واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغاز پاکسازی دانشگاه های چین از ارزش های غربی پکن - ایرنا - چین در راستای ترویج سنت های اخلاقی شرق و دوری از آنچه آزادی های مخرب غرب خوانده مبارزه گسترده ای را با ارزش های غربی که اکنون از رسانه ها به دانشگاه ها راه یافته است، آغاز کرد.
![آغاز پاکسازی دانشگاه های چین از ارزش های غربی](http://media.irna.ir/1393/13931228/81546949/81546949-6345739.jpg)
تازه ترین بررسی ها نشان می دهد که دانشگاه های این کشور مناظرات گسترده ای را در این باره آغاز کرده اند که محور آن دور نگهداشتن چین از ارزش های غربی است.
همزمان «یوان گویی رن» وزیر آموزش و پرورش چین اعلام کرده است که باید کلاس های درس و آموزشگاه های این کشور را از ارزش های نامناسب غربی پاکسازی کرد.
اگر چه توضیحات زیادی در این رابطه منتشر نشده، اما تاکید مقام های چین بر آن است که غرب با ترویج این هنجارها در قالب آزادی بیان و دمکراسی به دنبال به انحراف کشاندن جامعه و نفوذ در ملت و دولت است.
از سوی دیگر رسانه های این کشور کار تبلیغاتی گسترده ای را در خصوص ترویج سوسیالیسم به سبک چینی آغاز کرده اند و در کلاس های دانشگاهی نیز آموزش این ارزش ها قوت گرفته است.
این نشان می دهد که در داخل چین مبارزه ناگهانی با هنجارهای غرب شروع و نبردی بین ارزش های غربی و شرقی با محوریت ملی گرایی در چین آغاز شده است.
حزب حاکم کمونیست چین به رهبری «شی جین پینگ» در تلاش است تا ارزش های چینی را محور کار قرار داده و اجازه ندهد که غرب نفوذ بی رویه ای در جامعه داشته و جوانان را به انحراف بکشاند.
در واقع دولت می خواهد جو کشور را به سمتی سوق دهد که رهبران آینده، وفاداران به ملت و کشور و ارزش های سوسیالیستی چین باشند.
آنها بر این باورند که دانشگاه ها بهترین مکان برای این کار هستند و باید مسوولیت پذیری اجتماعی، اخلاقی و اعتقادی را به دانشجویان به سبک و ایده چین آموخت تا اراده آنان جامعه آینده را بسازد.
این دوره یادآور دوران رهبری «مائوتسه دوونگ» در بیش از سه دهه پیش است که او ایدئولوژی غرب را کنار زد و گروهی وفاداران نظام و کشور را با همین ارزش های چینی پرورش داد و به دنبال آن دیدگاه های دانشگاهی تغییر کرد.
ماموریت دانشگاه های چین به اعتقاد رهبران این کشور، در آینده خطیر است و چالش های اقتصادی و اجتماعی آنان فراوان است، لذا باید راهی برای ارتباط بین آزادی های درست و هنجارهای چینی یافت که شکل دهنده جامعه، آزادی های فردی، سرمایه گذاری بخش خصوصی، آموزش عالی و توسعه منابع انسانی باشد.
رهبران چین بر این باورند که دانشگاه ها هنوز ساختارهای کافی برای مقابله با چالش های اقتصادی و اجتماعی را ندارند و از لحاظ مالی در مضیقه هستند، لذا باید امکانات آنها را وسیع تر کرد.
در عین حال روزنامه «مورنینگ پست» از هنگ کنگ گزارش کرد که به مدیران ارشد در دانشگاه ها توصیه شده است کنترل سیاسی و اجرایی را تقویت کرده و مطمین باشند که استادان از خط و مشی حزب حاکم و ارزش های چین تبعیت می کنند.
همچنین تاکید شده است که باید منابع بیشتری به آموزش و پرورش اختصاص داد تا دانشجویان رغبت بیشتری برای فراگیری ارزش های سوسیالستی چین داشته باشد.
پیش بینی می شود که بخش های تحقیق و توسعه و استخدامی دانشگاه های چین از این پس از همین خط پیروی کنند.
مبارزه با ارزش های غربی در چین به شکل کم سابقه ای در دولت فعلی تقویت شده و به تدریج وارد سطوح تحقیقاتی و دانشگاهی شده و موجی از پژوهشگران و دانشجویان را در بر گرفته است.
پاکسازی جامعه چین از ارزش های غربی، کشورهای غرب را به واکنش واداشته و آنها از تعامل آینده با دولت شی جین پینگ رهبر این کشور ابراز نگرانی کرده اند.
با این وصف چین همچنان خود را مقید می داند که با ورود بی رویه این هنجارها به درون جامعه مقابله کرده و نسل آینده رهبری را از هم اکنون با محوریت ارزش های منطبق با شرایط چین پرورش دهد.
آساق*2*1597**1545
28/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]