واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نخستین سفر وزیر خارجه اردن به تهران پس از 8 سال
وزیر خارجه اردن به تهران سفر کرد.
به گزارش نامه نیوز، رسانه های عربی گفته اند این نخستین سفر یک وزیر خارجه اردن به تهران در 8 سال گذشته است.
خبرگزاری رسمی اردن (پترا) در خبر بسیار کوتاه و دو خطی نوشت: ناصر جوده معاون نخست وزیر و وزیر خارجه روز جمعه در سفر رسمی کاری، امان را به مقصد تهران ترک کرد. او در این سفر با مقامات ایرانی دیدار می کند.
خبرگزاری رسمی اردن به جزئیات این سفر اشاره ای نکرده است.
ناصر جوده وزیر خارجه "پادشاهی اردن هاشمی" همزمان سمت معاونت نخست وزیر را نیز برعهده دارد.
وزیر خارجه اردن جمعه شب وارد تهران شد و قرار است روز شنبه با محمدجواد ظریف وزیر خارجه و حسن روحانی رئیس جمهوری دیدار کند.
این سفر وزیر خارجه اردن به تهران در قالب دیدار دوجانبه و به دعوت همتای ایرانی اش انجام می شود.
ناصر جوده وزیر خارجه 54 ساله و فلسطینی تبار اردن، تصدی سمت های مدیر رادیو و تلویزیون، سخنگوی دولت و وزیر اطلاع رسانی را در سابقه خود دارد.
سفر مهم
این سفر وزیر خارجه اردن به تهران در شرایط زمانی فعلی به لحاظ روابط دو جانبه و تحولات منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است.
سفر وزیر خارجه اردن در حالی انجام می شود که به دلیل تحولات یمن، ایران در معرض انتقاد شدید کشورهای جنوب خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی است.
روابط اردن و کشورهای جنوب خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی به شدت نزدیک است و حتی بارها موضوع عضویت اردن به شورای همکاری خلیج فارس نیز مطرح شده بود.
همچنین شماری از نظامیان اردن در بحرین مستقر هستند.
علاوه براین اردن یکی از کشورهای حاضر در ائتلاف ضدداعش به رهبری آمریکاست و جنگنده های ارتش اردن مواضع داعش را بمباران می کنند.
ایران نیز در جنگ علیه داعش در سوریه و عراق مشارکت دارد.
به نظر می رسد تحولات سوریه و داعش، مهمترین موضوع مورد گفتگو میان وزیر خارجه اردن و مقامات ایرانی باشد.
اردن خواهان کناره گیری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه از قدرت است. اردن از مخالفان اسد حمایت می کند با این حال مخالف دخالت نظامی خارجی در سوریه است. سفارت سوریه در امان نیز همچنان در سطح کاردار فعال است.
اضافه بر بحران سوریه و داعش، تحولات در لبنان، عراق، یمن، پرونده هسته ای ایران و مسئله فلسطین - اسرائیل نیز به احتمال بسیار در دستور کار مذاکرات وزیر خارجه اردن در تهران باشد.
اردن به همراه مصر تنها کشورهای عربی هستند که اسرائیل را به رسمیت شناخته اند و در تل آویو سفارت دارند.
روابط تهران - امان
سفارت اردن در تهران در 6 سال اخیر بدون سفیر باقی مانده بود. اردن در این مدت به دلیل بحران در روابط با ایران از معرفی سفیر جدید خودداری می کرد.
با این حال اردن چند ماه قبل سفیر جدیدی برای تهران معرفی کرد و "عبدالله أبورمان" وزیر پیشین اطلاع رسانی اردن بر کرسی سفارت کشورش در تهران تکیه زد.
سفارت ایران در شهر امان پایتخت اردن نیز پس از پایان ماموریت سفیر قبلی در یک سال گذشته بدون سفیر باقی مانده بود که چند ماه پیش مجتبى فردوسی پور سفیر جدید ایران در امان مستقر شد.
آخرین سفر یک مقام ارشد اردنی به ایران مربوط به نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران در تابستان 1391 بود.
در این نشست شاهزاده حسن بن طلال (عموی پادشاه اردن و ولیعهد سابق این کشور) به عنوان فرستاده ویژه عبدالله دوم پادشاه اردن شرکت کرد.
ایران و اردن پس از انقلاب سال 1357 تاکنون روابط سردی را تجربه کردند گرچه در دوره اصلاحات این روابط گرم شد و عبدالله دوم به تهران سفر کرد.
همچنین براساس خبرهای غیررسمی قرار بود عبدالله دوم در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد (1388 تا 1392) نیز برای حضور در جشن نوروز به تهران بیاید که این سفر لغو می شود.
منبع: عصر ایران
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]