تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834624308
توقع بیجا از شرایط پس از تحریم ممنوع! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توقع بیجا از شرایط پس از تحریم ممنوع!
لغو تحریمها هر چند امکاناتی را برای ما فراهم میکند اما معجزه نمیکند. شاید شکاف بزرگی میان آنچه انتظارات عمومی از اثر لغو تحریمها تلقی میکند با آنچه واقعیت دارد، وجود داشته باشد. اگر این شکاف را درست مدیریت نکنیم، ممکن است شرایط، بدتر از شرایط فعلی که در تحریم هستیم، بشود
کد خبر: ۴۸۴۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۸ - 17 March 2015
حسین شمسیان در یادداشت روز کیهان نوشت:
روزهای پایانی هرسال، روزهای محاسبه عملکرد یکساله و برنامهریزی برای سال آینده است. این سنت درست و پسندیده، هم در افراد عادی جامعه جریان دارد و هم در رجال سیاسی و تصمیمگیران کشور. طبیعتا وقتی یک شخص معمولی، که رفتارش تنها بر جمع خاص و محدودی اثر میگذارد، در چنین ایامی به محاسبه گذشته و برنامهریزی آیندهاش میپردازد، ضرورتا یک مقام تصمیمساز که آحاد جامعه از برنامهها و رفتارهای او متاثر میشوند، باید بیشتر و بیشتر به این مهم بپردازد و در خلوت خود به این فکر کند که آنچه با مردم کردم درست بود؟ آیا بهترین تصمیمات را گرفتم؟ میتوانستم بهتر از این باشم؟ و بالاخره برای سال آینده چه میخواهم بکنم؟
اینها و سوالاتی مشابه، باید دغدغه دائمی ذهن یک مسئول باشد و علیالدوام مانند نفس لوامه، او را نسبت به آنچه از مسئولیت خود به انجام رسانده و آنچه بر زمین مانده هشدار بدهد.
اما با گستردهتر شدن دسترسی به شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، برخی از رجال سیاسی ترجیح میدهند به جای اندیشه کردن در خلوت و تنهایی، مردم را مستقیما به داوری اعمالشان دعوت کنند و از آنها کارنامه سال قبل و برنامه سال بعد را بگیرند. به عنوان نمونه، چند روزی است که یکی از مشاوران محترم رئیسجمهور، از مردم برای پیام نوروزی جناب روحانی نظرخواهی کرده است. پاسخ مردم در آن شبکه اجتماعی، گویای بسیاری از مطالبات، گلایهها و انتظاراتی است که از دولت وشخص رئیسجمهور دارند و میتواند نمایه کوچکی از وضعیت کنونی اقتصادی باشد.
در آنجا اکثر مشارکتکنندگان در بحث، به زبانهای مختلف نارضایتی خود را از عدم تحقق وعدههای دولت و تمرکز بیش از حد و بیثمر بر روی مذاکرات هستهای و بیتوجهی به ظرفیتهای داخلی –و البته تند زبانی دولت با منتقدان- ابراز کردهاند. اگر کسی واقعا قصد داشته باشد از نظرات مردم استفاده کند و این حرکات را برای اقدامات نمایشی و نمادین در نظر نداشته باشد، حداقل پرسشی که باید ذهنش را به خود مشغول کند این خواهد بود که چرا علیرغم تلاش دولتمردان، گشایش چشمگیر وعده داده شده در وضع معیشتی مردم حاصل نشد و برعکس انتظارات مردم تشدید شده است؟ پاسخ این سوال از آن رو اهمیت دارد که هم به نوعی عملکرد یکسال گذشته دولت را مرور میکند و هم به آنها برای برنامهریزی سال آتی و پرهیز از تکرار خطاهای پیشین مدد میرساند.
صادقانه و بیهیچ تعارفی باید گفت با آنکه اقتصاد مقاومتی، مهمترین راهبرد سال جاری و در یک نگاه وسیعتر همه سالهاست، کمفروغترین رویکرد دولت و مجلس، همین موضوع بوده است و در مقابل تب تند «گشایش اقتصادی در صورت حصول توافق با غرب» خطی بود که روز به روز در قول و فعل مسئولان تراز اول دولت پررنگ و پررنگتر شد و عملا کار به جایی رسید که این رویای خام - که روزگاری خاصیت جلب رای، تهییج افکار عمومی و انحراف اذهان از ضعفهای مدیریتی را داشت- برای برخی مدیران هم به باوری قطعی تبدیل شد و آنها هم به این باور رسیدند که با توافق، همهچیز حل خواهد شد! بیهیچ تردیدی دامن زدن به این باور غلط در سالی که گذشت، یکی از خطاهای بزرگ و راهبردی دولتمردان بود که لازم است برای جبران آن کاری کنند و اجازه ندهند توهم و سراب، بیش از این بر حقیقت و واقعیت غالب شود.
در اینجا ممکن است برخی خرده بگیرند اکنون که ما در آخرین مراحل مذاکره هستیم، بیان این سخنان چه معنایی دارد و چرا از اینکه گشایشی در کار مردم حاصل شود جلوگیری میکنید!؟ اما باید گفت این سخن نه از روی تعارض با دولت و سربازان میهن در جبهه دیپلماسی، که برعکس از سر شفقت و دلسوزی برای دولتی است که با شعار تدبیر و امید به مردم به سر کار آمد و مردم به آن امید بستند. افزون برآن، این سخن نه تنها حرف ما که تصریح بسیاری از کارشناسان اقتصادی بسیار نزدیک به دولت است و انصاف حکم میکند صرفنظر از گرایش سیاسی افراد به سخن حق آنها توجه شود. به این نمونهها توجه کنید:
چند روز قبل از دکتر مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیسجمهور پرسیده شد: «در فضای عمومی اینطور مطرح میشود که در صورت توافق هستهای، شکوفایی در راه است. این گزاره را تا چه حدی درست میدانید؟» طبیعتا و با یادآوری جمله کلیدی و فراموش نا شدنی رئیسجمهور مبنی بر اینکه چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد و چرخ زندگی مردم هم باید بچرخد، میتوان حدس زد که پاسخ مشاور وی چه خواهد بود! اما پیشبینی ما درست نیست! نیلی با صراحت این خیال و رویا را نفی میکند و میگوید: «لغو تحریمها هر چند امکاناتی را برای ما فراهم میکند اما معجزه نمیکند. شاید شکاف بزرگی میان آنچه انتظارات عمومی از اثر لغو تحریمها تلقی میکند با آنچه واقعیت دارد، وجود داشته باشد. اگر این شکاف را درست مدیریت نکنیم، ممکن است شرایط، بدتر از شرایط فعلی که در تحریم هستیم، بشود. یعنی شکلگیری انتظارات فراتر از واقعیت برای شرایط پس از توافق این خطر را دارد که در صورت مواجهه با واقعیت، اعتماد عمومی خدشهدار شود... در حال حاضر نه تنها در میان عامه مردم که حتی برخی مدیران نیز تصور میکنند با توافق هستهای، همه مسائل کشور حل میشود، در حالی که این موضوع صحت ندارد. دچار خوشبینی کاذب شدن ممکن است ظرفیت تحمل جامعه را سرریز کند... این موضوع میتواند بسیار خطرناک باشد...»
بار دیگر این جملات را مرور کنید، مشاور رئیسجمهور نگران چه خطری است!؟ او به درستی معتقد است تکرار پر طنین توهم بزرگ «گشایش اقتصادی پس از توافق باغرب» میتواند به از دست رفتن بالاترین سرمایه دولت یعنی «اعتماد عمومی» منجر شود. سرمایه گرانبهایی که بارها و بارها در همین ستون نسبت به مخدوش شدن آن هشدار داده شد اما در اثر بیتوجهی به آن، شاهد کاهش نگرانکننده اعتماد به دولت در نظرسنجی موسسات معتبر داخلی و خارجی هستیم.
یک نمونه دیگر از این دست اظهارات کارشناسانه را میتوانیم از زبان دکتر راغفر بشنویم. وی ضمن تصریح براین واقعیت تلخ که دولت هنوز برنامه اقتصادی روشنی ندارد، میگوید: «سیاستهای دولت در مورد اقتصاد، انفعالی است یک امیدواری به توافق وجود دارد اما این نکته در نظر گرفته نمیشود که اگر توافق هستهای هم انجام شود،مشکلی حل نمیشود... من بعید میدانم دولت برای این موضوع برنامهای داشته باشد هر وقت درآمد دولت بالاتر رفته گروههای ذینفع پر قدرت به وجود آمدهاند و کار برای تخصیصهای بعدی سختتر شده است».
این اظهارات و نمونههای فراوان مشابه آن، آشکارا درباره یک باور غلط و خطرناک و یک انتظار عمومی در عرصه اقتصاد که حاصل القائات غلط برخی از مسئولان محترم است حکایت میکند و نسبت به استمرار این باور ناصواب در جامعه هشدار میدهد. اکنون این پرسش مطرح است که آیا این هشدارها به گوش مسئولان نرسیده است؟ و آیا آنها خبر ندارند که این سراب، بر بخشهای زیادی از جامعه تاثیر گذاشته است؟! به یقین آنها هم از این موضوع خبر دارند و این نگرانی به آنها هم متتقل شده است اما چرا برای رفع آن و واقعی کردن فضای اقتصادی جامعه کاری نمیکنند؟ آیا بهتر نیست افرادی مثل مشاور رئیسجمهور محترم به جای اجرای حرکات نمایشی در شبکههای اجتماعی - که روزگاری پوپولیستی نامیده میشد و به سختترین شکل ممکن مورد حمله قرار میگرفت – به مردم صمیمانه و صادقانه دراینباره سخن بگویند؟
واقعیت این است که بیان این حقیقت نیازمند شجاعتی مثالزدنی است و از عهده هرکسی برنمیآید. یعنی باید کسانی که روزگاری وعده گشایش اقتصادی در اثر همراهی با کدخدا داده بودند، صمیمانه و صادقانه به مردم بگویند آنچه در این باره گفتند، اشتباه بوده و چنین چیزی رخ نخوهد داد. آزمون یکسال و نیم اخیر بر همگان روشن کرد که برای ما از آنسوی آبها فرجی حاصل نمیشود و باید خودمان فکری به حال خودمان بکنیم. گفتن همین چند جمله شجاعتی تاریخی میخواهد. چرا که ممکن است تصور کنند این سخنان به دلخوری مردم و حرفهای دیگر منجر شود. اما مردم نشان دادهاند کسانی که با آنها صادق و صریح هستند، بیشتر دوست دارند و اگر کسی صادقانه دراینباره با آنها سخن بگوید و حقیقت را بیان کند، از او میپذیرند. حتی اگر این کار در بدو امر به دلخوری منجر شود بهتر از ریزش اعتماد عمومی و از دست رفتن اصلیترین سرمایه اجتماعی دولت است. اما متأسفانه برخی مشاوران دلسوز و حاذقی که باید این حرفها را مشفقانه به دولتمردان بگویند، به سرگرمی و گردش در شبکههای اجتماعی و ژست رابطه مستقیم با مردم مشغولند!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
عراقچی: در حال کار روی سازوکار تحریم ها هستیم |اخبار ایران و جهان
عراقچی در حال کار روی سازوکار تحریم ها هستیم سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران پیشرفت در مذاکرات مونترو را بیش از مذاکرات ماه های گذشته ارزیابی کرد ولی گفت هنوز راهی طولانی پیش رو داریم کد خبر ۴۸۱۳۴۱ تاریخ انتشار ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۸ - 06 March 2015 سیبه بهانه دور زدن تحریم، پول ملت را به جیب قابل اطمینان ها ریختند! |اخبار ایران و جهان
به بهانه دور زدن تحریم پول ملت را به جیب قابل اطمینان ها ریختند در دوران هشت سالهی دولت آقای احمدینژاد حجم زیادی از اقتصاد خاکستری ما عملاً به طرف اقتصاد سیاه رفت دولت آقای احمدینژاد با اهرم قدرتی که در سراسر کشور از طریق روابط کل بازرگانی و صنایع داشت به نوعی سعی کرد بخش خروحانی:هیچ دلیلی برای باقیماندن تحریمها نیست |اخبار ایران و جهان
روحانی هیچ دلیلی برای باقیماندن تحریمها نیست رییس جمهوری با اشاره به اینکه تهران و رم برای توسعه روابط تجاری ظرفیتهای بسیار خوبی دارند تصریح کرد هیچ دلیلی برای باقی ماندن تحریم ها وجود ندارد کد خبر ۴۷۹۸۶۵ تاریخ انتشار ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹ ۴۰ - 01 March 2015 رییس جمهوریرهبر انقلاب:عده ای منتظرند غفلتی صورت بگیرد یا من نباشم/یکی از اعضای دولت باعث شکست هاشمی شد!/ قیمت جديد هر رأ
رهبر انقلاب عده ای منتظرند غفلتی صورت بگیرد یا من نباشم یکی از اعضای دولت باعث شکست هاشمی شد قیمت جديد هر رأي در انتخابات شرایط صدور مجوز رپ چه شده آمریکایی ها محدودیت را برای زنان ایرانی برداشته اند احمدینژاد وضع کشور خراب است رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آمادزير پوست تحريمها چه میگذرد؟ |اخبار ایران و جهان
زير پوست تحريمها چه میگذرد زير پوست تحريمها يك جنگ تمام عيار اقتصادي براي آسيب زدن به توليد ملي روابط پولي ومالي ما با دنيا و نيز آسيب زدن به صنعت ملي ما در نفت اعم از صادرات فروش فرآورده و پتروشيميها در جريان است کد خبر ۴۸۱۷۵۰ تاریخ انتشار ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ - 08 Mعراقچی: برای توافق تحریمها باید برداشته شود |اخبار ایران و جهان
عراقچی برای توافق تحریمها باید برداشته شود معاون وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه پرستیوی تاکید کرد که لغو تحریمها پیش شرط توافق نهایی هستهای با گروه ۵ ۱ است کد خبر ۴۸۱۱۶۸ تاریخ انتشار ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶ ۲۹ - 06 March 2015 معاون وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه پرستبه بهانه دور زدن تحریم پول ملت را به جیب آدم های قابل اطمینان ریختند! |اخبار ایران و جهان
به بهانه دور زدن تحریم پول ملت را به جیب آدم های قابل اطمینان ریختند در دوران هشت سالهی دولت آقای احمدینژاد حجم زیادی از اقتصاد خاکستری ما عملاً به طرف اقتصاد سیاه رفت دولت آقای احمدینژاد با اهرم قدرتی که در سراسر کشور از طریق روابط کل بازرگانی و صنایع داشت به نوعی سعی کرد بواکنش عارف به حمله به علی مطهری |اخبار ایران و جهان
واکنش عارف به حمله به علی مطهری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد شدید از برخورد صورت گرفته با علی مطهری در شیراز گفت مسئولان باید جلوی اینگونه تحرکات را بگیرند و اجازه ندهند آرمش کشور از بین برود کد خبر ۴۸۲۹۱۱ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۱ - 11 March 2015 عضو مجمع تشکارپردازان مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند |اخبار ایران و جهان
کارپردازان مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند طبق آرای اعضا مجلس خبرگان رهبری حجتالاسلام حسینی بوشهری و حجتالاسلام رئیسی به عنوان کارپردازان جدید مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند کد خبر ۴۸۲۸۸۲ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۱ - 11 March 2015 طبق آرای اعضا مجلس خبرگان رهبری حجتالابرنامه مراسم عزاداری فاطمیه در حضور رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
برنامه مراسم عزاداری فاطمیه در حضور رهبر انقلاب کد خبر ۴۸۲۸۷۷ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۲ - 11 March 2015 مراسم سوگواری و عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمةالزهرا سلاماللهعلیها طبق روال همهساله از سوی رهبر معظم انقلاب به مدت پنج شب برگزار میشود این مراسم از دوم تا ششم جمیک نماینده پیشین هزینه انتخاباتی خود را اعلام کرد |اخبار ایران و جهان
یک نماینده پیشین هزینه انتخاباتی خود را اعلام کرد کد خبر ۴۸۲۶۸۷ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۰ - 11 March 2015 علی احمدی نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی از شهرستان ممسنی فارس گفت قانونی برای پیگیری منابع مالی انتخابات مشخص نیست او که اکنون رییس کمسیون مشترک مجمعمجلس خبرگان به دور از جناحبندیها است |اخبار ایران و جهان
مجلس خبرگان به دور از جناحبندیها است رییس مجلس خبرگان تاکید کرد مجلس خبرگان رهبری به دور از رقابتها و جناحبندیها است کد خبر ۴۸۳۰۱۰ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۲ - 11 March 2015 رییس مجلس خبرگان تاکید کرد مجلس خبرگان رهبری به دور از رقابتها و جناحبندیها استتشکر خبرگان رهبری از تیم مذاکره کننده هستهای |اخبار ایران و جهان
تشکر خبرگان رهبری از تیم مذاکره کننده هستهای خبرگان رهبری در پایان هفدمین اجلاسیه خود ضمن تاکید بر توجه مسئولان به وضعیت معیشتی مردم از تلاشهای تیم مذاکره کننده هستهای تشکر کردند کد خبر ۴۸۳۰۰۶ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۸ - 11 March 2015 خبرگان رهبری در پایان هفدمینیونسی: نه امپراتوری عثمانی بر میگردد، نه امپراتوری عربی و نه ایرانی |اخبار ایران و جهان
یونسی نه امپراتوری عثمانی بر میگردد نه امپراتوری عربی و نه ایرانی آنچه كه من گفتم دقیقا این است كه در گذشته در فلات ایران امپراتوری های بزرگی به نام ایران در زمان هخامنشیان ساسانیان و اشكانیان بودند كه كشورهای منطقه عضو آن امپراتوری بودند ولی امروز نه بار دیگر دولت عثمانی بااستاندار فارس به تهران فراخوانده شد |اخبار ایران و جهان
استاندار فارس به تهران فراخوانده شد قائم مقام وزیر کشور از واقعه شیراز و حمله به علی مطهری ابراز تاسف کرد و از تاکید وزیر کشور بر برخورد هرچه سریعتر با عوامل حادثه و قاصران احتمالی دولتی و نیز فراخوان استاندار فارس به تهران خبر داد کد خبر ۴۸۳۰۲۲ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹استقبال رسمی رییسجمهور ترکمنستان از روحانی |اخبار ایران و جهان
استقبال رسمی رییسجمهور ترکمنستان از روحانی رییس جمهوری امروز چهارشنبه به طور رسمی در کاخ آغوزخان عشق آباد از سوی قربانقلی بردی محمداف رییس جمهوری ترکمنستان مورد استقبال قرار گرفت کد خبر ۴۸۲۸۲۲ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۸ - 11 March 2015 رییس جمهوری امروز چهارشنبهیونسی: نه امپراتوری عثمانی بر میگردد، نه عربی و نه ایرانی |اخبار ایران و جهان
یونسی نه امپراتوری عثمانی بر میگردد نه عربی و نه ایرانی آنچه كه من گفتم دقیقا این است كه در گذشته در فلات ایران امپراتوری های بزرگی به نام ایران در زمان هخامنشیان ساسانیان و اشكانیان بودند كه كشورهای منطقه عضو آن امپراتوری بودند ولی امروز نه بار دیگر دولت عثمانی باز می گردد-
سیاسی
پربازدیدترینها