واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمبود نیروی انسانی مشکل حوزه سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی است خمین- ایرنا- معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: کمبود مربی سلامت از بزرگترین مشکلات حوزه سلامت آموزش و پرورش این استان است.
به گزارش ایرنا، مهدی دمنه روزچهارشنبه در دوره آموزشی شیوه های نوین بهداشت مجریان طرح سفیران سلامت آموزش پروزش و پرورش استان مرکزی در اردوگاه فرهنگی- تربیتی امام خمینی(ره) خمین افزود: سلامت درکشور مظلوم واقع شده و لزوم توجه زیربنایی به این حوزه در آموزش و پرورش به لحاظ اینکه با دانش آموزان سروکار دارد بیشتر حس می شود.
وی گفت:54 مربی سلامت در مدارس استان مرکزی فعالیت می کنند که این تعداد نیروی انسانی در مقایسه با جامعه هدف دانش آموزی بسیار اندک است.
وی بیان کرد: طرح سفیران سلامت در یکصد آموزشگاه متوسطه شهری استان مرکزی برای نخستین سال آغاز شده است که 120 مجری و مربی این طرح ملی را برای پایه دوم اجرا می کنند.
وی افزود: با اجرای این طرح 10 درصد دانش آموزان زیر پوشش طرح سفیران سلامت قرار می گیرند که پس از آموزش، به همسالان خود منتقل می کنند.
دمنه با اشاره به اینکه محور توسعه پایدار جوامع انسان سالم است، افزود: حلقه مفقوده اجرای تمام طرح های سلامت که در مدارس ودر پایه های مختلف اجرا می شود، آموزش و فرهنگ سازی است.
وی ادامه داد: دانش آموزان با فراگیری آموزش های ویژه طرح سفیران سلامت پل انتقال آموخته های خود به خانواده ها هستند.
استاد دانشگاه فرهنگیان- پردیس شهید باهنر اراک نیزدر این همایش گفت: در پویایی و سلامتی نیروی انسانی جوامع، ورزش و تحرک بدنی در حفظ و افزایش سلامتی افراد بسیار موثر است.
حسین حیدری نیک گفت: براساس تحقیقاتی که در برخی مدارس استان مرکزی انجام شده است، 80 درصد ناهنجاری های بدنی، با ساختار قامتی دانش آموزان ارتباط دارد.
وی اظهار کرد: یکی از بهترین سنین اجرای حرکت های اصلاحی ساختار قامتی در یازده تا شانزده سالگی است و اجرای موفق طرح های سلامت ویژه دانش آموزان، با افزایش تحرک بدنی است.
حیدری نیک ادامه داد: مربیان و مجریان طرح های مختلف سلامت که در مقاطع مختلف در طول سال تحصیلی اجرا می شود اگربا مطالعه اطلاعات و آگاهی خود را در زمینه شیوه های پیشگیری از اختلالات ساختار قامتی افزایش دهند می توانند در افزایش سلامت نسل آینده نقش تعیین کننده ای داشته باشند.
رییس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی نیز گفت: وراثت، تغذیه، عوامل روحی- روانی، از موضوعات موثر در رشد و سلامت دانش آموزان است.
نسرین یادگاری افزود: مصرف نان و غلات، میوه و سبزیجات، گوشت و حبوبات، لبنیات و سایر مواد غذایی بایستی در الگوی غذای روزانه دانش اموزان و خانواده ها گنجانده شود اما مردم استان مرکزی از گروه غذایی نان و غلات و قند و چربی ها بیش از اندازه مصرف می کنند.
وی بیان کرد: رعایت تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی زمینه حذف مواد زاید و سموم را از بدن فراهم کرده و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند.
وی افزود: با توزیع قرص های آهن در مدارس دخترانه، 50 درصد کم خونی در جامعه کمتر شده که این ثمره همکاری و فعالیت موثر مربیان و مجریان سلامت در مدارس بوده است.
وی اضافه کرد: به دلیل کم تحرکی در دانش آموزان چاقی در میان آنها شایعه شده است که این بیشتر در میان دانش آموزان مقطع ابتدایی مشاهده می شود.
دوره آموزشی شیوه های نوین بهداشت گروه های همسال ویژه کارشناسان سلامت، مدیران و مجریان طرح سفیر سلامت از روز چهارشنبه به مدت دو روز با حضور 120 مربی و مجری از نواحی پانزده گانه استان مرکزی در خمین آغاز شده است.
15 هزار دانش آموز در 120 واحد آموزشی خمین در حال تحصیل هستند.ک/2
8122/6199/6013/
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]