تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ بنده ای راستین نمی شود مگر زمانیکه اعتمادش به آنچه نزد خداست از اعتمادش به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852968620




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موفقيت محققان ايراني در طراحي و ساخت حسگري زيستي و غيرآنزيمي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۰ق.ظ)
در پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران صورت گرفت؛ موفقيت محققان ايراني در طراحي و ساخت حسگري زيستي و غيرآنزيمي موج - محققان ايراني موفق به طراحي و ساخت حسگري زيستي و غيرآنزيمي درمقياس آزمايشگاهي جهت تشخيص ديابت شدند كه کاهش هزينه‌ ساخت، افزايش سرعت تشخيص گلوکز و افزايش پايداري از نتايج اين طرح بوده است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر علي‌اکبر طرلاني، عضو هيأت علمي پژوهشکده توسعه فرايندهاي شيميايي پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران و محقق و مجري طرح، گفت: در چند دهه‌ گذشته، دانشمندان به دنبال ساخت حسگرهاي زيستي با حساسيت بالا و انتخاب پذيري نسبت به گلوکز، جهت تشخيص بيماري ديابت بوده‌اند. دراين بين حسگرهاي زيستي برپايه‌ آنزيم‌ها، داراي عيوبي همچون عدم پايداري حرارتي و شيميايي و همچنين سختي‌هاي کار با آنزيم هستند. بنابراين تمرکز بر روي ساخت حسگرهاي غير آنزيمي گلوکز که داراي حساسيت بالا، انتخاب‌پذيري و پايداري بالا باشند، افزايش يافته است.
وي افزود: هدف از انجام اين طرح نه تنها ساخت حسگر زيستي غيرآنزيمي گلوکز بوده، بلکه تلاش شده که ماده‌ گران‌قيمت نافيون و آنزيم گلوکز اکسيداز در طراحي و ساخت آن حذف شود.
محقق پژوهشگاه شيمي ومهندسي شيمي ايران در مورد نتايج اين تحقيقات، گفت: حسگر طراحي شده از حساسيت خوب، حد تشخيص مناسب، پايداري بالا و گزينش پذيري در برابر عوامل مزاحم مثل دوپامين، اوريک اسيد برخوردار است، علوم پزشکي و باليني، زيست‌شناسي و همچنين صنايع غذايي مي‌توانند از فوايد اين حسگر بهره‌مند شوند.
دکتر طرلاني درادامه گفت: پليمر نافيون در حسگرهاي آنزيمي و غير آنزيمي براي کمک به تثبيت ماده‌ مورد نظر بر روي الکترود به کار مي‌رود.
وي افزود: همچنين اين ماده گزينش‌پذيري حسگر را به الکتروليت موردنظر افزايش مي‌دهد. اما اين ماده بسيار گران‌قيمت بوده و دسترسي به آن آسان نيست. بنابراين دراين کار سعي شده تنها با استفاده از نانولوله‌هاي کربني چند ديواره (ارزان‌قيمت) و اتيلن گليکول، اکسيد مورد نظر بر روي الکترود تثبيت شود. نتايج نشان داده است با وجود عدم حضور نافيون، گزينش پذيري حسگر ساخته شده به گلوکز بسيار خوب است.
محقق اين طرح گفت: از طرفي، تنوع ساختاري نانوذرات اکسيد روي و سهولت کنترل اين ساختارها در واکنش‌هاي حلال- دما دليل انتخاب اين ماده براي ساخت حسگر بوده است، زيرا نوع ساختار بر روي کارايي اين اکسيد فلزي تأثير‌گذار است. در اين کار، 9 نانوساختار مختلف اکسيد روي به روش جديد، سنتز و در ساخت حسگر به کار گرفته شده است. اين ساختارها شامل نانوذرات کروي، نانوپودري، نانوميله، نانوصفحه‌ و ساير موارد بوده است. اين نانوساختارها در پاسخ به عنوان حسگر زيستي با يکديگر متفاوت بوده و درميان آن‌ها نانوساختارهاي کره‌اي و سپس پودري بهترين پاسخ را در پي داشتند. دکترطرلاني در ادامه گفت: همانگونه که اشاره شد، هدف از انجام اين کار ساخت يک حسگر بر پايه‌ نانوساختارهاي جديد اکسيد روي بود. لذا به کمک آمينواسيد که يک ماده‌ با دو گروه عاملي و داراي pH ايزوالکتريک است، نانوساختارهاي جديد اکسيد روي با pH خودکنترلي و به روش حلال-دما سنتز شد. سپس اين نانوساختارها به عنوان حسگر زيستي غير آنزيمي، بدون استفاده از آنزيم گلوکز اکسيداز که ماده‌اي پرهزينه و ناپايدار در برابر حرارت و تغييرات pH است و همچنين نافيون که ماده‌اي گران‌قيمت است، به کار گرفته شد. عضو هيأت علمي پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران گفت: به کمک اين حسگر، گلوکز در محيط استاندارد شبيه‌سازي شده‌ خوني و درحضور انواع گونه‌هاي مزاحم خوني به خوبي شناسايي شده است. نکته‌ قابل توجه اين است که بيشتر حسگرهاي غير آنزيمي، گلوکز را در محيط بازي سنجش مي‌کنند. اما دراين پژوهش سنجش گلوکز در pH و محيط شيميايي خون قابل اندازه‌گيري شده است.
همچنين نتايج اين کار پژوهشي که حاصل تلاش‌هاي دکترعلي اکبر طرلاني، عضو هيأت علمي پژوهشگاه شيمي و مهندسي شيمي ايران و همکارانش است، درمجله‌ Biosensors and Bioelectronics منتشر شده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن