تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830452329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- عدم صادرات، چالشی که گریبانگیر بازار سیب آذربایجان غربی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عدم صادرات، چالشی که گریبانگیر بازار سیب آذربایجان غربی است ارومیه - ایرنا - عدم صادرات و نبود بازار فروش، چالشی است که هم اکنون سیب درختی تولیدی آذربایجان غربی با آن مواجه بوده و نیازمند چاره اندیشی سریع برای رفع این مشکل است.


البته در این میان مشکلات مضاعف دیگر همچون حوادث و بلایای طبیعی مانند سیل، تگرگ و سرمازدگی را که کشاورزان با آن مواجه هستند را نباید نادیده گرفت.
چرا که این امر بر عمق درد و رنج و مشکلات باغدارانی که سیب تولید می کنند می افزاید.
کارشناسان جهاد کشاورزی بر این عقیده اند که وجود آب و هوا و زمینهای کشاورزی مساعد در آذربایجان غربی، اقتصادی مبتنی بر کشاورزی را برای مردم این استان فراهم کرده به گونه ای که 114 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت محصولات باغی از جمله سیب و انگور، میوه های هسته دار و ده ها میوه سردسیری دیگر است که سالانه یک میلیون و 177 هزار تن محصول از آنها برداشت می شود.
این محصولات علاوه بر مصرف در داخل استان در دیگر نقاط کشور و خارج از کشور نیز مشتریان خاص خود را دارد.
سیب به عنوان یکی از این میوه ها و محصولات مهم باغی استان امسال به خاطر عدم بازاریابی و برخی علل دیگر با بی مهری هایی مواجه شده است و این درحالی است که این استان به علت دارا بودن مرزهای مشترک با سه کشور دارای ظرفیتهای بالای صادراتی در شمالغرب کشور است ولی تاکنون از این ظرفیتها به نحو مطلوبی استفاده نشده است.
باغدارانی که سیب تولیدی شان هم اکنون به فروش نرفته نیز نگران این مساله هستند که سیب امسال نیز به سرنوشت سال گذشته دچار شود و این بار هم متضرر شوند و مانند سال گذشته که 150 هزار تن سیب مانده در سردخانه ها تحویل صنایع تبدیلی شد باز سیبها روانه کارخانجات کنستانتره شوند.
این درحالی است که وزیر جهاد کشاورزی در سفر خود به آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، نوید خوبی به باغداران داده بود که شامل برنامه ریزیهایی در بخش فرآوری سیب و نیز مصرف به موقع آن در بازار بوده است.
مساله بعدی که محمود حجتی خبر داد برنامه ریزی برای بخش صادرات سیب بود و وی اظهار امیدواری کرد که با توجه به ظرفیتهای صادراتی موجود در شمال آذربایجان غربی و هم مرزی آن با چند کشور وزرات جهاد کشاورزی در این زمینه نیز موفق عمل کند.
اما وجود بیش از 300 هزار تن سیب درختی در سردخانه های استان نشان از تداوم مشکل در این زمینه دارد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این باره می گوید: تولید سیب با قیمت نازل برای کشاورزان استان باصرفه نیست.
رسول جلیلی افزود: وضعیت بازار سیب در استان بسیار نامطلوب است چرا که باغداران، این محصول را با قیمتی کمتر از قیمت تمام شده به فروش می رسانند.
وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده محصول سیب درختی برای باغدار، 16 هزار و 300 ریال است، اضافه کرد: این در حالی است که سیب تولیدی استان به طور میانگین به قیمت 16 هزار تا 17 هزار ریال برای هر کیلوگرم در بازار به فروش می رسد.
جلیلی اظهار کرد: در زمینه تولید سیب درختی و مشکلات بازاررسانی این محصول باید یک ساماندهی خوبی انجام شود و در کنار آن، حل مشکلات مربوط به صادرات این محصول به کشورهای همسایه نیز مورد توجه قرار گیرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: امسال 920 هزار تن سیب درختی در استان تولید شده که از این میزان تولید 600 هزار تن آن در سردخانه های 17 شهرستان آذربایجان غربی ذخیره سازی شده و بقیه به مصرف تازه خوری می رسد.
وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از 310 واحد سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی در استان درحال فعالیت هستند که با ظرفیت اسمی افزون بر 710 هزار تن در زمان حاضر در حال فعالیت هستند.
اسماعیل کریم زاده یادآوری کرد: در آذربایجان غربی سالانه بیش از 1.1 میلیون تن انواع محصولات باغی تولید می شود که از این میزان حدود 85 درصد را سیب درختی تشکیل می دهد.
وی میانگین تولید این محصول در استان را بیش از 15 تن در هکتار اعلام کرد و گفت: باغداران این استان امسال با برداشت 920 هزار تن سیب از حدود 62 هزار هکتار باغات سیب رتبه نخست تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده اند.
کریم زاده اضافه کرد: باغات سیب در همه شهرهای استان وجود دارد ولی شهرستان ارومیه با اختصاص حدود نیمی از این باغات در رتبه نخست قرار دارد و شهرهای سلماس، مهاباد و اشنویه نیز در رتبه های بعدی قرار دارند.
** بازار سیب آذربایجان غربی نیازمند ساماندهی است
کارشناس میوه های سردسیری آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دو سال متمادی است که وضعیت بازار سیب تولیدی استان مطلوب نبوده و نیازمند به چاره اندیشی جدی و اساسی است.
مختار صمدی با بیان اینکه در 12 روز قبل 370 هزار تن سیب در سردخانه های استان موجود بود گفت: بر اساس آمار ارائه شده از نقاط مختلف استان 300 هزار تن از سیبهای تولیدی استان در سردخانه ها باقی است و هنوز بازاری برای فروش ندارند.
وی ادامه داد: هم اکنون کشور پاکستان به عنوان یکی از بازارهای خوب هدف، مقصدی برای سیبهای تولیدی استان است، علی رغم اینکه در بازار عراق و روسیه با مشکلاتی مواجه هستیم.
صمدی در باره مشکلات صادرات سیب استان به عراق گفت: علت این امر کیفیت پایین سیب و عارضه شکرک و آبزدگی بوده و سیبهای استان به هیچ عنوان حاوی بیماری نبوده اند.
وی اظهار کرد: این امر نیز عارضه ای فیزیولوژیکی بوده و بیماری تلقی کردن آن یک بی انصافی است.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: کشورهای مقصد می توانند استانداردهایی برای این امر مشخص کنند تا ما نیز مطابق استانداردهای آنان محصول صادر کنیم.
وی گفت: با بررسی های انجام شده تنها 10 درصد از سیبهای قرمز موجود در استان دچار عارضه شکرک هستند و بقیه سالم و استاندارد می باشند، همچنین از کل سیبهای موجود در سردخانه های استان 50 درصد سیب درجه یک هستند که قابلیت عرضه به بازارهای بین المللی را دارا هستند.
صمدی ادامه داد: آذربایجان غربی هم اکنون در تولید مشکلی نداشته و آنچه که محصول سیب این استان را تهدید می کند بازار فروش است.
وی اظهار کرد: باغداران ما تجربه ای در زمینه بازاریابی و فروش ندارند و موضوع بسته بندی و سورتینگ نیز که این امر را تحت تاثیر قرار می دهد مشکلی است دو چندان که باید جریمه آن را باغداران بپردازند.
صمدی گفت: صادرکنندگان استان دارای تخصص خاص در این زمینه نیز نبوده و هر نوع میوه و هر کیفیتی را به هر طریقی به بازار های خارجی ارسال می کنند و این امر باعث شده تا در سالهای اخیر بازارهای هدف برای سیب تحت تاثیر قرار بگیرند.
وی با اشاره به مشکل دیگر باغداران استان در این زمینه گفت: هم اکنون در سردخانه ها از باغداران در قبال محصولشان ارزش افزوده دریافت می شود در حالی که سیب ها در سردخانه علاوه بر اینکه عملیات و فرایندی بر روی آنها انجام نمی گیرد بلکه میزانی از رطوبت خود را از دست می دهند.
وی اظهار کرد: آذربایجان غربی دارای 310 سردخانه است که سالانه 70 درصد از ظرفیت این سردخانه پر از سیب می شود و میزان کمی از سایر میوه ها مثل انگور در سردخانه ها می توان یافت.
صمدی اضافه کرد: هم اکنون قیمت تمام شده هر کیلوگرم سیب برای کشاورز 16 هزار و 300 ریال بوده و سیب تولیدی در بازار به قیمت 10 هزار تا 22 هزار ریال نیز عرضه می شود.
** آذربایجان غربی رتبه برتر تولید سیب را در کشور داراست
عزیز امانی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز ظرفیت سردخانه های استان را 750 هزار تن اعلام کرد و افزود: از مجموع تولیدات سیب استان در سال جاری حدود 350 هزار تن آن جذب صنایع تبدیلی و کارخانه های استان شده و بقیه نیز در سردخانه ها ذخیره سازی شده است.
