک روش درمانی از این آزمون ها سربلند بیرون می آید که از لحاظ آماری بتواند افزایش معناداری نسبت به درمان خود به خودی و درمان با دارونما داشته باشد. بخش دوم چنین آزمون هایی مرتبط با کشف سازوکار عمل این روش های درمانی است.
زمانی که یک روش فرادرمانی، همان قدر باعث بهبود بیماران شود که درمان خود به خودی یا اثر دارونما به بیماران کمک کرده است، یعنی به همان اندازه «بی اثر» است. مثلا اگر یک روش فرادرمانی تنها دو درصد مبتلایان به یک بیماری خاص را مداوا کرده است، یعنی اعتماد به آن 98 درصد باعث مرگ بیمار می شود، در حالی که روش های متعارف از قبیل شیمی درمانی تا 20 درصد بخت بقای بیماران را افزایش می دهد.
گذشته از این آزمون های آماری، باید سازوکار عملکرد روش های درمانی نیز شناخته شوند. ممکن است بگویید همین که اثر درمانی یک روش از طریق آماری اثبات شد، کفایت می کند، اما از کجا معلوم این اثرات درمانی، شامل اثرات جانبی دیگر نشوند؟
9- حالا سوال بزرگ اینجاست که کدام آزمون های آماری نشان داده که انرژی درمانی و هومیوپاتی و عرفانی جعلی حلقه و طب سوزنی و کایروپراکتی (چنان چه که ادعا می شود) به طور معناداری بخت بقای بیماران را بالا می برد؟ افرادی که به فرادرمانگران اعتماد کرده اند، چه معیاری به جز «دکتر» و «پروفسور» نامیدن فرادرمان گردان و «تجربه های استقراگرایانه» (و اغلب نامستند) دوستان و نزدیکانی دارند که تجربه درمان موفق با این روش ها را داشته اند؟
از کجا معلوم آن دوستی که با این روش ها درمان شده، از طریق سازوکارهای طبیعی بدن درمان نشده باشد و جزو آن دو درصد خوشبخت نباشد و از کجا معلوم که شما جزو آن 98 درصدی نباشید که قرار است پس از اعتماد به این روش ها بمیرند؟ راستی اگر علم تجربی بر تجربه استوار است، چرا این روش ها به جز مطب «دکتر» فرادرمان گر، در هیچ متن و محیط آکادمیک دیگری، مورد وثوق نیستند؟
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]
صفحات پیشنهادی
چرا بازیگران زن هالیوودی امسال بدون گریم در فیلمهایشان ظاهر شدند؟
پربینندهترین خبرهای 93 چرا بازیگران زن هالیوودی امسال بدون گریم در فیلمهایشان ظاهر شدند جنیفر انیستون ریسه ویتراسپون هیلاری سوآنک و پاتریشیا آرکت در فیلمهای جدیدشان بدون گریم حضور داشتند به گزارش خبرنگار سینمای جهان باشگاه خبرنگاران به نقل از هالیوود ریپورتر بسروری در گفتوگو با فارس: آقای ترکان همین امروز افشاگری کنید چرا سال آینده!/برای مبارزه با فساد اقدام لازم است
سروری در گفتوگو با فارس آقای ترکان همین امروز افشاگری کنید چرا سال آینده برای مبارزه با فساد اقدام لازم است نه اعلام فضای کشور را نباید متشنج کردکارشناس مسائل سیاسی گفت اگر فساد وجود دارد و پولهای کثیف هست نیاز به اعلام نیست بلکه باید اقدام صورت گیرد پرویز سروری کارشناس مسائلسابقه پول کثیف در ستاد فتنهگران/ چرایی هیاهوی امروز اصلاحطلبان
مهر گزارش میدهد سابقه پول کثیف در ستاد فتنهگران چرایی هیاهوی امروز اصلاحطلبان شناسهٔ خبر 2515710 چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۵ ۲۷ سیاست > احزاب و تشکلها سابقه ورود پولهای کثیف به عرصه انتخابات را نیز میتوان در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ مشاهده کرد وقتی که درآمداستعمارگران در هر شکلی که باشند قابل اعتماد نیستند
استعمارگران در هر شکلی که باشند قابل اعتماد نیستند خبرگزاری پانا امام جمعه بوشهر گفت این یک آموزه بزرگ برای تاریخ است که استعمارگران به هر شکلی که باشند قابل اعتماد نیستند و اندیشه برد باخت دارند یعنی ما باید ببریم و دیگران باید ببازند ۱۳۹۳ شنبه ۲۳ اسفند ساعت 11 04 به گزارش خ«خطرات و خاطرات»؛ بخش چهل و یکم چرا سواحل «شرم الشیخ» جای تمدن باستانی مصر را برای گردشگرا
خطرات و خاطرات بخش چهل و یکمچرا سواحل شرم الشیخ جای تمدن باستانی مصر را برای گردشگران خارجی گرفتهمیشه این سؤال در ذهنم بود که چرا مبارک مکان ملاقاتهای رسمی خود با مسئولان بلندپایه خارجی را در نزدیکی اهرام ثلاثه و مجسمه ابوالهول یا مراکز مهم اسلامی قرار نمیدهد و یا کاخی در نزدیکسی نباید اسمی از او ببرد چرا که او «رستم کیروش» است فریادشیران: کیروش با دریافت ۶۰ میلیارد باید چوب لای چرخ
کسی نباید اسمی از او ببرد چرا که او رستم کیروش استفریادشیران کیروش با دریافت ۶۰ میلیارد باید چوب لای چرخ تیم امید بگذارد هر کسی میداند اولویت با تیم امید استپیشکسوت فوتبال ایران گفت کارلوس کیروش ۶۰ میلیارد تومان از این کشور حقوق دریافت کرده و باید در این شرایط چوب لای چچرا نیم سکه و ربع سکه گران شد؟
