واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گرامیداشت هفته درختکاری/ یک میلیون و 500 هزار اصله نهال در سیستان و بلوچستان آماده توزیع است زاهدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: یک میلیون و 500 هزار اصله نهال درخت مثمر و غیر مثمر به منظور توزیع در هفته درختکاری در استان آماده شده است.
به گزارش ایرنا عبدالباسط پاکزاد روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه هفته درختکاری از 15 تا 21 اسفند برگزار می شود افزود: همزمان با نزدیک شدن به نیمه دوم اسفندماه و آغاز هفته درختکاری برنامه های متنوعی از جمله غباروبی مزار شهدا، دیدار کارکنان اداره کل منابع طبیعی با نماینده ولی فقیه در استان، کاشت نهال در سایت مدیریت بحران و دیگر مراکز و همچنین نشست های مختلف شورای حفاظت استان و مانور حفاظتی انجام می شود.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی به عنوان شالوده و زیربنای توسعه هر کشوری محسوب می شود، اظهار داشت: سیستان وبلوچستان با وسعتی 7/18 میلیون هکتار به واسطه برخورداری از دو ناحیه رویشی متفاوت ایرانی تورانی و عمانی، با وجود واقع شدن در منطقه گرم و خشک کشور دارای تنوع گیاهی قابل ملاحظه ای است.
وی ادامه داد: از مجموع 18 میلیون و 700 هزار هکتار گستره سیستان و بلوچستان 8/17 میلیون هکتار آن عرصه منابع طبیعی شامل جنگل2/1 میلیون هکتار، مرتع 5/10میلیون هکتار و بیابان 6/5 میلیون هکتار به خود اختصاص داده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بیابان زدایی مهمترین برنامه منابع طبیعی در استان است به طوری که مهار و تثبیت شن های روان در سطح سه هزار هکتار با اعتبار 40 میلیارد ریال از جمله مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان بود که بیشتر اعتبارات به دشت سیستان اختصاص یافت.
وی افزود: سیستان و بلوچستان با گستره ای معادل 187 هزار و 502 کیلومتر مربع واقع در جنوب شرق کشور از جمله استان های بیابانی است که با خصوصیات زیادی همچون نزولات جوی اندک، درجه حرارت بالا، رطوبت نسبی اندک، پوشش گیاهی فقیر و میزان فرسایش آبی و بادی زیاد شناخته می شود.
وی اظهارداشت: بیابانزایی که تخریب سرزمین، کاهش توان تولید بیولوژیک اراضی و آسیب رسانی به سلامتی مردم را به همراه دارد از مهمترین چالش های سیستان و بلوچستان برای توسعه فضای سبز و بهبود شاخص های زیست محیطی محسوب می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: وجود گیاهان متنوع دارویی و زینتی استان زمینه ساز سرمایه گذاری بخش خصوصی است به طوری که شرکت های دانش بنیان با اقدامات تخصصی خود می توانند در این زمینه نقش آفرین باشند.
پاکزاد با بیان اینکه حلقه مفقوده در طرح های احیا و حفاظت از مراتع و منابع طبیعی مشارکت مردمی است افزود: بر این اساس اداره منابع طبیعی با رویکرد جدید به دنبال جلب مشارکت های مردمی و فعال کردن سمن ها در زمینه منابع طبیعی و آبخیزداری است.
به گزارش ایرنا، استان سیستان و بلوچستان به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، خشکسالی های 17 ساله و وزش بادهای موسمی 120 روزه سیستان و مونسون دریای عمان همواره با حرکت شنهای روان در شمال و جنوب این استان رو به رو است.
خشک شدن تالاب بین المللی هامون و کاهش بارندگی ها بسیاری از زمیبنهای حاصلخیز را به بیابان خشک تبدیل کرده است و هامون که در گذشته عامل مهمی برای توسعه کشاورزی و دامپروری بود اکنون به دلیل خشک شدن بستر آن به کانون حرکت ریز گردها تبدیل شده است.
سیستان و بلوچستان به سبب قرار گرفتن در این موقعیت بحرانی نیازمند تلاش و کوشش بیش از پیش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برای اجرای طرحهای بیابانزدایی و پیشگیری از حرکت شنهای روان است.
7316 / 6081
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]