محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843973168
گردشگری دریایی؛ ظرفیت مهم اما مغفول بوشهر
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گردشگری دریایی؛ ظرفیت مهم اما مغفول بوشهر پایگاه اطلاع رسانی خلیج فارس روز پنجشنبه ششم فروردین 94 درمطلبی به قلم وحید پورجماد نوشت: گردشگری دریایی ظرفیت مهم اما مغفول استان بوشهر است.
در ادامه این مطلب آمده است: ایران با وجود دارا بودن 5800 کیلومتر نوار ساحلی در خلیج فارس، دریاهای عمان و خزر، نه تنها سهم بسیار ناچیزی از در آمدهای گردشگری دریایی جهان و خاورمیانه را به خود اختصاص داده بلکه حتی نتوانسته گردشگران داخلی را هم پاسخگو باشد، به گونه ای که بسیاری از هموطنانمان برای بهره گیری از سواحل و امکانات گردشگری دریایی، راهی کشورهای همسایه مانند امارات و ترکیه می شوند.
امروزه صنعت گردشگری در دنیا از رشد قابل توجهی برخوردار است به گونه ای که علی رغم بحران اقتصادی، تعداد گرشگران دنیا رشد چشمگیری داشته است.
در حال حاضر این صنعت زمینه اشتغال حدود 225 میلیون نفر در سراسر جهان را فراهم کرده و 9 در صد از کل تولید ناخالص اقتصاد جهانی به آن وابسته است.
در این میان کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه مقصد اصلی بخش قابل توجهی از گردشگران بوده که تعداد زیادی از آنان را گردشگران دریایی تشکیل می دهد.
مطالعات انجام شده توسط آژانس های بین المللی وابسته به سازمان ملل نشان می دهد تعداد گردشگران در سراسر جهان در سال 2020 میلادی به یک میلیادر و 600 میلیون نفر خواهد رسید. در این راستا سازمان مذکور پیش بینی می کند که منطقه خاورمیانه پس از منطقه شرق آسیا بالاترین میزان رشد توریسیم را در جهان دارا باشد. این در حالی است که کشور ایران علی رغم برخورداری از تمدن دیرینه، تنوع آب و هوایی و جاذبه های فراوان گردشگری تنها یک صدم در صد از سهم گردشگری جهان را به تخود اختصاص داده است.
در این زمینه می توان به در آمد 32 میلیارد دلاری کشور همسایه ایران یعنی ترکیه در سال 2013 میلادی در مقابل در آمد 4/2 میلیارد دلاری ایران از این صنعت اشاره کرد.
گردشگری دریایی و ساحلی، یکی از مهم ترین، جذاب ترین و سودآورترین حوزه های گردشگری در همه جهان است اما در ایران، هنوز چنان که شایسته است به این حوزه پرداخته نشده است در سال 2012 تعداد 16 میلیون نفر در جهان سفر دریایی داشته اند و در سال 2013 این رقم به 20 میلیون نفر با درآمدی معادل 34 میلیارد دلار بالغ شده است، با این وجود درآمددر حالی که در دنیا طرف داران بسیاری را به خود جذب کرده است به گونه ای که بسیاری از کشورهای کوچک حوزه خلیج فارس تنها با داشتن چند صد متر نوار ساحلی تبدیل به قطب توریسیم دریایی در منطقه شده اند.
گردشگری دریایی همواره حلقه ای مفقوده در میان سایر بخش های گردشگری است به گونه ای که حتی زیر ساخت های آن نیز در کشورمان وجود ندارد.پرسشی که مطرح است، این است که با توجه به امکانات باالقوه کشور چه زمانی قرار است ثروت گردشگری در سواحل مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد؟
بحث خاص این یادداشت، استان بوشهر است. این استان با بیش از 700 کیلومتر مرز آبی با سواحل خلیج فارس که از این نظر در سطح کشور بی نظیر است، یکی از ظرفیت های بالقوه در گردشگری دریا و ساحل می باشد که هم ابعاد گسترده ای برای سرمایه گذاری دارد و هم از جذابیت بالایی توریستی برخوردار است.
امروزه در اغلب کشورهای دنیا توجه به تورهای دریایی، حمل نقل دریایی، ورزش و تفریحات آبی، غواصی و سایر سرگرمی های مرتبط با ساحل و فراساحل در صدر برنامه های گردشگری قرار دارد، اما با توجه به ساحلی بودن استان بوشهر، گردشگری دریایی یکی از ظرفیت های بالقوه است که مغفول مانده است. در حالی که سواحل استان بوشهر این قابلیت را دارد که بوشهر را به عنوان یکی از قطب های گردشگری دریایی کشور مبدل سازد.