کشتی آرای پاسخ میدهد چرا نیم سکه و ربع سکه گران شد رییس اتحادیه طلا و جواهر گفت هفته گذشته که آخرین هفته سال 1393 بود یکی از پرنوسان ترین هفته ها را در بازار طلا و سکه شاهد بودیم و قیمت سکه تمام در طول هفته گذشته حدود15تا18هزار تومان و نیم سکه به طور تقریبی 35هزار تومان نوسانمشاور سابق وزیر خارجه انگلیس: ظریف میداند نباید به آمریکا اعتماد کند
مشاور سابق وزیر خارجه انگلیس ظریف میداند نباید به آمریکا اعتماد کندیکی از مشاوران سابق وزیر خارجه انگلیس میگوید که محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران این را میداند که نباید به آمریکا اعتماد کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس یکی از مشاوران سابق وزارت خارجه انگلیس مچرا سفر کربلا گران شده است؟
دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۹ مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در دوره جدید هزینههای سفرهای عتبات عالیات عراق با ارز آزاد محاسبه شده است گفت در دوره اخیر هزینه سفر زائران بین 10 تا 12 درصد افزایش یافته است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محسن نظافتی دربقاضیزاده هاشمی در گفتوگو با فارس: «اعتماد متقابل» دولت و ملت، کشور را به پیشرفت میرساند/نباید تص
قاضیزاده هاشمی در گفتوگو با فارس اعتماد متقابل دولت و ملت کشور را به پیشرفت میرساند نباید تصور شود عدهای از بیرون مشکلات ما را حل کنندنماینده مردم مشهد در مجلس با بیان اینکه اگر کسی تصور کند عدهای از بیرون میتوانند مشکلات ما را حل کنند خطای بزرگی است گفت این نوع نگرش چچرا کارشناسان نگران سیاست مالیاتی دولتند
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۸ اقتصاد نیوز نوشت دولت برای سال 94 میزان درآمدهای نفتی خود را 28 درصد نسبت به سال 93 افزایش داده است با این حال برخی کارشناسان افزایش مالیات را در شرایط رکودی فعلی توصیه نمیکنند به گزارش ایسنا اقتصاد نیوز در ادامه میآورد در حالی که قیمت نفت وچرا شب عید،پرتقال گران شد؟
چرا شب عید پرتقال گران شد اقتصاد > کشاورزی - ایسنا نوشت رییس اتحادیه میوه و سبزی فروشان گفت در روزهای پایانی سال با کمبود و گرانی پرتقال مواجه شدیم و در میادین قیمت آن به حدود ۶۰۰۰ تومان رسید چون قیمت بالا دلیلی بر کمبود کالا محسوب میشود حسین مهاجران اظهارچرا برخی نگران سیاست مالیاتی دولتند
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۸ اقتصاد نیوز نوشت دولت برای سال 94 میزان درآمدهای نفتی خود را 28 درصد نسبت به سال 93 افزایش داده است با این حال برخی کارشناسان افزایش مالیات را در شرایط رکودی فعلی توصیه نمیکنند به گزارش ایسنا اقتصاد نیوز در ادامه میآورد در حالی که قیمت نفت ورهبرانقلاب:همه باید به دولت کمک کنند/انتقاد از دولت نباید موجب سلب اعتماد عمومی شود/رفع تحریم ها باید بلافاصله
رهبرانقلاب همه باید به دولت کمک کنند انتقاد از دولت نباید موجب سلب اعتماد عمومی شود رفع تحریم ها باید بلافاصله بعد از توافق انجام شود در نخستین روز از سال 1394 حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز شنبه در اجتماع دهها هزار نفر از زائران و مجاوران حضرت علی بندلار چرا گران شد؟/ سال 94، سال تک نرخی شدن ارز است؟
دلار چرا گران شد سال 94 سال تک نرخی شدن ارز است اقتصاد > اقتصاد کلان - اتفاقات سال گذشته تنها مربوط به قیمت ارز نمی شد بهمن ماه بود که رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد خرید و فروش ارز توسط دلالها جرم است فریده عنایتی تاثیر گذارترین و تاثیرپذیرترین ارزیامروز عطاریهای کشور باعث شیوع اعتیاد دختران میشوند/ نباید مدلی برای دوست داشتن دیگران شویم
امروز عطاری های کشور باعث شیوع اعتیاد دختران میشوند نباید مدلی برای دوست داشتن دیگران شویم یک مددکار اجتماعی با اشاره به اینکه اطلاعرسانیها در زمینه محرکهای صنعتی و توهمزاها اندک و ناقص است تاکید کرد نظارت بر عطاریها جهت پیشگیری و کنترل گسترش از اعتیاد لازم است به گزآقای ترکان همین امروز افشاگری کنید چرا سال آینده!/برای مبارزه با فساد اقدام لازم است نه اعلام/فضای کشور را نبا
آقای ترکان همین امروز افشاگری کنید چرا سال آینده برای مبارزه با فساد اقدام لازم است نه اعلام فضای کشور را نباید متشنج کرد کارشناس مسائل سیاسی گفت اگر فساد وجود دارد و پولهای کثیف هست نیاز به اعلام نیست بلکه باید اقدام صورت گیرد به گزارش فرهنگ نیوز پرویز سروری کارشناس مسائل-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها