واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهار اثر طبیعی ایلام در فهرست آثار ملی ثبت شد ایلام-ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: چهار اثر طبیعی این استان به تازگی در فهرست آثار ملی ثبت شد.
به گزارش ایرنا، عبدالمالک شنبه زاده روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: این آثار طبیعی شامل آبشار اما، زمین لغزش کبیرکوه، درختان کهنسال قلعه سام و غار آقامیر است.
وی ادامه داد: پیش از این تنها دو اثر طبیعی استان ایلام شامل دریاچه دوقلوی سیاه گاو آبدانان و درختان کهنسال سرو روستای بانسر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد آثار طبیعی ثبت شده ایلام در فهرست آثار ملی به شش اثر افزایش یافت، اظهار کرد: این استان با توجه به طبیعت بسیاز زیبا و بکر، ظرفیت بالایی برای ثبت آثار طبیعی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی گفت: آثار طبیعی منحصربفردی در استان وجود دارد که به علت اینکه جزو مناطق حفاظت شده هستند، امکان ثبت آنها در فهرست آثار ملی وجود ندارد.
شنبه زاده افزود: هم اکنون 70 پرونده آثار تاریخی، 9 پرونده میراث ناملموس، دو پرونده آثار طبیعی و سه پرونده آثار منقول استان برای ثبت در فهرست آثار ملی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: بیش از یک هزار و 500 جاذبه گردشگری در استان ایلام شناسایی شده که در مجموع 745 اثر شامل آثار تاریخی، طبیعی و معنوی ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام گفت: در مجموع در سال جاری پنجاه میلیارد و 865 میلیون ریال اعتبار به میراث فرهنگی استان اختصاص یافته که تا کنون 75 درصد آن محقق شده است.
شنبه زاده افزود: این میزان اعتبار در سه بخش عمرانی استانی، ملی و هزینه بوده که قول مساعد مبنی بر تحقق 100 درصدی آن داده شده است.
وی ادامه داد: 18 میلیارد و 650 میلیون ریال تسهیلات بانکی نیز از محل بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید برای اجرای طرح های حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداخت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام گفت: در سال جاری سه هزار و 750 شی تاریخی از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.
شنبه زاده افزود: هیچکدام از این آثار متعلق به استان ایلام نبوده و در حین خرید و فروش یا عبور از استان توقیف شده است.
وی ادامه داد: در همین مدت، شش هزار قلم شی تاریخی ارزشگذاری و دو هزار مورد کارشناسی اشیای تاریخی انجام شده است.
وی اظهار کرد: در سال جاری 121 هزار نفر از موزه مردم شناسی قلعه والی، کاخ فلاحتی و موزه دره شهر بازدید کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام گفت: هم اکنون 26 طرح گردشگری با حجم سرمایه گذاری 400 میلیارد ریال در استان در حال اجراست.
شنبه زاده افزود: با اجرای این طرحها زمینه اشتغال 250 نفر در استان فراهم می شود.
وی ادامه داد: کار مرمت و بازسازی هفت بنای تاریخی شامل پشت قلعه آبدانان، قلعه کنجانچم، آتشکده کوشک، قلعه والی، کاخ فلاحتی و قلعه شاخ در حال انجام است.
وی اظهار کرد: دو بنای تاریخی قلعه کنجانچم و میرغلام هاشمی نیز برای واگذاری به بخش خصوصی با کاربری اقامتی و پذیرایی بین راهی به صندوق توسعه بناهای کشور معرفی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام گفت: هتل ها، مهمانپذیرها، مدارس، کمپ ها و منازل استیجاری سراسر استان ظرفیت پذیرش 14 هزار نفر شب گردشگر را در ایام تعطیلات نوروز دارند.
شنبه زاده افزود: در صورت نیاز خوابگاه های دانشجویی و مهمانسرای ادارات برای اسکان 40 هزار نفر شب نیز به این ظرفیت اضافه خواهد شد.
وی تاکید کرد: ستاد اجرایی خدمات سفر در استان ایلام تشکیل شده و از ظرفیت تمامی دستگاه های عضو برای ارایه خدمات مناسب به گردشگران و مسافران نوروزی استفاده می شود.
وی با بیان اینکه برنامه های فرهنگی در چند روز اول نوروز با محوریت شهادت حضرت زهرا (ع) اجرا می شود، افزود: ستاد اجرایی خدمات سفر استان برنامه های فرهنگی متنوعی در ایام نوروز برگزار خواهد کرد.
شنبه زاده خاطر نشان کرد: اجرای نمایش خیابانی، تورهای گردشگری هوایی، برگزاری بازی های بومی محلی، برپایی سیاه چادر عشایری در مبادی ورودی شهرها، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات محلی، برپایی جشن تحویل سال در جوار حرم مطهر امامزاده های استان و برپایی سفره هفت سین در محل موزه مردم شناسی ایلام از جمله این برنامه ها در تعطیلات نوروزی است.
سرزمین رویایی ایلام در غرب سرافراز واقع شده و دست توانای خالق، زیباترین تابلوی طبیعت را در آن ترسیم کرده، تاریخ و میراث 10 هزار ساله زندگی اجتماعی بشر، گردشگری دفاع مقدس و گردشگری مذهبی از جمله جاذبه های گردشگری این استان است.
6032/6034
25/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]