واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ اسفند ۱۳۹۳ (۱۰:۱۰ق.ظ)
مدير کل ميراث فرهنگي قزوين: صنايع دستي بايد از روش هاي نوين بهره مند شود نخستين دوره آموزشي آشنايي با خوشه هاي کسب و کار صنايع دستي با حضور هنرمندان و نمايندگاني از استان هاي منطقه شمال کشور توسط ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين طي دو روز برگزار شد.
به گزارش خبرگزار موج، محمد علي حضرتي مدير کل ميراث فرهنگي قزوين در جمع معاونين و کارشناسان صنايع دستي و هنرمندان استان هاي منطقه شمال کشور (قزوين، البرز، تهران، مازندران، گيلان، سمنان و گلستان) اجراي نخستين دوره آموزشي توسعه خوشه هاي صنايع دستي در منطقه شمال به ميزباني استان قزوين را رويدادي مثبت خواند و افزود: يکي از دغدغه هاي بزرگ دولتمردان در جهان فراهم آوردن فرصت هاي شغلي براي سطوح مختلف جامعه به خصوص جوانان و توانمندسازي بانوان است و حوزه صنايع دستي که جز صنايع کوچک به شمار مي رود مي تواند با در اختيار نهادن کارگاه هاي کوچک و امکانات خانگي زمينه را براي توليد محصولات متنوع فراهم آورده و به رونق اقتصادي خانوار کمک نمايد.
وي با اشاره به نقش به سزاي توسعه صنايع دستي و هنرهاي سنتي در جهت کارآفريني و ايجاد فرصت هاي شغلي براي اقشار مختلف جامعه افزود: قريب به دو دهه است که استراتژيست ها و برنامه ريزان اقتصاد اجتماعي رويکرد نويني را در حوزه صنايع دستي ارائه نموده اند و آن توسعه صنعتي مبني بر خوشه سازي است که مورد حمايت سازمان هاي جهاني مانند ILO و بانک جهاني نيز واقع شده و اتفاق بسيار مهمي را گرچه با تاخيري نسبتا طولاني به وجود آورده اما اين روند مي تواند حوزه صنايع دستي را دچار تحول نمايد.
حضرتي در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر ضرورت بازنگري در مباني و روش هاي مورد استفاده در اين صنعت تصريح کرد: براي بهره برداري مناسب از صنايع دستي بايد در سازماندهي، توسعه و ترويج آن رويکرد هاي سنتي را کنار گذاشته و روش هاي نوين را جايگزين نماييم و به جاي تمرکز بر روي رشته هنري خاص، ريشه هاي يک صنعت را بر اساس مزيت هاي اجتماعي آن در محدوده جغرافيايي شناسايي و ارزيابي کنيم. به عنوان مثال زمينه ساخت سفال لعابدار که در استان قزوين سابقه درخشاني دارد را براي توليد و ارائه به بازار فراهم نماييم.
اين مقام مسؤول رويکرد توسعه صنايع دستي مبني بر خوشه سازي را از اولويت هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دانست و اظهار داشت: اميدواريم برگزاري دوره آموزشي خوشه هاي کسب و کار صنايع دستي بتواند فضاي مناسب و کارآمدي را براي مبادله اطلاعات و شيوه شناسي در اين حوزه فراهم آورده و اين دوره آموزشي نقطه آغاز تحول در حوزه صنايع دستي باشد.
گفتني است؛ کارگاه آموزشي سيستماتيک استفاده از الگوي توسعه خوشه اي براي توسعه صنايع دستي، توسط دکتر عزيز محمدلو عضو هيات علمي دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) قزوين برگزار و مباحثي در خصوص شناسايي خوشه هاي کسب و کار، شناسايي سازمان ها و نهادهاي پشتيبان ، شناسايي الگوهاي توسعه خوشه هاي کسب و کار، بازاريابي و شناسايي بازار، ايجاد شبکه و... براي شرکت کنندگان قزويني و استان هاي منطقه شمال کشور ارائه شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]