واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شلمچه، سرزمین مردان بی ادعا تهران - ایرنا - نام شلمچه را فقط شنیده بودم و همیشه دوست داشتم از نزدیک این مکان را ببینم و درباره آن بیشتر بدانم.
شلمچه در شمال غرب شهر خرمشهر قرار گرفته است. این منطقه از شمال به حسینیه، از جنوب به اروند رود، از شرق به خرمشهر و از غرب به خط مرزی ایران - عراق محدود می شود.
روزی که مسوول کاروان رسانه ای خواهران بسیج(فوزیه شیردل ) که شامل تعدادی خبرنگار و عکاس از خبرگزاری های مختلف بود از بازدید این منطقه خبر داد، خوشحال شدم.
نزدیکی غروب بود که به شلمچه رسیدیم، دلم گرفته بود و تصاویر شهدا بر در و دیوار بر شدت این دلتنگی افزود، سیل زایران شلمچه برایم عجیب بود؛ زایرانی از نقاط مختلف کشور با فرهنگ های متفاوت.
عجیب تر از آن مشاهده انبوه کفش های زائرانی بود که در ابتدای مسیر ورود به این مکان، چشم هر بیننده ای را به خود مشغول می کرد، این صحنه نشان می داد که خاک و فضای این خطه برای بازدید کنندگان آن مقدس و قابل احترام است که آنها را مجبور به خارج کردن کفش ها از پا کرده است.
دلیل آن نیز مشخص بود، شلمچه معطر به عطر شهدا و راز و نیازهای شبانه این مردان آسمانی است.
راویان و خادمان شلمچه برای زائران توضیحات لازم را درباره محل و عملیات های مهمی که در این منطقه صورت گرفت، ارائه می کردند و گاه این توضیحات با اشک و گریه آنها همراه بود.
پرچم ها با عبارات «اللهم الرزقنا توفیق الشهاده فی سبیلک»،
«تا کربلا رسیدن یک یا حسین دیگر»،« یا حسین(ع)»، «یا ابوالفضل(ع)» و «با وضو وارد شوید»، جلوه ای خاص به این سرزمین داده و عجیب دلها را کربلایی می کند.
جوانان و نوجوانان در هر گوشه از حریم شلمچه سرگرم مناجات و عبادت هستند، تفکر و حالات معنوی را در چهره تک تک دختران و پسران زائر می بینی، افرادی که سختی راه را تحمل کرده تا به مدرسه اخلاق و معرفت شهدا پا گذارند و علاوه بر تجدید میثاق با آنها، اندکی از علم، صفا و معرفت شهدا را توشه راه خود کنند.
در سکوت شلمچه و چشم های خیس زایران آن راز و رمزهایی نهفته است، خاکریزهای آن راز و نیازهای شبانه و خالصانه شهدا را از خاطر نخواهد برد، مردان غیرتمندی که نام ایران را زنده کردند و باعث سربلندی مملکت شدند.
پر بیراه نیست اگر بگوییم که مناطق عملیاتی، بزرگترین دانشگاه برای زایران است و می توان از اساتید آن که همان شهدا هستند، راه و روش نیک زیستن و عمل شایسته را آموخت؛ افرادی که با نمره عالی در زمان جنگ از آن فارغ التحصیل شدند.
** نفربر حاج حسین خرازی
در مقابل در ورودی یادمان و فضاهای بازسازی شده جنگی منطقه شلمچه، نفربری به چشم می خورد که به گفته راوی، متعلق به شهید سرلشکر پاسدار حاج حسین خرازی فرمانده فاتح لشکر 14 امام حسین(ع) در دوران دفاع مقدس بوده است.
این شهید سرافراز و سردار شلمچه با این نفربر که از نوع «ام 13» و جزو ادوات نظامی هشت سال دفاع مقدس است، به نیروهای خود سرکشی می کرد.
شلمچه مکان اجرای هشت عملیات بیت المقدس، رمضان ، والفجر 8 ، کربلای 5 و کربلای 8 ، بیت المقدس 7، کربلای 4 و سرنوشت است.
** شلمچه شهر شهود و شهادت
راوی چنین توضیح می دهد: شلمچه یکی از چند محور حمله ارتش عراق به ایران بود. این ارتش در ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ با عبور از این منطقه به سوی خرمشهر تاخت.
علی محسن پورکبریا از شلمچه به عنوان شهر شهود و شهادت یاد می کند و می افزاید: عراقی ها در این منطقه که از دید راهبردی برای آنها مهم بود، استحکامات جنگی بسیاری را فراهم کرده بودند و پس از عملیات بیت المقدس که به باز پس گیری خرمشهر توسط رزمندگان انجامید، این منطقه همچنان در دست ارتش عراق بود اما این منطقه در عملیات کربلای ۵ در دی ۱۳۶۵ آزاد شد.
وی اظهار داشت: شلمچه مجددا در سال ۱۳۶۷ ظرف چند ساعت نبرد میان نیروهای دو طرف درگیر، به دست ارتش عراق افتاد.
آری شلمچه تندیس زیبای عشق است که در میدان ایثار قد کشیده و صحرای خشکی است که دریای مواج خون و اشک های عاشقانه در تربت پاکش دارد و به نوشته روزنامه اسپانیایی ال موندو ، شلمچه از شهرهای ایران است که مردم آن را مقدس می دانند زیرا نماد از خود گذشتگی میلیون ها مرد جوان و نوجوان است که داوطلبانه جان خود را نثار دفاع مقدس کردند.
شایسته است اکنون پس از گذشت سالها از دوران دفاع مقدس با حضور در مناطق عملیاتی از جمله شلمچه که معراج گاه عاشقان برای وصال یار است، راه و منش و سبک زندگی آنها را بیشتر درک کنیم، درک ایثار و غیرت و از خودگذشتگی، و به آنها بگوییم ما آمدیم اگر چه شما را ندیدیم اما رهیدن شما ازمادیات و رسیدن به معنویت و شهادت را در این مناطق دیدیم.
سفر به شلمچه و حضور در یادمان های دفاع مقدس فرصتی برای ایجاد تحولی بزرگ در زندگی است، بخصوص برای جوانان زیرا آنها با شرکت در اردوهای راهیان نور و حضور در مناطق جنگی بیش از پیش با مقاومت های جانانه فرزندان این آب و خاک آشنا شده و با الگوگرفتن از آنها، در راه اعتلای نظام جمهوری اسلامی و مقابله با دشمن استوارتر گام برمی دارند.
جوانان ونوجوانان با حضور در مناطق جنگی غرب و جنوب کشور که روزی پناهگاه و محل نبرد هم سن و سالان خود در گذشته بوده، پاسخ بسیاری از سووالات خود را گرفته و با برخی حقایق پنهان حماسه جاویدان دفاع مقدس آشنا خواهند شد.
از: پروین اروجی
اجتمام ** 1880 ** 1071
08/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]