واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۶:۵۵ب.ظ)
با حضور معاون ميراث فرهنگي، کتاب تخت جمشيد از نگاه آنتوان سوريوگين در کاخ گلستان رونمايي شد موج - معاون ميراث فرهنگي جهارشنبه 20اسفند در کاخ جهاني گلستان حضور يافت و از کتاب تخت جمشيد از نگاه آنتوان سوريوگين نوشته طاهره اسلامي و درنا نويد گويي رونمايي کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدحسن طالبيان در اين مراسم که دستاندرکاران تهيه و نشر کتاب تخت جمشيد از نگاه آنتوان سوريوگين حضور داشتند عنوان کرد: هر عکسي سندي از يک مقطع تاريخي محسوب ميشود، هر شخصي، به هر شکلي که مستندات تاريخي جمعآوري ميکند قابلاحترام است، و از معرفي، مستند نگاري آثار ايران اسلامي استقبال ميکنيم.
او افزود: هر حرکتي که به شکل خودجوش از سوي مردم شکل ميگيرد بايد موردحمايت قرار بگيرد، ميراث فرهنگي يک دستگاه نيست، هر فردي که به هويت خود علاقهمند است، ميتواند در حفظ و معرفي ميراث فرهنگي مؤثر باشد.
طالبيان در ادامه اين مراسم تخريب آثار تاريخي از سوي نيروهاي داعش را دردناک دانست و گفت: همانطور که اسکندر تخت جمشيد را تخريب کرد و مغولها ايران را، امروز شاهد هستيم که بخشي از تاريخي که بين ما و عراق مشترک است در حال نابودي است.
او سپس به اثر تاريخي تخت جمشيد و مسؤوليتش در سمت رييس پايگاه پارسه-پاسارگاد اشاره کرد و گفت: تمامي اصول شهرسازي و معماري در تخت جمشيد لحاظ شده است، و نوعي انديشه معنوي در ساخت اين اثر و آثار ديگري چون چغازنبيل مشاهده ميشود.
پروين ثقهالاسلام مدير کاخ گلستان با اشاره به حمايت مجموعه کاخ گلستان از معرفي آثار فرهنگي گفت: کاخ گلستان در سال 82 نمايشگاهي از آنتوان سوريوگين برپا کرد و امروز نيز کتابي در اين خصوص رونمايي ميشود و اين باعث خوشحالي است.
پس از رونمايي از کتاب تخت جمشيد از نگاه آنتوان سوريوگين، از دستاندرکاران تهيه و نشر اين اثر با حضور محمدحسن طالبيان معاون ميراث فرهنگي و پروين ثقهالاسلام مدير کاخ گلستان، تقدير شد.
در حاشيه اين مراسم نمايشگاه آثار آنتوان سوريوگين؛ با نمايش 30 عکس از تخت جمشيد و يادمانهاي پيرامون آن
در تالار چادر خانه افتتاح شد، که به مدت يک هفته پذيراي بازديدکنندگان خواهد بود.
آنتوان سوروگين، اواخر دهه 1830 ميلادي برابر با حدود سال 1219 خورشيدي در سفارت روسيه در تهران از يک پدر و مادر گرجي تبار ارمني زاده شد و سال هاي نخستين عمرش را در تهران گذراند.
او براي کامل کردن مجموعه عکسهاي خود به اکثر نقاط ايران سفر کرد و از سوژههاي گوناگون بهترين تصاوير را تهيه کرد. مردم، مناظر، بناهاي تاريخي، آدابورسوم، مشاغل و حرفهها، اشياء و سرانجام تمام زواياي زندگي ايرانيان سوژه عکاسي او بود.
وي، سرانجام در سال 1933 (ميلادي) برابر با سال 1312 خورشيدي براثر عفونت کليه در تهران درگذشت و در گورستان ارامنه تهران به خاک سپرده شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]