محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843390533
شبکه اجتماعی با مغز ما چه می کند؟
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: شبکه اجتماعی با مغز ما چه می کند؟
نیمی از مردم جهان به صورت مستمر در اینترنت حضور دارند و پایان سال 2014 میلادی گفته شد که دوسوم جهانیان عضو شبکه های اجتماعی هستند.
نیمی از مردم جهان به صورت مستمر در اینترنت حضور دارند و پایان سال 2014 میلادی گفته شد که دوسوم جهانیان عضو شبکه های اجتماعی هستند. حضور در شبکه اجتماعی وس ر زدن به صفحات مختلف آن مانند خوردن غذا برای مردم عادی شده است. اما تاکنون فکر کرده اید که این پلتفرم های عمومی تا چه اندازه می توانند روی ما تاثیر بگذارند؟ انسان های امروزی را در حالی مشاهده می کنیم که هنگام قدم زدن، حضور در کنار اعضای خانواده، قرارهای ملاقات و حتی جلسات کاری تمام حواس خود را معطوف به گوشی هوشمند کرده اند و حین آنکه با شما صحبت می کنند، با دوستان خود در فیس بوک و توییتر ارتباط دارند. این مساله به یک روند عادی تبدیل شده است و تقریبا عموم شهرنشینان با چنین اتفاقی برخورد کرده اند. اما محققان در بررسی جدید خود به این نتیجه رسیده اند که این رفتارهای ساده و روزمره می تواند تاثیرات قابل ملاحظه ای روی مغز انسان برجا بگذارد.برای نخستین بار مرکز TollFreeForwarding مطالعه در این زمینه را انجام داد تا دریابد که شبکه های اجتماعیچگونه می توانند بدن انسان را درگیر کنند و روی آن اثر بگذارند. در این بررسی مشخص شد بسیاری از ما نمی توانیم بدون چک کردن تلفن همراه بیش از پنج دقیقه دوام بیاوریم و بعضی از ما به گونه ای به شبکه های اجتماعی معتاد شده ایم که تمام شبانه روزمان با آن می گذرد.
محققان دریافته اند که براساس نشانه های مربوط به اعتیاد در شبکه های اجتماعی10 دقیقه توییت کردن می تواند سطح اوکسیتوسین موجود در خون انسان را تا 13 درصد افزایش دهد و همین امر باعث می شود تا به مرور زمان به این قضا معتاد شویم و با هر بار حضور در توییتر حس خوبی به دست آوریم. همچنین مشخص شده است زمانی که بیش از پنج ساعت در اینترنت گشت و گذار می کنیم، نحوه محاسبه و پردازش اطلاعات در مغز انسان تغییر می کند و این مساله نشان می دهد که دنیای مجازی تا چه اندازه می تواند روی انسان ها تاثیرگذار باشد.محققان در بخش دیگری از این بررسی به این نتیجه رسیدند زمانی که صفحه شخصی در شبکه های اجتماعیرا ملاحظه می کنیم، میزان ترشح آدرنالین و برخی هورمون ها افزایش می یابد و همین مساله زمینه اعتیاد به این فضای اینترنتی عمومی را باعث می شود. میزان اثرگذاری شبکه اجتماعی روی سیستم هورمونی بدن بسیار گسترده تر از تاثیرات حضور در اینترنت است. در سال 2000 میلادی گفته شده بود که 12 ثانیه حضور در اینترنت می تواند باعث ترشح آدرنالین در بدن شود و این در حالی است که بررسی های سال 2014 میلادی نشان داد هشت ثانیه حضور در شبکه های اجتماعیمی تواند اثر مشابه را برجا بگذارد.به هر حال، باید این مساله را پذیرفت که شبکه های اجتماعیکاربردی ترین ابزار ارتباطی در جهان محسوب می شود و محبوبیت فراوانی نزد کاربران دارد. مردم این روزها ترجیح می دهند، بخشی از زندگی خود را روی شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند و با همین ابزار کاربردی متوجه شوند که در نقاط مختلف جهان چه اتفاقاتی رخ می دهد. اما در کنار این مزایا، این نکته را هم باید مدنظر قرار داد که این فضاها تاثیرات گسترده ای روی مغز انسان می گذارند که مهم به نظر می رسد. بررسی های مرکز TollFreeForwarding پنج تاثیر اصلی را که شبکه های اجتماعیبر مغز انسان می گذارند به قرار زیر بیان کرده است.اعتیاد شدیدتر از مواد مخدرتاکنون تاثیرات مختلف شبکه های اجتماعیبر دنیای فیزیکی بررسی شده است. اغلب کاربران این اخبار را شنیده اند که شبکه های اجتماعی باعث کاهش ارتباطات حضوری می شوند و انسان را در دنیای واقعی منزوی می کنند. اما این نخستین باری است که به صورت علمی نشان داده می شود که شبکه های اجتماعی مغز انسان را هم تحت تاثیر قرار می دهند. در مطالعه جدید مشخص شد 5 تا 10 درصد اعضای شبکه های اجتماعی از نظر فیزیکی قادر به کنترل و مدیریت زمان حضور در دنیای اینترنتی نیستند و به عبارت دیگر، یک دهم کسانی که در شبکه های اجتماعی حضور دارند، نمی توانند این مساله را کنترل کنند که چقدر از زمان خود را باید به ابن پلتفرم ها اختصاص دهند و چگونه باید به حضور آنلاین خود پایان دهند.
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که اعتیاد به اینترنت از اعتیاد به مواد مخدر شدیدتر و گسترده تر صورت می گیرد و تاثیراتی که دنیای مجازی بر مغز انسان می گذارد باعث می شود تا قابلیت تصمیم گیری و مدیریت زمان از بین برود. در این فرایند مغز انسان مانند شرایطی که فرد مواد مخدر مصرف کرده است عکس العمل نشان می دهد و در راستای آن مرکز کنترل و پردازش اطلاعات مربوط به عواطف، توجه و تصمیم گیری در مغز دچار اختلال می شود. این اختلالت به صورت جدی و شدید صورت می گیرند و از آنجایی که آثار آنها بیشتر از زمان استفاده از مواد مخدر است، دانشمندان شبکه مجازی را اعتیادآورتر از مخدرها می دانند.ناتوانی در جلوگیری از حواس پرتیزمانی که شبکه های اجتماعینخستین گام ها را برای حضور میان مردم بر می داشتند، این باور ایجاد شده بود که اعضای این قبیل پلتفرم ها به صورت ناخودآگاه مهارت انجام همزمان چند کار را کسب می کنند و مغز آنها قابلیت تفکیک کارهای مختلف را به خوبی یاد می گیرد. بررسی های جدید نشان داد که این باور کاملا غلط است و مغز افرادی که مدام در این قبیل فضاها حضور دارند به گونه دیگر عمل می کند.در بررسی جدید مرکز TollFreeForwarding مشخص شد کسانی که به صورت دایم در شبکه های اجتماعی حضور دارند نسبت به کاربران معمولی اینترنت کمتر از مهارت یادشده بهره می برند و به عبارت دیگر، افرادی که معتاد به شبکه های اجتماعی نیستند مهارت بیشتری برای انجام چند کار به صورت همزمان دارند. مغز معتادان به شبکه های اجتماعی قادر نیست روی اختلالات صورت گرفته و حواس پرتی های ناشی از اطلاعات مختلفی که دریافت می کند، فیلتر بگذارد و همین مساله باعث می شود این افراد نتوانند چند کار را به صورت همزمان انجام دهند. این بررسی همچنین مشخص کرده است افرادی که حضور کمرنگ تری در اینترنت دارند، اطلاعات را با دقت و کیفیت بالاتر در حافظه خود ذخیره می کنند.تغییر سیستم ایمنی بدنبرخی کارشناسان بر این باورند که خطرناک ترین و بدترین تاثیری که شبکه اجتماعی می تواند روی مغز انسان بر جای بگذارد همین مساله است. در مطالعه مرکز TollFreeForwarding مشخص شد افرادی که به صورت دایم در شبکه های اجتماعی حضور دارند و آنها را می توان در جمع معتادان به شبکه های اجتماعیقرار داد، در مقابل محرک های ساده به عنوان یک پدیده فیزیکی عکس العمل نشان می دهند. براساس یافته های جدید مشخص شده است که سیستم عصبی معتادان به شبکه های اجتماعی برای درک اتفاقات پیرامون تغییر می کند و داده هایی که از هر اتفاق به مغز این افراد می رسد، با واقعیت تفاوت دارد.
به عنوان مثال، زمانی که بخشی از بدن این افراد دچار خارش می شود، اطلاعات مربوط به آن به گونه ای در مغز پردازش می یابد که عکس العمل نهایی یک پدیده فیزیکی جدی تر را نشان می دهد و فرد نسبت به آن اتفاق حس بدتری دریافت می کند.گرفتن پاسخ مثبت بعد از حضور مجازیاین بررسی نشان داده است که حضور در شبکه های اجتماعی می تواند میزان ترشح دوپامین را در بدن افزایش دهد. زمانی که فرد از طرف دوستان و اطرافیان خود لاک می گیرد یا آنکه کاربران برای مطالب منتشر شده از او کامنت می گذارند، سطح دوپامین در بدن افزایش می یابد. زمانی که 2 فرد در دنیای واقعی مقابل یکدیگر حضور دارند و با یکدیگر گفت و گو می کنند، اگر از طرف فرد مقابل مورد تایید قرار بگیرند احساس رضایت شخصی آنها 30 تا 40 درصد افزایش می باد و این اتفاق در جریان ترشح دوپامین در بدن صورت می گیرد.اما زمانی که فر در دنیای مجازی حاضر می شود، پس از آنکه عکس وی مورد تایید بقیه قرار می گیرد یا کامنت هایی در جهت تایید او ارایه می شود این احساس رضایتمندی تا 80 درصد بیشتر می شود و فرد برای حضور در دنیای مجازی احساس بهتری دریافت می کند. هرچه میزان ترشح دوپامین افزایش یابد، بدن فرد پاداش بیشتری به او می دهد و احساس خودشیفتگی به یک هنجار تبدیل مکی شود. این مساله باعث می شود تا فرد از حضور طولانی در شبکه اجتماعی احساس رضایت کند و این رفتار را به صورت روزانه ادامه دهد.تاثیرات مثبت در میزان علاقه مندی به افرادمحققان به این نتیجه رسیده اند که میزان علاقمندی افراد به یکدیگر در دنیای مجازی بیشتر از دنیای حقیقی است. به عبارت دیگر، افراد حاضر در شبکه های اجتماعی بیش از کسانی که در دنیای حقیقی طرف مقابل را دوست دارند، به او عشق می ورزند. با توجه به اینکه در شبکه های اجتماعی حضور افراد در کنار یکدیگر به صورت واقعی دنبال نمی شود، عکس العمل مغز در میزان علاقه مندی بین آنها شدیدتر جلوه می کند که به عقیده کارشناسان این نوع علاقه شدید مجازی کاذب است.
البته دانشمندان به جز پنج مورد یادشده مستندات دیگری در اختیار دارند که براساس آن با یقین کامل در مورد آثار منفی شبکه های اجتماعی روی مغز انسان صحبت می کنند. به عقیده آنها مغز به صورت پیش فرض دریافت اطلاعات را پیش بینی می کند و زمان که اطلاعات مطابق پیش بینی قبلی به آن می رسد، بخشی موسوم به «هسته آکومبنس» فعال می شود. این همان بخشی است که هنگام خوردن غذای مورد علاقه، دریافت پول، دیدن عزیزان و... باعث خوشحالی انسان می شود. بررسی های جدید نشان داده است که حضور مستمر در شبکه های اجتماعیاین بخش را به فعالیت وا می دارد و در نتیجه آن، آدرنالین بیشتری وارد خون می شود تا ما حس خوشایندتری از حضور در شبکه های اجتماعی داشته باشیم. بررسی ها حتی این مساله را ثابت کرده است که احساس خوشایند حضور در شبکه های اجتماعی برای افراد 18 تا 85 ساله بیشتر از حس سیگارکشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی، پول خرج کردن و خوابیدن بوده است.کارشناسان در این بررسی دریافتند که یک کاربر معمولی به طور میانگین 81 ساعت از یک سال را در فیس بوک حضور دارد، یک کارمند 30 تا 40 بار در هر ساعت پست الکترونیکی خود را بررسی می کند و هر فرد در طول یک ساعت 21 بار سراغ دستگاه الکترونیکی شخصی می رود. اما این آمارها چندان خوشایند نیست؛ زیرا افرادی که حضور دایمی در شبکه های اجتماعی دارند بیش از هشت ثانیه نمی توانند روی یک مساله تمرکز داشته باشند و در مقابل میانگین زمانی که ماهی قرمز به یک موضوع توجه می کند 9 ثانیه اعلام شده است. در مجموع کارشناسان هشدار داده اند که اگر شبکه های اجتماعیبیش از اندازه مورد توجه قرار گیرند و حضور آنها در زندگی روزمره پررنگ شود، مهارت خواندن و نوشتن در انسان دچار اختلال می شود و به مرور زمان از توانایی مغز در یادآوری اطلاعات ذخیره شده در حافظه کاسته می شود.هفته نامه عصر ارتباط
دوشنبه 11 اسفند 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
تحقیقات نشان داد امواج مغز به تصمیمگیری مبتنی بر حافظه کمک میکند
تحقیقات نشان دادامواج مغز به تصمیمگیری مبتنی بر حافظه کمک میکندتحقیقات جدید نشان داد که مناطق آموزش کلیدی در مغز هیپوکامپ و قشر جلوی مغزی از فرکانس موجهای مختلف در طول تصمیمگیری استفاده میکند به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس هنگامی که مغز یاد میگیرد باشبکههای اجتماعی جوانان را تهدید میکند/ تأکید بر تربیت طلاب مهذب
آیت الله حسینی بوشهری شبکههای اجتماعی جوانان را تهدید میکند تأکید بر تربیت طلاب مهذب شناسهٔ خبر 2504495 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۰ استانها > قم قم - مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه شبکههای اجتماعی به آفتی بزرگ تبدیل شده که جامعه جوانان و طلاب را تهدید میکند گفت ا-وقتی شبکههای اجتماعی کودک را از درون تهی میکند
مزایا و مضرات فناوری وقتی شبکههای اجتماعی کودک را از درون تهی میکند شاید زمانی که نخستین شبکه اجتماعی مبتنی بر اینترنت جهانی یعنی Tripod com در سال 1994 راهاندازی شد کمتر کسی تصور میکرد که در عرض دو دهه انفجاری از انواع شبکههایی از این دست دنیا را به تسخیر خود درآورد تا جاییگوگل شبکهی اجتماعی غذا راهاندازی میکند
به گزارش جام جم کلیک گوگل در حوزهی شبکههای اجتماعی چندان ماهر نیست این غول جستجو هماکنون در این حوزه روی Google تمرکز کرده که بار دیگر موفق نشد آنطور که باید و شاید کاربران را به سمت خود جلب کند اما به نظر میرسد گوگل شبکهی اجتماعی را یکی از قطعه&انتقاد مدیر حوزه های علمیه از حضور طلبه ها در شبکه های اجتماعی: طلبه ها را درگیر می کند و خروجی ندارد
انتقاد مدیر حوزه های علمیه از حضور طلبه ها در شبکه های اجتماعی طلبه ها را درگیر می کند و خروجی ندارد مدیر حوزههای علمیه به حدیثی از امیرالمومنین علیه السلام اشاره کرد و گفت طبق حدیث این امام همام طلبه باید روح پرسشگری داشته باشد وقت خود را مصروف علم و دانش کند پرکار و خستگیگوگل شبکه اجتماعي غذا راهاندازي ميکند+عکس
گوگل شبکه اجتماعي غذا راهاندازي ميکند عکس گوگل در حوزهي شبکههاي اجتماعي چندان ماهر نيست اين غول جستجو هماکنون در اين حوزه روي Google تمرکز کرده که بار ديگر موفق نشد آنطور که بايد و شايد کاربران را به سمت خود جلب کند اما به نظر ميرسد گوگل شبکهي اجتماعي را يکي از قطعهها- مدیتیشن روند کاهش ماده خاکستری مغز را کند می کند
مدیتیشن روند کاهش ماده خاکستری مغز را کند می کند تهران-ایرنا-محققان آمریکایی می گویند مدیتیشن روند کاهش ماده خاکستری مغز را که با افزایش سن روی می دهد کند می کند به گزارش ایرنا از رویترز محققان دانشگاه کالیفرنیا می گویند افرادی که از روش های درمانی همچون مدیتیشن و آرامش روانآیتالله بوشهری: آفت شبکههای اجتماعی جوانان را تهدید میکند
آیتالله بوشهری آفت شبکههای اجتماعی جوانان را تهدید میکندمدیر حوزههای علمیه با تاکید بر استفاده صحیح از وسایل و امکانات نوین روز گفت یکی از آفتهایی که امروز جامعه و مخصوصا جوانان و طلاب را تهدید میکند شبکههای اجتماعی هستند به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عموخطر ابتلا به افسردگی شبکه اجتماعی
خطر ابتلا به افسردگی شبکه اجتماعی در دنیای امروزی که شبکه های اجتماعی آخرین اخبار و اطلاعات را منتشر می کنند ما را در جریان آگهی های کاریابی یا اخراج کارمندان در شرکت های بزرگ قرار می دهند هفته نامه عصر ارتباط - میثم لطفی در دنیای امروزی که شبکه های اجتماعی آخرین اخبار و اطلاعشبکههای اجتماعی خارجی متعلق به سازمانهای جاسوسی هستند/ این شبکهها فیلتر و از نسخههای ایرانی استفاده شود
بصیری در جمع اساتید و طلاب حوزه علمیه صدرخواجوی اصفهان شبکههای اجتماعی خارجی متعلق به سازمانهای جاسوسی هستند این شبکهها فیلتر و از نسخههای ایرانی استفاده شود رییس سازمان بسیج رسانه گفت امروز دشمن از طریق نفوذ در افکار عمومی و استحاله آن بدنبال راه نجاتی برای خود میگرددچهره ها در شبکههای اجتماعی (82)
چهره ها در شبکههای اجتماعی 82 در روزگاری که جامعه مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ارتباط افراد با یکدیگر شده است ستارگان و چهره های هر جامعه ای نیز این صفحات را برای ارتباط بهتر با طرفداران خود و مردم انتخاب کرده اند برترین ها - امیررضا شاهین نیا درالکی! مثلا جامعه شناسیم!نگاهی به موج های شبکه های اجتماعی در سال 93!+تصاویر
الکی مثلا جامعه شناسیم نگاهی به موج های شبکه های اجتماعی در سال 93 تصاویر الکی مثلا را این روزها در وایبر و پیامک ها و دیگر شبکه های اجتماعی دیده اید موج تازه ای از اصطلاحات بانمک و فرم های زبانی بامزه که امسال حسابی و بارها در این شبکه ها راه افتادند و مرورشان خالی از لطف نفیسبوک دومین شبکه اجتماعی پر مخاطب در دنیا
فیسبوک دومین شبکه اجتماعی پر مخاطب در دنیا رتبهبندی شبکههای اجتماعی بر اساس میزان کاربر ثبتنام شده نشان میدهد که گوگل پلاس با یک میلیارد و 600 میلیون کاربر ثبت شده در رتبه نخست و فیسبوک با یک میلیارد و 280 میلیون کاربر ثبت شده در مقام دوم قرار دارد به گزارش نامه نیوز  در این شبكههای اجتماعی عضو نشوید!
از صفر تا صد Social Networkها در این شبكههای اجتماعی عضو نشوید کارکرد شبکههای اجتماعی اکنون به موضوعی مهم و بحث برانگیز تبدیل شده است عدهای بر روی مزایای آن کلیک میکنند و برخی هم نکات منفی و مشکل ساز آن را برجسته سازی میکنند اما چیزی که آشکار است ضرورت تدوین پیوست فرهنگیاز شبکه های اجتماعی چه جوری پول دربیاوریم؟
از شبکه های اجتماعی چه جوری پول دربیاوریم میزان فروش تجارت الکترونیکی از طریق شبکه های اجتماعی سه برابر بیشتر از فروش کل تجارت الکترونیکی جهانی است هفته نامه عصر ارتباط - مریم آریایی میزان فروش تجارت الکترونیکی از طریق شبکه های اجتماعی سه برابر بیشتر از فروش کل تجارت الکترونیتمسخر پیراهن رئال مادرید توسط کاربران شبکههای اجتماعی+عکس
تمسخر پیراهن رئال مادرید توسط کاربران شبکههای اجتماعی عکسبرخی از کاربران شبکههای اجتماعی پیراهن رئال مادرید در دیدار مقابل شالکه در لیگ قهرمانان اروپا را مورد تمسخر قرار دادند به گزارش خبرگزاری فارس شب گذشته دیدارهای مرحله یکهشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا برگزار شد و درچهره ها در شبکههای اجتماعی (79)
چهره ها در شبکههای اجتماعی 79 در روزگاری که جامعه مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ارتباط افراد با یکدیگر شده است ستارگان و چهره های هر جامعه ای نیز این صفحات را برای ارتباط بهتر با طرفداران خود و مردم انتخاب کرده اند برترین ها - امیررضا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها