تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خص...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834215624




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به جان ایرانی‌ها و به کام چینی‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: به جان ایرانی‌ها و به کام چینی‌ها
اگر هر خانوار ایرانی تنها یک مواد محترقه بخرند با احتساب ارزان‌ترین مواد محترقه می‌توان برآورد کرد که گردش مالی این مواد محترقه به 47 میلیارد تومان می‌رسد. این پول معادل حقوق 77 هزار کارگر حداقل مزدبگیر است.
به گزارش نامه نیوز، در ادامه گزارش اقتصاد نیوز می‌خوانید: «مرکز فروش این‌ مواد در انبارهای مولوی است. مرکز تهیه آن‌ها هم‌ همان جاست. اکلیل را به صورت بشکه‌های ۲۰ کیلویی یک میلیون و۵۰۰ هزار تومان و سرنج را کیسه‌ای ۲۲۰ هزار تومان می‌فروشند. ترکیب شن و اکلیل و سرنج با هم می‌تواند محله‌ای را به آتش بکشاند. قیمت بمبک شش تایی ۱۸هزار تومان است، کپسول ۴۰ تایی ۱۸هزار تومان، دینامیت ۱۲هزار تومان، سوتی پنج هزار تومان، منور دو هزار تومان و آبشار شش هزار تومان است. قیمت پروانه شش هزار تومان، زنبور چهار هزار تومان، چلچله ۱۰هزار تومان، سیگارت دو هزار تومان و هفت ترقه هفت هزار تومان است.» این جملات بخشی از روایت یک فروشنده مواد محترقه در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور است که اسفند ماه سال گذشته منتشر شده بود.

اگر در این یک سال تورمی شامل این مواد نشود و هرکدام از 23 میلیون و 800 هزار خانوار ایرانی (طبق برآورد مرکز آمار ایران) تنها یک مورد از این مواد محترقه را بخرند با احتساب ارزان‌ترین مواد محترقه می‌توان برآورد کرد که در روزهای پایانی سال گردش مالی این مواد محترقه به 47 میلیارد تومان می‌رسد. شاید این رقم حداقل برآوردی باشد که بتوان به آن اشاره کرد که ایرانی‌ها در سنت چهارشنبه پایانی سال هزینه می‌کنند و در کمتر از چند ثانیه این پول نیست می‌شود. این پول معادل حقوق 77 هزار کارگر حداقل مزدبگیر ایرانی است که در سال 93 ماهانه 608 هزار تومان حقوق دریافت کرده‌اند.

با این حال آن طور که برخی منابع تاکنون اعلام کرده‌اند سالانه حدود ۱۵ میلیون عدد انواع مواد آتش‌زا و محترقه تنها در تهران کشف و ضبط می‌شود، آماری که شاید چندان قابل اتکا نباشد. با این حال این رقم شاید تنها رقمی باشد که بتوان از بازار مواد محترقه به آن اشاره کرد و در این بازار غیررسمی حتی متولیان ساماندهی آن هم تاکنون نتوانسته‌اند حجم این بازار را برآورد کنند.

در عین حال برخی اطلاعات حاکی از سود مناسب مبادله این محصولات است. در گفت‌وگوهای فروشندگان این محصولات با برخی از رسانه‌ها در سال‌های گذشته می‌توان به برآوردی رسید که مثلا در فروش ارزان‌ترین محصول این بازار یعنی سیگارت قیمت نهایی مصرف‌کننده 40 برابر قیمت اولیه واردکننده این محصول است.

به گزارش اقتصادنیوز، اما این سود خوب هزینه بالایی هم دارد. براساس ماده ۲۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نگهداری، حمل یا فروش مواد محترقه جرم محسوب شده و علاوه بر ضبط کالا جریمه‌های سنگینی از دو تا هفت برابر ارزش کالا و دو تا پنج سال حبس پیش‌بینی شده است و اگر مواد محترقه کلان با ارزش یک میلیون تا 100 میلیون تومان باشد وسیله نقلیه ضبط و اگر ارزش کالا بیش از 100 میلیون تومان باشد، مصادره خواهد شد.

در عین حال باید توجه داشت که این مواد بیشتر از آنکه سودی برای ایرانی‌ها داشته باشد برای کشورهای مبدا و تولیدکننده این کشورها سودآوری دارد. چرا که طبق اعلام پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بیشتر این مواد ساخت کشورهای چین و هندوستان است که از راه کشورهای حوزه خلیج فارس وارد ایران می‌شوند.

به همین دلیل برخی فعالان اقتصادی و حتی مسئولان کشور درخواست کرده‌اند که حداقل برای ساماندهی این محصولات مجوز تولید این مواد در داخل کشور فراهم شود. مدتی پیش فرخ‌ فرقانی، دبیر اجرایی همایش کشوری سوختگی کشور درخواست کرده بود که در ایران کارخانه‌هایی برای تولید این محصولات راه‌اندازی شوند که البته مورد تایید سازمان استاندارد باشند.

اما در کنار همه این‌ها شاید مهمترین هزینه‌های این روز متفاوت سال یعنی چهارشنبه‌سوری هزینه‌های جانی باشد که طبق اعلام اورژانس کشور در چهارشنبه‌سوری سال گذشته حوادث این روز، ۳۸۲ نفر را مجروح کرد و حداقل یک نفر در تهران (در شهرک گلستان) به علت انفجار کپسول جان خود را از دست داد. این در حالی است که جدای از مسائل انسانی هرکدام از ایرانی‌ها اگر در شغلی مشغول به کار شوند می‌توانند سالانه بیش از ۴۳ میلیون تومان به تولید ناخالص داخلی کشور اضافه کنند.


منبع: اقتصاد نیوز


۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن