پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848563814
نان ایرانی با گندم آمریکایی!
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک کارشناس کشاورزی معتقد است:در دوره ای که گندم خودکفا شد، زمینهای مناسب کشتی بود که بایر مانده بودند و این مساله تا حدی عملی شد اما در هر حال مشکلات مالی، هدفمندی یارانهها و عدم رسیدگی به وام بانکی کشاورزان باعث شد همه چیز به عقب برگردد و دو باره محتاج واردات گندم شویم.
به گزارش تراز ، آب و نان همواره از کالاهای استراتژیک و اساسی در کشورها هستند که کمبود آنها حتی کشورها را وارد مناقشات سیاسی نیز میکند. ازقدیم الایام تا امروز اما نان در ایران نشانهای از برکت بود و سال پر روزی سالی بود که مردم نان بیشتری داشتند. در واقع میتوان گفت در کشورهای درحالتوسعه، گندم کالایی سیاسی بوده و هست و به عنوان مثال وقتی میخواهند مردم را از قحطی بترسانند، میگویند: «نان گیر نمیآید، گندم گیر نمیآید.»
از سوی دیگر، با توجه به بحث سیاستهای کلی جمعیت که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است و همچنین تقویت و توسعهٔ اقتصاد مقاومتی، توجه به تولید گندم و خودکفایی در تولید آن، بهعنوان راهبردی استراتژیک، ضرورت کشور محسوب میشود. ضرورتی که اگر چه در برههای از زمان رخ داد اما دوباره با سقوط آزاد، گندم به کالایی وارداتی تبدیل شد تا همه چیز به اول بازگردد.
با تازگی خبر رسیده است که در ۱۱ ماهه منتهی به سال ۱۳۹۳ دانه گندم خوراکی با دو میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار بیشترین حجم واردات به کشور را به خود اختصاص داده است.
در واقع میتوان گفت، در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۳ دانه گندم خوراکی با دو میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴. ۶۰ درصد عمدهترین کالای وارد شده به کشور محسوب میشود.
بنابر اعلام گمرک جمهوری اسلامی دیگر اقلام عمده وارداتی کشور در ۱۱ ماهه سال جاری به ترتیب وسایل نقلیه با حجم سیلندر بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ سانتی متر مکعب به ارزش یک میلیارد و ۷۶۸ میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۵۹۶ میلیون دلار، برنج به ارزش یک میلیارد و ۲۹۳ میلیون دلار، کنجاله سویا نیز به ارزش یک میلیارد و ۱۵۹ میلیون دلار بوده است.
خودکفایی گندم در آیینه دولتها
هنوز از یادها نرفته است که در سال ۱۳۸۳ با تولید ۱۰ و نیم میلیون تن گندم جشن خودکفایی گندم پایه گذاری شد و در همان روزها محمد خاتمی رئیس جمهوری وقت در آن روز بیان کرد «ایرانیان پس از ۴۰ سال توانستند گندم خود را خودشان تولید کنند و باید برای حفظ آن تلاش کرد.» اظهارنظری که در عمل سخت مینمود و بیش از چند سال دوام نیاورد. جشنی که سایهها امید را بر سر کشاورزی ایران باز گردانند اما این سایه زیر آفتاب واردات تاب نیاورد و ایران دوباره به پله اول بازگشت.
سیاست دولت در آن دوران حذف واردات و افزایش تولید داخلی بود و فقط مقدار کمی بذر و گندم دامی برای مصرف علوفه دامی به کشور وارد شد ولی به مرور این سیاست با روی کار آمدن دولت نهم تغییر کرد تا در سال ۸۶ به دلیل خشکسالی بسیار جدی جهانی، گندم دیم در ایران و بعضی دیگر از کشورهای منطقه و جهان بهطور جدی تولید نشد و حجم واردات گندم بالا رفت و به حدود ۵/۵میلیون تن رسید.
این سیاست واردات اما در سالهای بعد ادامه پیدا کرد و چون قیمت گندم واقعی نبود، کشاورزان رقبتی به فروش گندم نشان ندادند و دولت رو به سوی واردات بیرویه آورد.
در نتیجه این اتفاقات واردات گندم تثبیت شد و گندم کشور کمکم جایگاهش را در بازار آزاد و دلالی باز کرد و این روند امروز وضع بسیار بدی به بار آورده است.
کار در دولت دهم اما به جایی رسید که در چهار ماهه اول سال ۸۸ واردات گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ در صد رشد داشت. بر اساس گزارش بانک مرکزی میزان واردات گندم در چهار ماهه اول سال ۸۸ بر دو میلیون و ۶۳۷ هزار تن و به ارزش بیش از ۶۶۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بودکه نسبت به چهار ماهه مشابه سال ۸۷، ۱۰۰ درصد رشد نشان میداد. در سال ۹۱ نیز این وضعیت ادامه داشت و در واقع در سال ۹۱ رکورد واردات گندم به ایران شکسته شدو به حدود هفتمیلیون تن رسید و این در حالی بود که به گفته دولتیها در تولید گندم خودکفا یی حاصل شده بود.
در عین حال با روی کار آمدن دولت یازدهم، در سال ۹۲ نیز وضعیت کمی بهتر شد چرا که آمارها حاکی از این بودکه از فروردین سال ۹۲ تا پایان دی ماه، ۲ میلیون و ۶۸۵ هزار تن گندم وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی و ارزشی بیش از ۵۰ درصد کاهش داشت اما این مساله زیاد دوام نیاورد و در سال ۹۳ باز هم واردات گندم افزایش یافته است.
بر اساس اعلام حسن روحانی رئیس دولت یازدهم در سال ۹۳ نیاز به واردات بیش از ۷ میلیون تن گندم در کشور وجود داشت و این در حالی بود که در ۱۰ ماهه اول سال جاری تنها ۲. ۶۸ میلیون تن گندم وارد کشور شده است و معنای آن این است که بیش از ۴ میلیون تن گندم باید در بهمن ماه و اسفندماه وارد کشور شود تا مشکلی به لحاظ کمبود گندم وجود نداشته باشد و این در حالی است که هنوز یک دهه هم از جشن خودکفایی گندم نگذشته است و ایران محتاج واردات گندم است!
با وجود این وزیر صنعت وعده داده بود: با برنامه ریزیهای صورت گرفته شده، اجازه واردات محصولاتی چون برنج و گندم در فصل برداشت را نمیدهیم تا دوباره امیدها برای تولید کننده گان گندم و کشاورزان تازه شود اما در هر حال آمارها نشان دهنده واردات گندمی است که این بار به بهانه خشکسالی تولید نشده است.
نکته جالب اینجاست که رئیس اتحادیه واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی، رضا نورانی اعلام کرده:محصولات کشاورزی در هیچ کجای دنیا تحریم نیست به طوری که از ابتدای سال جاری ۱۲۶ هزار تن گندم از آمریکا وارد کشور شده است.
چگونه در واردات گندم خودکفا شدیم و چگونه سقوط کردیم؟
در این میان از همان روزهای اعلام خودکفایی در تولید گندم، انتقادهایی در مورد نحوه محقق شدن آن صورت گرفت. یکی از این انتقادها این بود که سطح زیرکشت گندم افزایش یافته بود؛ یعنی مثلاً ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت، به ۱۲۰ هزار هکتار سطح زیرکشت، رسیده بود و به این ترتیب بخشی از زمینهای کشاورزی که به تولید محصولات دیگر میپرداختند، گندم کشت کردند.
این در حالی است که حمید ظرفی، کارشناس ارشد کشاورزی در این خصوص به خبرنگار فردا میگوید: سطح زیر کشت تنها یکی از عواملی است که افزایش آن موجب افزایش محصول میشود و در این میان عواملی چون بهرهوری و عملکرد هم موثر است. در خصوص گندم نیز وضع به همین منوال است.
او ادامه میدهد: اینطور نیست که یک زمین برای تولید گندم همواره قابل کشت باشد و وقتی زمینی برای ۲ یا ۳ سال کاشته میشود و محصول میدهد، نیاز به آیش و گاوآهن و رسیدگیهای علمی دارد.
ظرفی تاکید می کند: در هر حال خاک برای کاشت گندم باید شرایط لومی داشته باشد یعنی حاصلخیز و مرطوب باشد و به عنوان مثال زمین های کاشت برنج به دلیل توالید ازت توسط برنج برای کاشت گندم مناسب نیستند اما زمین هایی که در آن سیب زمینی کشت می شود برای این امر مناسب ترند چرا که به اصطلاح کمتر قوت خاک را گرفته اند.
این کارشناس در خصوص افزایش تولید گندم و تحت تاثیر قرار گرفتن سایر محصولات برای افزایش تولید آن به خبرنگار فردا میگوید: به یاد دارم در روزهای تلاش برای خودکفایی گندم وزارت کشاورزی توجه ویژهای داشت که زمینهایی که محصولات استراتژیک تولید میکنند از کشت خارج نشوند و محصولاتی چون سیب زمینی که تولید آنها همواره در کشور ممکن است و نیازی به واردات آن نیست، تحت تاثیر این مساله قرار گرفت، ضمن اینکه سیاست دیگر آماده کردن زمینهای مناسب کشتی بود که بایر مانده بودند و این مساله تا حدی عملی شد اما در هر حال مشکلات مالی، هدفمندی یارانهها و عدم رسیدگی به وام بانکی کشاورزان باعث شد همه چیز به عقب برگردد و دو باره محتاج واردات گندم شویم.
از سوی دیگر، دکتر محمدحسین کریم دارای دکترای اقتصاد کشاورزی و رئیس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان در رابطه با از دست دادن خودکفایی گندم معتقد است: عدمهمخوانی و سازگاریِ راهبردهایِ سازمانها و نهادهای مربوطه، در کنترل قیمت نهادها، بهویژه قیمت حاملهای انرژی، بهرهٔ بانکی و نرخ ارز، باعثِ دامنزدن به بیثباتی تولید در بخش کشاورزی شده است. از آن طرف نیز، سیاستهای غلط سودجویی و سفتهبازی بانکها، کاملاً به این تزلزلها، نوسانات، تنزلها و کاهش تولید دامن زده است. یعنی به عبارت دیگر راهبردهای غلط بانکی و سیاستهای نابه جای پولی و مالی به عدم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و عدم افزایش تولید گندم و محصولات غیر نفتی دامن زده است.
در این میان انتقاد دیگری که به خودکفایی گندم وارد بود عدم توانایی در نگهداری از گندمهای تولید شده و ذخیره آنها بود که کریم در خصوص آن گفته: بهصورت شفاف اعلام کنم که با توجه به تجربهٔ ایران در بحث نگهداری گندم و همینطور بهروزشدن امکانات و تخصصها، واقعاً مشکلی برای نگهداری گندم تولید داخل یا واردات وجود ندارد و مقدار کمی گندم در این راه تلف میشود.
در هر حال، آنچه مسلم است، تشویق نهادهای مربوط به کشاورزی مانند وزارت جهاد کشاورزی؛ اعلام خرید تضمینی گندم با قیمت مناسب؛ ریزشهای آسمانی مطلوب و مناسببهرهوری و عملکرد قابلقبول، همه باهم میتواند، بهعنوان حلقههای زنجیرهای تأثیرگذار در افزایش تولید و سطح زیرکشت گندم و رسیدن به خودکفایی کشور، در سال ۱۳۸۳-۱۳۸۴، نمود داشته باشد.
با این وجود نه تنها ابزارهای لازم برای تولید کنندگان گندم فراهم نیست بلکه کم بارانی و خشکسالی نیز مزید بر علت شده تا بهانه برای واردات گندم به دست دولتیها بدهد و این در حالی است که برای هر مشکلی راه حل وجود دارد و راه آخر واردات است.
به عنوان مثال، بر اساس آمار ضایعات از مزرعه تا سر سفره، حدود ۴ میلیون تن است و در ایران حدودا برابر با همین ۴ میلیون تن ضایعات، گندم وارد می شود حالا، اگر بتوان مقدار ضایعات را به نصف یا به حداقل رسانید به همان میزان، واردات گندم کمترخواهد بود، بنابراین راه حل همواره وجود دارد. باید منتظر ماند و دید در نهایت آیا میتوان این محصول استراتژیک را ایرانیزه کرد و به سفرها بازگرداند یا همچنان باید نان ایرانی با گندم آمریکایی پخته شود.
منبع: فردا
چهارشنبه 20 اسفند 1393 ساعت 10:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
مشتقات نان ایرانی در سفره کشورهای همسایه
جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۱ رییس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای صنعتی گفت با توجه به آزادسازی قیمت آرد و منفعتهای حاصله از آن برنامهریزی شده از ابتدای سال جدید مشتقات نان به کشورهای همسایه صادر شود محسن لزومیان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه سهمیه آرد نانهای فانتشرایط جدید چین برای فاینانس ایرانی |اخبار ایران و جهان
شرایط جدید چین برای فاینانس ایرانی اگرچه دولتهای ایران و چین بعد از مدتها رفت و آمد توافق کردند که دو برابر پول بلوکه شده ایران را بتوانند از فاینانس چینی استفاده کنند اما اکنون اگر تاجری بخواهد از فاینانس چینی استفاده کند باید کارمزد بالایی بدهد اما کارمزد بالاتر برای افراشرایط جدید چین برای فاینانس ایرانی/ سروکله کارمزدهای بالا پیدا شد |اخبار ایران و جهان
شرایط جدید چین برای فاینانس ایرانی سروکله کارمزدهای بالا پیدا شد اگرچه دولتهای ایران و چین بعد از مدتها رفت و آمد توافق کردند که دو برابر پول بلوکه شده ایران را بتوانند از فاینانس چینی استفاده کنند اما اکنون اگر تاجری بخواهد از فاینانس چینی استفاده کند باید کارمزد بالایی بدمهمترین علل افزایش ناباروری مردان و زنان ایرانی چیست؟
دبیر انجمن علمی مامایی ایران مهمترین علل افزایش ناباروری مردان و زنان ایرانی چیست زوجهای جوان با توجه به افزایش آمار ناباروری در کشور بارداری را به تعویق نیندازند و با تشخیص و درمان به موقع و مناسب زمینه فرزندآوری خود را فراهم کنند به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از همشهمجیدی، بهترین گلزن ایرانی لیگ قهرمانان
مجیدی بهترین گلزن ایرانی لیگ قهرمانان کاپیتان سابق استقلال هنوز هم با 14 گل زده بهترین گلزن ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا است روز نو کاپیتان سابق استقلال هنوز هم با 14 گل زده بهترین گلزن ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا است به گزارش روزنو فرهاد مجیدی با 14 گل زده در لیگ قهرمانان آسیک ایرانی در بین الهام بخشترین زنان 2014 +عکس
دکتر مریم میرزاخانی یک ایرانی در بین الهام بخشترین زنان 2014 عکس نام مریم میرزاخانی در میان اسامی زنان الهام بخش جامعه اسلامی سال ۲۰۱۴ میلادی قرار گرفت به گزارش سرویس کشکول جام نیوز مجله Muslim Science هر ساله به معرفی برترین و الهام بخش ترین زنان مسلمان در حوزه علوم محذف باشگاههای ایرانی از لیگ قهرمانان به خاطر رسانه ملی؟!
حذف باشگاههای ایرانی از لیگ قهرمانان به خاطر رسانه ملی رییس فدراسیون فوتبال میگوید AFC اعلام کرده در صورت حل نشدن موضوع حق پخش تلویزیونی حضور باشگاههای ایرانی در لیگ قهرمانان در خطر جدی است آفتاب علی کفاشیان که برای برگزاری نشستی با شیخ سلمان رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیتک خوانی زنان ایرانی در ماهواره های خارجی
تک خوانی زنان ایرانی در ماهواره های خارجی وزارت ارشاد در زمان های مختلف اعلام کرده که تاکنون هیچ گونه مجوز تک خوانی ای برای اجرای بانوان که مخاطبان آنها آقایان باشند صادر نشده است اما تهاجم نرم در این بخش با شکل و چارچوبی تازه وارد شده است که ضرورت توجه مسئولان را میطلبد به گزنقشی در حضور بازیکنان ایرانی در آذربایجان ندارم |اخبار ایران و جهان
نقشی در حضور بازیکنان ایرانی در آذربایجان ندارم کد خبر ۴۸۲۸۰۵ تاریخ انتشار ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۶ - 11 March 2015 سرمربی تیم ملی تکواندوی آذربایجان گفت به هیچ عنوان در نقل و انتقال بازیکنان دخیل نبودهام چرا که آنها اصلا عاشق چشم و ابروی من نیستند که بخواهند برای تیم ملی کشورینماینده مردم کرمان و راور در مجلس: دشمن از توان علمی جوانان ایرانی در هراس است
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس دشمن از توان علمی جوانان ایرانی در هراس استنماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت توان علمی بالایی در بین دانشآموزان ما وجود دارد و دشمن از همین استعداد و توان علمی در هراس است به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان محمدرضا پورابراهیمی صبلومبرگ: سناتور متهم به فساد مالی همچنان به دنبال تصویب لوایح ضدایرانی است
بلومبرگ سناتور متهم به فساد مالی همچنان به دنبال تصویب لوایح ضدایرانی استسخنگوی سناتور متهم به فساد مالی آمریکا که یکی از حامیان اصلی تحریمهای جدید علیه ایران است اعلام کرد که رابرت منندز همچنان به تلاش برای تصویب دو لایحه ضدایرانی در کنگره ادامه میدهد به گزارش گروه بیندرخواست میکنم سخنان ضدایرانی را بشنوید
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا درخواست میکنم سخنان ضدایرانی را بشنوید اد رویس به یاد ندارم اینقدر که بر سر دیدار نتانیاهو جنجال به راه افتاده در مورد سخنرانی دیگران در کنگره فارغ از دیدگاههای مطرح شده آنها بحث و جدل شده باشد به گزارش سرویس سیا۳۰ درصد زنان ایرانی بیسواد هستند |اخبار ایران و جهان
۳۰ درصد زنان ایرانی بیسواد هستند معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت قدر مطلق بیسوادی در ۱۵ سال اخیر تقریبا ثابت مانده است و زنان دو سوم مجموعه بیسوادان کشور را تشکیل میدهند کد خبر ۴۸۰۰۹۶ تاریخ انتشار ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۷ - 02 March 2015 معاون وزیر«سن» نان کرمانی ها را آجر می کند/ زمستان گرم بهشت آفات گندم
گزارش مهر سن نان کرمانی ها را آجر می کند زمستان گرم بهشت آفات گندم شناسهٔ خبر 2509529 دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۷ استانها > کرمان کرمان - تغییرات آب و هوایی شاید برای بسیاری از مردم شهرنشین استان کرمان امری عادی باشد اما این تغییرات اقلیمی زندگی بسیاری از روستاییان را بهدشمنان در برابر نیروهای ایرانی جرات کوچک ترین حرکتی را ندارند
آیتالله مجتهد شبستری دشمنان در برابر نیروهای ایرانی جرات کوچک ترین حرکتی را ندارند شناسهٔ خبر 2507696 جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ استانها > آذربایجان شرقی تبریز – نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت دشمنان کشورمان و به خصوص آمریکایی ها در برابر نیروهایکمدین محبوب ایرانی، مجری برنامه آمریکایی!
یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۳ یک روزنامه سینمایی از تلاش اکبر عبدی برای تدارک اجرای برنامهای کمدی و گفتوگومحور در آمریکا و کانادا خبر داد به گزارش ایسنا بانی فیلم نوشت بینندگان شبکههای ماهوارهای فارسیزبان نیمه اول امسال شاهد حضور اکبر عبدی در شبکه PNTV بودند که در استودعلت چاقی زنان ایرانی چیست؟
علت چاقی زنان ایرانی چیست با افزایش سن زنان فعالیت فیزیکی کاهش مییابد و کالری بیشتری دریافت میکنند در نتیجه در معرض چاقی قرار میگیرند روز نو با افزایش سن زنان فعالیت فیزیکی کاهش مییابد و کالری بیشتری دریافت میکنند در نتیجه در معرض چاقی قرار میگیرند به گزار-