تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860301589
![نمایش مجدد: برنامه های حوزه غذا در سال ۹۴ refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
برنامه های حوزه غذا در سال ۹۴
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برنامه های حوزه غذا در سال ۹۴
معاون وزیر بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو ، به تشریح برنامه ها و اقدامات مهم حوزه غذا و دارو در سال آینده پرداخت و بر تسریع در تجهیز و استانداردسازی آزمایشگاه های کنترل غذا تاکید کرد.
مهر: دكتر رسول دیناروند در دهمین گردهمایی مسئولان آزمایشگاه های غذا و داروی کشور، افزود: سال ۲۰۱۵ میلادی از طرف سازمان بهداشت جهانی به نام سال سلامت غذا نامگذاری شده است و در فروردین سال ۹۴ در مراسم روز جهانی بهداشت که معمولا ۱۸ فروردین است مراسمی به همین نام برگزار میشود.
وی افزود: یکی از اساسیترین کارها در حوزه بهداشت و پیشگیری تأمین سلامت غذاست که بخش عمدهای از آن وابسته به اقدامات آزمایشگاههای کنترل غذا است. البته وضع ما از نظر اقدامات آزمایشگاههای کنترل غذا در کشور مناسب نیست و هنوز در سطحی نیستیم که بتوانیم به طور کامل پاسخگوی مردم باشیم و به مردم این اطمینان را بدهیم که همه مواد غذایی که در بازار هستند سالم هستند و نظارتهای جامع و کامل در مورد آنها انجام شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم در این زمینه به مردم پاسخگو باشیم باید در هر دو بعد تأمین سلامت غذا و تغذیه سالم مردم اقداماتی انجام بدهیم و مطمئن باشیم که آلایندههای مختلف میکروبی، شیمیایی، بیولوژی، باقی مانده سموم، نیترات و کود در مواد غذایی نداشته باشیم. موادی که متأسفانه در دنیای امروز برای اینکه پایداری غذا را اضافه کنند و یا برداشت را افزایش دهند استفاده میشوند مواردی که یا برای سود بیشتر یا از روی ناآگاهی انجام میشود و موجب آسیب مردم میشود.
وی گفت: یک بعد تضمین ایمنی و کیفیت غذایی این است که سمومی مانند آفلاتوکسین یا فلزات سنگین نداشته باشد که برای این کار باید از روشهای آزمایشگاهی استفاده کنیم ولی برای این کار در دنیا آزمایشگاههای مجهزی وجود دارد که میتواند ۸۰۰ نوع سم را با یک تزریق آزمایشگاهی شناسایی کنند اما متأسفانه هنوز این توانایی در آزمایشگاههای ما در کشور وجود ندارد و ما کار بزرگی در پیش داریم که بتوانیم این فاصله را پر کنیم.
دیناروند اضافه کرد: یک اقدام دیگر برای اصلاح ظرفیت سلامت غذایی مردم توجه به تغذیه سالم و سلامت محوری در تغذیه است و اینکه ما غذای سالم را چگونه مصرف کنیم، چقدر کالری مصرف کنیم و وضعیت مصرف نمک، شکر و چربیها چگونه باشد.
وی گفت: یکی از گرفتاریهای ما افزایش کالری مصرفی در بین مردم است بطوریکه میانگین مصرف کالری در ایران بیش از ۲۰ درصد بیشتر از انرژی مورد نیاز است و ایرانیان به طور متوسط ۲۰ درصد انرژی مازاد دریافت میکنند.
دیناروند گفت: مسئله دیگر نقش غذاهای فراسودمند در سلامت مردم است غذاهایی که امروزه از آنها با استفاده از رژیم غذایی ویژه حتی در معالجه بیماریها استفاده میشود. همچنین باید در زمینه غنیسازی مواد غذایی نیز اصلاحاتی صورت گیرد به عنوان مثال با وجود اینکه کشوری آفتابگیر هستیم میزان ویتامین D مردم کشور کمتر از سطح استاندارد است و ما مشغول بررسی هستیم که چگونه و با غنیسازی چه موادی میتوانیم این کمبود را جبران کنیم، آیا نان میتواند ماده غذایی مناسبی برای غنیسازی با ویتامین D باشد یا نه؟
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: مسئله دیگری که کنترل آن وابسته به فعالیت آزمایشگاههای کنترل غذاست، بررسی و نظارت بر ادعاهایی است که تولیدکنندگان مواد غذایی دارند به عنوان مثال اگر ادعا میکنند که این ماده غذایی ارگانیک است یا نمک کمتر از حد مجاز دارد یا شکر افزوده ندارد یا هیچ نوعآلودگی ندارد همه این ادعای غذایی باید در آزمایشگاه کنترل شود.
دیناروند اضافه کرد: برای رسیدن به این اهداف اولویتهایی برای سال ۹۴ تعیین شده است و به طور کلی اولویت جدی سال آینده وزارت بهداشت مقوله غذاست که به هر دو بعد سلامت مواد غذایی و تغذیه سالم خواهیم پرداخت.
وی اضافه کرد: اولویت اول این است که سلامتمحوری از این نظر که نمک دریافتی، چربی دریافتی یا میزان شکر دریافتی مردم در غذا چقدر باید باشد با برچسبگذاری ساده و مفید کنترل خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در مهر ماه امسال برچسب سلامت هشدار روی مواد غذایی که با ۳ رنگ قرمز، سبز و زرد وضعیت سلامت ماده غذایی را نشان میدهد رونمایی شد و بخشنامه آن ابلاغ شد. در آن زمان اعلام کردم که اجرای کامل این برچسبگذاری ۱۸ ماه طول میکشد اما اکنون اعلام میکنم که کار برچسبگذاری روی مواد غذایی از ابتدای سال آینده اجرایی میشود و تا پایان سال آینده همه مواد غذایی موجود در بازار دارای این برچسب هشدار خواهند بود و این یکی از اولویتهای وزارت بهداشت در سال ۹۴ است.
وی گفت: اولویت دیگر اصلاح تغذیه مردم از جنبههای مختلف از جمله افزایش مصرف لبنیات و اصلاح مصرف نان و غلات است.
دیناروند گفت: سرانه مصرف گندم ایرانیان ۱۷۰ کیلوگرم در سال است. این سرانه خیلی بالاست اما بالا بودن مصرف گندم در ایران خطرناک نیست؛ باید مراقب باشیم که استاندارد فلزات سنگین در غلات و نان در حد مجاز باشد به عنوان مثال استاندارد فلزات سنگین در گندم برای کشوری که سرانه مصرف آن ۴۰ کیلوگرم گندم در سال است با ما که سرانه مصرف گندممان ۴ برابر است فرق میکند یعنی باید استاندارد فلزات سنگین در غلات و گندم ایرانیان ۴ برابر کمتر باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: اولویت مهم دیگر اصلاح مصرف روغن و چربی است. کار بزرگی که در سال ۹۳ انجام شد و بسیار تحت فشار بودیم کاهش مصرف روغن پالم در کشور بود. در سال گذشته ۷۰۰ هزار تن روغن پالم به کشور وارد شد اما امسال توانستیم حدود ۳۰۰ هزار تن از واردات روغن پالم را کم کنیم و امروز در اواخر سال ۹۳ اعلام میکنم که میزان واردات روغن پالم به ۴۲۰ هزار تن کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: اصلاح ضوابط فنی در مورد روغنهای خوراکی در سال ۹۴ هم ادامه پیدا میکند و در پایان این سال میزان اسید چرب و ترانس در روغنهای خوراکی نباید بیش از ۵ درصد باشد و در مورد روغنهای قنادیها هم دیگر روغنهایی با اسید چرب ترانس ۲۰ و ۳۰ درصد نخواهیم داشت. این اقدام بزرگی است که نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
دیناروند اضافه کرد: اقدام مهم دیگر سازمان غذا و دارو در سال ۹۴ تجهیز و استانداردسازی سریع آزمایشگاههای کنترل غذا است تا بتوانیم هر نوع تخلف را سریع شناسایی و با آن برخورد کنیم. این کار بزرگی است چون آلایندهها و تقلبها در مواد غذایی روز به روز شیوههای پیچیده تری پیدا میکنند. برای این کار نیازمند دانش و فناوریهای جدید هستیم و همکاری و مساعدت ریاست جمهوری را برای خرید تجهیزات پیشرفته نیاز داریم.
وی گفت: به عنوان مثال برای تشخیص تقلب در آبلیموهایی که به صورت سنتتیک و نه طبیعی تولید میشوند ضوابطی ابلاغ کردیم. بعد از چند ماه متوجه شدیم تولیدکنندگان آبلیمو بدل آن را زدهاند و دیگر نمیتوانیم به روش قبلی آزمایش آبلیموهای تقلبی را شناسایی کنیم البته این تقلب خطرناکی نیست اما برای سودجویی انجام میشود.
دیناروند گفت: تقلبهای خطرناکی در سطح دنیا در بعضی مواد غذایی مانند شیرخشکها با افزایش ملانین انجام میشود برای اینکه آزمایشگاهها پایین بودن سطح پروتئین را تشخیص دهند و آزمایشگاهها به غلط بیفتند. کنترل و نظارت بر این نوع تقلبها نیازمند دستگاههای جدید و آموزشهای ویژه است و ما برای این کار با همکاری ریاست جمهوری برای سال آینده و سال ۹۵، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز آزمایشگاههای کنترل غذای سراسر کشور از جمله آزمایشگاه کنترل بوشهر که مبدأ مهمی برای واردات مواد غذایی است تأمین شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: وزارت بهداشت تصمیم جدی دارد که با تجهیز و ارتقاء آزمایشگاههای کنترل غذا در سطح کشور این کار بزرگ را انجام دهد تا بتوانیم در اقدامی که احتمال تأثیر فوری ندارد و تأثیر آن در سلامت مردم بلندمدت خواهد بود بتوانیم به عنوان مثال میزان اسید چرب و ترانس روغنهای خوراکی را به زیر ۲ درصد برسانیم. چنین اقداماتی تأثیر بسیار جدی بر سلامت مردم دارد به عنوان مثال در بازدیدی که دو هفته پیش از ژاپن داشتیم متوجه شدیم که ژاپن نیز با همین نوع اقدامات از جمله کنترل شدید آلایندهها و سموم و ترویج سلامت محوری در مواد غذایی توانسته است میانگین عمر مردم این کشور را به بالای ۸۳ سال برساند.
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
- اشتغال زایی سرفصل برنامه سال آتی حوزه زنان و خانواده استان مرکزی است
سرپرست استانداری استان مرکزی اشتغال زایی سرفصل برنامه سال آتی حوزه زنان و خانواده استان مرکزی است اراک - ایرنا سرپرست استانداری استان مرکزی گفت نهضت اشتغالزایی و ساماندهی ازدواج آسان به عنوان دو سرفصل مهم برنامه های حوزه زنان و خانواده این استان در سال آتی است شکرالله حسن بیگرئیس سازمان غذا و دارو: اولویت سال 94 وزارت بهداشت تأمین سلامت و ایمنی مواد غذایی است
رئیس سازمان غذا و دارو اولویت سال 94 وزارت بهداشت تأمین سلامت و ایمنی مواد غذایی استرئیس سازمان غذا و دارو اولویت سال 94 سازمان بهداشت را تأمین سلامت و ایمنی مواد غذایی و اصلاح تغذیه ایرانیان عنوان کرد و گفت ایرانیان به طور میانگین 20 درصد کالری بالا دریافت میکنند به گزارش خبررییس پلیس پیشگیری ناجا :برپایی تجمع در شب چهارشنبه آخرسال ممنوع است/برنامه خاصی برای پیشگیری از ورود مواد محت
رییس پلیس پیشگیری ناجا برپایی تجمع در شب چهارشنبه آخرسال ممنوع است برنامه خاصی برای پیشگیری از ورود مواد محترقه خطرناک به کشور داریم رییس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه برپایی تجمع برای برگزاری آیین چهارشنبه سوری ممنوع بوده و اجازه این کار داده نمیشود گفت با توجه به نزدیک- رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول:دزفول در حوزه سلامت 10 سال با وضعیت مطلوب فاصله دارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول دزفول در حوزه سلامت 10 سال با وضعیت مطلوب فاصله دارد دزفول - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت اگر اقدامات و تلاش ها در زمینه بهداشت و درمان به همین منوال ادامه یابد دزفول 10 سال دیگر در حوزه سلامت به وضعیت مطلوب و ایده آل می رسد به گزارش روآرینمنش: تحقق شعار سال، مستلزم برنامهریزی است
یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۸ جواد آرینمنش گفت در زمینه تحقق شعار سال 93 اقداماتی که انجام گرفته است نسبت به آنچه که باید انجام میشد بسیار ناچیز است این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به اینکه دولت و مجمدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون خبر داد تحقق 100 درصدی برنامه تولید نفت و گاز مارون در سال 93
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون خبر دادتحقق 100 درصدی برنامه تولید نفت و گاز مارون در سال 93مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از تحقق 100 3 درصدی برنامه تولید نفت و گاز این شرکت در سال 93 خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز سید عبدالله موسوی ظهر امروز در جاز دستمزدهای میلیونی برنامههای تحویل سال بکاهیم
یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۶ امیرحسین خرمشاهی که سالهای قبل تهیهی برنامه تحویل سال شبکه یک را عهده دار بوده است از برنامههای تحویل سال چند سال اخیر تلویزیون انتقاد کرد و گفت در جشن تحویل سال از استودیوها و دکورهای رنگی غربی خارج شویم از پرداخت حقالزحمههای چند دَه میلیونیصدور پروانههاي جديد حوزه ارتباطات ثابت در نيمه اول سال ۹۴
صدور پروانههاي جديد حوزه ارتباطات ثابت در نيمه اول سال ۹۴ شناسهٔ خبر 2506562 چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۰ دانش و فناوری > فناوری اطلاعات و ارتباطات معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه رگولاتوري از صدور پروانههاي جديد در حوزه اينترنت با عنوان ارتباطات ثابت FCP و ارائه خدماتورزش اصفهان در سالی که گذشت شیرانی: مشکلات مالی برنامههای هیئت گلف را به توقف کشانید
ورزش اصفهان در سالی که گذشتشیرانی مشکلات مالی برنامههای هیئت گلف را به توقف کشانیدرئیس هیئت گلف استان اصفهان گفت مشکلات مالی و نبود بودجه موجب توقف در فعالیتهای هیئت شده زیرا نمیتوانیم بر اساس تقویم اجرایی برنامههای هیئت را پیش ببریم به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان ورزششبکه مستند تحویل سال برنامه دارد/ راهاندازی آرشیو مستند در ۹۴
مدیر شبکه مستند شبکه مستند تحویل سال برنامه دارد راهاندازی آرشیو مستند در ۹۴ شناسهٔ خبر 2509589 دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۲ هنر > رادیو و تلویزیون مدیر شبکه مستند از اینکه این شبکه برای اولین بار هنگام تحویل سال برنامه دارد سخن گفت و بیان کرد که این برنامه سه ساعته رویکردبا هدف پیادهسازی و نظارت بر برنامه توسعه فناوری کشور در حوزه نفت موافقتنامه همکاری ستاد نفت معاونت علمی و مر
با هدف پیادهسازی و نظارت بر برنامه توسعه فناوری کشور در حوزه نفتموافقتنامه همکاری ستاد نفت معاونت علمی و مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری امضا شدستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت گاز و ذغالسنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری موافقت نامه هممسئول دبیرخانه کانون مساجد اردبیل: برنامههای گستردهای برای تحقق شعار سال در کانونها اجرا شده است
مسئول دبیرخانه کانون مساجد اردبیل برنامههای گستردهای برای تحقق شعار سال در کانونها اجرا شده استمسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل گفت در تحقق شعار سال و منویات مقام معظم رهبری کانون مساجد برنامههای متنوعی را عملیاتی کرده تا بیش از هر زمان دیگر تحرک و پویروش های غذا دادن به زیر دو ساله ها
از چه سنی غذادادن به کودک را شروع کنیم و روش های بهتر غذادادن به کودک زیر دو سال چه روش هایی هستند برای این که کودکتان آسان تر غذایش را بخورد ما روش های زیر را به شما پیشنهاد می کنیم 1 یک چاشق چوبی یا کاسه به او بدهید بچه ها دوست دارند قاشق خودشان را داشته باشند تا آن را دررئیس مرکز تحقیقات سرطان هشدار داد استرس، غذاهای هورمونی و کمبود ویتامین D عوامل رشد شتابان سرطان سینه در کشور/
رئیس مرکز تحقیقات سرطان هشدار داداسترس غذاهای هورمونی و کمبود ویتامین D عوامل رشد شتابان سرطان سینه در کشور سالی ۱۰ هزار مبتلا در ایرانرئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت سالانه ۱۰ هزار مورد سرطان سینه در کشور شناسایی می شود و هیج جای دنیا چنین رشدی برای سبرنامه کاری مجلس در ماه پایانی سال/نمایندگان از 27 اسفند به تعطیلات نوروزی میروند
برنامه کاری مجلس در ماه پایانی سال نمایندگان از 27 اسفند به تعطیلات نوروزی میروندبرنامه کاری مجلس شورای اسلامی در آخرین ماه سال 93 اعلام شد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس هیأترئیسه مجلس شورای اسلامی برنامه کاری پارلمان در آخرین ماه سال 93 را اعلام کرد طبق برنامبه نقل از حوزه هنری اردبیل عکاسان اردبیلی در «جشن تصویر سال» حضور دارند
به نقل از حوزه هنری اردبیلعکاسان اردبیلی در جشن تصویر سال حضور دارندآثار سه عکاس اردبیلی موفق به حضور در دوازدهمین دوره جشن تصویر سال شد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان اردبیل میثم مکارمینیا و محسن زارع در بخش مستند اجتماعی میثم مکدر برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد حوزه نانو از علم به فناوری رسیده است/ بزرگترین مانع پیشرفت، تصور «ما نمی توان
در برنامه حذف و اضافه مطرح شدحوزه نانو از علم به فناوری رسیده است بزرگترین مانع پیشرفت تصور ما نمی توانیم مدیران استموانع پیشرفت علمی کشور با حضور کارشناسان این حوزه در سی وسومین قسمت از برنامه حذف و اضافه بررسی شد به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس سی و سومین قسمت از-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها