تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803174030




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسئولین توضیح دهند چگونه اقتصاد از رکود خارج و تورم صفر شد / دولت در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برد


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: محمد‌قلی یوسفی با طرح این سؤال که مسؤولین توضیح دهند چه‌کار انجام دادند که اقتصاد کشور از رکود خارج‌شده و تورم صفر شد، گفت: امیدوارم سیاست‌های دولت درست باشد ولی شواهد امر نشان می‌دهد که در سال 94 با بحران شدیدتر رکود تورمی روبرو هستیم.

پایگاه خبری تحلیلی تراز: محمد‌قلی یوسفی، عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با تراز، در پاسخ به این سؤال که دولت اعلام کرده نرخ رشد تورم صفر و اقتصاد از رکود خارج‌شده، آیا این‌چنین است، اظهار داشت: این موارد بستگی به این دارد که چه تعریفی، از رکود و شاخص رشد قیمت‌ها داریم و اینکه در نرخ تورم چه کالاهایی و چه سال پایه‌ای را در نظر بگیریم.
وی افزود: واقعیت این است که ما اطلاعاتی نداریم که بخواهیم صحت‌وسقم این مسائل را بررسی کنیم، به‌هرحال باید این را به فال نیک بگیریم و اگر واقعاً از رکود خارج شدیم و یا اینکه نرخ رشد تورم ما به صفر رسید است، نباید از دو مسئله غافل شد.وضعیت رکود همچنان پابرجا است
این اقتصاددان ادامه داد: یکی اینکه مسؤولین باید توضیح دهند چه‌کار انجام دادند که اقتصاد کشور از رکود خارج‌شده است البته آمار نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری و واردات کالاهای واسطه‌ای کاهش پیداکرده و بهره‌وری نیروی کار و سرمایه منفی بوده است.
یوسفی تصریح کرد: همچنین رشد اقتصادی در دو سال پیاپی ۹۱ و ۹۲ منفی بود؛ بنابراین اگر ما بر اساس نتایج آزمایش‌هایی که داریم، بخواهیم ارزیابی کنیم همان‌طور که یک پزشک بر اساس آزمایش بیمار خود نتیجه می‌گیرد.
وی گفت: پزشک برای تشخیص بیماری برای شخص بیمار آزمایش تجویز می‌کند و به فرد بیمار می‌گوید آزمایش فشارخون، قند خون، کلسترول و ... انجام دهد و بر مبنای آن بیماری را تشخیص می‌دهد؛ ما هم بر مبانی این شواهدی که وجود دارد، می‌توانیم اظهارنظر و نتیجه بگیریم.
 عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: آنچه در جامعه لمس می‌کنیم و وقتی به‌عنوان مصرف‌کننده کالایی را خریداری می‌کنم و یا به‌عنوان کسی که با مردم معاشرت دارم، تفاوت زیادی در وضعیت رکودی نمی‌بینم و این وضعیت همچنان پابرجا است.
یوسفی با بیان اینکه مشکل رکود بخصوص در بخش‌های تولیدی هنوز وجود دارد، اضافه کرد: اگر مسئولین بنا دارند که به دلایل مختلف و به شکل دیگر صحبت کنند، باید توضیح دهند که چه شده که از رکود خارج شدیم و یا اینکه واقعاً تورم را کنترل کردند.
وی با بیان اینکه در یک جامعه‌ای که رکود حاکم است، به‌مرور با عمیق شدن وضعیت رکودی به‌طور طبیعی شاهد کاهش قیمت هستیم، اما این به معنای سیاست‌های درست و اصولی نیست و بیشتر نشان دهند بحران اقتصادی است که درنتیجه آن بخش‌های دیگر و صنایعی مختلف در رکود به سر می‌برند و تقاضا برای کالاهای واسطه‌ای کم شده است.

معجزه و یا دستاوردی رخ نداده است
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: با به‌هرحال هم در صنایع و هم در بخش ساختمان هم این وضعیت وجود دارد، البته بخشی هم به مذاکرات هسته‌ای مربوط می‌شود اما به‌طور عامل هیچ ارتباطی به سیاست‌های دولت ندارد که بگوییم این معجزه و یا دستاوردی بوده و یا کسی این کار را انجام داده است.
یوسفی بابیان اینکه به قول معرف جوجه را آخر پاییز بشماریم، گفت: امیدوارم که سیاست‌های دولت درست باشد و بتواند کنترل کند، ولی شواهد امر نشان می‌دهد که در سال 94 با بحران شدیدتر رکود تورمی روبرو هستیم.
وی اظهار کرد: واقعاً نمی‌دانم بر چه مبنایی مسئولین چنین سخن می‌گویند که ما از رکود خارج شدیم و یا اینکه نرخ تورم را به صفر رساندیم، به‌هرحال حتی اگر این اتفاق بیافتد کار خاصی صورت نگرفته است و یک فرایندی بوده که طی شده است. اقتصاد ما گنجایش بهبود شرایط را دارد و انتظار وضعیت بهتری را داریم تا این‌که درجا زدیم و تغییری نکردیم.دولت در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برد
استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دولت در وضعیت سردرگمی و بلاتکلیفی به سر می‌برد، مخصوصاً در مسائل اقتصادی، گفت: این بلاتکلیفی باعث افزایش هزینه‌ها و از دست رفتن فرصت‌ها در اقتصاد شده و می‌شود.
یوسفی با اشاره به اینکه امروز خیلی از مسائل ارتباطی به موضوع هسته‌ای ندارد، بیان کرد: نیاز بخش‌های تولید، صنعتی و کشاورزی و مانند این ارتباطی به مذاکرات هسته‌ای ندارد و دولت قادر نبوده قدم‌های اساسی بردارد و به‌طورکلی ازنظر اقتصادی ما به‌شدت در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌بریم.
 




چهارشنبه 20 اسفند 1393 ساعت 10:27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن