محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827085433
نمایشگاه مُد و لباس یا فروشگاه بهاره؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
نمایشگاه مُد و لباس یا فروشگاه بهاره؟ امسال بخش نمایش زنده از چهارمین جشنواره مد و لباس حذف شده است. قرار است امسال آثار برگزیده جشنواره به اتحادیه پوشاک معرفی و به تولید انبوه برسند. اما خدا میداند این وعده و وعیدها تا چه اندازه جنبه اجرایی پیدا میکنند.
به گزارش فرهنگ نیوز، چهارمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر از ۱۱ اسفندماه در محل دائمی نمایشگاههای تهران آغاز به کار کرده است. اجرای قانون ساماندهی مد و لباس، الگوسازی، ارائه نمونههای متناسب با شاخصهای ایرانی- اسلامی، حمایت از تولیدات داخلی، توجه به صنعت پوشاک به عنوان صنعت غیرنفتی سودآور، ترویج ملاکهای ایرانی- اسلامی، کاربردی شدن آثار، ارتقای سطح کیفی پوشش از منظر هنری، ایجاد انسجام در بین دستاندرکاران مدولباس از مرحله پژوهش تا عرضه و ایجاد تعامل با کشورهای همسو از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره اعلام شده است.
به گفته حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، ۷۰ دانشگاه و ۳۸ مرکز فنی- حرفهای در جشنواره امسال فجر شرکت کردهاند.
الشتر، یکی از این مرکز فنی- حرفهای است. مرکزی که تنها به ارائه چند مدل مانتو پرداخته که مدلهایی نوآورانه و هماهنگ با فرهنگ ایرانی هم در میان آن می توان یافت. طرح کار شده بر یکی از مانتوها، از گلیم و دیگری از کاشیهای مسجد شیخ فضل الله اصفهان گرفته شده است. مانتوهایی که در نهایت سادگی، زیبا هستند.
بزرگترین دستاورد جشنواره برای ما معرفی شهرمان بود
فریبا سمیعی، مدیرگروه طراحی پارچه و لباس مرکز فنی- حرفهای الشتر است. این مرکز دانشگاهی، دومین سال است که در جشنواره مد و لباس شرکت میکند و سال گذشته، رتبه چهارم جشنواره را به خود اختصاص داده است. سمیعی با شوق میگوید: بزرگترین دستاورد جشنواره برای ما معرفی شهرمان بود. پیش از این کمتر کسی میدانست، الشتر کجای نقشه است و مردمانش، چه میکنند و چگونه روزگار میگذرانند؟
کارهایی دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی مرکز فنی- حرفهای الشتر در رشته طراحی لباس در چهارمین جشنواره مد و لباس به نمایش درامده؛ اما هیچکدام از این کارها فروشی نیستند. میتوان کارها را دید و در صورت تمایل، سفارش داد.
اگرچه جشنواره مدولباس، به گفته سمیعی، به معرفی شهر الشتر کمک کرده، اما کم و کاستهایی هم دارد. برای مثال دو روز از نمایشگاه گذشته و هنوز برای غرفهداران، کارت صادر نشده و برای ورود به نمایشگاه باید ۲۰۰۰ تومان پرداخت کنند و بلیت بخرند. از سوی دیگر تنها یک روز، پیش از آغاز به کار جشنواره، غرفهها را تحویل دادهاند؛ غرفههایی که هیچ نامی بر پیشانیشان نوشته نشده است.
پتهدوزی به حمایت مسئولان صنایع دستی نیاز دارد
پتههای زیبای رنگ به رنگ بر در و دیوار غرفه آویخته شده؛ اینجا آموزشکده فنی دختران کرمان است و گلناز نورمحمدی، مسئولیت غرفه را برعهده دارد. کسی که با صبر و حوصله، غرفههای مختلف این آموزشکده را به تو نشان میدهد. از او میپرسی: اینجا نمایشگاه مد و لباس است. در حالی که در غرفه شما بیش از هر چیز نمونههای مختلف پتهدوزی ارائه شده و اثری از مانتو و لباس نیست و او در پاسخ میگوید: اینجا نمایشگاه طراحی لباس و پارچه است و نمونههای مختلف دوخت را شامل میشود. کار بیشتر هنرجویان ما پته است. حتی قرار است در ایام جشنواره، هر روز یک کارگاه آموزشی پته برگزار شود.
پته یا پتهدوزی، نوعی از رودوزیهای کرمان است. پارچه زمینه پته پارچهای ضخیم و پشمی است که عریض نامیده میشود. هنرمندان پته دوز که اکثراً نیز از زنان و دختران هستند با کمک سوزن، نقوشی ذهنی را که ملهم از پندارها و بینشهای شخصیشان است، به وسیلهٔ بخیههای نخی رنگین بر زمینه پارچهٔ پشمی ضخیمی مینشانند.
به گفته نورمحمدی، پته از مهمترین صنایع دستی کرمان است که باید به آن توجه شود. امروز، مواد اولیه و مورد نیاز برای پتهدوزی، مرغوبیت لازم را ندارد؛ قیمتها بسیار بالا رفته و هنرمندان این رشته به حمایت مسئولان صنایع دستی نیاز دارند. از سوی دیگر نسل جدید بهتر است نوآوریهایی داشته باشد. برای مثال ما از پتهدوزی روی کیف و حاشیههای مانتو و دستبند استفاده کردهایم تا هم هنر خود را زنده نگه داریم هم این هنر را بهروز و کاربردی کرده باشیم.
سوزندوزی بلوچ باید امروزی شود
سوزندوزیهای زیبای بلوچ، چشم را مینوازد و تو را به سوی خود میکشاند. انواع رومیزی، کوسن، روتختی و لباسهای زیبایی که زنان سیستان و بلوچستان، رویاهای خود را برآن دوختهاند، از دیگر آثار به نمایش درآمده در چهارمین جشنواره مد و لباس است.
سارا قادری، از فضای کمی که به سیستان و بلوچستان اختصاصث دادهاند میگوید و اینکه ابتدا قرار بوده یک سالن ۱۰۰ متری را به انها اختصاص دهند تا انواع سوزندوزی در آن به نمایش گذاشته شود اما آنچه به او و دوستانش تحویل داده شده، غرفهای کوچک است که نمیتوانند بسیاری از آثار خود را به مخاطبان ارائه کنند.
به گفته او، تمام کارهای سوزندوزی که در الین غرفه به نمایش گذاشته شده، ممهور به مهر یونسکو هستند. کارهایی که ارزش مادیشان از ۵۰ هزار تا سه میلیون تومان تعیین شده است. البته هرچه سوزندوزیها متراکمتر و پرکارتر باشند، گرانتر هستند.
از او میپرسم: سوزندوزی، هنر بسیار زیبایی است اما منی که در تهران یا شهر دیگری به جز سیستان و بلوچستان استفاده میکنم و لباس محلی زنان این منطقه را برتن نمیکنم، آیا میتوانم مانتو یا پیراهنی بپوشم که حاشیه آن، سوزندوزی شده و او اینگونه پاسخ میدهد: سوزندوزیهایی که در لباس زنان سیستان و بلوچستان از ان استفاده میشود، پرکار و گران است. گاهی قیمت این سوزندوزی به دو میلیون تومان یا حتی بیشتر هم میرسد و همه نمیتوانند این مبلغ را بپردازند.
قادری با دست یک پیراهن آبی لاجوردی که با رنگ قرمز سوزندوزی شده است را به تو نشان میدهد و میگوید: قیمت این پیراهن، ۱۰۰ هزار تومان است. زنان ما باید به سمتی بروند که هنر خود را به شهرها و کشورهای دیگر هم صادر کنند. سفارش بگیرند و به هنر ارزشمند خود، جنبه کاربردی ببخشند؛ به این معنی که طوری رفتار کنند که زنان شهرهای دیگر هم بتوانند از سوزندوزیهاشان روی لباس خود استفاده کنند؛ کارهایی که متنوعتر و ارزانتر است.
۱۵ کشور خارجی به ۷ کشور رسید
۲۰ استان در چهارمین جشنواره مدولباس شرکت کردهاند. اما کمتر نشانی از لباسهای محلی میبینیم. بیششتر به ارائه و نمایش صنایع دستی خود در زمینه دوخت پرداختهاند. یا از این هنرها بر موارد مصرفی چون کیف و رومیزی و مانتو و ... بهره بردهاند. مانتوهای دیگر، تفاوت چندانی با آنچه در خیابانها و مراکز خرید شهر ارائه میشود، ندارند.
امسال برای نخستین بار بخش کیف و کفش هم به جشنواره مد و لباس اضافه شده؛ خلاصه اینکه کیف هست، کفش هست؛ لباس نوزاد هست؛ راستی پارچه فروشی و پیراهن مردانه هم هست. چادر و شا و روسری... ی. در یک کلام جشنواره مد و لباس، تفاوت چندانی با نمایشگاههای فروش بهاره پوشاک ندارد. هنوز غرفهها، نظم لازم را پیدا نکردهاند و هیچ نشانی از نام و نشان شرکتکنندگان بر پیشانی غرفهها نیامده است.
قرار بود در جشنواره امسال، ۱۵ کشور خارجی شرکت کنند که تنها هفت کشور به ایران آمدند. افغانستان با لباسهای رنگ به رنگ محلی در این جشنواره شرکت کرده؛ غرفهای به ایتالیا اختصاص پیدا کرده اما هیچچیز در آن به نمایش گذاشته نشده؛ ترکیه هم با لباسهای «خرم سلطانی» به جشنواره مد و لباس آمده است.
حذف نمایش زنده از چهارمین جشنواره مدولباس فجر
سالنی هم به موسسههای عفاف و حجاب تعلق گرفته تا به معرفی جدیدترین مدلهای مانتو، چادر و اقلام حجاب برای بانوان بپردازد اما مانتو و چادرها و شالها همان است که در سایر لباس فروشیها می بینیم بی هیچ رد و نشانی از فرهنگ ایرانی – اسلامی بر آنها؛ شاید در یکی، دو غرفه مانتوها و نمادهایی به چشم بخورد که نقوش ایرانی و رنگ های مختلف در آنها نمایان باشد اما باقی غرفهها هیچ نشانی از رنگها و طرحهای ایرانی – اسلامی نیست.
امسال بخش نمایش زنده از چهارمین جشنواره مد و لباس حذف شده است. قرار است امسال آثار برگزیده جشنواره به اتحادیه پوشاک معرفی و به تولید انبوه برسند. اما خدا میداند این وعده و وعیدها تا چه اندازه جنبه اجرایی پیدا میکنند.
وقتی مدیرکل نساجی وزارت صنعت و معدن، مهمترین مشکل پوشاک ما را ورود کالاهای قاچاق، از مبادی غیررسمی میداند و اعلام میکند در کشور ما برای هر نفر به طور متوسط، ۱۴ دوک وجود دارد حال آنکه در کشوری چون ترکیه برای هر نفر ۹۷ دوک موجود است؛ چه میتوان کرد؟
آیا میتوان دروازههای کشور را بر ورود پوشاک خارجی بست یا بهتر است از پارچهها و لباسهای ایرانی حمایت کرد و آثار برتر را که هماهنگ با فرهنگ ایرانی- اسلامی است به تولید انبوه رساند؟
بهتر نیست رسانهها بهویژه رسانه ملی به کمک کارگروه مد و لباس بیایند؟ چه اشکالی دارد ستارههای سینمای ما پوشاک ایرانی بر تن کنند؛ لباسی که باز با فرهنگ ما هماهنگ است. شاید مردم دیگر بهویژه نوجوانان و جوانان هم مشتاق شوند لباسی بپوشند که درخور پیشینه فرهنگی این سرزمین است. باید در این زمینه فرهنگسازی شود و ما هنوز در ابتدای راهمیم و مسیری طولانی و پرفراز و نشیب، پیش روی ماست.
منبع: مهر
93/12/13 - 15:12 - 2015-3-4 15:12:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
جشنواره «مد» فجر یا فروشگاه «لباس» بهاره؟/ هنوز در آغاز راهیم
گزارش میدانی مهر جشنواره مد فجر یا فروشگاه لباس بهاره هنوز در آغاز راهیم شناسهٔ خبر 2511432 چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۷ فرهنگ > صنایع فرهنگی چهارمین جشنواره مدولباس فجر در حالی از ۱۱ اسفند آغاز به کار کرده که اگر از چند غرفه معدود تخصصی مانند سوزندوزیهای بلوچ و پتافتتاح نمايشگاه تخصصي مُد و لباس ايراني ـ اسلامي در خرم آباد
۲ اسفند ۱۳۹۳ ۱۴ ۳۰ب ظ افتتاح نمايشگاه تخصصي مُد و لباس ايراني ـ اسلامي در خرم آباد نمايشگاه تخصصي مُد و لباس ايراني ـ اسلامي امروز شنبه دوم بهمن در محل مجتمع فرهنگي ـ هنري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي خرمآباد افتتاح شد به گزارش خبرگزاري موج مريم احمدي مسوول برگزاري اين نمانمايشگاه تخصصي مُد و لباس ايراني ـ اسلامي در خرم آباد
۲ اسفند ۱۳۹۳ ۱۵ ۳۵ب ظ نمايشگاه تخصصي مُد و لباس ايراني ـ اسلامي در خرم آباد موج نمايشگاه تخصصي مُد و لباس ايراني ـ اسلامي امروز شنبه دوم بهمن در محل مجتمع فرهنگي ـ هنري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي خرمآباد افتتاح شد عکس فاطمه کردعليوند دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلآجیل و خشکبار در نمایشگاه بهاره هم ارزان نشد! +قیمت
آجیل و خشکبار در نمایشگاه بهاره هم ارزان نشد قیمت ایسکا طی هفتههای اخیر قیمت برخی از انواع خشکبار از جمله فندق بادام و بادام زمینی در بازار بسیار افزایش پیدا کرد به طوری که نسبت به ماه گذشته قیمت هرکیلوگرم بادام حدود ۵ تا ۶ هزارتومان هرکیلوگرم مغز فندق بیش از۱۰ هزار تومان و هرئیس اتاق اصناف ساری خبر داد آغاز بهکار نمایشگاه فروش بهاره ساری از ۱۲ اسفند
رئیس اتاق اصناف ساری خبر دادآغاز بهکار نمایشگاه فروش بهاره ساری از ۱۲ اسفندرئیس اتاق اصناف شهرستان ساری از تمهیدات لازم برای برپایی نمایشگاه فروش بهاره در ساری خبر داد و گفت این نمایشگاه از ۱۲ اسفندماه آغاز بهکار میکند به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی اتانمایشگاه بهاره عرضه مستقیم کالا از 18 اسفند ماه در شیراز آغاز می شود
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس نمایشگاه بهاره عرضه مستقیم کالا از 18 اسفند ماه در شیراز آغاز می شود خبرگزاری پانا رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس گفت نمایشگاه بهاره عرضه مستقیم کالا از 18 تا 27 اسفند ماه 1393 در شیراز آغاز بکار می کند ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۰ اسفنمایشگاه بهاره با ۳۸۰ غرفه در قم برپا میشود
۱۳ اسفندماه نمایشگاه بهاره با ۳۸۰ غرفه در قم برپا میشود شناسهٔ خبر 2509007 یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۴ استانها > قم قم - معاون امور بازرگانی و تجارت سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم از برپایی نمایشگاه بهاره با ۳۸۰ غرفه در قم خبر داد امیر محمدی چهر در گفتگو با خبرنگار مهرئیس اتاق اصناف بویراحمد خبر داد برگزاری نمایشگاه بهاره یاسوج از 17 لغایت 27 اسفندماه
رئیس اتاق اصناف بویراحمد خبر دادبرگزاری نمایشگاه بهاره یاسوج از 17 لغایت 27 اسفندماهرئیس اتاق اصناف بویراحمد از برگزاری نمایشگاه بهاره یاسوج از 17 لغایت 27 اسفندماه خبر داد سیدنادر موسوی قوامآباد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج از برگزاری نمایشگاه بهااز 10 تا 15 اسفند نمایشگاه فروش بهاره در گلستان گشایش یافت
