واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
خلیلآباد با نگینی سبز چشمانتظار مسافران نوروزی است
شهرستان خلیلآباد در استان خراسان رضوی با جاذبههای گردشگری بیشمار در انتظار مسافران نوروزی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خلیلآباد، شهرستان خلیلآباد در بخش مرکزی استان خراسان رضوی با وسعت 5.1767 کیلومتر مربع از شمال به کاشمر و از جنوب به گناباد و غرب به بردسکن محدود میشود. مسجد جامع خلیلآباد به استناد شواهد موجود پیش از این در محل مسجد جامع فعلی، بنای مسجدی کهن و یک ایوانی موسوم به میان خیابان وجود داشته که بنای فعلی با الگوبرداری از مسجد جامع کاشمر در سال 1308 قمری با طرح یک ایوانی و شبستانهای طرفین ساخته شده است.
پارک جنگلی خلیلآباد، وجود آثار و جاذبههای زیاد به واسطه آب و هوای خوب در شمال خلیلآباد از جمله پارک جنگلی خلیلآباد با وسعت 2 هزار متر مربع که یکی از پارکهای منحصر به فرد در استان با گونههای مختلف از درختان از جمله افرا، اقاقیا، سرو نقرهای، سپیدار و درخت کاج است و نیز وجود منطقه سرسبز و کوهستانی، این شهرستان را به نگینی سبز تبدیل کرده است. حمام تاریخی آقا (بهشتی) اثری منحصر به فرد در منطقه ترشیز کهن بوده و جزو مجموعه ابنیه تاریخی احداث شده در اوایل دوران پهلوی در بافت تاریخی خلیلآباد است که مشتمل بر مسجد جامع، کاروانسرا و آب انبار است. در همین زمینه فرماندار خلیلآباد در گفتوگو با خبرنگار فارس در خلیلآباد اظهار داشت: آمادگی لازم را برای استقبال و اسکان مسافران نوروزی را داریم. علی اصغر مرادزاده افزود: شهرستان خلیلآباد یک منطقه کشاورز خیز و بیش از 90 درصد مردم این شهر به شغل کشاورزی و دامداری مشغول هستند و از این با 12 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات باغی در شهرستان، خلیلآباد را یکی از قطبهای تولید انگور در استان خراسان رضوی معرفی کرده است.
وی عنوان داشت: در ایام تعطیلات نوروزی بیش از 20 هزار نفر مسافر و گردشگر و زائر از منطقه خلیلآباد بازدید میکنند و پیشبینی میشود در نوروز سال 94 این تعداد به 30 هزار نفر افزایش یابد. مرادزاده اظهار کرد: یکی از مهمترین محلهای اسکان برای مسافران مجتمع و استراحتگاه روستای جعفرآباد این شهرستان بود که سال گذشته با استقبال خوبی مواجهه شده است. همچنین رضا یوسفی رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری خلیلآباد گفت: شهرستان خلیل آباد یک شهرستان بسیار بکر و جذابی است و اماکن دیدنی و تاریخی زیادی دارد. وی به وجود بقاع متبرکه چهار امامزاده در شهرستان اشاره کرد و گفت: وجود بقاع متبرک چهار امامزاده از جمله امامزاده بی بی حور و بی بی نور روستای جابوز، امامزاده هادی روستای شوراب، امامزاده سید حسن روستای میر آباد، امامزاده قاسم روستای ارغا، در خلیلآباد جلوهای مذهبی به گردشگری شهرستان بخشیده است و با توجه به آمادهسازی و تجهیز این اماکن جهت استراحت گردشگران فضای مناسبی جهت پذیرایی از زائرین عزیز را در خود جای داده است. یوسفی عنوان کرد: آبگرم معدنی شهرستان خلیلآباد واقع در ارتفاعات شمال شهرستان از جاذبههای گردشگری خلیل آباد است که سالانه گردشگران و بهویژه کوهنوردان زیادی را به سوی خود جذب میکند، این منطقه دارای سه چشمه آبگرم معدنی با خواص درمانی بالاست و همچنین وجود آبشارها و رودخانه دائمی خارزنج این منطقه را به دیدنیترین مناظر طبیعی شهرستان تبدیل کرده است. رئیس اداره میراث فرهنگی خلیلآباد اضافه کرد: کهندژ تاریخی کندر در ضلع جنوبی شهر کندر با بقایای خشت و گلی عظیمی وجود دارد که در واقع کهندژ شهرک حاصلخیز و پر رونق کندر در گذشتههای دور بوده سفالهای پراکنده بر روی آن قدمت این اثر را به پیش از اسلام میرساند. وی به آثار هنرهای سنتی و صنایع دستی خلیل آباد اشاره کرد و گفت: در شهرستان خلیلآباد نیز مانند شهرستانهای همجوار هنوز مشاغل سنتی و هنرهای دستی تا حدودی رواج دارد،در این میان بافت قالی و انواع فرشهای پشمی،گلیم بافی، فرت بافی، حصیر بافی و پارچههای دست باف از اهمیت بیشتری برخوردارند. وی افزود: همچنین از انواع مشاغل سنتی در خلیلآباد میتوان به حرفههایی مانند مسگری، نجاری، آهنگری و رویگری اشاره کرد، در حال حاضر هنر سفالگری در روستای ابراهیمآباد و نصرآباد این شهرستان ادامه دارد. این مسئول در پایان متذکر شد: سوغات شهرستان خلیلآباد بهترین ره آورد و سوغات سفر خلیلآباد خشکبار،بهویژه کشمش مرغوب این شهرستان است که سالانه این محصول به سراسر دنیا صادر میشود، همچنین قالی بافی و سفالگری و فرآورده های حصیری و پارچههای دست بافت، رودوزیهای سنتی از جمله هنرها و صنایع دستی منطقه است. انتهای پیام/3138/ذ40
94/01/03 - 12:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]