واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آبادان با هوای بهاری پذیرای میهمانان نوروزی است آبادان - ایرنا - آبادان از قدیمی ترین شهرهای ایران با برخورداری از جاذبه های طبیعی، تاریخی، گردشگری، تجاری و جاذبه های معنوی دفاع مقدس در روزهای فروردین ماه با هوایی مطبوع میزبان گردشگران نوروزی است.
به گزارش ایرنا، آبادان در 116 کیلومتری اهواز، در دهانه ورودی خلیج همیشه فارس و در همسایگی کشورهای کویت و عراق قرار دارد.
طول جزیره آبادان 46 کیلومتر و عرض آن بین 20 تا 32 کیلومتر است که در دلتای اروندرود بین رودهای بهمنشیر، کارون و اروند واقع است.
تاریخ زندگی در این منطقه را می توان از دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی تاکنون در نظر گرفت به طوری که این مکان همزمان با ظهور اسلام، شهری آباد بوده است.
ˈیاقوت حمویˈ مورخ نامدار، جزیره بزرگی را که بین دو شط یعنی اروندرود و کارون واقع شده، ˈ میان رود ˈ نام نهاده است.
در تجزیه و تحلیل واژه آبادان می توان به معنی ˈ محلی برای پاسداری و نگهبانی از آب ˈ رسید و بطلمیوس پدر جغرافیای یونان نام ˈ آرپفانا ˈ و ˈ آپفادانا ˈ را برای آبادان به کار می برد.
واژه ˈ عبادان ˈ که در دوره های اخیر به آبادان استناد می شد معرب همان واژه است، برخی نیز وجه تسمیه عبادان را به دلیل عبادت زیاد مردم این دیار ذکر کرده اند، در زمان سلطنت رضا شاه پهلوی نام عبادان به آبادان تغییر یافت.
شهرستان آبادان در هشت سال دفاع مقدس شاهد افتخارآفرینی فرزندان سلحشور ایران بود که اکنون بواسطه همین دلاوری ها، دارای یادمان ها و یادگارهای پرافتخار از دوران مقاومت، ایثار و دفاع مقدس است که حس غرور دینی و ملی را برمی انگیزد.
از همین رو هر ساله در ایام نوروز، گروه های زیادی از سایر نقاط کشور درقالب کاروان های راهیان نور و یا خانوادگی و انفرادی به آبادان سفر می کنند، و یاد و خاطره دلاوری و رشادت شهدا، ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس را زنده کرده و با آنها تجدید میثاق می کنند.
یادمان های شهدای جنگ تحمیلی بویژه محل شهادت نخستین وزیر نفت، یادمان شهید تندگویان،یادمان شهدای حماسه ذالفقاری و یادمان زیارتگاهی عملیات والفجر8 هر سال پذیرای میهمانان و گردشگران زیادی هستند.
دیدن محورهای عملیاتی و یادمان ها و زیارتگاه ها و نشستن در سنگرهایی که در آنها هفت سین جبهه چیده شده، و دیدن نخل های سربلند بی سر که نشانه تسلیم نشدن در برابر خواست دشمنان این مرز و بوم است برای هر مسافری جذاب و دیدنی است.
از جاذبه های دیدنی شهر آبادان می توان به مدرسه مهرگان، بقعه خضر، موزه آبادان، مسجد رنگونی ها، سینما نفت و ساختمان آموزشگاه فرهنگ نام برد و از سوی دیگر نخلستان های زیبا همراه با عطر شکوفه های نخل خرما و جاذبه های دیدنی اروند رود و بهمنشیر نیز به زیبایی های این شهرستان آبادان افزود است.
قدمگاه منسوب به حضرت خضر و الیاس در اطراف رود بهمنشیر در روستای خضرنبی(ع) واقع شده و به آن جزیره الخضر نیز می گفتند.
قدمگاه امام رضا (ع) دیگر مکان زیارتی در آبادان است که در چند سال گذشته مورد توجه میهمان نوروزی و کاروان های راهیان نور قرار گرفته است.
