واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگرانی های تازه زیست محیطی در پارس جنوبی بوشهر- ایرنا - پایگاه خبری خلیج فارس روز سه شنبه دوازدهم اسفندماه درمطلبی با عنوان نگرانی های تازه زیست محیطی در پارس جنوبی به قلم ناصر بوهندی مشاور جوان فرماندار عسلویه از تخلیه پسماندهای صنعتی در منطقه رومیله در فاصله چند متری محدوده شهر عسلویه خبر داده است.
در ادامه این مطلب آمده است: با وجود گذشت 14 سال از عمر صنایع موجود در منطقه عسلویه، همچنان پایتخت انرژی ایران در مدیریت پسماندها و آلودگی های منطقه ناموفق بوده و این مهم نه تنها به محیط پیرامونی آسیب رسانده، بلکه خطری جدی جهت پرسنل شاعل در آن تلقی می گردد که در بلند مدت می تواند خسارات جبران ناپذیری را از بُعد منابع انسانی به صنعت وارد کند.
از این رو با وجود تاکید بر توسعه میادین گازی پارس جنوبی برای جبران عقب ماندگی کشور از حوزه مشترک با قطر، متاسفانه باید اذعان نمود که سهم مردم منطقه از آلودگی پالایشگاههای جدید افزایش یافته و این در حالی است که قطعا می بایست حقوق آلودگی مناطق صنعتی به مردم میزبان پرداخت شود تا شاید تسکینی بر آلام آنها باشد.
از همه مهمتر اینکه انتظار می رفت با ورود صنایع جدید به منطقه عسلویه، مردم منطقه، ذینفع مقوله اشتغال باشند که متاسفانه با گذشت سالها از میهمانی صنعت نفت و گاز، متاسفانه درصد بسیار کمی از مردم عسلویه در صنایع پالایشگاهی مشغول فعالیت می باشند و این اتفاقات، وضعیتی نگران کننده را در محیط پیرامونی ترسیم نموده است.
البته هدف این یادداشت تلنگری بر وضعیت زیست محیطی عسلویه است.
با نگاهی به چگونگی راه اندازی پالایشگاههای ششم (فازهای 15 و 16)، هفتم (فازهای 17 و 18) و نهم (فاز 12) پارس جنوبی با توجه به شکل فرآیندی آنها در استحصال گاز طبیعی و ازدیاد نسل مشعل ها در منطقه، اثرات عدم توجه به زیست بوم منطقه مشخص می گردد.
هم اکنون دو پالایشگاه ششم و نهم به جهت عدم در سرویس قرار دادن واحد بازیافت گوگرد و انتشار گازهای اسیدی خطرناک نظیرso2 و h2s بالا در منطقه، روزانه قریب به 200 تن گرد در هوا منتشر می کنند که این ترکیبات عامل بیماری و سرطانهای متعدد می باشند، لذا از نظر پزشکی بحث برانگیز است.
همچنین عدم پیش بینی زیرساخت های لازم برای امحاء و بی خطر سازی پسماندهای صنعتی ویژه، عامل نگرانی دیگری در منطقه عسلویه است.
متاسفانه اخیرا پالایشگاه ششم پارس جنوبی(فازهای 15 و 16) بدون توجه به قوانین زیست محیطی، اقدام به تخلیه پسماندهای صنعتی پالایشگاه در منطقه «رومیله» در فاصله چند متری محدوده شهر عسلویه نموده که سبب نابودی ماهیان و پرندگان شده است.
از طرفی میزان بالای فلرینگ (مشعل ها) به علت شرایط طراحی نامناسب واحدهای تصفیه LPG ، سبب نگرانی مردم منطقه گردیده است و قطعا با عدم مدیریت مشعل ها، زمینه بسیاری از بیماری ها بیش از پیش فراهم خواهد آمد، لذا از مدیران عالیرتبه شرکت های نفت و گاز و حاکمیت سیاسی منطقه انتظار می رود با جدیت خاصی به این موضوع توجه نموده و جهت مدیریت آلودگی ها و پسماندهای صنعتی اقدامات لازم را اتخاذ نمایند.
همچنین از سازمان محیط زیست به عنوان متولی امر انتظار می رود بر روی چگونگی تخلیه و امحاء پسماندهای صنعتی نظارت داشته باشد تا روزی را به انتظار بنشینیم که در چارچوب مدیریت صحیح فرآیندهای پالایشگاهی، صنعت منطقه با نسل موجود مشعل ها خداحافظی کند.ک/1
6045
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]