واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: محمدقلی یوسفی با طرح این سؤال که مسؤولین توضیح دهند چهکار انجام دادند که اقتصاد کشور از رکود خارجشده و تورم صفر شد، گفت: امیدوارم سیاستهای دولت درست باشد ولی شواهد امر نشان میدهد که در سال 94 با بحران شدیدتر رکود تورمی روبرو هستیم.
پایگاه خبری تحلیلی تراز: محمدقلی یوسفی، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با تراز، در پاسخ به این سؤال که دولت اعلام کرده نرخ رشد تورم صفر و اقتصاد از رکود خارجشده، آیا اینچنین است، اظهار داشت: این موارد بستگی به این دارد که چه تعریفی، از رکود و شاخص رشد قیمتها داریم و اینکه در نرخ تورم چه کالاهایی و چه سال پایهای را در نظر بگیریم.
وی افزود: واقعیت این است که ما اطلاعاتی نداریم که بخواهیم صحتوسقم این مسائل را بررسی کنیم، بههرحال باید این را به فال نیک بگیریم و اگر واقعاً از رکود خارج شدیم و یا اینکه نرخ رشد تورم ما به صفر رسید است، نباید از دو مسئله غافل شد.وضعیت رکود همچنان پابرجا است
این اقتصاددان ادامه داد: یکی اینکه مسؤولین باید توضیح دهند چهکار انجام دادند که اقتصاد کشور از رکود خارجشده است البته آمار نشان میدهد سرمایهگذاری و واردات کالاهای واسطهای کاهش پیداکرده و بهرهوری نیروی کار و سرمایه منفی بوده است.
یوسفی تصریح کرد: همچنین رشد اقتصادی در دو سال پیاپی ۹۱ و ۹۲ منفی بود؛ بنابراین اگر ما بر اساس نتایج آزمایشهایی که داریم، بخواهیم ارزیابی کنیم همانطور که یک پزشک بر اساس آزمایش بیمار خود نتیجه میگیرد.
وی گفت: پزشک برای تشخیص بیماری برای شخص بیمار آزمایش تجویز میکند و به فرد بیمار میگوید آزمایش فشارخون، قند خون، کلسترول و ... انجام دهد و بر مبنای آن بیماری را تشخیص میدهد؛ ما هم بر مبانی این شواهدی که وجود دارد، میتوانیم اظهارنظر و نتیجه بگیریم.
عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: آنچه در جامعه لمس میکنیم و وقتی بهعنوان مصرفکننده کالایی را خریداری میکنم و یا بهعنوان کسی که با مردم معاشرت دارم، تفاوت زیادی در وضعیت رکودی نمیبینم و این وضعیت همچنان پابرجا است.
یوسفی با بیان اینکه مشکل رکود بخصوص در بخشهای تولیدی هنوز وجود دارد، اضافه کرد: اگر مسئولین بنا دارند که به دلایل مختلف و به شکل دیگر صحبت کنند، باید توضیح دهند که چه شده که از رکود خارج شدیم و یا اینکه واقعاً تورم را کنترل کردند.
وی با بیان اینکه در یک جامعهای که رکود حاکم است، بهمرور با عمیق شدن وضعیت رکودی بهطور طبیعی شاهد کاهش قیمت هستیم، اما این به معنای سیاستهای درست و اصولی نیست و بیشتر نشان دهند بحران اقتصادی است که درنتیجه آن بخشهای دیگر و صنایعی مختلف در رکود به سر میبرند و تقاضا برای کالاهای واسطهای کم شده است.
معجزه و یا دستاوردی رخ نداده است
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: با بههرحال هم در صنایع و هم در بخش ساختمان هم این وضعیت وجود دارد، البته بخشی هم به مذاکرات هستهای مربوط میشود اما بهطور عامل هیچ ارتباطی به سیاستهای دولت ندارد که بگوییم این معجزه و یا دستاوردی بوده و یا کسی این کار را انجام داده است.
یوسفی بابیان اینکه به قول معرف جوجه را آخر پاییز بشماریم، گفت: امیدوارم که سیاستهای دولت درست باشد و بتواند کنترل کند، ولی شواهد امر نشان میدهد که در سال 94 با بحران شدیدتر رکود تورمی روبرو هستیم.
وی اظهار کرد: واقعاً نمیدانم بر چه مبنایی مسئولین چنین سخن میگویند که ما از رکود خارج شدیم و یا اینکه نرخ تورم را به صفر رساندیم، بههرحال حتی اگر این اتفاق بیافتد کار خاصی صورت نگرفته است و یک فرایندی بوده که طی شده است. اقتصاد ما گنجایش بهبود شرایط را دارد و انتظار وضعیت بهتری را داریم تا اینکه درجا زدیم و تغییری نکردیم.دولت در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبرد
استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دولت در وضعیت سردرگمی و بلاتکلیفی به سر میبرد، مخصوصاً در مسائل اقتصادی، گفت: این بلاتکلیفی باعث افزایش هزینهها و از دست رفتن فرصتها در اقتصاد شده و میشود.
یوسفی با اشاره به اینکه امروز خیلی از مسائل ارتباطی به موضوع هستهای ندارد، بیان کرد: نیاز بخشهای تولید، صنعتی و کشاورزی و مانند این ارتباطی به مذاکرات هستهای ندارد و دولت قادر نبوده قدمهای اساسی بردارد و بهطورکلی ازنظر اقتصادی ما بهشدت در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبریم.
چهارشنبه 20 اسفند 1393 ساعت 10:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]