واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شورا در انتخاب شهردار مستقل عمل می کند هفته نامه گویه در شماره روز دوشنبه گفت وگویی را با نائب رییس شورای اسلامی شهر با عنوان شورا در انتخاب شهردار مستقل عمل می کند را منتشر کرده است.
در این گفت وگو می خوانیم:
حسن بختیاری در گفت وگو با خبرنگار گویه با اشاره به اهمیت تشکیل شوراهای شهر گفت: قبل از فعالیت شوراها عملاً عمر مدیریت شهردارها به طور متوسط حدود یک سال بود که با شروع به کار شوراها شاهد افزایش این مدت بودیم و به تدریج ثبات بیشتری در بحث مدیری شهری به وجود آمد.
وی با بیان اینکه روندی که در طول چند سال گذشته اتفاق افتاده در راستای افزایش پایداری مجموعه مدیریت شهری بوده است، خاطرنشان کرد: به طور نمونه آقای دلبری شهردار سابق قم حدود سه سال و نیم شهردار قم بودند که این دوره تقریباً منطق با دوره فعالیت یک دولت است.
نائب رییس شورای اسلامی شهر قم ادعای عدم ثبات در مجموعه مدیریت شهری قم را ادعایی گزاف و غیرقابل قبول دانست و یادآور شد: شورای چهارم با رویکرد تثبیت مدیریت و آثار مثبت آن در دوره فعالیت خود نسبت به ادامه فعالیت مهندس دلبری به عنوان شهردار که منتخب شورای سوم بود رأی مثبت داد.
وی طرح موضوع بی ثباتی در مدیریت شهری به ویژه در سطح مدیریت ارشد را سفسطه خواند و گفت: به جز برخی از شهرها از جمله اصفهان و تهران عمر مدیریت شهرداران در شهر قم از مابقی کلان شهرها و شهرها طولانی تر بوده است و به نظر می رسد پشت این ادعاها غرض ورزی های سیاسی وجود دارد.
بختیاری تاکید کرد: طرح این گونه موضوعات از سوی کسانی که می خواهند با آن اغراض بیمارگونه سیاسی خود را دنبال کنند زیبنده اخلاق اسلامی و انسانی نیست.
وی یادآور شد: در طول حدود شش سال گشته شهر قم دو شهردار تجربه کرده است اما در طول همین زمان قم سه استاندار تجربه کرده است که این امر نشان می دهد ثبات مدیریت در حوزه مدیریت شهری بیشتر از بخش مدیریت استانی است.
نائب رییس شورای اسلامی شهر قم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همه کسانی که به شهر قم رفت وآمد دارند و یا به صورت مستمر در این شهر قم زندگی می کنند تغییر و تحولات در مجموعه شهری را به خوبی حس می کنند، تصریح کرد: این سرعت تغییر و شتاب تحولات برای ساکنان و زائران و مسافران قم واقعا قابل لمس است.
وی که با اشاره به اینکه در دوره شورای سوم سرعت رشد توسعه، عمران و آبادانی شهر قم به شدت قابل لمس بود، خاطرنشان کرد: اجرای پروژه های بزرگی مثل پیامبر اعظم(ص)، زیرگذر عمار یاسر، پل های جمهوری و مترو از دوره شورای سوم بود که ظرف حدود هفت سال گذشته شاهد تحقق و آغاز آن ها بودیم که بسیاری از آن ها به نتیجه رسیده است.
بختیاری با تاکید بر اینکه شتاب توسعه، عمران و آبادانی قم به زعم انسان های بی طرف و غیر مغرض کاملاً ملموس و قابل رؤیت است، اظهار داشت: این امر محصول یک برنامه ریزی خوبی است که در دوره های گذشته شورا به ویژه در شورای سوم اتفاق افتاد که در این راستا تلاش های شهردارانی که از دوره های قبل در قم کار مدیریت شهری را بر عهده داشتند ارزشمند است.
وی در ادامه سخنان خود با ابراز امیدواری برای انتخاب شهردار مناسب و توانمند با کمک استاندار محترم قم و نهادهایی که می توانند شورای شهر را در این زمینه یاری رسانند، تاکید کرد: اگر این اتفاق رخ دهد می توان امیدوار بود روندی که در طول حدود شش سال گذشته در شهر قم شاهدش بودیم ادامه پیدا کند.
نائب رییس شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه کار شهرداری یک روند مستمری است که باید با برنامه ریزی ادامه پیدا کند، ابراز داشت: مبنای مدیریت شهری، نظام برنامه ریزی موجود در شورای اسلامی شهر است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه عمر شوراها چهار ساله دیده شده و از عمر شورای چهارم هم به طور طبیعی 2 و سال و نیم دیگر باقی مانده است بنابراین تغییر مدیریت نمی تواند خلل جدی در روند فعالیت های شهرداری ایجاد کند.
بختیاری در عین تصریح کرد: البته انتخاب شهردار توانمند می تواند امیدواری در جهت افزایش سرعت توسعه و عمران شهر قم را بهبود ببخشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود محدودیت های منابع مالی را یکی از مهم ترین مشکلاتی عنوان کرد که مدیریت شهری در دو سال اخیر با آن درگیر بوده است و اظهار داشت: فضای رکودی که در کشور حاکم شده و به تبع آن شهر قم هم از آن متأثر بوده باعث شده درآمدهای شهرداری کاهش پیدا کند.
نائب رییس شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه کمک های دولت که در سال های قبل بخشی از منابع درآمدی شهرداری را تأمین می کرد نیز با چالش جدی مواجه شده است، یادآور شد: این موارد کار را مقداری سخت تر کرد اما شورای اسلامی شهر با تلاشی که مدیران شهرداری انجام می دهند به دنبال آن است که بتواند این مشکلات را در قالب سرمایه گذاری بخش خصوصی جبران کند که این هم نیازمند تلاش و برنامه ریزی است که جزو اصول راهبردی در بحث مدیریت شهری شهر قم در مجموعه شورای اسلامی شهر قم است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شورای شهر زیر بار فشار برای انتخاب شهردار خواهد رفت یا نه؟ گفت: مقطع تغییر شهردار به صورت طبیعی فضایی را فراهم می کند که گروه ها و تشکل ها و افراد مختلف پیشنهادات خود را ارائه کنند و ما مشکلی در شنیدن و دریافت پیشنهادات افراد و گروه هایی مختلف در بحث انتخاب شهردار نداریم.
بختیاری در عین حال تاکید کرد: مجموعه ای که به صورت مستقل انتخاب شهردار را بررسی می کند شورای اسلامی شهر است و قاعدتاً شورا بر اساس مصالح شهر و منافع مردم و فارغ از نقاط نظرات و فشارهایی که ممکن است مطرح باشد به وظیفه قانونی عمل خواهد کرد.
وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر کمیته هفت نفره ای از اعضای شورای شهر بررسی صلاحیت گزینه هایی که به عنوان شهردار معرفی می شوند را بر عهده دارند گفت: تا رسیدن به نقطه ای که منجر به نتیجه شود شاید هنوز فاصله داشته باشیم.ک/1
/8138/ 6133/
25/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]