واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون دانشگاه یونن چین: اندیشه اسلامی بازشناسی می شود قم - ایرنا - معاون دانشگاه یونن چین گفت: اندیشه غنی اسلامی با همکاری نهادهای علمی ایران و چین، بازشناسی می شود.
به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، یان زهی روز چهارشنبه در همایش اخلاق در اسلام و آیین کنفوسیوس در مجتمع امام خمینی(ره) قم، افزود: کشورهای چین و ایران، هر 2 دارای تمدن بسیار غنی هستند که بخش مهمی از تاریخ جهان را نیز به خود اختصاص داده اند.
وی اضافه کرد: برگزاری این نشست، طلیعه مبارک همکاری 2 نهاد علمی چینی و اسلامی و ایرانی بوده است که بطور قطعی آثار بسیار مهمی خواهد داشت.
وی همچنین در خصوص دانشگاه یونن چین گفت: این دانشگاه در سال 1922 تاسیس شده و یکی از ویژگی های آن پذیرش همه نظرها، افکار و مکاتب اعتقادی است؛ در حال حاضر این دانشگاه یکی از دانشگاه های جامع کشور چین است.
زهی بیان کرد: در کشور چین از میان دو هزار دانشگاه، این دانشگاه شصتمین دانشگاه است؛ در حال حاضر 10 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند و یک هزار دانشجوی آن از کشورهای خارجی هستند.
وی تصریح کرد: دانشگاه یونن در مورد مسائل بین المللی اهتمام ویژه ای دارد؛ مسائل مرتبط با کشور ایران از جمله مباحث مهم در خصوص فعالیت های این دانشگاه است و در این زمینه با پنج دانشگاه ایرانی توافق همکاری امضا شده است.
وی گفت: مرکز تحقیقات کشور ایران در سال 2006 در این دانشگاه ایجاد و نخستین نشست علمی بین دانشگاه یونن و مراکز علمی ایران در سال 2011 برگزار شد.
معاون دانشگاه یونن ابراز امیدواری کرد تعامل و همکاری جامعه المصطفی و دانشگاه یونن بیشتر شود تا ابعاد مختلف اندیشه اسلامی بازشناسی شود.
معاون دانشگاه یوئن چین گفت: عنوان و موضوع این همایش بسیار جالب و کاربردی است؛ باید از این گونه نشست ها ارتباط بین اسلام و آیین کنفوسیوس را بیشتر و از ظرفیت های 2 طرف شناخت بیشتری پیدا کرد.
** پیروان مکاتب با ظرفیت های دینی و اخلاقی یکدیگر آشنا شوند
دبیر همایش اخلاق در اسلام و آیین کنفوسیوس نیز در این همایش گفت: مسلمانان و پیروان آیین کنفوسیوس، باید با ظرفیت های دینی و اخلاقی این مکاتب آشنا شوند و از این ظرفیت ها برای رسیدن به سعادت استفاده کنند.
حجت الاسلام مجید خالقی پور افزود: اسلام دین گفت و گو است و از زمانی که پیامبر اکرم(ص) به نبوت مبعوث شدند، پایه گذار نظام ارتباطی با سایر ادیان بودند و این جریان بین پیروان ایشان هم ادامه دارد.
وی با بیان اینکه این دومین همایشی است که در این حوزه برگزار شده است و دور نخست این همایش در کشور چین برگزار شد، گفت: اینگونه نشست های علمی بهانه ای برای آشنایی 2 طرف با افکار یکدیگر است و بطور قطعی اینگونه برنامه ها زمینه های ایجاد وحدت را در میان امت ها و ملت ها فراهم خواهد کرد.
وی اظهارکرد: بحث اخلاق یکی از مهمترین ابعاد دینی و آیینی در هر مکتب اعتقادی است و بازشناسی این اصول نقش بسیار مهمی در بازشناسی مفهومی این مکاتب دارد.
در ادامه این همایش، اندیشمندانی از 2کشور به ارایه مقالات تخصصی خود پرداختند. این همایش عصر امروز با سخنرانی رییس پژوهشگاه المصطفی به کار خود پایان می دهد.
/2085/ 1175/1358
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]