واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این بانک برنامه جدی برای نرخ سود دارد، گفت: اما ترجیح میدهیم قبل از ورود بانک مرکزی بانکها با هماهنگی هم به انضباط نرخ سود روی بیاورند.
به گزارش تراز ،ولیالله سیف بعدازظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بانک پارسیان که با حضور تعدادی از مدیران ارشد نظام بانکی کشور برگزار شده بود، اظهار داشت: دیروز هم در جلسهای با اقتصاددانها به بیان گزارشی از عملکرد نظام بانکی پرداختم و در اینجا هم تاکید میکنم در دوره طولانی بعد از انقلاب همیشه سرکوب مالی داشتهایم و نرخ سود کمتر از نرخ تورم بوده است و در حقیقت نرخ واقعی سود منفی بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل عدم تعادل در نظام بانکی وضعیت مذکور در نرخ سود بانکی بود، گفت: همیشه فکر میکردیم نرخ سود تقاضای تسهیلات را محدود میکند بنابراین اگر نرخ تسهیلات کم باشد صف متقاضیان تسهیلات افزایش پیدا میکند البته زمانی که نرخ سود تسهیلات کم باشد، قاعدتا باید نرخ سود سپردهها نیز کم شود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه افزایش نرخ سود تقاضای تسهیلات را کاهش و عرضه منابع بانکی را افزایش میدهد به ضرورت توجه بر نظارت بر مصرف تسهیلات اشاره و تصریح کرد: قبلا فکر میشد اگر نرخ تورم 10 درصد است و پروژهای بیش از 10 درصد خلق ارزش دارد مثبت است ولی اگر کمتر از این میزان خلق ارزش داشته باشد، زیانده تلقی میشد.
انتقاد رئیس کل از توجیهات غیراقتصادی؛ نرخ سود کمتر از تورم به نفع تولید نیست
سیف با بیان اینکه در زمان تورم 25 درصدی نرخ سود 20 درصد بود، گفت: در این مقطع فشار میآمد که نرخ سود 20 درصدی جلوی رشد تولید را گرفته و توجیه آنها این بود که نرخ سود بانکی زیر تورم به نفع تولید است. در حالی که وفور منابع و هدایت آن به پروژههای که تخصیص بهینه ندارند موجب هدررفت منابع میشود.
رئیس شورای پول و اعتبار همچنین در این باره بهبود وضعیت بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم اشاره و تصریح کرد: مدتها تلاش میکنیم به صورت عقلانی فکر کنیم و به همین خاطر مسیر اقتصاد در حالت درست قرار گرفته است.
نرخ تورم تا پایان سال چند میشود؟
سیف به کاهش تورم اشاره کرد و گفت: تورم آخر سال کمتر از 16 درصد و حدود 15.4 الی 15.6 خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه مشکلات ساختاری در نظام بانکی هنوز حل نشده است، تصریح کرد: اصول رقابت باید بین بانکیها به درستی باور شود چرا که رقابتهای تخریبی و خودزنی به هیچ وجه به نفع اقتصاد نیست.
وی ادامه داد: برخی از بانکها به غلط از قدیم عادتشان این بوده که وقتی به هم میرسند از یکدیگر سوال کنند که رشد سپردههایشان چقدر است در حالی که رشد سپرده به معنی رشد بانک نیست بلکه رشد سپرده یعنی رشد سودآوری بانک.
سه شنبه 19 اسفند 1393 ساعت 15:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]