واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز:رئیس هیئت مدیره کانون عالی انجمن صنفی کارگران ایران در تشریح اهمیت کف حمایت های اجتماعی کارگران گفت: برای تحقق حمایت های اجتماعی کارگران اجرای دقیق قانون تأمین اجتماعی، و تطبیق بخشنامه ها با قوانین تأمین اجتماعی ضرورت دارد.
به گزارش تراز ،درباره حمایت های اجتماعی کارگران که جزو تأکیدات سازمان بین المللی کار است گفت: سازمان بین المللی کار،حمایت اجتماعی و تأمین اجتماعی رابراساس کنوانسیون 102 حق مسلم همگان شمرده است و این امررا ازسه منظر و دیدگاه زیر مورد توجه قرار داده است. در منظر اول تأمین اجتماعی یک حق انسانی، تأمین اجتماعی یک نیاز اجتماعی و تأمین اجتماعی یک ضرورت و لازمه اقتصادی است.
وی با اشاره به کف حمایت های اجتماعی در اجلاسیه 101 کنفرانس بین المللی کار اظهار کرد: کف حمایت های اجتماعی در اجلاسیه 101 ژوئن 2012با حضور 185 کشور عضواین موضوع مورد بررسی قرارگرفت و توصیه نامه کف حمایت های اجتماعی را به تصویب رساند . این توصیه نامه استاندارد های تأمین اجتماعی سازمان بین المللی را تکمیل نمود ه و راهنمایی منعطف ودر عین حال جامع برای ایجاد کف حمایت اجتماعی را بر همه دولت های عضو فراهم آورد.
عباسی گفت: این توصیه نامه به دولت های عضو یادآور می شود تا نسبت به ساماندهی حمایت های اجتماعی از طریق برقراری سازوکارهای مربوط به سیستم های تأمین اجتماعی ،مذاکرات دسته جمعی و آزادی تشکلات، بهبود مکانیزم های حمایتی، ضرورت اقدام عاجل شرکاء اجتماعی وسازمان های ذیربط برای تحقق موضوع، اقدام نمایند.
رئیس هیئت مدیره کانون عالی انجمن صنفی کارگران ایران افزود: این توصیه نامه با برخی از آرمانهای توسعه هزاره مانند تأمین اجتماعی،همگانی شدن بیمه ، مبارزه با فقر ، حق دسترسی به بهداشت و آب آشامیدنی سالم، تغذیه مناسب و آموزش نیز همگرا است.
وی با اشاره به مضامین کار شایسته با توجه به ماده 101 برنامه توسعه چهارم و ماده 25 برنامه توسعه پنجم که مترادف با کنوانسیون های بنیادین کاراست اظهار کرد: به نحوی مکمل اجرایی این توصیه نامه است به همین دولت، کارگران و کارفرمایان به عنوان شرکاء اجتماعی با اجرای کار شایسته میتوانند گام های موثری برای اجرای توصیه نامه کف حمایت های اجتماعی در سطح ملی بر دارند .
عباسی ادامه داد:ترویج مفهوم و محتوی توصیه نامه در کشور، ظرفیت سازی شرکاء اجتماعی برای تحقق اهداف توصیه نامه و بازنگری و ترمیم ظرفیت های موجود، اجرایی شدن مضامین کار شایسته در کشور با رویکرد به رفع موانع انسدادی, الحاق به کنوانسیون های آزادی تشکلات و حق مذاکره جمعی سازمان بین المللی کار, هم اندیشی شرکاء اجتماعی در توانمند سازی تشکلات کارگری-کارفرمایی و سازمانهای مردم نهاد,بهره مندی از مدل های موفق در سایر کشورها, حمایت از گفتگوهای ملی بویژه در حوزه روابط کارو اجرایی شدن سند چشم انداز1404 کشور پیشنهادها برای تحقق این توصیه نامه است.
رئیس هیئت مدیره کانون عالی انجمن صنفی کارگران ایران ادامه داد:کارگران ایران به ویژه کارگران حداقل بگیر که جزو اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند در راستای حمایت های اجتماعی ، گذشته از نیاز به دست یابی سطحی از توانمندیها در حوزه های مهارت، دانش و خردورزی ،نیاز مبرمی به حمایت های معیشتی،بهداشتی و اجتماعی دارند که بتواند آنها را از بدو ورود به بازار کارو همچنین در ایام بازنشستگی حمایت نماید.
وی با بیان اینکه در ایران سازمان اصلی حمایت کننده از کارگران،سازمان تامین اجتماعی است که با بهره مندی از مشارکت کارگران و کارفرمایان ،توانسته است پایگاهی قابل اتکاء برای کارگران باشد افزود:این سازمان طی نیم قرن گذشته با انبوهی از تجربیات در حوزه های درمانی و بیمه ای فعالیت کرده و آزمون و خطاهای زیادی داشته است.ما اذعان داریم رهبری و مدیریت چنین سازمان عریض و طویلی، نیاز به مدیران مدبر و هوشمندی دارد و این امر بطور نسبی از ادوار گذشته تا به حال توانسته است سازمان را صیانت کند ولی مواردی برای کارگران ارزشمند ومهم است که سازمان تامین اجتماعی با رعایت آن ها می تواند گامهای موثرتری، در تحقق حمایت های اجتماعی کارگران بردارد.
عباسی افزود:برای تحقق حمایت های اجتماعی کارگران اجرای دقیق قوانین تامین اجتماعی, تطبیق بخشنامه ها با قوانین تامین اجتماعی, احیا ء شورایعالی تامین اجتماعی و بهینه نمودن ساختار بازرسی ضرورت دارد.
وی اظهار کرد:پرداختن به موضوع کنوانسیون های آزادی تشکلات و مذاکرات دسته جمعی همچنین توجه به موضوعات حفاظت فنی و بهداشت کار، دادرسی های کار و تغییر ساختار اساسی نظام مزدی در کشور می تواند زمینه سازحمایت های اجتماعی واقعی از کارگران باشد. امید است کارگران و همه اقشار جامعه بتوانند در روند توسعه جامعه مدنی وارتقاء سطح کیفی حمایت های اجتماعی که به وسیله همه سازمانها و نهادهای کشور قابل تحقق است تلاش نموده و در تثبیت امنیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و در کل کیفیت زندگی کاری گامهای مهمی بر دارند.
منبع: تسنیم
يكشنبه 24 اسفند 1393 ساعت 11:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]