تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831123717




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نسیم روح بخش بهاری در دالان های خشتی و گلی بیت تاریخی امام در خمین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نسیم روح بخش بهاری در دالان های خشتی و گلی بیت تاریخی امام در خمین خمین - ایرنا - بیت پدری و تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در شهرستان خمین یکی از جاذبه های تاریخی است که تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی به ویژه در تعطیلات نوروز از این بنای ارزشمند تاریخی مربوط به دوره قاجاریه بازدید می کنند.


گردشگران و مسافران نوروزی برای دیدن محل تولد معمار کبیر انقلاب و بنای تاریخی که چون نگینی در این شهر می درخشد راهی شهرستان خمین می شوند تا شمیم یار را همسفر ایام نوروز کنند.
با آغاز ایام نوروز مسافرانی که راهی زادگاه امام راحل شدند و یا برای رسیدن به مقصد مورد نظرشان از این شهرستان گذر می کنند فرصت را غنیمت شمرده و از این جاذبه تاریخی و معنوی با جلوه های بکر و بی نظیر بازدید می کنند.
این بنای معنوی همواره مکانی برای تجدید میثاق با آرمان های امام راحل به خصوص در روزهای اخیر برای کاروان های راهیان نور این شهرستان و شهرهای مجاورشده است .
قدمت خانه قدیمی وتاریخی امام راحل در خمین به دوره قاجار می رسد و عمر این بنا بیش از 160 است، معماری این بنا به سبک شرقی - اسلامی است و مصالح اصلی به کار رفته در آن از خشت و گل و چوب است.
وجود دالان های تنگ و تودرتو و بنای دو برج نظامی در ضلع شمالی و جنوب خانه قدیمی امام راحل، گویای وضعیت اجتماعی، سیاسی آن دوران است و حکایت از ناامنی و جنگ و گریزهای آن دوره دارد.
این بنا توسط پدربزرگ حضرت امام مرحوم حاج سید احمد در سال 1255 قمری از شخصی به نام محسن خان خریداری شده است، این عمارت پناهگاه مردم در روزهای ناگوار حمله یاغیان به خمین بوده است و در هنگام یورش یاغیان همه در این خانه اجتماع می کردند.
به طوری که زن ها و کودکان در اتاق های متعدد بیتوته می کردند و مردان بر بالای برج ها از حریم قلعه دفاع می کردند و مهاجمان را به عقب می راندند.
بر خلاف معماری خانه های سنتی ایرانی در این عمارت چهار هسته ای که چهار حیاط دارد هیچ کدام از حیاط ها نقش مرکزی ندارد.
جلوخان های بنادارای عرصه وسیع است و به صورت فرورفتگی در کنار مسیر و در جلوی در اصلی قرار گرفته و تعبیه در اصلی این خانه در پیشخان و دو لنگه بودن درها زیبایی خاصی دارد چرا که هر لنگه متشکل از چند ردیف تخته ضخیم طولی است.
بعد از عبور از ورودی که در پیش اطاق قرار دارد، فضایی کاملا سر بسته به نام هشتی است که یک هشت ضلعی کامل است و و این هشتی در راهرو طویل و کم عرض و تاریکی هدایت می شود که به آن دالان می گویند و کاربرد آن ممانعت از دسترسی آسان به عرصه درونی عمارت است.
وجود چند انبار، اصطبل و آشپزخانه از دیگر اجزا و فضاهای کارکردی این عمارت محسوب می شود.
این بیت تاریخی در محله سه پل شهر خمین و در شمال رودخانه این شهر ساخته شده است .
مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی می گوید: این عمارت به شماره ‎ 1746در فهرست آثار ملی ایران به عنوان آثار معماری دوره قاجاریه ثبت شده است.
سید محمد حسینی افزود: این بنای ارزشمند ومعنوی یکی از پر بازدید کنندگان آثار در استان مرکزی است و سالانه 250تا 300هزار گردشگر داخلی وخارجی از مکان مقدس و تاریخی دیدن می کنند.
وی ادامه داد: در ایام نوروز ،ارتحال امام و تعطیلات تابستان شمار بازدید کنندگان از بیت تاریخی امام در خمین افزایش می یابد.
مسوول موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) در خمین گفت: تعداد 20هزار بسته فرهنگی ویژه نوروز برای اهدا به میهمان های نوروزی تهیه شده است .
حجت الاسلام سید جواد رضوی افزود: این بسته های شامل تالیف های حضرت امام (ره)، بروشور، لوح فشرده در ارتباط با دیوان اشعار ،وصیت نامه وزندگی نامه حضرت امام و پوستر است که به بازدید کنندگان بیت در تعطیلات نوروز اهدا می شود.
وی بیان کرد: طرح مرمت ، گلکاری و تزیین بیت تاریخی امام راحل برای جذب مسافران و گردشگران درایام نوروز انجام شده است .
وی عنوان کرد: تمهیدات لازم برای پذیرایی از میهمانان در بیت تاریخی امام اندیشیده شده و با غبار روبی ، فضاسازی مناسب و مطلوب از میهمانان در ایام نوروز پذیرایی می شود .
مسوول موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) در شهرستان خمین ادامه داد: برنامه های متنوع فرهنگی و هنری و ایستگاه صلواتی نمایشگاه عکس وکتابخانه تخصصی در ایام نوروز برای گردشگران در بیت امام راحل تدارک دیده شده است.
حجت الاسلام رضوی گفت: یک اکیپ شش نفره در این مکان مقدس برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی از 28اسفند تا 14فروردین ماه مستقر شده است .
وی گفت: با شروع تعطیلات نوروزی روزانه دو هزار و500تا سه هزار نفر از بخش های مختلف بیت تاریخی امام و مجتمع فرهنگی وهنری این عمارت تاریخی دیدن می کنند .
امام خمینی 20جمادی الثانی 1320 قمری ، مطابق با 30 شهریور 1281 شمسی ،در شهرستان خمین در این مکان مقدس متولد و تا سن16سالگی در این خانه زندگی کرده است.
شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی دارای جاذبه های گردشگری و طبیعی نظیر،بیت تاریخی حضرت امام،قلعه سالار محتشم،سنگ نگاره های تیمره،کبوتر خانه،تیمچه بازار، مسجد جامع و 34بقاع متبرکه است.ک/4
7277/6013/



01/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن