واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۴۷ق.ظ)
جزئيات جديد طرح مسکن اجتماعي/ روشهاي تأمين مسکن اقشار متوسط موج - مديرعامل سازمان ملي زمين و مسکن از ارائه اطلاعات خانوارهاي مشمول مسکن اجتماعي از سوي نهادهاي حمايتي به زوارت راه و شهرسازي ارائهشده است.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدمحمد پژمان، مديرعامل سازمان ملي زمين و مسکن، درباره نقش سازمان ملي زمين و مسکن در اجراي طرح «تأمين مسکن اقشار کمدرآمد» اظهار کرد: نقش اين سازمان، برنامهريزي براي استفاده از زمينهاي دولتي در اجراي طرح مسکن اجتماعي است؛ البته دولت در همه شهرها زمين ندارد، ولي؛ در شهرهايي که زمين خالص در اختيار داريم، در حال آمادهسازي براي عرضه زمين به مشمولان طرح هستيم و در شهرهايي که زمين نداريم براي اينکه زمين براي عرضه آماده کنيم با کمک مشاوران در حال تدوين برنامهاي هستيم تا با کمک مديران شهري در اين زمينه به تفاهم برسيم که لازمه آن، همکاري مديران شهرداريهاست.
مديرعامل سازمان ملي زمين و مسکن ادامه داد: اينکه در طرح جامع مسکن گفته ميشود بايد تا سال ۱۴۰۵ صد هزار واحد دريکي از شهرهاي کشور ساخته شود بايد مديران آن شهر نشان دهند که کدام قسمت از شهر است که توانايي پذيرش ساخت اين تعداد واحد مسکوني را دارد؟ همچنين بايد مسائل ديگري از قبيل اينکه آيا اين ساختوساز در زمين خالص صورت ميگيرد يا در بافت فرسوده، زمينهاي دولتي يا جزئي از تراکم شهر؛ در حريم شهرها قرار دارد يا خير و امثال آن پاسخ دهد.
معاون وزير راه و شهرسازي بابيان اينکه در حال بررسي برنامههايي هستيم که در تمام نقاط شهري قابليت اجراي قطعي آن باشد، گفت: دولت بايد براي تهيه مسکن اقشار کمدرآمد با استفاده از زمينهايي که در اختيار سازمان ملي زمين و مسکن است يا تهيه زمين از طرق ديگر اقدام کند.
وي درمورد روشهاي تأمين مسکن اقشار متوسط نيز تأکيد کرد: براي اين دسته از اقشار، استفاده از مکانيزمهاي تشويقي و مالي در دست اقدام است، بهعنوان مثال چند نفر از اقشار متوسط زميني باهم خريداري ميکنند و ما تنها کاري که ميکنيم اين است که با ابزارهاي پولي و مالي، خريد زمين مورد نظرشان را تسهيل ميکنيم تا در طول زمان قادر به بازپرداخت اقساط آن باشند.
پژمان با اشاره به وظيفه دولت مبني بر تأمين مسکن آبرومند براي اقشار کمدرآمد، گفت: بيشترين بحث در جريان ميان دستگاههاي متولي طرح مسکن اجتماعي با دولت اين است که آيا بايد اين کالا (مسکن) بهعنوان دارايي به آنها منتقل شود يا در اختيار دولت بماند؟ مثلا اگر يکباره به يک خانواده دهک يک، ملکي ارزشمند که منابع مالي سرشاري را به آنها منتقل ميکند، داده شود، نتيجهاش اين است که اين خانواده ملک دريافتي را فروخته و تبديل به چند قلم کالاي مصرفي ديگر ميکند و مجددا به همان سکونتگاه غير رسمي قبلي خود براي ادامه زندگياش بازميگردد.
وي ادامه داد: اما؛ اگر اصل ملک در اختيار دولت بماند و با دريافت اجارهبهايي قابل پرداخت از سوي خانوادههاي کمدرآمد، اجازه زندگي در اين املاک به آنها داده شود کار شايستهتري است که گرايش غالب در جلسات هماهنگي مسکن اجتماعي نيز به سمت همين نظريه است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به همکاري وزارت راه و شهرسازي با نهادهاي حمايتي مانند کميته امام خميني (ره)، سازمان بهزيستي کشور و ... براي در اختيار گرفتن منابع مالي لازم در اجراي طرح مسکن اجتماعي افزود: وزارت راه و شهرسازي اطلاعات خانوادههاي کمدرآمد را در اختيار گرفته و قرار است مديريت و تأمين منابع مالي طرح در يک دستگاه متمرکز باشد ولي دستگاههاي مجري طرح مسکن اجتماعي متکثر باشند.
وي با اشاره به ورود بنياد مستضعفان در اجراي طرح مسکن اجتماعي خاطرنشان کرد: قرار است در گام اول، مسکن ۸ هزار خانواده شناساييشده داراي دو معلول يا بيشتر تأمين و در فازهاي بعدي، تأمين مسکن ساير اقشار کمدرآمد در دستور کار قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]