از 10 تا 15 اسفندنمایشگاه فروش بهاره در گلستان گشایش یافترئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گلستان از آغاز بکار نمایشگاه فروش بهاره در این استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان حسینقلی قوانلو ظهر امروز در آیین گشایش نمایشگاه بهاره در گرگان در جمع خبرنگاران اظهار کرد این نمنمایشگاه فروش بهاره
شماره گزارش 1851327042385418749 زمان انتشار 1393 12 10 17 19 عکاس محمد رضا جنیدی فرد عنوان نمایشگاه فروش بهاره برگزاری نمایشگاههای بهاره در ایام پایانی سال برای تنظیم بازار شب عید در چند نقطه تهران و چند نقطه از کل کشور عرضه مستقیم کالا به وسیله اصناف در حال برگزاری است 1- نمایشگاه های فروش بهاره لنگرود و فومن، از نیمه اسفندماه گشایش می یابند
نمایشگاه های فروش بهاره لنگرود و فومن از نیمه اسفندماه گشایش می یابند رشت - ایرنا - نمایشگاه های فروش بهاره در شهرستان های لنگرود و فومن از نیمه اسفندماه جاری گشایش می یابند رییس اداره صنعت معدن و تجارت لنگرود عصر یکشنبه در گفت وگو با ایرنا از آغاز 25 مورد فروش فوق العاده بهاررئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر خبر داد آغاز نمایشگاه بهاره در ملایر از 12 اسفندماه
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت ملایر خبر دادآغاز نمایشگاه بهاره در ملایر از 12 اسفندماهرئیس اداره صنعت معدن و تجارت ملایر از افتتاح نمایشگاه بهاره این شهرستان از 12 اسفندماه به مدت 10 روز خبر داد داریوش صفاری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ملایر گفت نمایشگاه بهامیزان تخفیف کالاها در نمایشگاههای بهاره
میزان تخفیف کالاها در نمایشگاههای بهاره فاضلی تصریح کرد که آن دسته از کالاهایی که تولید داخلی ندارند بر مبنای قیمتهای وارداتی قیمت گذاری شدهاند ضمن اینکه بازررسان حضور گستردهای در این نمایشگاهها دارند تا بتوانند در اسرع وقت به شکایات مردم رسیدگی کنند روز نو انواع کالاهسرپرست اداره صنعت دهلران: نمایشگاه فروش بهاره در دهلران دایر میشود
سرپرست اداره صنعت دهلران نمایشگاه فروش بهاره در دهلران دایر میشودسرپرست اداره صنعت معدن و تجارت دهلران گفت نمایشگاه فروش بهاره نیمه دوم اسفندماه در دهلران دایر می شود احد احمدی در حاشیه نشست تنظیم بازار دهلران در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام با اشاره به اینکه نمایشگاهبا حضور 90 شرکت تولیدی نمایشگاه بهاره در چناران برپا میشود
با حضور 90 شرکت تولیدینمایشگاه بهاره در چناران برپا میشودرئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان چناران گفت در راستای حمایت از اقشار کمدرآمد تنظیم بازار کالا و خدمات و کنترل قیمتها نمایشگاه بهاره در شهرستان چناران دایر میشود به گزارش خبرگزاری فارس از چناران حسین شریعمتدار- نمایشگاه بهاره صنایع دستی در بیستون برگزار می شود
نمایشگاه بهاره صنایع دستی در بیستون برگزار می شود کرمانشاه - ایرنا - شهردار بیستون از برگزاری نمایشگاه بهاره صنایع دستی در این بخش خبر داد و گفت این نمایشگاه با همکاری معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در 70 غرفه دایر می شود احسان احمدی نصر روز یکشنبه درگزارش ایسنا از میزان تخفیف کالاها در نمایشگاههای بهاره امسال
یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ انواع کالاهای خوراکی و مصرفی که در نمایشگاههای بهاره امسال عرضه شدهاند از پنج تا 40 درصد تخفیف دارند که البته بیشترین میزان تخفیف مربوط به حبوبات و محصولات سلولزی است به گزارش خبرنگار ایسنا براساس دستورالعمل وزیر صنعت معدن و تجارت در خصوص برگزاری-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها