واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رای دادگاه مصری بر ترویسم بودن حماس و تاثیر آن بر روزگار تیره غزه تهران -ایرنا - روزنامه الغد در تحلیلی از اوضاع جاری در فلسطین اشغالی به بررسی آثار و پیامدهای منفی رای دادگاه مصری مبنی بر تروریست بودن حماس بر نوار غزه و پرونده آشتی ملی و بازسازی این سرزمین در سایه شبح سرگردان جنگ و تجاوز رژیم صهیونیستی بر سر این منطقه پرداخت.
در این مطلب آمده است: به گفته مسوولان فلسطینی اوضاع در نوار غزه در روزهای آتی روبه وخامت می رود و نخستین آثار این تصمیم بر گذرگاه رفح است که اهالی نوار غزه را قربانی انتظار بی پایان برای گذر از خط مرزی بین منطقه محصور از جانب سرزمین های اشغالی و مرز مصر کرده است.
مصر تنها راه موجود نوار غزه رو به جهان خارج و تنها مرجع و متولی پرونده آشتی ملی بین حماس و فتح و توقف درگیریها بین حماس و گروههای فلسطینی با رژیم صهیونیستی و پشتیبان استراتژیک و حیاتی برای نوار غزه است؛ همانگونه که در سال 2008 و 2009 دیدیم.
به نظر می رسد تیرگی روبط مصر و حماس در برهه اخیر آثار منفی خود را بر همه این موضوعات گذاشته است و نمود بارز آن هم لغو دیدار دوجانبه فتح و حماس بود که قرار بود در چند روز گذشته برگزار شود.
همزمان با این شاهد افزایش مخالفت با حماس در رسانه های مصری و درج نام گردانهای القسام شاخه نظامی حماس در فهرست گروههای تروریستی توسط دادگاه مصری و حکم دادگاه امور فوریتی این کشور مبنی بر منع فعالیت حماس و محدود و محصور کردن پایگاههای فعال آن در داخل مصر بودیم.
یوسف رزقه یکی از رهبران حماس خبر داد که گذرگاه رفح از این پس هر یک ماه یا دو ماه تنها به مدت یک تا حداکثر سه روز آن هم در شرایط استثنایی گشوده خواهد شد.
وی به الغد گفت: معمولا تنها به افراد کمی که غالبا مریض بدحال یا دارای مجوز اقامت هستند یا به دلایل انساندوستانه اجازه عبور از گذرگاه رفح داده می شود، به علاوه مرجع تعیین ضرورت اعزام افراد برای درمان به مصر، وزارت داخله تشکیلات خودگردان در غزه نیست بلکه این کار برعهده مراجع هماهنگ کننده مصری است.
رزقه خاطرنشان کرد: بسیاری از ساکنان نوار غزه که دچار وضعیت بحرانی هستند برای درج شدن نامشان در فهرست افراد مجاز برای عبور از این گذرگاه ناچار به پرداخت مبالغی اضافه و جانبی می شوند.
این درحالی است که اهالی نوار غزه در شرایط سخت معیشتی به سر برده و نرخ بالای 40درصدی بیکاری و وجود 40هزار نفر بیکار در این منطقه و سطح پایین معیشتی و قدرت خرید مردم و سطح بالای مشکلات اجتماعی، اوضاع را روز به روز برای آنان مشکل تر می کند.
ضعف کانال های ارتباطی بین نهادهای دولتی در کرانه غربی و غزه و عدم تحقق آشتی ملی پیامدهای منفی خود را بر خدمات رسانی به ساکنان نوار غزه درپی داشته و حکومت وفاق ملی نیز در ایفای تعهدات خود در نوار غزه ناتوان بوده و فتح و حماس هریک مسوولیت را به گردن دیگری می اندازند.
رزقه می گوید: دشمنی و تجاوزات رژیم صهیونیستی به حقوق ملت فلسطین و محاصره شدید نوار غزه علت اصلی رنج هایی است که ساکنان این منطقه متحمل می شوند؛ ولی دوپارگی قدرت و عدم تحقق آشتی ملی پیامدهای زیانبار و بزرگی بر منافع روزمره شهروندان فلسطینی برجا گذاشته و نوار غزه در فضایی از خلا سیاسی و امنیتی و اداری و اجتماعی به سر می برد.
وی می افزاید: تصمیم دادگاه مصری درباره حماس برنامه های آتی این سازمان را در هاله ای از تردید قرار داده است زیرا مسوولان حماس احتمال افزایش تنشها از سوی قاهره را پیش بینی می کنند.
صلاح بردویل یکی از رهبران حماس نیز در این زمینه می گوید: درپی تحولات اخیر اکنون اوضاع فرق کرده و حالا باید خود را برای مقابله با حمله یا نمایش قدرت برخی سیاستمداران مصری هم آماده کنیم.
وی ادامه داد: ممکن است اینجا و آنجا شاهد بمباران هایی باشیم و ممکن است کودکانی هم در این میان کشته شوند، جامعه عرب باید خود را برای دیدن چنین صحنه هایی آماده کند.
غازی حمد یکی دیگر از رهبران حماس نیز روز گذشته تصمیم مصر درباره حماس را چراغ سبزی به رژیم صهیونیستی برای تجاوز به غزه توصیف کرد و گفت: از مدتها پیش برای این کار مقدمه سازی و تحریکاتی صورت می گرفت که بسیار خطرناک و غیرقابل توجیه است زیرا پیامدهای آن، سرنوشت یک ملت را تحت تاثیر قرار می دهد و محدود به یک گروه سیاسی خاص نخواهد بود.
وی با تاکید برعدم دخالت حماس در امور داخلی کشورهای عربی به ویژه مصر افزود: تنها دشمن حماس رژیم اشغالگر قدس است و ما هدفی جز آزادسازی سرزمین های اشغالی خود نداریم.
در همین اثنا رسانه های صهیونیستی نیز به تصمیم دادگاه مصر بر اعلام حماس در فهرست گروههای تروریستی و ابعاد آن پرداختند و آویگدو لیبرمن وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز گفت: این تصمیم (درباره حماس)، موضع اسراییل در برخورد با حماس و پایان دادن به سلطه این گروه را بهبود بخشید.
ژنرال عاموس گلبواع نیز در مقاله ای در روزنامه معاریو نوشت: نوار غزه و حماس معضل اصلی و استراتژیک اسراییل است که سالهاست اسراییل را در حوزه های امنیتی، سیاسی و رسانه ای به خود مشغول کرده است.
خاورم /6002/1275
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]