محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830942574
نگاهي به بودجه هاي نظامي کشورهاي بزرگ در سال 2015
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ فروردين ۱۳۹۴ (۱۷:۲۹ب.ظ)
نگاهي به بودجه هاي نظامي کشورهاي بزرگ در سال 2015 موج- بودجه نظامي کشورهاي بزرگ و تاثيرگذار محيط بين الملل در سال جاري ميلادي، به گونه اي تعيين شده است که نشان مي دهد، سياست خارجي آنها کماکان بر اهميت قدرت نظامي تاکيد ويژه اي دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، فروپاشي شوروي در سال 1991 پس از اجراي برنامه هاي اصلاحات اقتصادي و سياسي گورباچف، وزن اقتصاد را در تعيين قدرت کشورها فزوني بخشيد. اين حادثه نظريه کارکردگرايان را تاييد کرد و رئاليسم را بيش از پيش به حاشيه راند. از اين رو اميد بشر به کاهش جنگ، پيوندهاي گسترده تر تجاري کشورها و تخصص بودجه هاي نظامي در حوزه هاي رفاهي در قرن بيست و يک بيشتر شد. در صورت تحقق اين سناريو، اقتصاد جايگاه ميلتاريسم را در هرم قدرت را مي گرفت.
اما آغاز قرن بيست و يک با حادثه 11سپتامبر و سپس لشکرکشي آمريکا به افغانستان، اين دورنماي صلح آميز را خدشه دار کرد. دهه اول قرن جديد در پي افزايش نگراني هاي امنيتي در خاورميانه، رشد بنيادگرايي در آفريقا، تحرکات قدرت هاي فرا منطقه اي مانند آمريکا در شرق آسيا و افزايش توان هسته اي کره شمالي، مجددا اهميت بودجه نظامي کشورها را بالا برد.
از اين رو در هرم بودجه نظامي دنيا، شاهد حضور عربستان سعودي، کره جنوبي، ترکيه، ژاپن، هند و چين در کنار قدرت هاي مطرح چند قرن اخير مانند امريکا، روسيه، انگليس، فرانسه و آلمان هستيم.
لکن، دهه دوم قرن 21 به مراتب خونين بارتر و نگران کننده تر شروع شد. اين بار شيوه بهم خوردن ثبات کشورها به گونه اي متفاوت برنامه ريزي شده بود. به گونه اي که در ظاهر متغيير برهم زننده نظم «داخلي» ديده مي شد.
در نهايت اين که بهارعربي و انقلابات مردمي زمينه حضور گروه هاي تکفيري و اسباب دخالت قدرت هاي بزرگ را در خاورميانه، اوکراين و اروپاي شرقي فراهم کرد و مجددا توان نظامي کشورها جايگاه ويژه اي در ساختار قدرت يافت. شرق آسيا نيز به دليل استراتژي «کوچ شرقي» آمريکا، در اين بازه زماني وارد مرحله پر تنش تري شد.
از اين رو، چين به عنوان دارنده بالاترين رشد اقتصادي جهان، همان گونه که از سال 2005، رتبه دوم بودجه نظامي را در دست داشت، با افزايش 10.1 درصدي در هزينه هاي دفاعي سال 2014، به رقم 144.2 رسيد. عدد مذکور نشان مي دهد که پکن براي حضور قوي تر در محيط بين الملل و براي مقابله با رقباي منطقه اي مانند هند، ژاپن و کره جنوبي در قرن جديد بايد در اين حوزه سرمايه گذاري کند. 144.2 ميليارد دلار بودجه دفاعي چين در سال 2015، در واقع سه و نيم برابر بيش از بودجه نظامي هند در سال جاري ميلادي است!
هند نيز براي عقب نماندن از رقيب منطقه اي خود، چين، 7.9 درصد بر هزينه هاي نظامي سال 2015 افزود. از اين رو به نظر مي رسد کماکان رتبه هشتم خود را در جدول بالاترين بودجه هاي نظامي دنيا سال جاري ميلادي حفظ کرده است. 40.7 ميليارد دلاري که دولت مودي در سال 2015 براي حوزه دفاعي در دست دارد، قرار است صرف خريد جنگنده، کشتي و توپخانه شود.
همچنين دهلي نو در نظر دارد با خريد 126 جنگنده داسو، 197 هليکوپتر سبک، 145 هليکوپتر هويتزر، 15 هليکوپتر آپاچي، 22 هليکوپتر CH-47F Chinook، با قدرت تسليحات متعارف اسلام آباد در مرزهاي شمال غربي خود برابري کند. طبق يک بررسي صورت گرفته، در صورت جنگ ميان هند و پاکستان، پيروز نهايي دهلي نو است اما با حجم تلفات بالا. از اين رو مودي خريدهاي جديد را در ليست هزينه هاي نظامي قرار داد تا ميزان خسارات را کاهش دهد.
ضمن اين که دولت هند از چند سال پيش تلاش کرد با افزايش خريد کشتي ها، زيردريايي هاي رادارگريز و انواع هواپيماها حضور خود در اقيانوس هند را تقويت کند. نيروي دريايي اين کشور براي مقابله با حضور چيني ها در اقيانوس هند، منطقه اي که دهلي نو آن را تحت نفوذ و کنترل خود مي داند، به زيردريايي ها و کشتي هاي رادار گريز جديد نياز دارد.
پيش بيني مي شود، روسيه فروشنده اصلي اين تسليحات و تجهيزات نظامي به هند باشد. زيرا در نتيجه روابط دوران جنگ سرد ميان شوروي و هند، بيشتر ارتش اين کشور توسط مسکو تغذيه مي شد. از اين رو امروز نيز 70 درصد خريدهاي نظامي هند از روسيه صورت مي گيرد.
اين مسأله مي تواند بر مشکلات مالي مسکو نيز اثر مثبت بگذارد. روسيه پس از بحران اوکراين و انضمام شبه جزيره کريمه، از سوي غرب با تحريم هاي نظامي و اقتصادي روبرو شد که کرملين را با مشکلات مالي روبرو کرد. با وجود اين، پوتين با آگاهي از اهميت توان نظامي در عرصه بين الملل و رويارويي با ايالات متحده، 4.2 درصداز توليد ناخالص داخلي را در اين حوزه هزينه کرد و بودجه دفاعي را به 81 ميليارد دلار رساند. اين رقم سال گذشته ميلادي 70 ميليارد دلار بود.
ضمن اين که طبق برنامه ريزي رئيس جمهور روسيه از سال 2012 تا 2020 قرار است 500 ميليارد دلار صرف تجديد تسليحات و نوسازي شود. نتيجه اين تصميم امروزه در تقويت ناوگان شمالي و مرزهاي غربي هم مرز با اروپا قابل روئيت است.
در مقابل آلمان، به عنوان بزرگ ترين اقتصاد اتحاديه اروپا، نگران نيات کرملين در اروپاي شرقي است. کشوري که براي حفظ توان مبارزه با اهداف توسعه گرايانه پوتين، 1.3 درصد از توليد ناخالص داخلي را شرف بودجه دفاعي کرد و بودجه نظامي را از 44 ميليارد دلار در سال 2014 به رقم کمي بيش از 47 ميليارد دلار رساند. همچنين برلين قصد دارد در پنج سال آينده، در پاسخ به افزايش بيثباتي ها در جهان، بودجه دفاعي خود را به ميزان 6.2 درصد افزايش دهد.
آمريکا نيز براي ايستادگي در برابر اهداف احتمالي روسيه، 637 ميليون دلار از بودجه 584 ميليارد دلاري بودجه نظامي سال 2015 را در راستاي عمليات نظامي خارج از کشور از جمله افغانستان، عراق و ساير نقاط جهان در نظر گرفت.
البته بودجه دفاعي اين کشور نسبت به سال گذشته کاهش داشته است اما باز هم رقم 584 ميليارد دلار، ايالات متحده را در صدر کشورهاي جهان در اين حوزه قرار داد. کافي است اين رقم را با بودجه 81 ميليارد دلار روسيه مقايسه کنيد.
در بودجه مذکور، واشنگتن پنج ميليارد دلار براي مقابله با داعش در نظر گرفته که شامل 3.4 ميليارد دلار براي استقرار نيروهاي آمريکا و 1.6 ميليارد دلار براي تجهيز و آموزش نيروهاي کرد عراقي به مدت دوسال مي شود.
به طور کلي، با نگاهي به ارقام کشورهاي مذکور، مي توان پي برد که جهان در قرن جديد بيش از گذشته ميليتاريستي و آکنده از تسليحات مرگباري خواهد شده است که هر اتفاق و تصميم اشتباه يک رهبر، مي تواند کره زمين را به نابودي بکشاند. ضمن اين که ايده کارکردگرايان و ايدئاليست هاي بين الملل در مورد اولويت اقتصاد بر نظامي گري در محاسبه قدرت کشورها، همچنان يک تصور خيالي است.
زهرا سادات حسيني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]
صفحات پیشنهادی
عربستان بزرگترین وارد کننده تسلیحات نظامی در سال ۲۰۱۴ میلادی
مؤسسه آی اچ اس جینس گزارش داد عربستان بزرگترین وارد کننده تسلیحات نظامی در سال ۲۰۱۴ میلادی شناسهٔ خبر 2513656 یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۷ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی یک موسسه غربی با انتشار گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی با خرید تسلیحات نظامی به ارزش شش میلیاردشکست بزرگ سازمانهای اطلاعاتی-جاسوسی غرب/ بیش از 50 میلیارد دلار بودجه سالانه آمریکا برای ترور و براندازی نرم/
باشگاه خبرنگاران بررسی کرد شکست بزرگ سازمانهای اطلاعاتی-جاسوسی غرب بیش از 50 میلیارد دلار بودجه سالانه آمریکا برای ترور و براندازی نرم دشمن همچنان دچار خطای محاسباتی است در یکی از اسنادی که در نوامبر 2010 از طبقهبندی سیا خارج شد و توسط CSI یا مرکز مطالعات اطلاعات و جاسوسی ایکاهش سرعت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان/ماندن 2800 نظامی تا پایان سال 2015
کاهش سرعت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ماندن 2800 نظامی تا پایان سال 2015کاخ سفید با صدور بیانیهای اعلام کرد که سرعت خروج نیروها از افغانستان کاهش مییابد و 2800 نیروی فعلی تا پایان سال 2015 در افغانستان باقی خواهند ماند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبربزرگترین جرقه خورشیدی در سال 2015
رصدخانه ناسا ثبت کرد بزرگترین جرقه خورشیدی در سال 2015 رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا تصاویر ویدئویی از جرقه خورشیدی کلاس ایکس را در لکه خورشیدی موسوم به AR12297 ثبت کرد به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از ایسنا این جرقه خورشیدی در ساعت 16 22 به وقت گرینویچ روز چهارشنبافشاگری بزرگ آخر سال (ایران ورزشی)
1393 12 26 افشاگری بزرگ آخر سال ایران ورزشی 109 ۲۶ ۱۲ ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۳افتتاح واحد تولید کنسانتره بزرگترین معدن خاورمیانه ظرف ۳ سال
مستوفی خبر داد افتتاح واحد تولید کنسانتره بزرگترین معدن خاورمیانه ظرف ۳ سال شناسهٔ خبر 2513783 یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۵ استانها > یزد یزدـ عضو اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران از بهره برداری واحد تولید کنسانتره بزرگترین معدن خاورمیانه ظرف سه سال آینده خبر داد-سهم بودجه پژوهش در سال 94؛ کمتر از نیمدرصد
سهم بودجه پژوهش در سال 94 کمتر از نیمدرصد سهم بودجه پژوهش از تولید ناخالص ملی از جمله مواردی است که بسته به زیرساختها و سیاستهای کلان کشورها در حوزه تولید علم از کمتر از یک درصد تا قریب به 4 درصد در کشورهای مختلف متفاوت است در هفته های اخیر گمانه زنی های مختلفی از اختکارنامه قوای سهگانه در تحقق شعار سال/ ۱۰ شجاعی: عدم افزایش بودجه فرهنگی برای کشور اسیبزا است
کارنامه قوای سهگانه در تحقق شعار سال ۱۰شجاعی عدم افزایش بودجه فرهنگی برای کشور اسیبزا استعضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه افزایش بودجه فرهنگی کشور در لایحه بودجه سال ۹۴ با توجه به رشد نرخ تورم صفر بوده است گفت چون بودجه به شکل سنتی بسته میشود هیچ ابتکاری در تخصیصنقدی خبر داد اختصاص 3 هزار میلیارد تومان بودجه برای تحقیقات کشور در سال آینده/ پایاننامههای دانشجویی تقاضامح
نقدی خبر داداختصاص 3 هزار میلیارد تومان بودجه برای تحقیقات کشور در سال آینده پایاننامههای دانشجویی تقاضامحور شودرئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه سه هزار میلیارد تومان برای تحقیقات در سال آینده اختصاص داده شده است گفت با توجه به نیروی انسانی و تجیهزات خوب با این بودجهرئیس هیئت پینگپنگ کرمانشاه خبر داد برگزاری مسابقات پینگپنگ ردهبندی بزرگسالان در کرمانشاه
رئیس هیئت پینگپنگ کرمانشاه خبر دادبرگزاری مسابقات پینگپنگ ردهبندی بزرگسالان در کرمانشاهرئیس هیئت پینگپنگ استان کرمانشاه گفت مسابقات تنیس رویمیز ردهبندی دسته 2 بزرگسالان در بخش مردان با حضور ورزشکارانی از شهرستانهای مختلف در کرمانشاه برگزار شد شهاب مژگانی امروز در گفت&zwبر اساس گزارش یک شرکت آمریکایی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۴ بزرگترین خریدار سلاح در جهان شد
بر اساس گزارش یک شرکت آمریکاییعربستان سعودی در سال ۲۰۱۴ بزرگترین خریدار سلاح در جهان شدشرکت آمریکایی IHS Inc در گزارشی درباره میزان فروش تسلیحات در جهان در سال ۲۰۱۴ خبر داد که عربستان سعودی با پیشی گرفتن از هند بیشترین واردات سلاح را داشت به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فتجهیز مکانهای بزرگ کشور به "وایفای" تا یک سال دیگر
به گزارش جام جم کلیک مهندس نصرالله جهانگرد که پیشتر مشاور و نماینده ویژه رئیس جمهور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و دبیر شورای عالی اطلاعرسانی در دولت هشتم بود امروز به عنوان معاون محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت میکند سابقه حضور وی دربودجه نظامی روسیه همچنان رو به افزایش است
شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۶ خبرگزاری ایتارتاس به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش داد انتظار میرود مسکو بودجه تحقیقاتی و توسعه خود را در سال 2015 میلادی تا 20 درصد افزایش دهد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری ایتارتاس یوری بوریسوف معاون وزیر دفاع روسراهاندازی فاز یک نمایشگاه بزرگ اصفهان در سال ۹۷
محققیان خبر داد راهاندازی فاز یک نمایشگاه بزرگ اصفهان در سال ۹۷ شناسهٔ خبر 2519876 سهشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۴ استانها > اصفهان اصفهان – مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان گفت فاز یک نمایشگاه بزرگ بینالمللی استان اصفهان ابتدای سال ۹۷ به بهره برداری خوابا پشت سر گذاشتن آلمان چین سومین صادرکننده تسلیحات نظامی در جهان شد/هند و عربستان بزرگترین خریدار
با پشت سر گذاشتن آلمانچین سومین صادرکننده تسلیحات نظامی در جهان شد هند و عربستان بزرگترین خریدارچین سومین صادرکننده تسلیحات نظامی در جهان است هند و عربستان سعودی نیز که به ترتیب ۱۵ و ۵ درصد از بازار واردات تسلیحات نظامی را در اختیار خود دارند بزرگ ترین خریداران سلاح در جهان هستمسابقه بزرگ سفر ایمن و سالم برگزار می شود
با هدف پیشگیری از تصادفات و حوادث مسابقه بزرگ سفر ایمن و سالم برگزار می شود تهران - ایرنا - کمپین اطلاع رسانی سفر سالم با استفاده از فناوری های نوین ارتباطی به همت سازمان جوانان هلال احمر و با همکاری روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود به گزارش ایرنا از دانشگاه صنعتی شدستبندهای طلا و جواهرات سال 2015
نمونه هایی از جدیدترین مدل دستبندهای طلا و جواهرات سال 2015 مدل دستبند جدیدترین دستبندهای دخترانه جدیدترین مدل دستبند دستبندهای سال 2015 مدل دستبند جدیدترین دستبندهای دخترانه جدیدترین مدل دستبند دستبندهای سال 2015 مدل دستبند جدیدترین دستبندهای دخترانه جدیدترین مدل دست-
گوناگون
پربازدیدترینها