وی با بیان اینکه این استان رتبه برتر کشور در تولید سیب را به خود اختصاص داده اظهار کرد: از 67 هزار هکتار سطح زیر کشت باغات سیب استان، حدود 54 هزار هکتار آن بارور است و بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان ارومیه در سطح 24 هزار هکتار است.
امانی گفت: امسال گسترش شایعه کذب پخش شده در شبکه های مجازی مبنی بر سرطانزا بودن سیب تولیدی ایرانی به ویژه سیب قرمز به دلیل استفاده از واکسهای براق کننده سبب کاهش سرانه مصرف این محصول شد و باعث شد فروش این محصول هم در بازارهای داخلی و هم خارجی خریداران خود را از دست بدهدکه سکوت وزارت بهداشت و درمان و سایر ارگانهای مربوطه در برابر این اتهام نیز سبب دامن زدن به این موضوع شد.
وی اظهار کرد: سیب تولیدی در آذربایجان غربی به هیچ عنوان آغشته به سم نیست و سیب به صورت ذاتی یک نوع موم تولید می کند که در لایه بیرونی آن قرار می گیرد و نقش محافظتی برای برخی آفات را دارد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در باره صادرات سیب استان نیز اظهار کرد: امسال صادرات به ترکمنستان، پاکستان و اقلیم کردستان انجام شده است و فقط برای صادرات اقلیم کردستان عراق مشکلاتی پیش آمده که ناشی از ارسال تعدادی محموله نامناسب بود، با این وجود رایزنیها در حال انجام است که محصول متناسب با نیاز خریدار صادر شود.
امانی سورت و بسته بندی مناسب را ضعف محصولات صادراتی استان دانست و یکی از دلایل آن را نبود اطمینان از بازار فروش و مطمئن نبودن تولیدکننده به بازگشت سرمایه گذاری انجام شده برای سورت و بسته بندی مطمئن برشمرد.
وی ادامه داد: سالهای پیش دستگاههایی برای سورت و بسته بندی استفاده می شد اما به دلیل تفاوت نداشتن قیمت محصول سورت شده و عادی استفاده از آن کاهش یافت.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای برنامه های آموزشی و حمایتهای لازم برای راه اندازی واحدهای بسته بندی در سال جاری مشکلات بسته بندی محصولات تولیدی در استان تا حدود زیادی مرتفع شود.
امانی گفت: تحریم روسیه به صورت بالقوه فرصتی را برای حضور محصول سیب استان در بازار روسیه در اختیار ما قرار داد اما در مدت زمان کوتاه ارزش پول روسیه در مقابل دلار به نصف کاهش یافت و این امر ریسک تجارت را برای صادرکنندگان سیب در استان افزایش داد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان مشکلات دیگر باغداران گفت: یکی از مشکلات اساسی در این بین هزینه های زیاد تولید برای کشاورزان است و قیمت نهایی به 13 هزار تا 16 هزار ریال می رسد که در مقایسه با کشورهای خارجی زیاد است.
وی استفاده از پایه های رویشی و ارقام زودبازده پاکوتاه که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند را از راهکارهای کاهش قیمت تمام شده دانست و اظهار کرد: باید صادرات از گمرکات استان به سرعت انجام شود تا کیفیت محصولات صادراتی پایین نیاید.
امانی ادامه داد: از ابتدای برداشت محصول سیب در استان سازمان تعاون روستائی آذربایجان غربی نیز تاکنون جهت تامین میوه شب عید و ایام پایانی سال 93 نزدیک به 12 هزار تن سیب درختی را از کشاورزان استان به صورت توافقی خریداری کرده است.
ایران، چهارمین تولیدکننده سیب جهان با سه میلیون و 400 هزار تن محصول است و آذربایجان غربی اولین تولیدکننده سیب کشور با سالانه حدود یک میلیون تن سیب در ارقام مختلف است ولی سهم بسیار اندکی از بازارهای کشورهای همسایه در اختیار سیب تولیدی آذربایجان غربی است که نیازمند یک آسیب شناسی جدی و تدابیر مثمرثمر برای حضور در بازارهای منطقه است.
بر اساس اعلام مسوولان آذربایجان غربی از مججموع سیب تولید یک میلیون تنی این استان در سال جاری 40 هزار تن به خارج از کشور صادر شده که رقم بسیار ناچیزی است.
گزارش از طاهره نوید آرین
7125/6008



11/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن