تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از چند رنگى و اختلاف در دين خدا بپرهيزيد، زيرا يكپارچگى در آنچه حق است ولى شما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834681765




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درماندگی واشنگتن در قبال ماهیت و حقیقت انقلاب اسلامی ایران/ تعامل با آمریکا غیرممکن است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تحلیلگر امور ایران:
درماندگی واشنگتن در قبال ماهیت و حقیقت "انقلاب اسلامی ایران"/ تعامل با آمریکا غیرممکن است
اسناد طبقه بندی شده پرونده موسوم به " ماموریت هایرز " نشان می دهد که ایالات متحده در برابر انقلاب ایران دچار درمانگی شده است

شکست 35 ساله آمریکا در شناخت ماهیت و حقیقت
به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از میدل ایست آی ؛ این پایگاه خبری _ تحلیلی در مقاله ای به قلم " ماهان عابدین " مدیر مرکز تحقیقاتی دیسارت و تحلیلگر امور ایران نوشت : در روزهای اخیر جمهوری اسلامی 36مین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی خود و سقوط رژیم شاهنشاهی در این کشور را جشن گرفت .طی این سه دهه و نیم چهره  بین المللی ایران تغییرات بسیار زیادی داشته و این کشور دارای جنبه های زیادی در سیاست داخلی و خارجی شده است . فایل های طبقه بندی شده آمریکا در "ماموریت هایرز" نشان می دهد که واشنگتن در برابر انقلاب ایران دچار درمانگی شده است . 

در حالی که ایالات متحده در زمان " ژنرال هایزر" از فرار شاه ایران خشمگین بود اما به نظر می رسد بینشی عمیق درباره پیامدهای این فرار و سرنگونی شاه در واشنگتن وجود نداشته است . در عوض ، استراتژیست ها و رهبران آمریکایی دستورالعمل سیاسی عمیق و گسترده ای را مطرح کردند که از جمله مفاد آن می توان به نیاز مبرم برای روابط دولتی باثبات و قوی میان ایران و امریکا اشاره کرد . همانطور که انتظار آن می رفت این روابط طی سه دهه و نیم گذشته به شکل نوعی جنگ سرد میان دو کشور بوده است . 


در ادامه این مقاله آمده است : این اسناد طبقه بندی شده ( ماموریت هایزر ) نه تنها در زمینه روشن شدن ابهامات و اختلافات تاریخی مهم هستند بلکه مهم تاکیدی بر سردرگمی و سوءتفاهم عمیقی آمریکا در شناخت ماهیت حقیقی جامعه ایران و تعادل قدرت در چنین جامعه ای است . ایالات متحده می توانست درس های مهم و باارزشی از این ماموریت شکست خورده خود برای مدیریت انقلاب اسلامی بدست آورد . در صورت شناخت چنین وضعیتی احتمال برقراری روابط دوجانبه امکان پذیرتر بود . 


** وضوح تاریخ
انتشار اسناد طبقه بندی شده مربوط به عملیات موسوم به " ماموریت هایرز" نمایانگر راهی طولانی و واضح است که قدرت های خارجی برای نفوذ در انقلاب اسلامی ایران در سال های 1978 و 79 پیموده اند . این مساله ، موضوعی صرفا آکادمیک نیست . طی 35 سال گذشته یکی از مباحث داغ و اصلی در جامعه ایران ، همکاری و همدستی واشنگتن در حکومت شاهنشاهی این کشور بوده و هست . 


این اسناد نشان می دهد که ایالات متحده حتی درباره زمان و شکست انقلاب مردمی در ایران شکست خورده چه برسد به پیش بینی آن . بعلاوه اینکه به نظر می رسد رهبران ، استراتژیست ها و سیاست گذاران آمریکایی دارای اشتباهات فاحش در پاسخگویی به این مساله هستند . 


ظاهرا تعداد زیادی از تصمیم گیرندگان آمریکایی از جمله رییس جمهور جیمی کارتر قصد حمایت از دولتی غیرنظامی به رهبری شاپور بختیار را داشتند . در مقابل  جمعیتی اقلیتی به رهبری برژینسکی مشاور امنیت ملی و استراتژیست حوزه سیاست خارجی ایالات متحده با کودتای نظامی توسط ارتش شاه مخالف نبودند . در هر حال _ بر اساس اسناد طبقه بندی شده و دیگر منابع معتبر _ هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد دولت ایالات متحده _ چه کل مجموعه و چه زیرمجموعه های آن _ توطئه ای علیه شاه ترتیب داده و شرایط سقوط آن را فراهم کرده اند . سرنگونی دیکتاتوری پهلوی کاملا بدست ملت ایران روی داده بود . 


نویسنده در بخش دیگری از مقاله خود خاطرنشان کرد : دولت آمریکا قصد داشته که هیچ گونه اجازه عرض اندام رسمی و بین المللی در هیچ یک از زمینه ها به انقلابیون ایرانی ندهد . مساله مورد اهمیت برای واشنگتن در وهله نخست حفظ روابط با تهران بود که چنین هدفی با حضور شاه پهلوی در راس قدرت حکومتی در ایران بعنوان یک دست نشانده بخوبی محقق می شد . 


از همین رو حمایت قوی کاخ سفید از شاپور بختیار _ فردی که تنها کمتر ازیک ماه در سمت نخست وزیری قرار داشت _ و همچنین ارتش شاه انجام گرفت . این استراتژی و سیاست گذاری مفتضحانه آمریکا تنها در چند هفته بعدی آن که بختیار از کشور فرار کرد و ارتش نیز اعلام بی طرفی نمود ، بر همگان روشن شد .


** درس هایی از گذشته 
اسناد " ماموریت هایرز " به ما می گوید معامله بزرگی درباره عمق کج فهمی و عدم درک جامعه و سیاست ایران در داخل آمریکا وجود دارد . در راس تمامی این اشتباهات ، توهم برخی از سیاستمداران و استراتژیست های امریکایی مانند برژینسکی وجود دادرد که تصور می کردند یک کودتای نظامی می تواند جزر و مد انقلابی ملت ایران را متوقف نماید . 


کودتای نظامی نه تنها قدرت را به حکومت اجیرشده پهلوی نبازنمی گرداند بلکه با به راه انداختن حمام خون در خیابان ها ، به احتمال زیاد موجب فروپاشی سریع در نیروهای مسلح و ارتش  ایران می شد . انقلاب ایران به راه افتاده بود و رهبری با افکار حرفه ای و قدرتمند سیاسی و استراتژیک داشت . بطور خلاصه اینکه ، انقلاب جریان و نیرویی غیرقابل توقف بود . 


در انتهای این مقاله آمده است : یکی از عوامل اصلی و زیربنایی درگیری استراتژیک ، ایدئولوژیک و سیاسی میان ایران و ایالات متحده ناتوانی واشنگتن در کنار آمدن با شرایط کنونی انقلاب ایرانی ها است . نحوه استقرار امنیت ملی ایران پس از انقلاب غالبا از سوی آمریکا مورد شکایت و اعتراض قرار دارد و بعنوان بهانه ای برای مهندسی " تغییر حکومت " علیه تهران می باشد . به گفته مقامات ایرانی ، همین مساله به تنهایی عاملی مهم در درک این مساله می باشد که " تعامل با آمریکا غیرممکن است " . 






انتهای پیام /



اخبار مرتبط

نشت شديد مواد راديواکتيو از تاسيسات هسته‌ای فوکوشيما
چرا با وجود مخفی کاری هسته‌ای ایران از آژانس، مذاکرات همچنان ادامه دارد
موفقیت‌های بانک‌های ایران در دادگاههای اروپا مسئله تحریم‌ها را پیچیده کرده است
سران کاخ سفید به علت اختلاف نظر با اسرائیل درباره ایران، در نشست آیپک شرکت نخواهند کرد
پیوستن دکترصالحی به مذاکرات هسته ای، این مذاکرات را فنی‌تر کرده است
انتقاد جان بولتون از سياست اوباما در قبال ايران
اشتاینیتز: باور اینکه در یک دهه آینده تغییری در نظام ایران صورت گیرد، بیش از حد تخیلی است
رامسفلد: روابط آمریکا و اسرائیل "هیچگاه تا این حد بد" نبوده است
اذعان مقام سابق کاخ سفید: ایران به دنبال سلاح اتمی نیست




کد خبر: ۵۱۴۰۷۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن