تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804287314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهارشنبه سوری آیین کهنی که چهره واقعی اش تغییر یافته است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نویسنده ارومیه ای: چهارشنبه سوری آیین کهنی که چهره واقعی اش تغییر یافته است ارومیه - ایرنا - شاعر و نویسنده ارومیه ای گفت: چهارشنبه سوری رسمی کهن و میراثی ماندگار از گذشته های دور است که امروز به دست عده ای تحریف شده و چهره واقعی آن تغییر یافته به طوری که شکل کاریکاتوری به خود گرفته است.


بهرام اسدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ترقه، مواد منفجره و خطرناک جای آتش را گرفته و آسیب های زیادی به جامعه می زند و نکته مهم اینکه هیچکدام از موارد فوق جایی در آئین چهارشنبه سوری نداشته و تنها ساخته برخی افراد هستند.
وی اظهار کرد: رفتار خشونت آمیز و مغایر با عرف و منش جامعه نظیر آنچه که امروزه تحت عنوان چهارشنبه سوری شاهد آن هستیم در هیچکدام از آیین های ایرانی و آذربایجانی دیده نمی شود.
وی افزود: کسانی که با منفجر کردن ترقه و پراکندن آتش، سلامتی مردم را هدف قرار می دهند با تن دادن به رفتاری آمیخته به هرج و مرج روحی آیین چهارشنبه سوری را تحریف می کنند.
این نویسنده ادامه داد: چهارشنبه سوری از همان آغاز تنها آتش افروختن ساده بوده نه ترقه بازی و مجروح شدن مردم، این روز فرصتی برای تکرار سادگی ها، مهربانی ها و محبتها بود.
اسدی افزود: متاسفانه چهارشنبه آخر سال از شکل اصلی خود خارج شده و تبدیل به روزی شده که در آن خطرات خانواده ها را تهدید می کند و سلامت بسیاری از مردم اعم از کودک و بزرگ با خطر مواجه می شود.
به گفته این شاعر ارومیه ای در ایران و آذربایجان غربی به عنوان مهد تمدن باستانی ایران زمین، آیین هایی را برگزار می کردند که مهمترین آنها نوروز، سیزده بدر، یلدا و چهارشنبه سوری آخر سال است.
وی ادامه داد: در فرهنگ آذربایجانی در ماه اسفند چهار چهارشنبه وجود دارد که عبارتند از موشتلقچی ( خبرچی )، کوله ( کوتوله )، قره ( سیاه ) و قزیل ( چهارشنبه طلایی ) که امروزه نیز به این نام ها معروف هستند.
وی یادآوری کرد: چهارشنبه آخر سال را در این منطقه آخیر چهارشنبه می گفتند که این چهارشنبه آخری نیز مهم تر از سایر چهارشنبه ها بود و جشن های بزرگی در آن برپا می شود.
وی افزود: اولین چهارشنبه را یئل چارشنبه سی منسوب به باد می دانستند و اعتقاد داشتند در آن روز باد خواهد وزید، دومین چهارشنبه را توپراق چارشنبه سی منسوب به خاک، سومین را به اوت چارشنبه سی یا آتش و چهارمین چهارشنبه ماه اسفند را منسوب به آب می دانستند که در این زمان از یخ بستن خاک کاسته می شد و زمین نفس می کشید.
اسدی معتقد است از آنجا که روایات تاریخی نشان می دهد آتش نخستین بار در این منطقه کشف شده و مردم آذربایجان همچنان آن را حفظ کرده اند بر همین اساس در آخرین چهارشنبه سال مردم آتش افروخته و از روی آتش می پریدند.
وی به آداب و رسوم ویژه چهارشنبه سوری اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین آداب این روز فرستادن هدایا به همراه نقل و شیرینی و آیینه برای تازه عروس هاست که در این روز خانواده داماد و فامیل های آنان هدایایی رنگارنگ را به خانه تازه عروس فرستاده و این روز را جشن می گرفتند.
این نویسنده اضافه کرد: شال اندازی یکی دیگر از آداب چهارشنبه سوری در آذربایجان غربی است به این ترتیب که بعد از مراسم آتش افروختن، جوانان بر بام خویشان و همسایگان رفته و دستمالی را از پنجره و در روستا ها از روزن بام ها به درون آویزان می کردند و صاحبخانه تعدادی گردو، بادام و یا تخم مرغ رنگ کرده به دستمال می بست و می گفت چک الله مطلبین وئرسین ( انشالله به آرزوی خود می رسی ).
وی ادامه داد: رسم آتش روشن کردن و پریدن از روی شعله های آتش و خواندن سرودها و اشعاری به هنگام اجرای این آیین نیز در آذربایجان غربی رایج بوده که هنوز نیز ادامه دارد.
وی گفت: رفتن سر چشمه نیز از دیگر مراسم این روز است که در روستاها هنوز هم سپیده دم این روز زنان و دختران کوزه به دست سر چشمه رفته و کوزه های خود را پر از آب کرده و به خانه می آوردند و اندکی از آن آب را برحیاط خانه می پاشند تا سال پربرکت و خوبی را داشته باشند.
وی به مردم بخصوص جوانان توصیه کرد که با روی آوردن به رسوم اصیل و صحیح و پرهیز از انجام کارهای خطرناک، چهارشنبه سوری با نشاط و شادی را برای خود و اطرافیان ایجاد کنند.
8135/6008
























..



26/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن