واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل محیط زیست گیلان:حفظ چرخه جانوری، در گرو فراهم سازی زیستگاه مناسب است رشت - ایرنا - مدیرکل حفاظت از محیط زیست گیلان با اشاره به وجود شرایط مناسب زیست انواع جانوران در استان، حفظ چرخه جانوری را در گرو فراهم سازی زیستگاه استاندارد عنوان کرد.
محمدرضا برجی روز سه شنبه در همایش رهاسازی گونه های جانوری در پناهگاه حیات وحش سلکه شهرستان صومعه سرا افزود: امروز همه علوم و امکاناتی که در دست داریم، الهام گرفته از طبیعت است.
وی ادامه داد: در دنیای کنونی بیش از هر چیز، نیازمند درک طبیعت هستیم و رسالتی که برعهده ماست، استفاده خردمندانه از طبیعت است.
برجی با اشاره به وجود منابع آبی فراوان در گیلان و در عین حال، وجود آلودگی های خسارت بار در استان گفت: 335 گونه پرنده مهاجر و بومی در گیلان وجود دارد و ما شرایط مناسبی برای زیست انواع جانواران از گونه های میکروبی تا جانوران دریایی داریم.
وی ادامه داد: همه تلاش محیط زیست، حفظ چرخه طبیعت است و باید بکوشیم فرهنگ زیستن با محیط زیست نهادینه شود.
وی همچنین به رهاسازی گونه های جانوری در پناهگاه حیات وحش سلکه صومعه سرا به مناسبت روز جهانی حمایت از حیات وحش اشاره و اضافه کرد: این برنامه در راستای اطلاع رسانی و جذب مشارکت های مردمی با حضور همه ذینفعان از تالاب ، دانش آموزان و شکارچیان برگزار شده است.
برجی در حاشیه این همایش در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: امروز جمعی از شکارچیان تفنگ های خود را شکستند و به عنوان شکاربان معرفی شده و کارت همیار محیط زیست دریافت کردند.
وی برگزاری کلاس های آموزشی برای دانش آموزان در مورد حفظ اکوسیستم را یکی دیگر از برنامه های جنبی این همایش خواند و گفت: دانش آموزان با گذاشتن گل در داخل لوله های تفنگ شکار چیان، بر حفظ حیات وحش تاکید کردند.
برجی افزود: امروز با حضور گروه های مردمی و دوستداران محیط زیست، هشت قطعه پرنده شامل سه قطعه سهره ، دو عدد خوتکا ، یک عدد اردک نوک پهن، یک عدد گیلار و یک عدد چنگر رهاسازی شد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست گیلان همچنین از کاهش 20 درصدی مهاجرت پرندگان به استان خبر داد و تصریح کرد: گیلان با دارا بودن شرایط اقلیمی مناسب، زیستگاه 63 درصد پرندگان کشور، 31 درصد پستانداران، 44 درصد آبزیان ، 17 درصد خزندگان و 10 درصد دوزیستان است.
برجی یادآور شد: سال گذشته 216 هزار قطعه پرنده مهاجر، گیلان را برای زیستگاه خود انتخاب کرده بودند که امسال با 20 درصد کاهش به 175 هزار پرنده مهاجر رسیده است.
وی کاهش منابع آبی ، تغییر زیستگاه و وضعیت نامناسب تالاب ها را از جمله دلایل این کاهش عنوان و این مسئله را زنگ خطر و هشداری برای محیط زیست ذکر کرد.
در سال 2013 در نشست اعضای کنوانسیون منع تجارت جهانی گونه های در معرض انقراض (سایتیس) با هماهنگی سازمان ملل متحد ، سوم مارس مقارن با 12 اسفند که سالروز تاسیس و پذیرش کنوانسیون سایتیس نیز هست، به عنوان روز جهانی حمایت از حیات وحش اعلام شد.
پناهگاه حیات وحش سلکه با وسعت 360 هکتار در قسمت جنوب شرقی تالاب انزلی قرار دارد و در تاریخ مردادماه سال 1354 مورد حفاظت قرار گرفته است.
این منطقه به دلیل مهاجرت پرندگان در فصول زمستان یکی از مناطق مهم اکولوژیک جهت زمستان گذرانی پرندگان محسوب می شود.
منطقه حفاظت شده سلکه از چهار جهت به رودخانه تراب خاله، اراضی زراعتی قراء هندخاله و صوفیانده، رودخانه هند خاله و تالاب بندر انزلی منتهی می شود.
عمده پرندگان منطقه حفاظت شده سلکه گونه های مهاجر آبی شامل انواع قو، غاز، مرغابی ها از جمله سرسبز، گیلار، خوتکا، سرحنایی، اردک سیاه کاکل، ارده ای و … چنگر، چنگر نوک سرخ، انواع حواصیل، اگرت، گاوچرانک، چوب پا، آووست، ماهیخورک، پرستو، انواع گونه های شکاری مثل سنقر تالابی، عقاب تالابی، لیل و … است.ک/3
7295/2007
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]