تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804513329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مناسبات ایرانیان با حجاز در دوره‌های مختلف منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج وزیارت؛
مناسبات ایرانیان با حجاز در دوره‌های مختلف منتشر شد
كتاب مناسبات ایرانیان با حجاز در دوره‌های مختلف تاریخ اسلامی تألیف سیدمحمود سامانی از سوی حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج وزیارت منتشر شد.


به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران؛ مناسبات ایرانیان با حجاز، در دوره‌های مختلف اسلامی، یكی از موضوع‌های قابل اعتنا برای بررسی و تحقیق است كه هر دوره‌ای از آن، به بررسی و تأمل جداگانه‌ای نیاز دارد. تاكنون تنها برخی دوره‌ها شناسانده شده و بیشتر كارهای انجام شده ناظر به روابط ایران و عربستان در دوران معاصر است.


تحقیق و بررسی درباره مناسبات دولت‌ها با حجاز و اثرگذاری آنها بر تحولات سیاسی و اجتماعی، به‌ویژه حج‌گزاری و خدمات در حرمین شریفین كه بخشی از تاریخ بلند اسلام را به خود اختصاص داده است، تألیف چنین نوشتار‌هایی را توجیه‌پذیر می‌كند.


كتاب مناسبات ایرانیان با حجاز در دوره‌های مختلف تاریخ اسلام از «مقدمه و فصل‌های مفاهیم و كلیات، مناسبات ایرانیان با حجاز از صدر اسلام تا آل‌بویه، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر تركان، مناسبات ایرانیان با حجاز از عصر مغول تا صفویه، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر صفویه، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر افشاریه و زندیه، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر افشاریه و زندیه، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر قاجار و مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر پهلوی» گردآوری شده است.
 




در مقدمه این كتاب آمده است: «مقصود از مناسبات ایرانیان با حجاز، صرف روابط سیاسی دولت‌های حاكم بر ایران با حاكمان حجاز نیست، بلكه روابط مردم دو سرزمین را در ابعاد مختلف نیز شامل می‌‌شود. البته در تاریخ سرزمین‌های اسلامی، به‌ویژه ایران، یكی از عرصه‌های مهم مرتبط با حج، سیاست و حكومت بود. هر یك از دولت‌های اسلامی، بیشترین تلاش خود را به مسائل مربوط به حج معطوف می‌‌كردند تا مشروعیت و محبوبیت خود را افزایش دهند.»


نویسنده در فصل اول به عناوین «ایرانیان، ایران، حجاز، مناسبات، مناسبات ایرانیان با حجاز پیش از اسلام و ایرانیان و بندر جده» را مورد بررسی و در فصل دوم به موضوعات «مناسبات ایرانیان با رسول‌الله‌صلی‌الله‌علیه‌وآله، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر خلفا، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر امویان، مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر عباسیان تا تسلط آل‌بویه بر بغداد و مناسبات ایران و حجاز در عصر آل‌بویه» پرداخته است.


مباحث «غزنویان، سلجوقیان، عوامل مؤثر بر روابط سیاسی سلجوقیان با حجاز، ابزار نفوذ سلجوقیان در حرمین، سیر اجمالی مناسبات سلجوقیان با حجاز، خوارزم‌شاهیان و نام و مدت زمام‌داری خوارزن‌شاهیان» در فصل سوم و گفتارهای «ایلخانان مغول، تیموریان، تركمانان» در فصل چهارم مورد بررسی قرار گرفته است.


مؤلف در بخش ایلخانان مغول نوشته است: «از هجوم مغولان به ایران كه از سال ۶۱۶ ه. ق شروع شد تا تشكیل حكومت ایلخانی (۶۵۴ ۷۳۶ ه. ق) و حتی تا اواخر قرن هفتم كه حاكمان مغول در ایران، مسلمان شدند، حجاز از سیاست‌های دولت ممالیك مصر، متأثر بود. این دولت در تثبیت جایگاه خود در حجاز تلاش‌های بسیاری كرد. در این زمان، مغولان حاضر در ایران هنوز مسلمان نشده بودند؛ برخی از آنها شَمَن‌پرست، برخی بودایی و دیگران مسیحی بودند.


طبیعی بود كه آنان به حج اعتقادی نداشتند و حتی چنگیز‌خان مغول با این اعتقاد كه سراسر جهان، خانه خداست، مانع حج‌گزاری مسلمانان در قلمرو خود می‌شد. بدین ترتیب، ایرانیان تا زمانی كه مغولان تحت تأثیر فرهنگ اسلام و ایران، مسلمان نشده بودند نتوانستند با حجاز ارتباط قابل توجهی داشته باشند. »


نگارنده در فصل پنجم مطالبی را درباره «معرفی و مناسبات ایرانیان با حجاز در عصر صفویه» و در فصل ششم در زمینه موضوعات «افشاریه، معرفی افشاریه، روابط با حجاز، سلسله زندیه، معرفی زندیه و روابط زندیه با حجاز» نكاتی را به نگارش آورده است.


در فصل هفتم گفتارهای «معرفی قاجار، عوامل مؤثر بر روابط قاجارها با حجاز و مناسبات شاهان قاجار با حجاز» و در فصل هشتم مباحث «روابط رضا شاه پهلوی و روابط ایران و حجاز در سلطنت محمدرضاشاه پهلوی» آمده است.


نگارنده در این كتاب به نامه فتح‌علی شاه به امیر سعودی در زمان حمله وهابیت به عتبات عالیات كه منجر به كشته‌شدن بسیاری از شیعیان شده بود اشاره كرده و نوشته است: «فتح‌علی شاه قاجار در نامه‌ای كه به امیر سعودی نوشت، از او خواست تا اموال ربوده شده از مكان‌های مقدس عتبات عالیات را بازگرداند و دیه كشته‌شدگان را بپردازد. فتح‌علی شاه در این نامه امیرسعودی را تهدید كرد اگر به موارد اشاره شده در نامه اعتنا نكند، دولت قاجار به دُرعیه در نجد حمله خواهد كرد.


شاه ایران به سلیمان پاشا، حكمران منصوب دولت عثمانی در بغداد نیز نامه‌ای نوشت و از او خواستار برخورد با وهابیان شد. سلیمان پاشا در پاسخ، قول مساعد داد كه مسؤولیت جبران خسارت‌های وارد شده بر عتبات و زائران را بر عهده می‌گیرد.»


علاقه‌مندان جهت تهیه این كتاب می‌توانند با شماره تلفن ۳۷۸۳۸۴۰۰ ۰۲۵ و ۶۴۵۱۲۰۰۳ ۰۲۱ تماس بگیرند.


گفتنی است، كتاب مناسبات ایرانیان با حجاز در دوره‌های مختلف تاریخ اسلامی نوشته سیدمحمود سامانی در ۲۵۲ صفحه در قطع وزیری با شمارگان ۳۰۰۰ نسخه و به قیمت ۷۰۰۰ تومان از سوی نشر مشعر منتشر شده است.


گفتنی است كتابخانه تخصصی حج و زیارت در پایگاه اطلاع رسانی حج (lib.hajj.ir) متن كامل كتاب های حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت را با فرمت های گوناگون در اختیار عموم كاربران قرار داده است.




انتهای پیام/ 



اخبار مرتبط

رونمایی کتاب «روز شمارتاریخ معاصر ایران»
کتاب‌سوزی عملی کودکانه و ضد فرهنگی است
ما کتاب را یکی از پایه‌های اساسی توسعه‌ی فرهنگ می‌دانیم
مدیر حاشیه نیستم/ تفویض ممیزی به ناشران تفویض مطلق نیست/ توضیحات صالحی در مورد برکناری شجاعی صائین
چاپخانه‌های کوچک روی خلاقیت تمرکز کنند/ داوری‌های گذشته بر اساس اصول و تجربه بود
دعوت از «حامیان علمی، معنوی و مالی» برای حضور در چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ
«ماهی‌ها هم تشنه می‌شوند» منتشر می‌شود
«زیر بارانی که نیست» منتشر می‌شود




۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن