واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نیایشگاه آناهیتا جلوهای از شکوه ایران باستان
«الهه آبها»؛ معبدی آرمیده در دل کوههای امروله + تصاویر
نیایشگاه «آناهیتا» یا «الهه آبها» معبدی آرمیده در دل شهرستان کنگاور و کوههای زیبای امروله است که همواره پذیرای گردشگران بیشماری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، شهری آرام گرفته در آغوش کوههای امروله، کنگاور میخوانندش و در مسیر راه قدیمی هگمتانه به تیسفون قرار دارد. شکوهی چشمگیر در دل تمدن خفته در این خاک وجود دارد که قلبها را مجذوب میکند؛ «آناهیتا» نیایشگاهی به قدمت بیش ار 2 هزار و 500 سال گواهی بر قدمت این شهر پررمز و راز است. این معبد متعلق به آناهیتا الهه پاکی و محلی برای نیایش آب بوده است. بنایی سنگی بر فراز تپهای در مرکز و مشرف بر شهر در احاطه ستونهایی بوده است که امروز تنها سر ستونهایی شکسته از این معبد عظیم به یادگار مانده تا نام و آوازه تمدن ایران باستان را شهادت دهد. کنگاور را با معبد آناهیتایش میشناسند، اما جاذبههای زیبای این شهرستان تنها به این نیایشگاه باستانی ختم نمیشود. کنگاور مهد سرابها و رودهای همیشه جاری است.
سراب «فش» در شمال غرب شهرستان کنگاور یکی از 50 منطقه نمونه گردشگری استان کرمانشاه است که با جویبارهای روان و باغات چشمنوازش هر ساله و بهویژه ایام نوروز مسافران زیادی را به بازدید از جاذبههای طبیعیاش میکشاند. این سراب که در فصولی از سال مامن پرندگان مهاجر است در سال 82 بهعنوان یک اثر گردشگری ملی به ثبت رسیده و نمایشی از جلوههای بصری زیبا را به تصویر کشیده است.
سراب «ماران» که وجه تسمیه آن بهعلت وجود مارهای بسیار در آن بوده از دیگر مناطق دیدنی در جنوب غرب این شهرستان است که در جوار تپهای طبیعی با چشماندازی زیبا قرار گرفته که در سال 87 بهعنوان دیگر اثر طبیعی ملی شهرستان به ثبت رسیده است.
*تپه 8 هزار ساله گودین تپه باستانی گودین با قدمتی هشت هزار ساله از دیگر جاذبههای کنگاور است که به غنای فرهنگی و تاریخی آن افزوده و سندی دیگر بر مهد تمدن بودن این شهرستان است که در کاوشهای باستانشناسی هفت دوره فرهنگی در آن شناسایی شده است. از صنایع دستیهای مردمان این دیار میتوان گلیم، صنایع چوب معرق، منبت و سازهای سنتی را نام برد؛ تنبور و سه تار از سازهای محبوب هنرمندان صنایع دستی این شهرستان است که ساکنان روستای فش اغلب در کارگاههای خانگی مشغول به ساخت این ساز محبوب سنتی ایران هستند. امامزاده ابراهیم، پل کوچه، معدن تاریخی چل مران، حمام بزرگ و... از دیگر جاذبههای گردشگری شهرستان کنگاور به شمار میروند که همواره پذیرای گردشگران بیشماری هستند. شهرستان کنگاور در مسیر راه اصلی همدان به کرمانشاه و در فاصله 94 کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه قرار گرفته و از شمال به اسدآباد همدان، از جنوب به نهاوند، از غرب به صحنه و هرسین و از شرق به تویسرکان محدود میشود. انتهای پیام/2700/غ40
94/01/01 - 10:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]