مسجد رنگونی ها یکی از مکان های دیدنی شهر آبادان است که بنا به روایات مختلف در ابتدا عبادتگاه سیک ها بوده و بعدها به کلی تخریب و بر روی آن مسجد رنگونی ها ساخته شده است.
این مسجد هنگام ساختن پالایشگاه توسط کارگران خارجی که بیشتر از مسلمانان اهل رانگون (پایتخت برمه) بوده اند، ساخته شده است.
این مکان هم اکنون موزه اسناد تاریخی است و همواره مورد توجه تاریخ دانان و گردشگران بوده است.
موزه آبادان در سال 1328 با الهام از معماری سنتی ایران ساخته شد گنبد این موزه متاثر از گنبد حرم حضرت دانیال نبی(ع) در شوش ساخته شده و ارتفاع آن 22.5 متر است که در ایام نوروز برنامه ها و جشنواره های مختلفی در آن برگزار می شود.
کلیسای سورت گاراپت آبادان در سال 1319 ساخته شد و در زمان جنگ تحمیلی آسیب دید اما توسط ستاد بازسازی مناطق جنگی مرمت شد ولی اکنون بدلیل اندک بودن مسیحیان در آبادان، آیینی در این کلیسا برگزار نمی شود.
این کلیسا بدلیل مجاورت با مدرسه ادب آبادان، همچنان پابرجاست، کلیسای ارامنه گریگوری آبادان بزرگترین تالار اجتماعات ارامنه مقیم آبادان محسوب می شده است.
این کلیسا دیوار به دیوار مسجد بهبهانی ها قرار داشته و نماد فرهنگ و آزادی عقیده و هنر ادیان را به رخ جهانیان می کشاند.
موزه تاریخ طبیعی آبادان نیز فعالیت رسمی خود را از بهمن 87 در زمینی به مساحت یکهزار و300 مترمربع و فضای نمایشگاهی 650 مترمربع آغاز کرد.
در این موزه گونه های منحصر بفردی از جانوران بومی و غیر بومی به صورت تاکسیدرمی شده در هفت غرفه نگهداری می شود که علاقه مندان می توانند از بخش های جانورشناسی مهره دار، بخش جانورشناسی بی مهرگان، بخش گیاهان، بخش سنگ و کانی و جمجمه دیدن کنند.
پل کابلی آبادان که نخستین پل کابلی واقع در خشکی در جهان محسوب می شود، در محله سده این شهر واقع شده و با نام تانکی ابوالحسن مشهور است.
این پل تقریبا در مرکز جغرافیای آبادان و یکی از ورودی های اصلی شهرستان قرار دارد و در کنار پل اصلی رودخانه بهمنشیر قرار دارد.
آبادان به دلیل قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد اروند و همجواری با کشورهای حاشیه خلیج فارس و صادرات و واردات کالا از طریق لنج و کشتی، دارای بازارهای متنوع و متعدد است.
بازار کویتی ها، امیری، احمد آباد، ته لنجی ها، مرکزی،بازار منطقه آزاد اروند، بازار درجه یک ماهی فروشان و بازارچه های متعدد دیگر از جمله بازارهای معروف در آبادن هستند که پر رونق ترین روزهای خود را در ایام نوروز سپری می کنند.
معاون شهردار آبادان در خصوص آماده سازی شهر آبادان به خبرنگار ایرنا گفت: شهرداری آبادان علاوه بر آماده سازی تمام بوستان های سطح شهر، سه اقامتگاه نوروزی برای اسکان میهمانان نوروزی در نظر گرفته است.
عبدالرضا دیدار افزود:در هر یک از این کمپ ها امکاناتی همچون 200 تخته چادر، تجهیزات رایانه ای، نانوایی سیار، محل عرضه صبحانه داغ همچون آش و حلیم و حمام تعبیه و فراهم شده است.
وی اظهار داشت: به منظور آشنایی مسافران نوروزی با اماکن دیدنی، تفریحی، مذهبی، تاریخی، دفاع مقدس و یادمان های شهدا اقدام به تعداد هفت دستگاه اتوبوس را جهت جابه جایی مسافران مستقر در کمپ ها به همراه روایتگری در داخل اتوبوس ها تدارک دیده شده است.
3015/6068
03/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]