سواحل تمیز و ماسه ای، جنگل های حرا، بندر تاریخی سیراف، بافت تاریخی بوشهر از جمله جاذبه های گردشگری ساحلی استان است، اما علی رغم داشتن جاذبه های فراوان برای گردشگری، به دلیل فراهم نبودن زیر ساخت ها، نداشتن امکانات رفاهی، تفریحی و خدمات مورد نیاز گردشگری در دریا و جزایر مانند کشتی های تفریحی، رستوران های دریایی،هتل و...، بهره ای از این تعمت خدادای نبرده ایم.
در استان بوشهر در طول سال یک تور یا شناور گردشگری دریایی وجود ندارد، این در حالی است که در کشور امارات و بندر دوبی، با تغییراتی اندک، لنج های سنتی را به لنج های توریستی تبدیل کرده اند و گردشگران دریایی طی 2 ساعت گشت دریایی در آب های ساحل دوبی و صرف شام در عرشه کشتی، خاطره خوشی را از سفر به همراه می برند. این سفر به ازای هر نفر بین 200 الی 300 درهم برای اقتصاد آن کشور ارز آوری و درآمدزایی دارد؛ توری که به صورت خانوادگی انجام شده و در آن موازین اسلامی هم رعایت می شود.
اگرچه سالانه مخصوصا در ایام نوروز مسافران بسیار زیادی به استان بوشهر سفر می کنند و در سال گذشته بوشهر به همراه استانهای اصفهان، خوزستان و شیراز پرترددترین مسیرهای نوروز معرفی شد، اما تقریبا هدف اغلب آنها به قصد خرید از بازارهای بوشهر، گناوه و دیلم است و این فرصت بسیار خوب برای رونق بخشیدن به گردشگری دریایی که می تواند یکی از بهترین راه های درآمدزایی و اشتغال برای استان باشد، مغفول می ماند.
لازمه شکل گیری و بهره برداری از ظرفیت گردشگری دریایی در استان، وجود زیرساخت های مختلف می باشد که مهمترین آن اسکله تفریحی و شناورهای مسافربری تفریحی استاندارد است که بوشهر فاقد آن هست.
هم اکنون اسکله تفریحی در طول سواحل استان بوشهر برای خدمات رسانی به گردشگران وجود ندارد و در ایام نوروز نیز از اسکله های بنادر صیادی استان استفاده می شود که خبر می رسد امسال ناهماهنگی و موانعی برای استفاده از آن پیش آمده است.
اسکله تفریحی بوشهر در مهرماه سال 91 با مشارک شهرداری بندر بوشهر و سازمان میراث فرهنگی استان کلنگ آن به زمین زده شد و قرار بود به طول 200 متر و عرض 15 متر با اعتبار اولیه 80 میلیارد ریال در ساحل شهر بوشهر احداث شود.
در فاز نخست این پروژه 20 میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده بود و قرار بود این طرح در بهمن ماه همان سال افتتاح شود، اما در حالی که وارد نوروز 93 شده ایم، این اسکله راکد مانده و چهره بسیار نازیبایی نیز به دلیل وجود تاسیسات کارگاهی به ساحل (مجاور رستوران رافائل) داده است.
همچنین به دلیل نبود شناورهای استاندارد گردشگری، افرادی که قصد دارند در آبهای بوشهر گشت داشته باشند، باید از قایق های صیادی یا باری استفاده کنند.
اما راهکار استفاده از این ظرفیت بسیار خوب چیست؟
در گام نخست، باید پتانسیل های ساحلی استان از نظر دریایی و ساحلی و جاذبه های آنها، شناسایی و در ادامه، یک نقشه جامع در این حوزه، تهیه شود، به گونه ای که در این نقشه از نظر اقتصادی، گردشگری دریایی بتواند برای استان درآمدزا باشد و فرصت اشتغال و کارآفرینی ایجاد نماید.
در گردشگری دریایی، اگرچه سطح دریا ممکن است به تنهایی جاذبه ای نداشه باشد اما جاذبه های مسیر سفر تعیین کننده است.
از سوی دیگر افرادی هستند که نمی خواهند یا نمی توانند با شناور، سفر دریایی داشته باشند که برای این افراد، باید گردشگری ساحلی وجود آورد، یعنی سفرهای بسیار کوتاه با قایق های کوچک یا استفاده از ورزش های آبی مثل جت اسکی و نیز غواصی که کلوب های دریایی برای این کار، خدمات ارائه می دهند. احداث پلاژ، همچنین در سطح دنیا، آکواریوم های نیمه طبیعی در سواحل و کنار شهرها طراحی شده و انواع ماهی ها در آنجا نگهداری می شوند، باید در این نقشه جامع دیده شود.
همچنین باید در این نقش جامع به دنبال جذابیت های جدید در گردشگری دریایی بود. به عنوان مثال، باستان شناسی دریایی خلیج فارس یکی از پتانسیل های بسیار بالای ایران در گردشگری است که از آن غفلت شده، در حالی که تاریخ بسیار کهن و گنج های بزرگی در اعماق خلیج فارس نهفته است.
همچنین در بخش کشاورزی دریایی هم کار خاصی انجام نداده ایم. در حال حاضر نمونه های جلبک های دریایی بسیار مناسبی در خلیج فارس وجود دارد و می تواند کاشته شود و ماحصل آن را با قیمت های مناسب، در بازارهای جهانی به فروش رساند که خوشبختانه از افراد صاحبنظر در این زمینه نظیر دکتر نبی پور نیز ساکن بوشهر داریم که می تواند نقش بسیار مهمی در این مهم داشته باشند.
از این رو، در صورت تدوین نقشه جامعی که در قالب آن، ظرفیت های گردشگری، نیازها و نقاط ضعف و قوت بخش های مختلف ساحلی استان مشخص شود، می تواند به بهره مندی و بهره برداری از دریاها و سواحل استان و احیاء صنعت گردشگری دریایی منجر شود.
6043
08/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
جاذبه های طبیعی مهمترین رکن گردشگری تویسرکان است
جاذبه های طبیعی مهمترین رکن گردشگری تویسرکان است تویسرکان- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تویسرکان گفت گردشگری طبیعت و برخورداری از اقلیم جذاب و دلنشین اولین و مهمترین جاذبه گردشگری این شهرستان به شمار می رود میثم الوندی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزفرمانداردیلم: اقداماتی مهم در حوزه گردشگری این شهرستان انجام شد
فرمانداردیلم اقداماتی مهم در حوزه گردشگری این شهرستان انجام شد گناوه-ایرنا- فرمانداردیلم گفت در حوزه گردشگری این شهرستان درسال جاری اقدامات و پروژه های بسیار اساسی و مهم اجرایی شده است به گزارش ایرنا قاسم قائدی روز پنجشنبه درجلسه شورای اداری این شهرستان در بندر گردشگری حماد اگناوه با داشتن ظرفیت های گردشگری نیازمند اعتبارهای عمرانی ویژه است
گناوه با داشتن ظرفیت های گردشگری نیازمند اعتبارهای عمرانی ویژه است گناوه- ایرنا- قائم مقام ستاد خدمات سفر استان بوشهر گفت شهر گردشگری و تجاری گناوه به دلیل داشتن ظرفیت های گردشگری نیازمند دریافت اعتبارهای عمرانی ویژه است به گزارش ایرنا سید محمد حسن باستی روز چهارشنبه در بازدیدفرماندار :گردشگری بهشهر با بهره گرفتن از ظرفیت روستاهای شهرستان رونق می گیرد
فرماندار گردشگری بهشهر با بهره گرفتن از ظرفیت روستاهای شهرستان رونق می گیرد ساری – ایرنا – فرماندار بهشهر گفت صنعت گردشگری بهشهر با بهره گرفتن بیشتر از ظرفیت روستاهای مناطق کوهستانی شهرستان رونق می گیرد محمدتقی نورزاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد در سااستاندار:رسانه ملی برای معرفی ظرفیت های گردشگری همدان تلاش کند
استاندار رسانه ملی برای معرفی ظرفیت های گردشگری همدان تلاش کند همدان-ایرنا-استاندار همدان گفت همدان منطقه اول گردشگری کشور است و رسانه ملی باید برای معرفی ظرفیت های گردشگری این استان بیشتر تلاش کند محمد ناصر نیکبخت روز سه شنبه در ستاد اجرایی خدمات سفر استان همدان اظهار کرد رساناستاندار کهگیلویه و بویراحمد خبر داد تفاهمنامه مهم استانداران فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد در حوزه گردشگ
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خبر دادتفاهمنامه مهم استانداران فارس بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد در حوزه گردشگریاستاندار کهگیلویه و بویراحمد از امضای تفاهمنامه مهم استانداران فارس بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد در حوزه گردشگری خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج سیدموسی خادمیظرفیتهای توریستی و گردشگری خوزستان گذری بر هورالدورق «تالاب شادگان»؛ از مهمترین سرمایههای طبیعی جه
ظرفیتهای توریستی و گردشگری خوزستانگذری بر هورالدورق تالاب شادگان از مهمترین سرمایههای طبیعی جهانهور الدورق یا هور الفلاحیه یا تالاب شادگان یکی از مهمترین سرمایههای طبیعی منطقه و جهان بهشمار میرود و هرساله بهویژه در ایام نوروز میزبان گردشگران و مسافران بیشماری است به گزارمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل: ظرفیت تربیتی کانونهای مساجد نباید مغفول بماند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل ظرفیت تربیتی کانونهای مساجد نباید مغفول بماندمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت ظرفیت تربیتی کانونهای مساجد نباید مغفول بماند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل سید ناصر اسحاقی عصر امروز در مراسم گرامیداشت 18 اسفند سالروز تشکیل کانونگاهی به چند مکان گردشگری در بندردیر بوشهر
نگاهی به چند مکان گردشگری در بندردیر بوشهر بوشهر- ایرنا - موقعیت بندری پارک و ساحل بکر اسکله صیادی و تفریحی جزایر دریایی بردخون کوه نمک جاشک اماکن تاریخی و باستانی دیر dayyer در استان بوشهر باعث جاذبه های گردشگری بسیاری در این شهرستان شده که می تواند مسافران زیادی را در ایاظرفیتهای استان بوشهر در کمتر جایی دیده میشود
سالاری ظرفیتهای استان بوشهر در کمتر جایی دیده میشود شناسهٔ خبر 2514685 دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۱ استانها > بوشهر بوشهر - استاندار بوشهر با تاکید بر لزوم معرفی بوشهر گفت ظرفیتهای استان بوشهر در کمتر جایی دیده میشود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداردانشگاه آزاد اسلامی قزوین یکی از مهمترین ظرفیت های استان است
دانشگاه آزاد اسلامی قزوین یکی از مهمترین ظرفیت های استان است شناسهٔ خبر 2520566 چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۵ استانها > قزوین قزوین- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین گفت دانشگاه آزاد اسلامی قزوین یکی از مهمترین ظرفیت های علمی استان محسوب می شود به گزارش خبرنگارفیلم/روستای کلم؛ مهمترین روستای هدف گردشگری ایلام
فیلم روستای کلم مهمترین روستای هدف گردشگری ایلام شناسهٔ خبر 2520520 چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۹ استانها > ایلام Loading دریافت 17 MB ایلام-روستای کلم واقع در شهرستان بدره به عنوان مهمترین رستای هدف گردشگری در استان شاخته می شود به گزارش خبرنگار مهر روستای زیبای کلم ومدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد: یزد روزانه ظرفیت اسکان بالغ بر 84هزار مسافر را داراست
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد یزد روزانه ظرفیت اسکان بالغ بر 84هزار مسافر را داراستمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت در سراسر استان یزد تمهیدات لازم برای اسکان بالغ بر 84هزار مسافر و گردشگر اندیشیده شده است محمدمهدی شرافت امروز در گفتاستاندار بوشهر خبر داد دستور رئیس جمهور برای بهرهمندی مردم بوشهر از ظرفیت پارس جنوبی
استاندار بوشهر خبر داددستور رئیس جمهور برای بهرهمندی مردم بوشهر از ظرفیت پارس جنوبیاستاندار بوشهر گفت رئیس جمهور در سفر روز گذشته خود به شهرستان کنگان به منظور افتتاح فاز 12 پارس جنوبی بر بهرهمندی بیشتر مردم استان بوشهر از ظرفیت پارس جنوبی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس ازظرفیت تاریخی، دینی و گردشگری استان قزوین بخوبی معرفی شود
حجت الاسلام عابدینی ظرفیت تاریخی دینی و گردشگری استان قزوین بخوبی معرفی شود شناسهٔ خبر 2517963 شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۶ استانها > قزوین قزوین- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین گفت مدیران میراث فرهنگی با تشکیل اتاق فکر نسبت به معرفی ظرفیت های تاریخی مذهبی گردمدیرکل میراث فرهنگی ایلام: ایلام ظرفیت توسعه گردشگری خارجی را دارد
مدیرکل میراث فرهنگی ایلام ایلام ظرفیت توسعه گردشگری خارجی را داردمدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان ایلام گفت ایلام ظرفیت توسعه گردشگری خارجی را دارد به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام عبدالمالک شنبهزاده ظهر امروز در نشست با خبرنگاران اظهار داشت استان ایلام سارئیس اداره گردشگری آمل خبر داد وجود ظرفیت اسکان 16 هزار شب مسافر در آمل
رئیس اداره گردشگری آمل خبر دادوجود ظرفیت اسکان 16 هزار شب مسافر در آملرئیس اداره میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری آمل از وجود ظرفیت 16 هزار شب مسافر در اماکن اقامتی در این شهرستان خبر داد محمدرضا شیدفر امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در آمل از وجود ظرفیت 16 هزار-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها