تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832791662




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کوچک شدن شبکه توزیع در مشهد به نفع خریدار یا فروشنده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کوچک شدن شبکه توزیع در مشهد به نفع خریدار یا فروشنده مشهد - ایرنا - مسوولان گستردگی بیش از حد شبکه توزیع کالا در مشهد را یک عارضه در کنترل بازار می دانند که باید مانع از گسترش آن شد اما آیا این کوچک شدن به نفع خریدار است یا فروشنده؟


بی تردید با توجه به اینکه مشهد بزرگترین قطب گردشگری مذهبی در ایران است می توان بازارها و مراکز تجاری متعدد آن را در کنار وجود مضجع شریف حضرت ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا(ع) به عنوان یک جنبه گردشگری قابل توجه دانست که خیل گردشگران را به سوی خود جذب می کند.
مشهد سالانه پذیرای حدود 30 میلیون زائر و گردشگر از اقصی نقاط ایران و جهان است و همین شاخص موجب راه اندازی و فعالیت واحدهای تولیدی، مراکز تجاری و واحدهای صنفی زیادی در خیابانها، مراکز تفریحی و رفاهی و نقاط گردشگری و حتی کوچه ها این کلانشهر شده است.
اگر به مشهد سفری داشته باشید بدون شک فراوانی اصناف مختلف عرضه کننده مواد غذایی، پوشاک و خدمات مختلف را می توانید یک نقطه قوت برای شهر به شمار آورید اما جدا از دسترسی آسان مردم و گردشگران به انواع کالا، از نظر مسوولان این فراوانی مشکلاتی به همراه داشته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا کوچک کردن شبکه توزیع کالا در مشهد را از برنامه های سال آینده این سازمان در راستای کنترل قیمتها در بازار عنوان کرد.
راضیه علیرضایی گفت: هم اینک از سوی شبکه توزیع بین 30 تا 60 درصد به قیمت تمام شده کالا برای مصرف کننده افزوده می شود که این میزان افزایش نتیجه گسترش بیش از حد واحدهای صنفی و حضور واسطه ها است.
وی بیان کرد: برای کاهش قیمت کالا و هزینه توزیع باید شبکه توزیع کوچک شود که این کار قطعا از سوی اصناف مورد استقبال قرار نمی گیرد زیرا هیچ واحد صنفی مایل به بستن مغازه خود نیست.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: اکنون در همه کشورهای دنیا سهم سود خرده فروش و عمده فروش از فروش کالا تجمیع و واسطه ها حذف شده اند اما هنوز در مشهد به عنوان یک شهر بزرگ گردشگری مذهبی این سهم تجیمع نشده لذا کوچک شدن شبکه توزیع کالا این کار را ممکن می سازد.
وی گفت: در خراسان رضوی به ویژه در شهر مشهد تفاوت فاحشی بین قیمت کالایی که در محل کارخانه به ثبت رسیده با قیمتی که مصرف کننده برای خرید کالا پرداخت می کند وجود دارد.
علیرضایی افزود: قیمتی که روی کالای توزیع شده درج می شود شامل قیمت تولید به اضافه هزینه شبکه حمل به اضافه سود توزیع کننده است به این معنا که واسطه ها پورسانتی را که می خواهند به توزیع کننده بدهند به دلخواه خودشان با توافقی که با توزیع کننده می کنند از جیب مصرف کننده بیرون می کشند.
وی گفت: زمانی که شبکه توزیع کوچک می شود کالا از تولیدکننده مستقیما به دست توزیع کننده می رسد لذا سود آن بین دو نفر تقسیم می شود و هزینه توزیع کاهش می یابد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: مدیریت اصناف به دلیل اینکه بسیاری از واحدهای صنفی تعطیل و اشتغال از بین می رود بطور قطع با کوچک شدن شبکه توزیع مخالفت می کند.
وی افزود: از سوی دیگر بانکها نیز رویکرد جدی نسبت به خدمات فروش و شبکه توزیع ندارند و همه مراودات مالی خود را به صنعت، معدن و تجارت اختصاص داده اند لذا حمایت بانکها را نیز در راستای کوچک کردن شبکه توزیع در مشهد نخواهیم داشت.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: با این حال کوچک شدن شبکه توزیع در مشهد در نهایت به نفع مصرف کننده می باشد و قیمت کالا را کاهش می دهد لذا باید رسانه ها این سازمان را یاری دهند تا این برنامه به صورت یک مطالبه عمومی از سوی مردم مطرح شود.
رییس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان خراسان رضوی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا کوچک کردن شبکه توزیع در مشهد را اقدامی ارزشمند در راستای خصوص حمایت از حقوق مصرف کننده دانست.
"غلامحسین صاحبی" گفت: کوچکتر شدن شبکه توزیع موجب حذف واسطه ها و در نهایت کاهش قیمت کالا و افزایش کیفیت آن می شود.
وی افزود: تجمیع مناسب واحدهای صنفی و راه اندازی مراکز تجاری محلی بر اساس رده صنفی یا خدماتی، دسترسی مردم به کالا را نیز آسانتر می کند.
رییس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان خراسان رضوی ادامه داد: از سوی دیگر کوچک شدن شبکه توزیع باعث می شود واحدهای بزرگ تجاری با یکدیگر رقابت داشته باشند لذا تخفیفهای کالا در این واحدها به نسبت واحدهای کوچک بیشتر و به نفع خریدار است.
وی گفت: زمانی که شبکه توزیع کوچک و واحدهای صنفی و خدماتی بر اساس نوع صنف و خدمت خود ساماندهی شوند نظارت و قضاوت بازرسان دستگاههای نظارتی نیز بر قیمت و کیفیت کالا آسانتر می شود که در این صورت نیز به نفع مصرف کننده است.
نایب رییس اتاق اصناف مشهد به عنوان متولی امور صنفی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا کوچک کردن شبکه توزیع در این شهر را مشروط به تامین زیرساختهای آن دانست.
"سیدمحسن خاوری هاشمی" گفت: کوچک کردن شبکه توزیع می تواند کمکی به شهروندان باشد زیرا دسترسی آنان به انواع کالا آسانتر می شود و می توانند مایحتاج خود را به صورت یکجا و کلی تهیه کنند.
وی افزود: با کوچک شدن شبکه توزیع، فروشنده نیز از فروش انبوهتری برخوردار می شود لذا قادر به کاهش قیمت کالاها نیز خواهد بود و در نهایت کالا با قیمت کمتری به دست خریدار می رسد.
نایب رییس اتاق اصناف مشهد ادامه داد: در چرخه اقتصادی فعلی با کوچک شدن شبکه توزیع واسطه ها حذف و فاصله بین تولیدکننده تا خریدار کمتر می شود اما این اقدام معایبی نیز برای جامعه دارد زیرا تعطیل شدن هر واحد صنفی به معنای از بین رفتن یک یا چندین شغل و درآمد خانواده ها است.
وی گفت: قاعدتا کوچک کردن شبکه توزیع کالا در مشهد را نمی توان یکباره انجام داد زیرا مغازه داران که بخشی از همین مردم هستند متضرر می شوند لذا همزمان با حذف برخی واحدهای صنفی باید زیرساخت لازم برای انجام این کار فراهم شود.
خاوری افزود: اگر دولت حمایت کند و مکانی فراهم نماید که واحدهای صنفی در یک مرکز تجاری یا فروشگاه زنجیره ای تجمیع و هر یک سهمی از بازار داشته باشند ایده آلترین بازار برای فروشنده و خریدار می تواند همان فروشگاههای زنجیره ای یا مراکز تجاری باشد.
وی گفت: مردم به دنبال کالایی هستند که با قیمت پایین تر و کیفیت بالاتر فروخته شود و با کوچک کردن شبکه توزیع و حذف خرده فروشها بازار به سمت رقابتی بودن پیش می رود و فروشنده ها به ناچار کالایی را تهیه کنند که قیمتش پایین تر بوده و کیفیت بالاتری داشته باشد و این در نهایت به نفع مردم است.
نایب رییس اتاق اصناف مشهد افزود: با توجه به نوع تقاضای مردم و دسترسی آنان به کالا هم نیاز به خرده فروشها و هم نیاز به فروشگاههای زنجیره ای داریم و در نهایت باید عامل عرضه و عامل تقاضا یکدیگر را پیدا کنند و دریک حالت تعادلی قرار گیرند.
وی گفت: بهترین بازار بازاری است که تعداد عرضه کنندگان و خریداران در آن بیشمار باشد و خریداران خود به خود بهترین عرضه کنندگان را پیدا می کنند لذا اگر این بازار را محدود و انحصاری کنیم در نهایت به ضرر مشتری است.
خاوری افزود: در بازار انحصاری تعداد عرضه کنندگان محدود و تعداد مشتریان بیشمار می شود لذا عرضه کننده می تواند قیمت کالایش را به دلخواه تعیین کند و مصرف کننده متضرر می شود.
وی گفت: قبول داریم که شبکه توزیع در مشهد به نحو صحیحی گسترش نیافته و شمار واحدهای صنفی بیش از اندازه است اما ساماندهی آنها باید با برنامه انجام شود.
نایب رییس اتاق اصناف مشهد اظهاراشت: 107 اتحادیه و 120 هزار واحد صنفی در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد فعالیت د دارند و اتاق اصناف در صدور مجوز برای فعالیت واحدهای صنفی در صورت داشتن شرایط لازم، هیچ محدودیتی قائل نیست.
7489/1858



12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن