تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803946273




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیام های سفر ناگهانی وزیر خارجه اردن به تهران


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پیام های سفر ناگهانی وزیر خارجه اردن به تهران
یک روزنامه لبنانی پیام‌های سفر ناگهانی وزیر خارجه اردن به ایران بعد از ۸ سال که در نتیجه تحولات منطقه‌ای انجام شده بود را بررسی کرد.
به گزارش نامه نیوز، روزنامه الاخبار لبنان در مقاله‌ای نوشت اردن بعد از 8 سال قطع روابط، ناصر جوده وزیر خارجه خود را در دیداری که یک منبع رسمی آن را پروتکلی و دوستانه خواند، به تهران فرستاده است. وی در این سفر چندین پیام به همراه دارد که محتوای آن ها رویکرد مدیریت اختلافات از دیدگاه‌ها و مواضع مثبت و راهکارهای مورد توافق برای تضمین امنیت و ثبات منطقه و حمایت از آینده ملت‌ها و دور کردن منطقه از عوامل نابسامانی و بی‌ثباتی را شامل می‌شود.

دعوت ایران از وزیر خارجه اردن در می سال 2013 مطرح شد که در آن زمان علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه وقت ایران به عمان سفر کرد تا ساختمان دایمی سفارت جمهوری اسلامی ایران در این شهر را افتتاح کند.

وی در این سفر با شاه اردن و نخست ‌وزیر دیدار کرد، این دیدار کاملاً پروتکلی بود و وی که الان ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را بر عهده دارد ، با رویکردهای مثبت این دیدار را به پایان رساند. این در حالی بود که در آن زمان علنی کردن اختلافات به جوده واگذار شده بود، چرا که وی در کنفرانس مطبوعاتی با میهمان رسمی و عالی‌رتبه خود ، در هیئت یک مبارز وهابی ظاهر شد و پرونده‌هایی مانند "جزایر ایرانی در خلیج فارس " و "نقش تهران در بحرین " و "اعتراض تهران به روند سازش با اسرائیل" را مطرح کرد و حتی علناً در مورد تهدیدات مطرح‌ شده از سوی فرماندهان سپاه پاسداران که در قبال دخالت‌های اردن در سوریه مطرح شده بود، از وی توضیح خواست.

به نوشته الاخبار، سپاه پاسداران الان در چند کیلومتری مرزهای سوریه و اردن قرار دارد و ارتش سوریه و حزب ‌الله لبنان نیز مشغول از بین ‌بردن تروریست‌ های مزدور اسرائیل در جولان و غرب درعا هستند. البته نیروهای ائتلاف مقاومت به منطقه شرقی درعا نزدیک نشده‌اند، منطقه‌ای که گروه‌های مسلح وابسته به امان در آنجا مستقر هستند. به این ترتیب این گروه‌ها به استثنای موارد محدود از درگیری‌های موجود در منطقه مصون هستند. حال این سوال مطرح است که آیا این سفر آغاز تفاهم در مورد مقدمات یک آشتی داخلی است که اجازه تسلط مجدد دولت سوریه در مناطق مرزی با اردن را می‌دهد؟

حسن روحانی رئیس‌ جمهور ایران در دیداری که ناصر جوده از وی داشت و پیام عبدالله دوم شاه اردن را به وی تقدیم کرد، اظهارات بی‌سابقه‌ای را در ستایش از اردن مطرح کرد. در دیدار طولانی که بین وزرای خارجه دو کشور برگزار شد، محمد جواد ظریف به گفتمان جدید اردنی‌ها گوش داد، گفتمانی که در آن بارها تأکید می‌شد که شاه اردن سردمدار متعهد مبارزه با رویکردهای افراط گرایانه و کنار گذاشتن تعصب و فتنه‌ انگیزی بین ساختارهای امت اسلامی و روشنگری و رویکرد سیاسی باز و اهتمام به تنوع اقلیت‌ها و گفتگوها است.

همچنین وزیر خارجه اردن سند رسمی با عنوان "پیام امان" صادر کرد که پیش‌تر در سال 2005 در نشستی گسترده با حضور علمای مسلمان از تمامی مذاهب به تصویب رسیده بود و شیخ الازهر و آیت‌الله علی سیستانی مرجع تقلید شیعیان عراق نیز آن را پذیرفته بودند. این سند تصریح دارد که تمامی کسانی که وابسته به یکی از مذاهب چهارگانه اهل سنت و جماعت (حنفی و مالکی و شافعی و حنبلی ) و مذهب جعفری و زیدی و اباضی و ظاهری هستند، مسلمانند و نباید تکفیر شوند و جان و آبرو و مال آن‌ها حرام است. این پیام همچنین در مورد اشعری ها و صوفیه و سلفی های اصیل و همچنین تمام مسلمانانی که به ارکان پنج گانه اسلام مقید هستند، صدق می کند.‬‎

پادشاه اردن 9 ماه پس از اظهارات جنجال‌ برانگیز و بسیار منفی خود در مورد "هلال شیعی" این بیانیه را تأیید کرد، اما طولی نکشید که سیاست‌های امان از این طرح آشتی جویانه عدول کرد، در سال 2006 و اندکی پس از سقوط قدرت مقاومت در منطقه در نتیجه پیروزی حزب‌ الله لبنان و تجاوز دشمن صهیونیستی در جنگ 33 روزه و چالش‌ های مذهبی در لبنان و بروز جنگ مذهبی در عراق این اتفاق رخ داد. البته عمق ورود اردن به سیاست‌های ژئوپلتیک مذهبی از سال 2011 و مرحله ای بود که به بهار عربی معروف شد.

امروز در بهار 2015 نشانه‌های نتیجه درگیری‌های کنونی در منطقه به نفع ائتلاف مقاومت خود را نشان می‌دهد، این موضوع از تحولات سوریه ، لبنان ، عراق ، یمن و بحرین قابل لمس است. همچنین عربستان سعودی به نفع ترکیه،  قطر و اخوان‌ المسلمین از مصر فاصله گرفته است و این موضوع منجر به کاهش نقش اردن شده که بر روی ائتلاف ریاض و قاهره حساب کرده بود. امان از این می ترسد که احتمالا آمریکایی‌ها اردن را به نفع اسرائیل در قضیه فلسطین و در ازای حل پرونده هسته ای ایران، قربانی کند.

از همین منظر، دیپلماسی پراگماتیک و حساس اردن نسبت به تحولات سیاست بین‌ المللی و منطقه ‌ای به سمت تهران روی آورده تا تأیید این کشور در موارد زیر را به دست آورد:

الف: ایجاد دولت فلسطین در اراضی فلسطینی.

ب: حضور اردن به عنوان شریک اساسی در تمامی راه‌حل‌های نهایی از جمله در زمینه قدس و آوارگان و مرزها و آب ها و امنیت.

این تلاش‌ها هنگامی دنبال می‌شود که مسئولان اردنی اطلاعاتی به دست آوردند که نشان می‌دهد فضا در آمریکا برای ایجاد سازش نهایی منطقه ای براساس تفاهم احتمالی با ایران فراهم شده است. اگر این توافق‌ها محقق شود اردن به دنبال آن است که هویت هاشمی خود که مخالف تکفیر است را باز پس گیرد و شایستگی باقی ماندن به عنوان یک بازیگر منطقه‌ای و میانجی برای سازش های سنی و شیعه را به دست آورد.


منبع: تسنیم


۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن