واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست استانداری استان مرکزی: اشتغال زایی سرفصل برنامه سال آتی حوزه زنان و خانواده استان مرکزی است اراک - ایرنا، سرپرست استانداری استان مرکزی گفت: نهضت اشتغالزایی و ساماندهی ازدواج آسان به عنوان دو سرفصل مهم برنامه های حوزه زنان و خانواده این استان در سال آتی است.
شکرالله حسن بیگی روز یکشنبه در نشست کارگروه زنان و خانواده استان مرکزی در اراک افزود: زنان به عنوان نیمی از جمعیت مولد با توجه به توانمندی و جایگاه مهارتی، فکری و تحصیلات باید در چرخه تولید و اشتغال استان سهم موثر خود را بیابند و جامعه از اندیشه و خلاقیت آن ها در روند توسعه بهره مند شود.
وی توضیح داد: یکی از چالش های جدی در حوزه زنان که موجب دامن زدن به آسیب های اجتماعی و معضلات این قشر می شود، بیکاری است که این مساله به ویژه برای زنان تحصیل کرده و متخصص حادتر است.
سرپرست استانداری استان مرکزی اظهار کرد: اشتغالزایی برنامه مهم دولت تدبیر و امید است و در این راستا تاکید ویژه بر مهارت آموزی هدفمند و تسهیل و روان سازی بستر مشاغل و کسب و کارهای مفید در اولویت اقدامات دولت شده است.
حسن بیگی اظهار داشت: به گفته کارشناسان جامعه امروز از سه مساله کمبود فرصت های شغلی و درآمدزا، نبود بستر ازدواج آسان و استرس رنج می برد که نیاز است با کمک نحبگان فکری، مجامع دانشگاهی و دستگاه های متولی امور اشتغال و اقتصاد، حوزه اجتماعی و فرهنگی راهبردهای عملی و اثرگذار برای مهار مشکلات مذکور در استان ترسیم و اجرا شود.
وی عنوان کرد: بهره گیری حداکثری از توان تشکل های غیردولتی و خیران در عرصه اشتغالزایی و ازدواج آسان و فراهم کردن محیط های امن برای ورزش و نشاط زنان و خانواده از نیازهایی است که باید در سال آتی به طور جدی در استان به آن پرداخته شود.
سرپرست استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی در سال 93 موفقیت های موثری را در حوزه کاهش نرخ بیکاری و مهار چالش های تولید و صنعت داشته و رسیدن به میانگین نرخ بیکاری شش و دو دهم درصد در استان و تحقق تعهد درآمدزایی 21 هزار میلیارد ریالی امسال در یازده ماه سال ،نشانگر رونق چرخه اقتصادی و فعالیت های تولیدی قابل قبول است.
حسن بیگی اظهار داشت: توجه به مسایل خاص زنان روستایی، تلاش برای ارتقای سطح بهداشت و امکانات درمانی این قشر و تقویت امور پیشگیری در حوزه سلامت و ترسیم نقشه راه هدفمند در توسعه اقدامات فرهنگی و اجتماعی از موضوعاتی است که در برنامه های سال آتی دفتر زنان و خانواده استانداری با کمک فرمانداران باید به شکل جدی و اساسی به آن پرداخته شود.
وی ایجاد و تکمیل بازارچه های خوداشتغالی زنان در تمامی شهرستان های استان را از دیگر نیازهای مهم و زیربنایی عنوان کرد.
سرپرست استانداری استان مرکزی در بخشی از سخنانش با یادآوری ایام فاطمیه گفت: برجسته سازی آموزه های دینی به عنوان هدایتگر زندگی رسالتی همگانی است و در حوزه زنان و خانواده نیز این مهم باید در سال آتی با انگیزه و قوت بیشتری دنبال شود.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: رویکرد کارگروه زنان و خانواده استان مرکزی بر توانمندسازی فکری و مهارتی زنان قرار داشته و این تشکیلات در سال جاری با فعال سازی کمیته های تخصصی هشتگانه توانسته اقدامات موثری را در این بخش ترسیم و اجرای کند.
زهرا فرجی افزود: کارگروه زنان و خانواده استانداری مرکزی امسال 465 مصوبه داشته که اغلب انها اجرایی شده است.
وی عنوان کرد: تکیه بر ظرفیت های تشکل های مردم نهاد یکی از اولویت های این دفتر در تحقق برنامه ها و مطالبات زنان است.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی بیان کرد: حضور مدیران اجرایی عضو کارگروه زنان و خانواده در نشست ها در سال جاری 38 درصد بوده که می طلبد حساسیت و حضور آن ها با توجه به نقش محوری که تصمیم سازی ها دارند در سال آتی تقویت شود.
وی حضور در شهرستان های تابعه و نگاه تخصصی به مسایل زنان به همراه پیشنهادها و اقدامات اصلاحی و توسعه ای، تکیه بر آموزش های کاربردی در حوزه اخلاق، اصلاح سبک زندگی در خانواده ها ،آگاه سازی زنان به عنوان سفیران آگاهی و تغییر نگرش های رفتاری و سلامت خانواده و نگاه علمی به مهار آسیب های اجتماعی از دیگر اقدامات امسال این کارگروه بوده است و در این راستا نشست های متعددی با حضور مقامات کشوری و استانی برگزار شده است.
فرماندار شهرستان شازند در این نشست گفت: 59 هزار و 142 نفر از جمعیت این شهرستان معادل 37 و شش دهم درصد را زنان شامل می شوند که با توجه به اقتصاد متکی به کشاورزی و خشکسالی های اخیر علاوه بر مشکلات عمومی ، زنان این خطه از مشکلات خاص نیز رنج می برند.
مجید عسگری افزود: بالا رفتن سن ازدواج دختران روستایی و نبود فرصت های شغلی و درآمدزا برای آنان که بیشتر از مهاجرت مردها به شهرها سرچشمه گرفته از دغدغه های جدی این شهرستان است.
وی بر لزوم توجه جدی به مسایل بهداشتی و سلامت جسمی زنان و تقویت امکانات ورزشی و رفاهی این قشر در شازند تاکید کرد.
فرماندار شهرستان شازند خاطرنشان کرد: روند رو به رشد طلاق یکی از دغدغه های جدی در شازند است و بر اساس آخرین آمار هم اینک 14 هزار و دو دختر و زن بازمانده از ازدواج در این شهرستان وجود دارد که طیف بزرگی از آن ها قربانیان طلاق هستند.
عسگری گفت: آمار ثبت شده طلاق امسال این شهرستان 192 مورد است که این پدیده نسبت به مدت مشابه پارسال 23 مورد افزایش ثبت دارد.
وی، اعتیاد زنان و دختران جوان، رشد آمار ایدز و بیماری های سخت درمان ، بیکاری زنان تحصیل کرده و چالش های اساسی در حوزه زنان بدسرپرست و بی سرپرست را از دیگر چالش ها در مقوله زنان و خانواده عنوان کرد.
مدیرکل فنی حرفه ای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: توسعه آموزش های مهارتی منطبق با نیاز جامعه و ایجاد بستر کسب و کار مناسب چاره حل مشکلات اشتغال است و در این راستا این اداره کل امسال با برگزاری 476دوره برای زنان ، شش هزار و 350 نفر را مهارت آموزی کرده است.
بهرام نجفی زاده بیان کرد: علاوه بر آن 59 دوره سیار شهری با 868 شرکت کننده، 87 دوره سیار روستایی با یکهزار و 278 نفر، 277 دوره در بخش دولتی با سه هزار و 800 شرکت کننده نیز امسال برای زنان استان برگزار شده است.
وی اظهار کرد: امسال همچنین 201 اموزشگاه آزاد و دومنظوره در استان مرکزی برای مهارت اموزی به بانوان فعالیت داشته اند.
نجفی زاده، تقویت حمایت های دولتی و تسهیلات برای توسعه مهارت آموزی در مناطق شهری و روستایی و ایجاد بازارچه های صنایع دستی برای زنان در تمامی شهرستان ها را از نیازهای جدی این حوزه عنوان کرد.
در این نشست مقرر شد دستگاه های اجرایی استان مرکزی برنامه های پیشنهادی خود را در حوزه زنان و خانواده ظرف یک ماه آینده ترسیم و نهایی کنند.
به کارگیری شیوه قابل سنجش رصد فعالیت ها در حوزه زنان و خانواده در اقدامات و برنامکه های سال آتی از دیگر مصوبات این نشست بود.
هم اکنون 42 درصد از جمعیت روستایی استان مرکزی معادل 158 هزا و 372 نفر را زنان تشکیل می دهند و دو هزار و 252 زن عشایری نیز در استان مرکزی وجود دارد.ک/2
6013/
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]