واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نوروز در هند، از دید و بازدید تا سیزده بدر دهلی نو - ایرنا - استادان،دانشجویان و علاقمندان زبان فارسی دانشگاههای هند و ایرانیان مقیم دهلی نو روز جمعه در آخرین روز از سال 93 در مراسمی که در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی در دهلی نو برگزار شد سنت یک هزار ساله نوروز در هند را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش ایرنا، خانه تکانی، سفره هفت سین، دید و بازدید ، حاجی فیروز ، عمو نوروز ، ننه سرما، سیزده بدر و شعرخوانی از سوی استادان زبان فارسی هندی و افغانستانی از جمله مراسم جشن نوروز بود.
در این مراسم اشعاری از شعرای فارسی گوی ایرانی و هندی در وصف نوروز و بهار قرائت و آغاز فصل بهار و گل گرامی داشته شد.
همچنین تعدادی از شاعران هندوستان در این مراسم اشعاری را در وصف بهار و نوروز به زبان فارسی اما با شیوه و سبک ترانه ها و آواهای هندی قرائت کردند.
افغانستانی های مقیم هندوستان نیز از دیگر شرکت کنندگان در این مراسم بودند که با قرائت اشعاری در وصف بهار و نوروز علاقه مندی خود را به فرهنگ ایرانی ابراز داشتند.
حجت الاسلام عالمی معاون رایزنی فرهنگی کشورمان در هندوستان در این مراسم در سخنانی گفت: عید نوروز فصل ارزش های برجسته و ممتاز و نماد نوآوری، طراوت، نشاط، جوانی و محبت و محکم کردن دوستی ها و زدودن کینه هاست.
وی اظهار کرد: با ظهور اسلام سنت های خوب نوروز حفظ و گرامی داشته شد و این سنت ها با روح و محتوای اسلامی ارایه شد.
معاون رایزنی جمهوری اسلامی در دهلی نو گفت که ایجاد برادری ،عطوفت اسلامی ،صله رحم ،رفع کدورت ها و کینه ها از جمله سنت های پسندیده نوروز است که در اسلام بر آن تاکید شده است .
حجت الاسلام عالمی با تاکید بر تزکیه روح و نفس همزمان با آغاز سال نو، اظهار کرد:همزمان با آغاز سال نو باید حرکت و تحولی جدید در زندگی ایجاد شود و با زدودن کینه و دشمنی، مهربانی و محبت را در جامعه گسترش دهیم .
آیین نوروز همزمان با ورود ایرانیان به هندوستان از حدود یک هزار سال در هندوستان سابقه دارد و همچنان در مناطق زیادی از هندوستان جشن های نوروز همچون ایرانیان گرامی داشته می شود.
در کشمیر هند گروهی از هندوهای این منطقه از دیرباز همزمان با نوروز، جشنی به نام (نوره) برگزار می کنند که شباهت زیادی با نوروز ایرانیان دارد.
تهیه لباس های نو، طبخ غذاهای متنوع، تزیین خانه و محله، برگزاری مراسم جشن و شادمانی و دید بازدید از اقوام و فامیل از جمله آیین های جشن نوروز در هندوستان به شمار می آید.
دوره گورکانیان از نظر پیشرفت و ترویج فرهنگ و زبان فارسی و ایرانی در هندوستان دوره طلایی محسوب می شود و در همین دوره جشن نوروز در این کشور رسمیت پیدا می کند و به عنوان یک جشن محبوب پذیرفته می شود.
در زمان سلطنت اکبرشاه در هندوستان نوروز ١٨ روز ادامه پیدا می کرد و روز نوزدهم با برگزاری جشن شرف به پایان می رسید.
در حال حاضر هزاران ایرانی و فارسی زبان که از گذشته های دور به هندوستان مهاجرت کرده اند در این کشور زندگی و آیین های نوروز را برگزار می کنند.
آساق*2*268*1600** 3404
29/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]