محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852674211
تأثیر شگفتانگیز مفاسد اقتصادی بر خشونت
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تأثیر شگفتانگیز مفاسد اقتصادی بر خشونت
یک استاد جامعهشناسی میگوید که فسادهای سالهای اخیر، نحوه برخورد با مفسدان، تنگناهای معیشتی و اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور، بر روی میزان خشونت و نزاع در جامعه تأثیر مستقیم دارد.
آفتاب: روزنامه قانون با انتشار گفتوگویی در این رابطه آورده است: دکتر امانالله قراییمقدم، جامعهشناس و استاد دانشگاه است. کسی است که به خوبی میتواند درباره نزاع و عوامل آن اظهارنظر کند و حرفهایش سندی باشد برای ما تا بتوانیم خودمان را اصلاح کنیم. به گفته قراییمقدم همه اتفاقات موجود در این چند سال اخیر مربوط به اتفاقات سیاسی کشور میشود.
پرسش- وقتی آمار نزاعهای خیابانی را در رسانهها میخوانیم خیلی تکاندهنده است. اینکه مثلاً سالانه 600 هزار مورد درگیری در خیابان رخ میدهد رقم بسیار بالایی است. چرا ما داریم به این سمت میرویم؟
بهنظر من عوامل متعددی در این زمینه وجود دارد؛ جامعه دچار یک نوع بیماری فرهنگی و ناهنجاری است که در واقع هیچ گذشتی، هیچ مصالحهای بین مردم صورت نمیگیرد. مردم نسبت به هم گذشت ندارند. این خصایص خوب اخلاقی در جامعه ما وجود ندارد. چون این معنویات در جامعه کمرنگ شده، خشونت آمده و بطور مرتب این نابههنجاری نه تنها از جانب مردم که از جانب سازمانها، ارگانها و نهادهای دولتی هم به مردم سرایت میشود. مسئولان در مراجعه اربابرجوع رفتار مناسبی ندارند، راننده تاکسی و اتوبوس با مسافران مشکل دارند، رئیس با مرئوس نمیسازد، تنگناهای اقتصادی، تورم، گرانی، بیکاری و نابسامانی اقتصادی خانوادهها همه اینها دست به دست هم میدهند تا پرخاشگری و خشونت در جامعه زیاد شود. این اتفاق در چهار سال اخیر زیاد شده.
پرسش- چرا در این سالهای اخیر زیاد شده؟ تا آنجایی که ما خبر داریم بسیاری از اختلاسها این سالها عریان شده. یعنی این خشونتها به آن اختلاسها و تخلفات دولتمردان مرتبط است؟
بله، دقیقاً همینطور است. وقتی میشنویم که فلان آقای سیاستمدار دزدی کرده یا فلان شخص مال مردم را خورده و در نهایت فقط 150 هزار تومان جریمه میشود خشونت مردم زیاد میشود. هم مشکلات خانوادگی در میان مردم وجود دارد و هم مشکلات اجتماعی. درون خانواده از لحاظ مسائل اقتصادی، مشکلات مالی، مشکلات خانواده مثل طلاق و ازدواج، همه اینها باعث ناراحت و عصبانی شدن فرد میشود. حتی شنیدن اینها هم تأثیرگذار است. وقتی در جامعه میگویند به ازای هر چهار ازدواج یک طلاق داریم، این باعث ناراحتی همه مردم جامعه میشود. شما وقتی ببینید در جامعه غم، فقر، طلاق و ناراحتی وجود دارد حتماً ناراحت و خشن میشوید. انسانها احساس دارند و فکر میکنند، این احساسات منتقل میشود و در جامعه خشونتگرایی شیوع پیدا میکند. به این رویه در جامعهشناسی، تئوری چرخش در خشونت گفته میشود. یعنی از خشونت، خشونت زاده میشود.
پرسش- میشود گفت به محیطی که فرد در آن بزرگ شده است، هم مربوط است؟
بله، برخی روانشناسان اجتماعی میگویند خشونت از ابتدای کودکی به دلیل محیطی که فرد در رحم مادر گذرانده به وجود میآید. این روانشناسان معتقدند مادری که در دوران بارداری با خشونت روبهرو بوده، فقیر بوده، زندگیاش را با ناراحتی گذرانده، همه مشکلاتش به جنین هم منتقل میشود. جامعهشناسان میگویند بچههایی که لبشکری هستند و سقف دهانشان شکاف دارد، کسانی هستند که با استرس مادر در دوران بارداری مواجه شدهاند. من سالها پیش مقالهای نوشتم و در آن گفتم حتی نحوه شیر دادن و قنداق کردن کودک هم در خشن شدن و پرخاشگری او مؤثر است؛ یعنی اینکه اگر مادر با نوازش و مهربانی به کودکش شیر دهد یا با عصبانیت، خیلی در ساختن ذهن او مؤثر است.
پرسش- یعنی قنداق کردن هم تأثیر دارد؟!
بله. خیلیها این را نمیدانند ولی قنداق کردن، بچه را خشن بار میآورد. اینها همانهایی هستند که قوینمای ضعیفکش خواهند شد. یعنی در مقابل بزرگان چاپلوس هستند و در مقابل زیردست زورگو. اینگونه در جامعه ما بسیار زیاد وجود دارد. بسیاری در مقابل رئیسشان بله قربانگو هستند اما پشت سرش میگویند مرتیکه بیشعور هیچی نمیفهمد!
پرسش- فرهنگی که افراد در آن بزرگ شدهاند چقدر در رفتارشان مؤثر است؟
زیاد! برخی فرهنگها خشن هستند، مثل فرهنگ ما که خیلی خشن است. مثلاً بعضی سرخپوستان آمریکا و گینه نو در اقیانوسیه بسیار جنگجو هستند. صحبت این افراد جنگ و نزاع است در حالیکه قبیله دیگری آرامشطلب و مهربان هستند. پس این یعنی فرهنگ، پرخاشگری میآورد. علاوه بر اینها در سالهای اخیر سریالهایی که از تلویزیون پخش میشود نوعی خشونت را ترویج میکنند، موسیقیای که گوش میدهند شادی و نشاط نمیآورد. خشونت حتی از لباس پوشیدن فرد شروع میشود، رنگهای سیاه و خاکستری سرد است که باعث میشود افراد غمناک شوند و غم، خشونت میآورد. در نتیجه این نزاعها از خانواده شروع میشود؛ از فقر، ازدواج نکردن دختر و پسر، بیکاری، گرانی و تورم، جوانان هم عادت کردهاند خودشان را با جوانهای خارج از کشور مقایسه کنند. نبود شادی و نشاط جامعه، غمپراکنی و درگیری بین مسئولان و همینطور دزدیهایی که در جامعه صورت میگیرد، همه باعث ناراحتی میشود. دزدیهایی که آقای رحیمی و امثالهم انجام دادهاند یا نمایندگانی که متهم به دریافت پولهای مشکوک هستند برای مردم غیرقابل تحمل است.
پرسش- یعنی اینها اینقدر مهم هستند؟
بله. بیشتر از آنچه که فکرش را بکنید. دانشجوهایم سر کلاس از من میپرسند این چه نمایندهای است که رشوه گرفته؟ وقتی نماینده ما اینجور رشوهبگیر است دیگر وای به حال باقی مردم. اینها خشونت میآورد. وقتی جوان میبیند نماینده مردم به رئیسجمهور حمله میکند، گرانی و تورم مردم را اذیت میکند، وقتی میبیند دزدی کلانی توسط معاون رئیسجمهور صورت میگیرد و تنها به پنج سال زندان محکوم میشود، برایش سخت است، یا مثلاً وقتی میشنوند که 20 هزار میلیارد گم شده باعث عصبانیت میشود. علاوه بر آن وقتی جرمهای کلان را میبیند که با محکومیتهای کم مواجه میشوند بسیار عصبانی میشوند. مسئولان اگر تمهیداتی نکنند این نزاعها رو به افزایش خواهد رفت. جرمشناس بزرگ ایتالیا "سزار بکاریا" معتقد است وقتی مکافات معادل جرم نباشد، خشونت به بار میآورد.
پرسش- در شهر و روستا میزان خشونت با هم فرق میکند؟
بله. اصولاً صنعتی شدن خشونت بیشتری دارد چون معنویات کمتر است، چون انسانها تنها و بیکس شدهاند و مردم از این تنهایی میترسند. در حالیکه در جامعه کوچکتری چون روستان ترس وجود ندارد، اما در شهرها اینطور نیست. در تهران همه از هم بیگانه هستند. صنعتی شدن شهرها، مردم را از خود بیگانه کرده و به صورت روبات درآورده. در خیابانهای شهرهای بزرگ وقتی راه میروید انگار همدیگر را نمیبینید ولی در روستاها وقتی راه بروید همه با هم سلام علیک دارند و حسابی از هم خبر میگیرند.
پرسش- ولی در تهران هم خانوادهها و دوستان با هم برای گردش میروند و به هم توجه میکنند. اینها تأثیری ندارد؟
مؤثر هستند ولی تعداد کمی از افراد به این صورت زندگی میکنند. در تهران حدود 14 میلیون آدم زندگی میکند. به قول شهردار، روزانه سه میلیون آدم وارد تهران میشوند و از آن خارج میشوند. این افراد کجا زندگی میکنند؟ اینها کجای تهران ساکنند؟ همه این افراد در شهرهای اطراف تهران زندگی میکنند. همه اینها باعث میشود مردم تهران از خود بیگانه شوند، کماحساس شوند، هرکسی الان در تهران وسیلهای شده برای اینکه دیگری به هدفش برسد. همه اینها انسانها را از هم دور میکند. شهرهای بزرگ این ویژگیها را دارد؛ مردم به هم بیتفاوت هستند. واقعه میدان کاج و پل مدیریت یعنی چه؟ اگر در تهران اتفاقی برای کسی بیفتد، هیچ کس جلو نمیآید تا کمکی برساند.
پرسش- خب کسی که در حال درگیری است معمولاً سلاح سرد دارد و مردم از این بابت میترسند.
درست است، اما همیشه که اینطور نیست. پل مدیریت که کسی حملهای نکرد. ولی اگر مثلاً اتفاق پل مدیریت در شهر کوچک یا روستایی رخ داده بود، دمار از روزگار ضارب در آورده بودند، ولی در شهر تهران مردم میگویند «به من چه مربوط است». در واقع همه مردم در استرس به سر میبرند. بیشتر مردم از خودشان میپرسند اگر برای من اتفاقی افتاد چه کسی کمکم میکند؟ اگر من محتاج شدم چه کسی به کمکم خواهد آمد؟ در این جامعهای که شتاب و سرعت زیاد است ما چه میتوانیم انجام دهیم؟ همه اینها باعث میشود خشن شویم.
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
عملکرد قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد اقتصادی قابل تقدیر است/ رأی این قوه تحت تأثیر فضاسازیها نیست
ملکشاهی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران عملکرد قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد اقتصادی قابل تقدیر است رأی این قوه تحت تأثیر فضاسازیها نیست رئیس کمیسیون حقوقی قضایی مجلس شورای اسلامی گفت عملکرد قوه قضاییه در مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیار مثبت بوده و قابل تقدیر و دفاع است اللهیارشهبازی در نشست خبری «کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی»: دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش کند/وجود ایرادا
شهبازی در نشست خبری کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش کند وجود ایرادات جدی در مدیریت وزیر صنعتدبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت ما پای اقتصاد مقاومتی ایستادیم دولت نیز باید برای تحقق آن تلاش کند به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس حسین شهبازگروهی عَلَم مبارزه با مفاسد اقتصادی را برای تبلیغات بلند کردهاند
بیرانوند در گفتگو با مهر گروهی عَلَم مبارزه با مفاسد اقتصادی را برای تبلیغات بلند کردهاند شناسهٔ خبر 2502153 یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ سیاست > مجلس عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی گفت عدهای با در دست گرفتن عَلَم مبارزه با مفاسد اقتصادی قصد دارند در این مرکب برفارس از تلاش فراجناحی دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی گزارش میدهد از اشد مجازات برای متهمان فساد 3 هزار
فارس از تلاش فراجناحی دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی گزارش میدهداز اشد مجازات برای متهمان فساد 3 هزار میلیاردی و رسیدگی به اتهام زنجانی تا کشف اعطای وام 6500 میلیاردی بدون وثیقهدستگاه قضایی کشور در طول 6 سال گذشته در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی تلاش گستردهای داشته استمیرآخوری در نشست خبری «کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی» مطرح کرد لزوم فرهنگسازی برای تحقق اقتصاد مقاومتی
میرآخوری در نشست خبری کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی مطرح کردلزوم فرهنگسازی برای تحقق اقتصاد مقاومتی عدم توجه دولت به وعدههای اقتصادیدبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت متأسفانه ما در بحث اقتصاد مقاومتی علاوه بر مباحث اقتصادی از بحث فرهنگ هم غافل شدیم و باید یک فررحمانی در نشست خبری «کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی»: مسئولان به جای محکوم کردن مفاسد اقتصادی جلوی آن را
رحمانی در نشست خبری کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی مسئولان به جای محکوم کردن مفاسد اقتصادی جلوی آن را بگیرندمسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر گفت ما از مسئولان میخواهیم به جای شعار عمل کنند و گزارش کار بدهند و به جای محکوم کردن مفاسد اقتصادی جلوی آن را بگیرند به گزارش خبرنگارنشست خبری کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۱ نشست خبری کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی با حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی برگزار شد به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در نشست خبری کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی که صیح امروز چهارشنبه در دانشگاه امیرکبیر برگزا- مبارزه با مفاسد اقتصادی باید قاطع و بدون ملاحظه باشد
خطیب جمعه نوشهر مبارزه با مفاسد اقتصادی باید قاطع و بدون ملاحظه باشد نوشهر ـ ایرنا ـ امام جمعه موقت نوشهر گفت مبارزه با مفاسد اقتصادی باید قاطع و بدون ملاحظه نسبت های خویشاوندی افراد باشد حجت الاسلام عبدالغفار آل حبیب در خطبه های نماز جمعه این هفته افزود مسائلی همچون اختلاس دصفرپور در نشست خبری «کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی»: فرهنگ منفعتطلبی در حوزه اقتصاد باید ریشهکن شود/ لزوم پیگیر
صفرپور در نشست خبری کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی فرهنگ منفعتطلبی در حوزه اقتصاد باید ریشهکن شود لزوم پیگیری و ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتیدبیر تشکیلات انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر گفت ما تا وقتی نتوانیم فرهنگ منفعتطلبی را در حوزه اقتصاد ریشهکن کنیم نمیتوانیم کاریکمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی در بیانیهای اعلام کرد نخبگان دانشگاهی دست وارداتچیهای زالوصفت را از اقت
کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی در بیانیهای اعلام کردنخبگان دانشگاهی دست وارداتچیهای زالوصفت را از اقتصاد کشور کوتاه کنندکمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی در بیانیه پایانی تجمع مقابل وزارت صنعت اعلام کرد نخبگان دانشگاهی و جنبش دانشجویی باید با فریاد زدن مطالبه رهبری دست- ایران نماد اسلام رحمانی و اعتدال است/ تقدیر از عزم دولت برای مبارزه با مفاسد اقتصادی
آیت الله جوادی آملی ایران نماد اسلام رحمانی و اعتدال است تقدیر از عزم دولت برای مبارزه با مفاسد اقتصادی قم - ایرنا - آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید با اشاره به تلاش دنیای غرب و استکبار برای ارائه چهره خشن از اسلام ملت و نظام جمهوری اسلامی در35 سال گذشته گفت ملت اچرايي تداوم مفاسد اقتصادي
چرايي تداوم مفاسد اقتصادي نویسنده هادي غلامحسيني انتشار اخبار فسادهاي ميلياردي زماني كه عموم مردم جامعه در مضيقه و فشار مالي جدي هستند اثر بدي را در روحيه آنها به جاي ميگذارد و در اين بين اين سؤال در ذهن مردم نقش ميبندد كه چرا از دل دولتي كه پيوسته از محدوديت- امام جمعه مشهد: برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی امید مردم را افزایش داد
امام جمعه مشهد برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی امید مردم را افزایش داد مشهد - ایرنا - امام جمعه مشهد گفت برخورد قاطعانه قوه قضاییه با مفاسد اقتصادی در سال جاری امید مردم به نظام جمهوری اسلامی و قضاوت عادلانه در این قوه را افزایش داد آیت الله سیداحمد علم الهدی در خطبه های آیین عشادابکیا در نشست خبری «کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی» عنوان کرد جلوگیری از ورود قانونی و قاچاق کالاهای لوکس/ احس
شادابکیا در نشست خبری کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی عنوان کردجلوگیری از ورود قانونی و قاچاق کالاهای لوکس احساس خطر از اقتصاد سازشیدبیر کمیته پیگیری مفاسد اقتصادی گفت یکی از مطالبات ما پیگیری بحث واردات کالاهای لوکس است ما با ورود قانونی و قاچاق کالاهای لوکس مشکل داریم و باید ج- جلسه مبارزه با مفاسد اقتصادی
جلسه مبارزه با مفاسد اقتصادی ایرنا-تهران-جلسه مبارزه با مفاسد اقتصادی عصر دوشنبه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور درنهاد ریاست جمهوری برگزارشد 9 11 اسفند 1393 18 25 عکس احمد معینی جم ID 2845716 17 عکس نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخهفردا به ریاست جهانگیری صورت میگیرد بیستمین جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی
فردا به ریاست جهانگیری صورت میگیردبیستمین جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادیبیستمین جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی فردا دوشنبه به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار میشود به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری جلسطنز/ مصاحبه با یک سوراخ درباره مفاسد اقتصادی
طنز و کاریکاتور طنز مصاحبه با یک سوراخ درباره مفاسد اقتصادی به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز «ببینید باید سوراخی وجود داشته باشد که اختلاس و تخلف مالی رخ دهد وقتی کیسه سوراخ باشد طبیعتا موش از داخل آن گندم برمیدارد و اگر سوراخی نداشت بهطور طبیعی موش-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها