تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836987411
ماجرای آخرین روز زندگی دکتر مصدق
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ماجرای آخرین روز زندگی دکتر مصدق
دکتر سحابی میگفت "کوشش کن به هر شکلی که میتوانی دکتر مصدق را به ابنبابویه منتقل کنی، چون دکتر مصدق وصیت کرده بود. اگر روزی این امکان فراهم شد و من نبودم این جنازه را ببرید در ابنبابویه در کنار شهدای سیاُم تیر دفن کنید". ولی نگذاشتند و هنوز همانجا به صورت امانت مانده است.
آفتاب: روزنامه قانون گفتوگویی با حسین شاهحسینی - یکی از پیشکسوتان و چهرههای سرشناس سیاسی - منتشر کرده و آورده است:
حسین شاهحسینی از پیشکسوتان و چهرههای سرشناس سیاسی دوران ماست که سابقه عضویت در شورای نهضت مقاومت ملی و همراهی با دکتر مصدق در روزهای سخت را دارد. در روزهایی که بر زبان آوردن نام دکتر مصدق جرأت و جسارت میخواست، شاهحسینی از کسانی بود که به همراه آیتالله سیدرضا زنجانی و عدهای دیگر، تحت عنوان شورای نهضت مقاومت ملی به هواداری از دکتر مصدق و آرمانهای نهضت ملی میپرداختند. او از نزدیک در جریان بسیاری از حوادث تلخ و شیرین سیاسی بوده است و خاطرات جالب و آموزندهای دارد. آقای شاهحسینی به پرسشهایی درباره فوت دکتر مصدق اینگونه پاسخ میدهد:
پرسش- آقای شاهحسینی از روز فوت دکتر مصدق برایمان بگویید. شما آن روزها کجا بودید و بطورکلی واکنشها به خبر فوت دکتر مصدق چه بود؟
من در آن دوره عضو نهضت مقاومت ملی و در خدمت مرحوم آیتالله سیدرضا زنجانی بودم. ایشان به من زنگ زدند و خواستند که نزد ایشان بروم، هنگامی که آنجا رفتم، تعدادی دیگر از دوستان نیز حضور داشتند. مرحوم سیدرضا زنجانی گفتند "آقای دکتر مصدق بیمار بوده و در بیمارستان نجمیه تهران بستری هستند. گفته میشود وضع خطرناکی دارند و احتمال دارد ایشان فوت کنند. البته بهتر است در بین مردم نگویید، چون ممکن است مردم به سمت بیمارستان بروند و در بین مأموران و مردم برخوردی ایجاد شود". یادم هست پروانه فروهر با لباس پرستاری خود را به داخل بیمارستان رسانده و دکتر مصدق را ملاقات کرده بود. داریوش فروهر بعدها برای من تعریف کرد که آقای مصدق بعد از دیدن پروانه به او گفته بود "نجار در و تخته را خوب برای هم جور کرده است". اولین نطق پروانه بعد از فوت دکتر مصدق هم درباره این دیدار است که خیلی زیبا و قوی نوشته شده بود.
یکی دو روز بعد صبح زود آقای زنجانی ما را خواستند و گفتند آقا دیشب فوت کرده است. گفتیم برنامه چیست؟ گفتند ما چیزی نمیگوییم تا پسرشان تصمیم بگیرند. آقای غلامحسین خان مصدق پزشک بود و از طریق آقای پروفسور عدل به شاه اطلاع دادند. البته اول به هویدا اطلاع داده بودند اما هویدا گفته بود من در این کار دخالتی نمیکنم. شاه پس از شنیدن خبر فوت دکتر مصدق، یک ساعتی فکر کرد و گفت در همان قلعهای که بود دفن شود. گویا پروفسور عدل پرسیدند پس مراسم چی؟ شاه گفته حالا ببرید آنجا دفن کنید ولی مزاحمت ایجاد نشود. آنها هم به خانواده دکتر مصدق منعکس کردند. آیتالله سیدرضا زنجانی سریعاً آمدند و با آقای مهندس حسیبی رفتند. چون برای من و عباس رادنیا و دو سه نفر دیگر جایی نماند، قرار شد که به ما خبر بدهند. بعداً متوجه شدیم فقط خانواده رفتند. آن هم نه در بیمارستان، همه به احمدآباد رفته بودند. آقای دکتر مصدق را با آمبولانس به احمدآباد منتقل کردند. با فاصلههای دور، سه مأمور مسلح آمبولانس را همراهی میکردند. از آبیک دو ماشین نظامی مسلح دیگر هم اضافه شده بودند. در احمدآباد هم مقدمات مراسمی فقط با حضور پیرمردان کشاورز و خانواده دکتر مصدق انجام شده بود. در آن زمان آقایان نهضت آزادی در زندان قصر بودند. البته دکتر سحابی آزاد شده بود. بنابراین آقای دکتر سحابی را نیز خبر کرده بودند. آقایان احمد متین دفتری و هدایتالله متین دفتری و عدهای دیگر از اقوام، از جمله بعضی از افراد خانواده فرمانفرما که با دکتر مصدق نسبت فامیلی داشتند نیز در آنجا حاضر شده بودند. هنگام اجرای مراسم مأموران در قلعه را بسته بودند و کسی هم بعد از آن نیامده بود.
این را هم بگویم که در همین تهران خیلیها هنوز مطلع نشده بودند. نهایتاً غسال روستا و آقای دکتر سحابی در کنار جوی آبی که از جلوی ساختمان رد میشد جنازه را غسل دادند و کفن کردند و مرحوم زنجانی نماز را خواندند. آقای دکتر مصدق وصیت کرده بود که در ابنبابویه دفن شود ولی شاه نپذیرفته بود. حتی از همانجا با دربار تماس گرفتند و گفتند ایشان وصیت کردند، اما شاه نپذیرفت و گفت همانجا دفن شود. دکتر سحابی ابتدا میگوید من دفن نمیکنم چون ایشان وصیت کردند اما در نهایت مجبور میشوند به طور امانی دکتر مصدق را دفن کنند تا بعدها به جایی که وصیت شده است، منتقل شود.
دکتر سحابی بعدها به من گفت: «شاهحسینی! محتمل است من زودتر از تو بمیرم، اگر تو زنده بودی کوشش کن به هر شکلی که میتوانی دکتر مصدق را به ابنبابویه منتقل کنی. چون دکتر مصدق وصیت کرده بوده است و من او را دفن کردم. اگر روزی این امکان فراهم شد و من نبودم این جنازه را ببرید در ابنبابویه در کنار شهدای سیاُم تیر دفن کنید.» ولی نگذاشتند و هنوز همانجا به صورت امانت مانده است.
پرسش- چرا بعد از انقلاب این کار را نکردید؟
در مجموع اجازه داده نشد. گفتند این کار را نکنید.
پرسش- آیا مراسمی هم برای دکتر مصدق برگزار شد؟
ابتدا قرار بر این بود که فقط وزرای دکتر مصدق اعلام ختم کنند. گفتند نه! هیچ مراسمی نباید برگزار شود! فقط رادیو میگوید ایشان فوت شدند. حتی گفتند خانواده هم فقط در منزل خودشان باشند. غلامحسین مصدق و احمد مصدق در خانه غلامحسین نشستند و برخی آقایان به دیدنشان رفتند.
برای شب هفت، ما جمع شدیم و جلسهای برگزار کردیم و آقای سیدرضا زنجانی گفتند ممکن است شاه در مسجد سپهسالار مراسم دولتی برگزار کند، برخی وزرا و نمایندگان حاضر شوند و خودش هم اگر نیاید یکی از برادرانش را میفرستند و از این قضیه بهره ببرد. پای هر ستون هم یک دانشجوی دانشکده افسری میگذارند تا کسی نتواند حرف بزند. دعا کنید شاه این کار را نکند. به هرحال نهضت مقاومت ملی بیانیهای صادر کرد و به ملت ایران تسلیت گفت. همچنین آقای سیدرضا زنجانی از طریق آیتالله میلانی یک مجلس ختم در مشهد گرفتند. البته نه به این صورت که اعلام عمومی شود. نیروهای ملی که آنجا بودند جمع شدند و مراسم ختمی در مسجد گوهرشاد گذاشته بودند. اما در تهران اجازه هیچ مراسمی داده نشد، فقط برای شب هفت مراسم بسیار مختصر و محدودی برگزار شد.
برای مراسم چهلم ایشان، نهضت مقاومت ملی بیانیهای صادر و اعلام کرد مراسم چهلم دکتر مصدق در احمدآباد برگزار خواهد شد. با اینکه مردم خیلی میترسیدند، جمعیت بسیار زیادی آمدند. از اول جاده احمدآباد نیروهای انتظامی مردم را تفتیش میکردند و گاهی عکس میگرفتند یا اسامی را یادداشت میکردند. اما باز هم جمعیت بسیاری آمد. با این حال به هیچ وجه اجازه سخنرانی ندادند و فقط قرآن خوانده میشد و شیرینی و خرما پخش کردند. شعاری هم در مراسم داده نشد؛ فقط گاهی تجلیل بود. مرحوم تختی هم در این مراسم شرکت کردند. حضور ایشان حال و هوای مراسم را عوض کرد. بعد از شنیدن خبر ورود تختی به مراسم، جمعیت زیادی از مردم احمدآباد نیز جمع شدند. تا جایی که سرگرد مولوی که آن روز از طرف حکومت برای کنترل مراسم حضور داشت، مرتب از تختی خواهش میکرد که به دلیل نبود امنیت مراسم را ترک کند. بیشتر شخصیتهای سیاسی و مذهبی طرفدار نهضت ملی آمدند. یادم هست یکی از روحانیون به نام شیخ باقر نهاوندی هم بودند. ایشان تا زمانی که زنده بودند، هر سال بر سر مزار دکتر مصدق حاضر میشدند.
پرسش- در سالهای بعد امکان برگزاری مراسم سالگرد برای دکتر مصدق بود؟
در اولین سالگرد مراسم خوبی گرفتیم و جمعیت بسیاری آمد. از سالهای بعد دیگر بستگی به دولت داشت. گاهی اجازه میدادند و گاهی اجازه نمیدادند. گاهی هم اجازه میدادند اما اذیت میکردند. بعد از انقلاب 57؛ که آزادی عمل پیدا شد و در اولین سالگرد دکتر مصدق بعد از انقلاب مراسم بسیار باشکوهی برگزار شد و آیتالله طالقانی سخنرانی پرشوری انجام دادند. بعد از آن قرار شد ما هر ساله 29 اردیبهشت برای سالروز تولد دکتر مصدق و 14 اسفند برای سالروز فوت ایشان مراسمی برگزار کنیم. تا هفت سال پیش این کار ادامه پیدا کرد. اما چند سال اجازه برگزاری مراسم داده نشد. هر چه پرسیدیم چرا، علت را به ما نگفتند.
پرسش- خیلی ممنون از وقتی که در اختیار ما گذاشتید. اگر صحبتی برای پایان مصاحبه دارید، بفرمایید.
مصدق شخصیتی استثنایی بود. در تمام طول عمر خود دروغ نگفت. راه صداقت را طی کرد. با شجاعت و صداقت به ادب سیاسی رسید. با دوستان دوست بود و با دشمنان در جهت منافع ملی دوستی میکرد. از حق مظلوم گذشت نمیکرد. او با راستی حکومت کرد. ایرانیت و اسلامیت دو شرط اصلی زندگی او بود و تا آخر عمر بر همین اصول باقی ماند.
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
عکسی از آخرین روزهای صادق طباطبایی
عکسی از آخرین روزهای صادق طباطبایی عکسی از آخرین روزهای صادق طباطبایی را مشاهده میکنید خبرگزاری فارس عکسی از آخرین روزهای صادق طباطبایی را مشاهده میکنید فرزند حجت الاسلام سیدحسن خمینی در صفحه اجتماعی خود با انتشار عکسی از صادق طباطبایی نوشت انا لله و انا الیه راجعون دکتردر آخرین مرحله از روز نخست رزمایش پیامبر اعظم(ص) صورت گرفت رژه شناورهای تندرو و ناوچه های موشکانداز سپاه از م
در آخرین مرحله از روز نخست رزمایش پیامبر اعظم ص صورت گرفترژه شناورهای تندرو و ناوچه های موشکانداز سپاه از مقابل جایگاهصدها فروند شناور تندرو دهها فروند ناوچه موشک انداز سپاه و 50 سامانه موشکی ساحل به دریا در آخرین مرحله از روز نخست رزمایش پیامبر اعظم ص از مقابل جایگاه اصلی- تشییع پیکر مرحوم دکتر صادق طباطبایی روز پنجشنبه انجام می شود
تشییع پیکر مرحوم دکتر صادق طباطبایی روز پنجشنبه انجام می شود شهرری - ایرنا - پیکر مرحوم دکتر سید صادق طباطبایی پنجشنبه تشییع خواهد شد به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از سایت اطلاع رسانی آستان حضرت امام خمینی ره در پی مراجعات و پرسش های مکرر امت خداجو و علاقمندان به بیت حضرت اپشت پرده زندگی «دکتر ابوبکر البغدادی»!
پشت پرده زندگی دکتر ابوبکر البغدادی تاریخ انتشار شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۲۰ رهبر خطرناکترین گروه تروریستی امروز جهان در مدرسه رد شد از سربازی معاف شد و تحصیلات دانشگاهیاش هم بیشتر از حد معمول طول کشید روزنامهنگارانی از آلمان قطعههای پازل زندگی خصوصی ابوبتذکر شفاهی های پی در پی در آخرین روز کاری مجلس در سال 93
تذکر شفاهی های پی در پی در آخرین روز کاری مجلس در سال 93 سیاست > مجلس - بعد از پایان نطق پیش از دستور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نمایندگان مردم در خانه ملت در اولین مصوبه جلسه امروز شرایط تغییر کاربری زمینها برای احداث مساجد و نمازخانهها را تعیین کردندآخرین روز رزمایش محمد رسول الله(ص)
آخرین روز رزمایش محمد رسول الله ص رزمایش صبح چهارشنبه با رمز محمد ص در آبهای نیلگون خلیج فارس و تنگه هرمز آغاز شد و دریادلان سپاه توان دفاعی و اقتدار رزمی خود را در منطقه عمومی سیریک و جاسک و آب های نیلگون خلیج فارس به نمایش گذاشتند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نهدکتر روحانی روز ملی بلغارستان را تبریک گفت
دکتر روحانی روز ملی بلغارستان را تبریک گفت رییس جمهوری در پیامی به روسن پلونلیف فرا رسیدن روز ملی بلغارستان را به وی دولت و ملت این کشور تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که روابط دوجانبه تهران-صوفیه در همه عرصه ها گسترش و ارتقاء یابد به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران رییس جمامروز آخرین مهلت دریافت کارت کنکور دکتری
توکلی خبر داد امروز آخرین مهلت دریافت کارت کنکور دکتری شناسهٔ خبر 2512062 پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۷ حوزه و دانشگاه > آموزش عالی مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت امروز آخرین مهلت دریافت کارت کنکور دکتری ۹۴ است و داوطلبان هرچه سریعتر نسبت به شناسایی حوزه امتحانی خودر گفت و گو با فارس عنوان شد آخرین اخبار از سریال نوروزی شبکه سه/ ساخت سینمایی «خمیازه» پس از «
در گفت و گو با فارس عنوان شدآخرین اخبار از سریال نوروزی شبکه سه ساخت سینمایی خمیازه پس از سر به راهکارگردان سریال سر به راه گفت موضوعی و رویکردی که در این سریال به آن پرداختیم بداعت و نوآوری را در قصهمان نشان می دهد و آن را از سایر آثار متمایز خواهد کرد «ایرج محمدی&raqکودکی دکتر محمد مصدق |عکس|
کودکی دکتر محمد مصدق |عکس| محمد مصدق ۲۹ اردیبهشت یا ۲۶ خرداد ۱۲۶۱ - ۱۴ اسفند ۱۳۴۵ ۱ ۲ سیاستمدار دولتمرد نمایندهٔ چند دوره مجلس شورای ملی و نخستوزیر ایران در سالهای ۱۳۳۰ ۲۸ آوریل ۱۹۵۱ تا ۱۳۳۲ ۱۹ اوت ۱۹۵۳ بود او پس از ترور سپهبد حاجعلی رزمآرا و نخستوزیری کوتاهمداز شبکه افق پخش می شود آخرین لحظات زندگی «سردار اروند» به روایت سردار قاسم سلیمانی
از شبکه افق پخش می شودآخرین لحظات زندگی سردار اروند به روایت سردار قاسم سلیمانیمستند سردار اروند روایتی است از دوران مختلف زندگی شهید حسن یزدانی که از شبکه افق پخش خواهد شد به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس یکی از غواصانی که با عبور از اروند ایده اصلی طرح عملیاتآزمون دکتری روز جمعه برگزار میشود
آزمون دکتری روز جمعه برگزار میشود مشاور عالی سازمان سنجش گفت آزمون دکتری نیمه متمرکز در ساعت ۸ صبح روز جمعه ۱۵ اسفندماه برگزار میشود روز نو مشاور عالی سازمان سنجش گفت آزمون دکتری نیمه متمرکز در ساعت ۸ صبح روز جمعه ۱۵ اسفندماه برگزار میشود به گزارش روزنو حسین توکلی با اشروایت زندگی یک چریک مبارز از شاگردان دکتر چمران
روایت زندگی یک چریک مبارز از شاگردان دکتر چمران آن سالها در زمان دستگیری و شکنجههای بعد از آن مجید اگر اطلاعاتش را فاش میکرد ساواک قادر به شناسایی و دستگیری عده زیادی از مبارزین دانشگاه و مسجد میشد اما دهان مجید به گفتن نام هیچ مبارزی باز نشد هیچ شکنجهای نتوانسته بود قفسحر قریشی و آخرين پلان زندگي + عکس
سحر قریشی و آخرين پلان زندگي عکس آخرين پلان زندگي سحر قریشی با انتشار عکس زیر نوشت بهتره مراقب آخرين پلان زندگيمون باشيمتی وی پلاس جمعه 15 اسفند 1393دوره جدید کلاس های بنیاد دکتر فردید در آخرین ماه سال
دوره جدید کلاس های بنیاد دکتر فردید در آخرین ماه سال فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری مهر نوشت بنیاد فردید با همکاری مرکز مطالعات سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دوره جدید کلاسهای آزاد و کارگاههای آموزشی و پژوهشی حکمت و فلسفه و مبانی فرهنگ و هنر خود را آبرگزاری اردوی تیم ملی کشتی آزاد تا آخرین روز سال
سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۷ اردوی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان از روز 15 اسفندماه در خانه کشتی شماره یک تهران برگزار می شود به گزارش ایسنا و به نقل از فدراسیون کشتی اسامی نفرات دعوت شده به این اردو که تا روز 29 اسفندماه ادامه خواهد داشت به شرح زیر است 57 کیلوگرم حسن رحیمی تهتعبیر عجیب مسعود ده نمکی از دکتر مصدق + عکس
تعبیر عجیب مسعود ده نمکی از دکتر مصدق عکس تعبیر مسعود ده نمکی از عکس معروف دکتر مصدق اینستاگرام چهارشنبه 13 اسفند 1393-
سیاسی
پربازدیدترینها