تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را برطرف مى كند و باعث پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827255904




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانه کُرد آینه تمام نمای فرهنگ و آداب و رسوم کُردها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانه کُرد آینه تمام نمای فرهنگ و آداب و رسوم کُردها سنندج - ایرنا- خانه کُرد نام بنایی تاریخی و مجموعه ای فرهنگی در مرکز شهر سنندج است که هم اکنون فقط موزه مردم شناسی کردستان به عنوان فاز اول این مجموعه در عمارت آصف واقع در ضلع شمالی خیابان امام خمینی (ره) راه اندازی شده است.


به گزارش خبرنگار ایرنا عمارت آصف یکی از قدیمی ترین بناهای موجود در شهر سنندج است و براساس شواهد و شیوه معماری احداث بنای اولیه آن که (بخش عمده ضلع شمالی را دربرمی گیرد) مربوط به دوره صفویه و قسمت های دیگر آن در دوره قاجاریه و اوایل پهلوی تکمیل شده است.
هر چند عمارت آصف نام خود را از آصف دیوان گرفته است اما بانی اولیه آن را خانواده معتمد هاشمی ها (امجد الاشراف) می دانند و احتمالا خانواده محمدرضای وزیر پدر آصف دیوان آن را تملک کرده و سپس در زمان آصف دیوان با الحاق سردر ورودی در بخش های شرقی و غربی، عمارت شکوه نهایی خود را به دست آورده و از این رو به عمارت آصف مشهور شده است.
مجموعه عمارت حدود چهار هزار مترمربع عرصه و اعیانی دارد و علاوه بر سردر و دالان ورودی و اتاق تقسیم آب، دارای چهار حیاط است که عبارتند از حیاط بیرونی (اصلی)، حیاط اندرونی، حیاط مستخدمین و حیاط مطبخ.
این عمارت که به شماره 1882 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در سال 1376 توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تملک شد و پس از انجام مطالعات و تهیه طرح های لازم، مرمت احیای آن از سال 1378 آغاز شد و تا اردیبهشت سال 1382 به طول انجامید.
مجموعه خانه کُرد به عنوان یک مرکز فرهنگی بزرگ در شهر سنندج، پروژه ای بوده که قرار است در محدوده ای به مساحت حدود 18 هزار متر مربع دایر شود و این محدوده شامل عمارت های آصف دیوان، مشیر دیوان، بخش باقی مانده خانه ساعد السلطان (منزل امیر آصفی) و زمین های حد فاصل این بناها و حمام و سردر خانه شجاع لشکر است.
مرحله اول این پروژه که فضاها و غرفه های نمایشی موزه سنندج است در 27 اردیبهشت سال 82 با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان میراث فرهنگی و جمعی دیگر از مسوولان و فرهیختگان کشور در عمارت آصف گشایش یافت و مقرر شد به مرور و با تملک فضاهایی که ذکر شد مرمت و تکمیل آن بخش های دیگر در خانه کُرد که عبارتند از موزه باستان شناسی، موزه صنایع دستی، کتابخانه و مرکز اسناد، پژوهشکده، آرشیو، آمفی تئاتر و کارگاه هنرهای سنتی گشایش یابند.
فضاها و غرفه های نمایشی حال حاضر موزه سنندج شامل نگارخانه و حیاط ورودی، حمام، مکتب خانه، بخش اسناد و عکس های تاریخی، اتاق خان، بخش مشاهیر، مطبخ، کتابخانه، زیورآلات و غرفه هایی شامل مشاغل و فنون، پوشاک، صنایع دستی و زندگی روستایی و شهری می باشد.
بخش ها و غرفه های موزه علاوه بر آنچه که موجود است به مرور کامل تر خواهد شد و خانه کُرد در برگیرنده آثار و نشانه های فرهنگی تمام مناطق کُردنشین دنیا خواهد بود.
گفتنی است خانه کُرد سالانه گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور به سمت خود جلب می کند و بیشتر کسانی که به سنندج می آیند از این مجموعه بازدید به عمل می آورند.ک/4
3033/6108



01/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن