واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
مضرات شکر؛
خوردن این شیرینی پرمصرف، کبدتان را چرب می کند
خوردن کمی شکر اشکال ندارد و برای بدن بخصوص مغز لازم است، و به بدن انرژی می دهد ولی خوردن زیاد از حد آن به بدن آسیب می رساند زیرا شکر سرشار از کالری است و هیچ پروتئینی ندارد.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از دکتر سلام، اکنون در این بخش مضرات استفاده بیش از حد از قند و شکر را بیان می کنیم.
-به قلب صدمه می زند
مصرف زیاده از حد قند و شکر خطر ابتلا به بیماری های قلبی،را افزایش می دهد پمپاژ قلب را با مشکل مواجه میکند، چاقی شکمی را افزایش می دهد، تری گلیسیرید را بالا برده و باعث افزایش کلسترول بد (LDL) می شود، قند خون را بالا می برد که همه انها باعث ایجاد بیماری قلبی می شود.
-مشکلات دهان و دندان
باکتری های مضر در دهان به سرعت تکثیر شده و باعث مشکلات دندانی مثل کرم خوردگی، خرابی مینای دندان، بیماری لثه و پوسیدگی دندانی را به وجود می آورد.
-افزایش وزن مطالعات نشان داد که افرادی که نوشیدنی هایی که با فروکتوز شیرین شده می نوشند پس از آن، احساس گرسنگی می کنند در حالی که افرادی که نوشیدنی های شیرین شده با گلوکز نوشیدند احساس سیری میکنند، کاهش گلوکز به کاهش سطح هورمون گرسنگی در بدن بستگی دارد. قند و شکر برای بقا ضروری است و در مواد غذایی مانند حبوبات، سیب زمینی، عسل و غلات سبوس دار یافت می شود، در حالی که فروکتوز برای بدن لازم نیست و تا حد زیادی در قند و شیرین کننده های اضافه شده یافت می شود. -چرب شدن کبد قند قبل ازاینکه وارد جریان خون شود از طریق کبد تجزیه می شود خوردن مواد غذایی حاوی فروکتوز، مانند میوه ها، حق همه است از آنجایی که لازم است کبد آن را به عنوان گیلکوژن ذخیره میکند. با این حال، اگر مقدار زیادی قند وشکر می خورید، در کبد به عنوان گلیکوژن ذخیره می شود، و به چربی تبدیل می شود . این روند طول میکشد تا از کبد خارج شود. هنگامی که چربی، فروکتوز را در نقاط مختلف بدن ذخیره می کند. برخی از این ذرات در کبد، به عنوان چربی در طول زمان ذخیره می شود. این رسوبات چربی به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا می کند.
-مقاومت به انسولین انسولین هورمونی است که گلوکز (قند خون) را وارد جریان خون میکند. خوردن زیاد قند و شکر می تواند باعث خوب کار نکردن انسولین شده این به عنوان مقاومت به انسولین شناخته شده است، و می تواند به سندرم متابولیک، چاقی، بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 منجر شود. -دیابت نوع 2 هنگامی که سلول ها به انسولین مقاوم می شوند، سلول های بتا در لوزالمعده بیشتر تولید می شود، به دلیل ساخت گلوکز در جریان خون می تواند خطرناک باشد. این مقاومت به انسولین را بدتر می کند درنتیجه، لوزالمعده نمی تواند انسولین مورد نیاز را برای پایین نگه داشتن سطح قند خون کنترل کند. در این مرحله، سطح قند خون افزایش می یابد، منجر به دیابت نوع 2 می شود. -سرطان انسولین یکی از هورمون های تنظیم رشد است که با تکثیر سلولهای سرطانی درارتباط است ، سطح انسولین بالا می تواند به سرطان منجر شود. شکر همچنین باعث مشکلات سوخت و ساز بدن می شود که به التهاب منجر می شود، که علت دیگری از سرطان است. اعتیادشکر مثل مواد مخدر است، وقتی که آن را استفاده میکند از مغز پاداش میگیرد، و آن اعتیاد آور است. بر خلاف غذاهای طبیعی، خوردن قند دوپامین افزایش یافته، منجر به اعتیاد می شود. -چاقی شکرترکیبی از موادی است که به راحتی می تواند به چاقی منجر شود. به جای سیر کردن به انسان گرسنگی می دهد، در نتیجه باعث زیادتر غذا خوردن می شود. این نیز اعتیاد آور است، بنابراین چرخه مصرف قند ادامه می یابد. علل سالمندی زودرس مصرف قند منجر به پیری زودرس پوست می شود و باعث می شود که پوست زودتر دچار چین و چروک شود، و به بیماری های مزمن و کاهش شناختی نیزمنجر می شود.
-کوتاهی عمر از آنجا که قند و شکر با بیماریهای کشنده مانند سرطان، بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 ارتباط دارد، این واقعیت است که بیماری با طول عمر کوتاه ارتباط دارد و تعجب آور نیست. مطالعه انجام شده در سال 2013 نشان داد که 180000 مرگ و میر در سراسر جهان با مصرف نوشابه ها ارتباط دارد. 2005
۱۱/۱۲/۱۳۹۳ - ۰۹:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]