واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ (۱۴:۱۱ب.ظ)
معاون وزير راه و شهرسازي: جزئيات دستورالعمل ارزيابي نهادهاي توسعهگر در فرايند بهسازي بافتهاي فرسوده معاون وزير راه و شهرسازي جزئيات دستورالعملي را که به اشخاص حقيقي و حقوقي امکان مشارکت و فعاليت مستقيم در برنامههاي بهسازي بافتهاي فرسوده شهري را ميدهد تشريح کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدسعيد ايزدي، معاون وزير راه و شهرسازي درباره دستورالعمل تعيين صلاحيت اشخاص حقيقي و حقوقي موضوع ماده ۴ قانون حمايت از احياء، بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده و ناکارآمد شهري توضيح داد: اين دستورالعمل اصلاح و به تصويب هيأتمديره شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران رسيده است.
وي افزود: طبق ماده ۴ قانون حمايت از احياء، بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده و ناکارآمد شهري که در سال ۱۳۸۹ تصويب شد مجريان طرحهاي بهسازي و نوسازي يعني وزارت راه و شهرسازي و شهرداريها ميتوانند قسمتي از اختيارات خود را به شرکتهاي وابسته به خود يا اشخاص حقيقي و حقوقي صاحب صلاحيت فني و اجرايي بسپارند.
معاون وزير راه و شهرسازي ايجاد فضايي جديد را در برنامههاي نوسازي شهري ضروري دانست و گفت: بايد نهادي تخصصي بهعنوان نهاد توسعهگر برنامههاي بهسازي و نوسازي داشته باشيم. پيش از اين دستورالعمل اوليه کلي نوشته شد که در آن نگاهي جديدي وجود نداشت و سعي بر آن بود که مجريان و پيمانکاراني براي اجراي برنامهها معرفي شود در حاليکه ما به نهادي توسعهگر نياز داشتيم و لازمه رسيدن به آن تغيير پارادايمي در برنامهها بود، بايد توجه خود را از مجريان به توسعهگران و از پيمانکاران به مديران برنامههاي بازآفريني تغيير دهيم، در همين راستا اين تغييرات را در قالب دستورالعمل ارزيابي تهيه کرديم و بر اساس آن ميتوانيم به نهادهايي که اين تواناييها را دارند مجوز بدهيم تا بهعنوان نهادي توسعهگر اختياراتي از دولت دريافت و فعاليت خود را در بافتها آغاز کنند.
وي درباره مزاياي اين رويکرد جديد گفت: در اين حالت بخشي از اختيارات از دولت گرفته ميشود و ديگر لازم نيست مستقيما وارد کار شود، بلکه نمايندگاني در عرصه بافت خواهد داشت، در واقع در دوره جديد پيرايش کالبدي بافتها تنها هدف ما نيست و اين اقدام آخرين اولويت ما در برنامههاي نوسازي و بهسازي شهري خواهد بود، امروزه به اين نتيجه رسيدهايم که محلات هدف ما به اقداماتي و راي اقدامات کالبدي نياز دارند و بايد فعاليتي در ميان ساکنان بافتها انجام شود تا شاهد برقراري امنيت لازم در محلهها باشيم.
مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران آموزش ساکنان براي مقابله با فقر شهري را يکي ديگر از اولويتهاي بهسازي بافتهاي فرسوده معرفي کرد و گفت: ساکنان اين مناطق اغلب کمدرآمد هستند و اگر به سمت توانمندسازي اين گروهها نرويم نميتوانيم در وارد کردن اين افراد به فرايند بهسازي کاري از پيش ببريم.
ايزدي وظايف اين توسعهگران را به سه گروه تقسيم کرد و توضيح داد: توانايي اجتماعي و توانمندسازي نخستين موردي است که در تعيين صلاحيت اشخاص مورد بررسي قرار ميگيرد، در واقع نهادهايي تاييد صلاحيت ميشوند که بتواند در امور ظرفيتسازي، نهادسازي، آموزش و ترويج فعاليت مثبتي کند زيرا يکي از ارکان مهم فرايند بهسازي، امور اجتماعي است.
وي وظيفه دوم اين نهاد را فعاليت مثبت در حوزه فني و اجرايي دانست و گفت: قطعا نهاد توسعهگري که وارد اين حوزه ميشود، بايد بتواند در امور ساختوساز و امور اجرايي آگاهي لازم را داشته باشد و آن را مديريت و پايش کند.
معاون وزير راه و شهرسازي توانايي در امور مالي ـ اقتصادي و حقوقي را بخش سوم وظايف نهاد توسعهگر در بافتهاي فرسوده دانست و توضيح داد: بسياري از مسائل و معضلات بافتهاي فرسوده مربوط به بخش حقوقي و اختلافها بر سر تملک زمينهاست که قطعا بايد رفع شود.
ايزدي تاييد صلاحيت نهادهاي داوطلب را منوط به داشتن اين سه شرط دانست و ادامه داد: اگر نهادهايي بتوانند صلاحيت خود را در اين سه شاخص اثبات کنند، مجوز لازم را دريافت خواهند کرد، علاوه بر اين سه محور، نهاد داوطلب از نظر ساختار، تشکيلات و سابقه فعاليت نيز مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
وي از رتبهبندي کارگزاران در پايههاي يک تا پنج بر اساس امتيازي که کسب ميکنند، خبر داد و گفت: سقف ريالي قراردادهاي سالانه کارگزاران ميتواند تا سقف ۱۵ ميليارد ريال و بالاتر هم باشد.
مديرعامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران تصويب اين دستورالعمل را اقدامي کليدي دانست و درباره هدف نهايي تصويب اين دستورالعمل گفت: اميدواريم به تدريج از حضور گروههاي جديد توسعهگر در اين فرايند که بتوانند مديريت اجرايي اين برنامههاي را بر عهده داشته باشند، استفاده کنيم و بخشي از بار دولت را کم کنيم.
وي درباره نهادهايي که اين سه ويژگي را دارا هستند و از سوي ديگر بهعنوان بخشي خصوصي ميتوانند از حضور در اين فرايند منتفع نيز شوند، گفت: شرکتهاي عمران و مسکنسازان که قبلا بهعنوان کارگزاران دولت مطرح بودند، يکي از گروههايي هستند که در حال تجهيز و منطبق کردن خود با اين روند هستند، اين شرکتها قبلا عمدتا به کار مديريت اجراي پروژهها ميپرداختند، ولي از اين به بعد بايد وارد حوزه توانمندسازي نيز بشوند.
ايزدي افزود: تقاضاي مناسبي براي حضور در اين بخش وجود دارد و نگران حضور چنين نهادهاي توسعهگري در فرايند بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده نيستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]