واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ اسفند ۱۳۹۳ (۱۶:۵۶ب.ظ)
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي: مجوز نشريات در سال 93 افزايش صددرصدي داشته است موج - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، گفت: آمار مطبوعات و نشرياتي که در سال ۹۳ مجوز گرفتهاند، نشان ميدهد که نسبت به دوره گذشته شايد حدود ۱۰۰ درصد رشد داشتهاند، همچنين پروندههايي که در حوزه معاونت امور مطبوعاتي از قبل مانده بود، رسيدگي شد و الان اين پروندهها به روز شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ظهر امروز در حاشيه رونمايي از 6 طرح مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: ما اميدواريم هيچ رسانهاي توقيف نشود و اگر تخلفي هم از قانون صورت بگيرد، مطابق قانون با آن برخورد شود.
وي افزود: با تعطيلي رسانهها تعداد قابلتوجهي از اصحاب رسانه عموما بيکار ميشوند و شغل آنها از بين ميرود؛ بنابراين بهتر است قبل از توقيف رسانه از طريق با تذکر شفاهي، گفتوگو، تذکر کتبي و تغيير مدير مسوول، با تخلف مطبوعاتي برخورد کنيم.
جنتي ادامه داد: ما با مقامات قضايي نيز در اين باره صحبت کردهايم که اگر در مواردي به تشخيص آنها تخلفي صورت گرفته آن را به نهاد قانوني خود يعني هيات نظارت بر مطبوعات ارجاع دهند تا در آنجا مورد بررسي قرار گيرد؛ بنابراين اميدوارم در سال آينده توقيف رسانهها به حداقل برسد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين سؤال که کدام يک از اهداف شما در سال 93 تحقق يافته است؟ گفت: هدف عمده ما اين بوده که مطبوعات و نشرياتمان را از نظر توليد محتوا، تقويت کنيم، يکي از آرزوها و آرمانهاي بزرگ ما اساسا اين است که وقتي کسي نشريهاي تهيه ميکند، آن نشريه از نظر محتوا آنقدر ارتقا يافته باشد که آگاهيهاي جديد و بسياري در اختيار خواننده خود بگذارد.
وي ادامه داد: در حال حاضر بسياري از روزنامهها و مطبوعات ما، بسياري از مطالب را مينويسند که تقريبا ميتوان گفت؛ مضامين و خبرهاي آنها خيلي مشابه هم است و بعضي روزنامهها هم فاقد مقالات مفيد هستند در حالي که در کشورهاي دنيا و حتي کشورهاي نهچندان توسعه يافته مانند حوزه خليج فارس، شما روزنامههايي را ميبينيد که 70 تا 80 صفحه مطلب خواندني و مفيد درباره موضوعات مورد علاقه مردم در حوزههاي مختلف اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و ... توليد ميکنند و افرادي هم هستند که روزانه به عنوان ستون نويس در اين روزنامهها مطلب مينويسند.
جنتي درباره ارزيابي خود از وضعيت کتاب هم به لحاظ کمي وهم به لحاظ کيفي در سال ۹۳ گفت: از نظر کمي ما شاهد افزايش قابلتوجه عناوين کتابهاي منتشرشده بودهايم، در سال ۹۲ مجموعا ۶۶ هزار عنوان کتاب چاپشده است؛ در حالي که در سال ۹۳ و تا اول اسفند همين سال ۶۴ هزار عنوان کتاب منتشرشده و پيشبيني ميکنيم اين تعداد تا آخر سال به ۷۰ هزار عنوان برسد.
جنتي همچنين گفت: در مورد تيراژ کتاب هم ما احساس نکردهايم که کمتر از سال گذشته باشد، به هر حال تلاش ما اين است که شرايطي را فراهم کنيم که کتاب با قيمت ارزان به دست افراد کتابخوان برسد به عنوان مثال همين الان که بحث تعرفه واردات کالاها در هيات دولت در دست بررسي است، ما به شدت مقابل بحث افزايش تعرفه واردات کاغذ و قيمت آن چه قيمت رول و چه ورق ايستادهايم تا اين قيمتها افزايش پيدا نکند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مورد مشکلات بيمهاي هنرمندان گفت: هنرمندان همچنان از بيمه تکميلي برخوردارند، اما؛ بحث بيمه طلايي که درگذشته بوده است، به دلايل خاصي که صندوق حمايت از هنرمندان و نويسندگان و روزنامهنگاران دارد، مانده است ما با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مذاکراتي داشتهايم تا هنرمنداني که مبتلا به بيماريهاي خاص و صعبالعلاج هستند، تحت پوششهاي ويژه بيمهاي قرار بگيرند.
جنتي در موردحمايت وزارتخانه متبوعش از اقداماتي که باهدف ترويج فرهنگ قرآني در فضاي سايبري صورت ميگيرد، گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، طبيعتا وظيفه دارد که نسبت به گسترش فرهنگ قرآني اقدام کند و خوشبختانه در اين زمينه هم تاکنون اقدامات خوبي صورت گرفته است و عمده مجامع قرآني، تحت پوشش خدمات اين معاونت قرار گرفتهاند، البته در اين زمينه در فضاي مجازي، کارهاي زيادي داريم که بايد انجام دهيم، اما؛ بخش خصوصي هم در اين حوزه قدمهايي را برداشته و حتما وزارت ارشاد از اقداماتي که در زمينه گسترش فرهنگ قرآني انجام شود، حمايت ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]